De helende kracht van de ongerepte natuur

Volle Maan in Stier van dinsdag 12 november 2019

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 08-11-2019

Dit is de beschrijving van de processen die rond de volle Maan van 12 november 2019 in ons actief zijn. Je kunt lezen over de Mercurius retrograde periode die nu actief is in Schorpioen en die alle communicatie, contact, beweging, verkeer, handel en informatieoverdracht kan verstoren. Mercurius maakt maandag 11 november 2019 ook een bijzondere transitie voor de Zon langs en heeft daardoor een langdurende intense impact tot 2032. Met deze volle Maan in Stier is er veel heling mogelijk van gewonde egodelen en het fysieke lichaam en er kan veel verwarring zijn van deze lagen in ons bestaan. Je kunt lezen hoe het oorspronkelijke licht herinnerd kan worden, van waaruit het nu mogelijk is om de eenheid in jezelf te herstellen en je op een nieuw creatieve manier zichtbaar kunt worden. Atlantis en Lemurië komen ook nog even aan bod. 
Herfst pixa 
Holistisch geschreven
De horoscoop van de nieuwe en volle Maan geeft inzicht in wat er innerlijk in ons aan het ontwikkelen is. Mijn artikelen zijn holografisch geschreven. Dit betekent dat je de informatie op je eigen manier kunt opnemen. Maar dit gaat niet via het verstand, dus probeer het niet te veel te begrijpen met je hoofd. Holografische informatie is levende informatie en communiceert op een holistische en respectvolle manier met jouw bewustzijn, waardoor iedereen op een andere manier het hele pakketje ontvangt en opent op zijn of haar tijd. De antwoorden komen dan van binnenuit.
 
Retrograde Mercurius
Vanaf 31 oktober staat Mercurius retrograde. Een retrograde periode van een planeet geeft aan dat het gebied waar de planeet mee verbonden is naar binnen communiceert en vraagt om innerlijke onderzoek rondom de betreffende krachten in jezelf. Mercurius is de meest bekende planeet wanneer het gaat om de retrograde perioden. En dit komt vooral omdat Mercurius verbonden is met onder andere communicatie, contact, beweging, verkeer, handel en informatieoverdracht. Het gaat dus om de transitie, overbrenging van allerlei zaken tussen twee of meerdere personen, organisaties, plaatsen en dingen enzovoort. 
 
Transformatie periode
We zijn zo gewend om naar de wereld om ons heen te bewegen en dus komen we Mercurius onderwerpen de hele dag tegen. Mercurius retrograde vraagt van ons om naar binnen te bewegen, innerlijk te communiceren en te bewegen met jezelf. In Schorpioen, waar Mercurius nu staat, gaat dit extra diep en worden we geïnspireerd tot diep innerlijk onderzoek, transformatie en loslaten van oude ballast. Zelfs tot in de onderbewuste lagen. Als je al voldoende innerlijk onderzoek doet in je dagelijks leven zal deze periode niet zo heftig zijn voor je. Maar als het niet je natuur is om los te laten en innerlijk onderzoek te doen, dan kan deze periode die tot 20 november duurt super intens zijn. 

Occultatie van Mercurius
A.s. Maandag 11 november vanaf 13:35, een dag voor de volle Maan in Stier, gaat Mercurius voor de Zon langs. Dit event is speciaal, maar 13 keer in een eeuw. Nu Mercurius ook in Schorpioen staat is deze eclips bijzonder krachtig en energetische heeft deze transitie een diepe impact op de Mercurius transformatieprocessen van dit moment. Dit heeft dus een inkerend en transformerend effect voor handel, verkeer, beweging in het algemeen, communicatie, verborgen communicatie en informatie, waaronder handel in digitale gegevens van de bevolking, nieuwsverslaggeving, contacten en alle informatieoverdracht voor de komende tijd. Deze occultatie geeft een kleuring aan Mercurius tot de volgende transitie van Mercurius voor de Zon langs gaat op 13 november 2032. Daarmee begint een fase van transformatie voor de gebieden waar Mercurius over heerst.

Link naar de astronomische informatie over de occultatie van Mercurius voor de Zon langs: https://spaceweatherarchive.com/2019/11/08/get-ready-for-the-transit-of-mercury/?fbclid=IwAR3fM_s04sr60A6cIm8HS4xKOTXfJ8v5wMBKgqwq3KAeRoaSEweQdVYlF7A

Het overlevingsmechanisme
Als de Bronenergie en inspiratie niet kunnen stromen, omdat er belangen zijn en manipulatie, dan kan er dus veel verwarring zijn. In de verbinding met de omgeving is er dan diepe eenzaamheid en een gevoel afgescheiden te zijn en overal buiten te staan. Het is dan zoeken naar de verbinding en er kan een neiging zijn om de ander te veel tegemoet te komen en daarmee over je eigen grenzen te gaan. (Overlevingsmechanisme van Priapus in Maagd en Weegschaal in het 7de huis en overleving van zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Cheiron in het 1ste huis. )
 
Verborgen agenda’s 
Ook is deze volle Maan en de Mercurius retrograde periode in Schorpioen een dealcracker voor manipulatie. Het is heel goed mogelijk dat er op collectief niveau een extra nadruk ligt op het toepassen van verborgen agenda’s met verdeel- en heers technieken. Er zijn al zoveel bestuurlijke misstanden zichtbaar geworden de afgelopen tijd, maar er is een grote kans dat er nog veel meer verborgen zaken zichtbaar gaan worden. Dit is mogelijk ook van toepassing op je eigen leven, daar waar je belangen nog krampachtig vasthoudt. (Zon en Mercurius in Schorpioen in het 8ste huis, Cheiron conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Ram in het 1ste huis en Priapus in Maagd en Weegschaal in het 7de huis.) 
 
Heling op fysieke lagen
Omdat de instroom van Bronenergie (zwarte Maan) astrologisch gezien in het 1ste huis staat, is de diepste heling op fysieke lagen en in de beschadigde persoonlijkheidslagen (ego) en het weer claimen van je eigen bestaan. Ons lichaam heeft het zwaar in een wereld waar de vervuiling en verstoringen voor het organische zo groot zijn. Deze volle Maan in Stier brengt je mogelijk in contact met wat er op diepere lagen in je lichaam speelt. (Oppositie Zon, Mercurius in Schorpioen 8ste huis.) Het kan best een confronterende situatie zijn die bewust wordt rondom deze volle Maan. Het proces dat de volle Maan laat zien, is al actief vóór de volle Maan en daarna ook nog. Ik vermoed dat de retrograde Mercurius periode, die tot 20 november duurt, dit proces zal verlengen. 
 
Golden Lemurian van www.inzichten.com
 
Herinneren van heelheid
Wanneer je jezelf vanuit onvoorwaardelijkheid kunt openstellen voor jezelf, krijgt de Bronenergie van heelheid toegang en kan deze de heelheid in jou herstellen. Deze periode waarin de zwarte Maan in Vissen staat is de energie van heelheid en dus van de verbinding tussen alles losse facetten van het geheel, met meer gemak te herstellen en te ervaren. De zwarte Maan (instroom van de Bronenergie.) staat vanaf 9 maart 2019 tot 8 maart 2020 in Vissen. In deze periode is het niet nodig om iets in een richting te zetten, want dan verlaat je de verbinding met de onvoorwaardelijkheid die in je leeft. Als het lichaam de ruimte krijgt, kan het zichzelf herstellen, omdat de oorsprong van alles wat bestaat nooit verloren gaat. Deze is altijd aanwezig in het oorspronkelijk licht (godsvonk) van de Schepping van alles wat bestaat. De kunst is om weer toegang te krijgen tot deze oorsprong in jezelf, waardoor de heelheid van binnenuit wordt herinnerd en hersteld. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Cheiron in het 1ste huis.) 
 
Helende kracht van ongerepte natuur 
Hulpmiddelen zonder agenda die ons kunnen inspireren zijn te vinden in de ongerepte natuur, zoals mineralen (edelstenen en kristallen), vruchten, groenten, zaden, noten, kruiden (planten), bossen (bomen), heide en andere ongerepte organisaties in de natuur. Check met name het kruid Agrimonie is voor jezelf, die kan hierin misschien wel behulpzaam zijn. (of consulteer je arts of therapeut hierover.) In de natuur is in de goddelijke ordening met haar samenhang in eenheid en heelheid gebleven (Multi-dimensionaal Melchizedek bewustzijn). Terwijl wij als mensheid de afslag genomen hebben met ons bewustzijn om individu te worden. Tijdens de val van Atlantis hebben we deze afslag genomen en zijn we in de dualiteit van de Matrix terecht gekomen. In onze evolutie hebben we het diepste punt van afscheiding wel bereikt, ook als samenleving. we zijn nu bezig ons weer te openen voor de heelheid en de grotere samenhang van het geheel. Deze heelheid en de samenhang van de heelheid lijkt soms ver weg, als we ons eenzaam voelen en het gevoel hebben dat we niet leven wie we Wezenlijk zijn. Deze eenheid en samenhang in ons is niet weg, maar deze oorsprong kan worden herinnerd. 
 
Verwarring
Het gaat niet om teruggrijpen naar wat is geweest, want in de tijd van Lemurië, waar de heelheid geleefd werd, waren we nog zeer collectieve Wezens. Ons bewustzijn is individueel geworden, maar kan nu de oorsprong weer toelaten om in een nieuwe ordening en samenhang de verbinding met die oorsprong te herstellen. Dan ontstaat er een nieuwe ordening en samenhang tussen alles. Voordat de eenheid zich herstelt, kan er veel verwarring zijn in het lichaam en in de eenzame, in de steek gelaten delen van de persoonlijkheid. Deze volle Maan is een inspiratie om doormiddel van onvoorwaardelijkheid naar jezelf de eenheid opnieuw te laten ontstaan. De ongerepte natuur draagt  die eenheid dus nog in zich en kan je daarom hierin inspireren en helpen herinneren. (Priapus in Maagd en Weegschaal in het 7de huis.)
 
Lichaam in transitie
Het kan heel goed zo zijn, dat je de behoefte aan heling van de afgescheidenheid in jezelf vooral op fysiek niveau ervaart. Dan zijn de innerlijke processen van het ego al wel begrepen, maar is dit op fysiek niveau nog niet geïntegreerd. Er is zoveel verstoring voor het fysieke lichaam met synthetische stoffen (E-nummers) in onze voeding, andere vervuiling en straling, dat het extra veel moeite heeft om de transformaties van het energielichaam en het bewustzijn bij te houden. Ook is het lichaam meestal trager en heeft meer tijd nodig, vooral als het vastzit in de derde dimensie en niet mee kan doen in de multi-dimensionale ordening van wie wij in Wezen zijn. Het lichaam heeft rust nodig om de transitie te kunnen maken en zuivere voeding, zoals groenten waar de organische verbinding met de oorsprong intact is en dus niet genetisch gemodificeerd is. Ook kleinere hoeveelheden voedsel,  zuiver (gefilterd) water zijn heilzaam en wees zacht voor je lichaam en geef het lichaam de ruimte om aandacht aan de transformatie te geven. Het kan zijn dat voedsel niet zo goed valt of veel te zwaar is om te verteren op dit moment en buik en organen opgeblazen aanvoelen. Het lichaam is in transitie, dus ontzie het lichaam een beetje. 
Innerlijke transformatie pixa 
Multi-dimensionaal lichaam
De oorsprong van ons lichaam is multi-dimensionaal, want het komt voort uit de multi-dimensionale Aarde. Dat is waarom we nu op Aarde met ons menselijk lichaam de mogelijkheid hebben om alle ervaringen van ons bewustzijn in deze Schepping en van dit universum (en beyond) samen te brengen en weer tot één geheel te maken, met het Kosmisch Hart als centrum. Daarom zijn fysieke hulpmiddelen van de natuur mogelijk een goede inspiratiebron om de eenheid te herinneren tot op het fysieke niveau. Dit komt alleen tot stand wanneer dit benaderd wordt vanuit onvoorwaardelijkheid en dus zonder belangen. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Cheiron in het 1ste huis.)
 
Nieuwe hervonden creativiteit
Vanuit deze authentieke houding is het ook mogelijk om voor jezelf door te stromen met hervonden creativiteit en nieuwe vormen,  waarmee je jezelf zichtbaar maakt met alles wat je bent en dit ook kunt gaan leven. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Diamant en Saturnus ingaand Pluto in Steenbok 11de huis. Oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon in Kreeft in het 5de huis.)
 
Heb het goed...
© Manuela van der Knaap van www.inzichten.com
*
*
**
***
Voor de geïnteresseerden:
**Online WEBINAR DINSDAG 12 november 2019 om 19:45 een webinar activatie&meditatie rondom de volle Maan. (ieder nieuwe en volle Maan). 
Je kunt je registreren met een link op www.inzichten.com/agenda bij de betreffende datum. Met deze webinar openen we het nieuwe multi-dimensionale plasma energielichaam vanuit jouw eigen kosmische hart en laten dit steeds verder ontvouwen. Met de online activatie&meditatie versterken we ook het multi-dimensionale plasma energielichaam, waardoor je ook veel makkelijker het plasma fotonenlicht kunt ontvangen en kunt laten door kunt laten stromen. Je kunt dan juist de hogere frequenties en elektromagnetisch verstoringen met meer gemak omzetten naar bliss ervaringen of opvangen. Je kunt ook tot rust komen en in jezelf zakken vanuit onvoorwaardelijkheid tijdens deze webinars, en er is heling door aanwezigheid en het openen van de onvoorwaardelijkheid van het kosmisch Hart en het nieuwe energielichaam. (deelname 10 euro) Voor de link om te kunnen registreren of voor meer informatie: http://www.inzichten.com/agenda/actuele-online-activatie-en-meditatie-vm-12nov19.html
**
INLOOP- EN KRISTALMIDDAG woensdagmiddag 27 november 2019 in mijn praktijk in Lisse vanaf 13:30 tot 17:00: 
Aanmelden wordt zeer gewaardeerd, voor parkeerinstructies en ook handig om mijn praktijkdeur te kunnen vinden. Je bent van harte welkom voor een kopje koffie, om gelijkgestemden te ontmoeten, mineralen en geometrie uit te zoeken en met mij te ervaren wat de verschillende mineralen met je doen en welke processen nu ondersteuning nodig hebben. (mini-consult 15 euro voor een half uur. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk.) De samenwerking is vanuit gelijkwaardigheid en samen maken we helder wat er ervaren wordt en welke boodschap deze ervaring en het mineraal voor je hebben. De mineralen en geometrie in mijn praktijk zijn geopend in hun Wezensessentie/Godsvonk en daardoor worden ze autonoom. Ik krijg vaak te horen van mensen dat als ze een mineraal aanschaffen bij mij, dit een vriend is voor het leven en een 24/7 coach. Tijdens het mini-consult wordt dat wat jou blokkeert om werkelijk te leven waar je voor gekomen bent inzichtelijk en kan wie je in Wezen bent beter gaan stromen op een praktische manier.
Er is een groot assortiment mineralen (duizenden) en geometrie in allerlei uitvoeringen (bijv.: Flower of Life, volledige Flower of Life, Seed of Life, Venusbloem in verschillende materialen en grootte. Armbanden, hangers, ringen. enz.)Voor meer informatie: http://www.inzichten.com/agenda/inloop-en-kristalmiddag-(nov19).html 
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.