Diepe heling voor onze hartepijn

Over de brand in de Notre Dame in Parijs op 15 april 2019

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 16-04-2019

Dit bericht gaat over de brand in de Notre Dame die op 15 april 2019 begon. Het raakt veel mensen diep en ik heb hier mijn beschrijving gegeven met mijn astrologie en ervaringen als achtergrond. Paris is 'Par Isis', de stad van de godin Isis. De zachte goddelijke oerkracht van het goddelijke vrouwelijke die voorbij gaat aan het afgescheiden mannelijke of vrouwelijke krijgt de kans om te herrijzen. Deze gebeurtenis is een kans om het gewonde mannelijke en vrouwelijke te overstijgen. Lees hieronder welke krachten hier aan het werk zijn. Simultaan was er ook brand in de al-Aqsa moskee in Jeruzalem in de gebedsruimte. Deze brand is snel en op tijd geblust. De schade is beperkt gebleven.
 
Maan met liefdeskoppel rechtenvrij pixabay
 
 
De Notre Dame stond maandagmiddag in brand. De vertaling van het woord 'Notre Dame' is 'onze dame'. Heel Parijs en haar bewoners zijn zwaar aangedaan en wereldwijd is men geraakt door deze gebeurtenis. De Notre Dame kathedraal is een cultureel erfgoed dat van groot historische belang is. 
 
Goddelijk vrouwelijk verankeringspunt 
Energetisch is in de Notre Dame een krachtig Isis verankeringspunt en hiermee een kosmische ankering van het goddelijke vrouwelijke. Rondom dit verankeringspunt of misschien kun je het ook een poort noemen, zijn veel krachtmetingen geweest, met pogingen om deze kracht te beheersen en te gebruiken. Maar de oorspronkelijke kracht van het non-duale goddelijke vrouwelijke, waarin het mannelijke en vrouwelijke een zijn, daar onder die puinhopen van alle dualistische overheersing is deze oorspronkelijke kracht van het verankeringspunt van de goddelijkheid aanwezig. In de oorsprong van Parijs is Isis verankerd in de basis. 'Par Isis', was de oorsprong waarop Parijs is gevestigd. 
 
Grote effecten
Als ik dit alles astrologisch benader, dan komt de samenstand van Venus met Cheiron onder de aandacht. Deze huidige samenstand gaat over het gewonde vrouwelijke. Venus staat in Vissen en is verbonden met het collectieve en het grotere geheel. Het gaat ons dus allemaal aan. En dit gezien vanuit het goddelijke vrouwelijke verankeringspunt zal grotere effecten voor Europa en de wereld hebben vermoed ik. Meer dan we kunnen zien.
 
Nog een heilige brand
Simultaan was er ook brand in de al-Aqsa moskee in Jeruzalem in de gebedsruimte. Deze brand is snel en op tijd geblust. Je kunt hier ook een filmpje vinden. De schade is gelukkig beperkt gebleven. https://www.rt.com/ne…/456655-al-aqsa-mosque-jerusalem-fire/
 
Samenzwering
Grote krachten zijn betrokken in deze transformerende kracht. Iedereen benadert dit vanuit zijn of haar eigen invalshoek. Met het overlevingspunt (Priapus) in Leeuw en Maagd zijn dominantie en oordelen, versnippering betrokken. Het zijn grote oude symbolieken die betrokken zijn bij deze brand van de Notre Dame en ongetwijfeld zullen de krachten die heersen hier ook in betrokken zijn. Maar het is aan ons of wij deze krachten onze aandacht geven, om onze angst te voeden of de kracht van de onvoorwaardelijke zachte hartsenergie de ruimte te geven. Het as heeft ook het oorspronkelijke ankerpunt en de poort blootgelegd. Maak gebruik van de transformerende kracht van het vuur zou ik je willen adviseren.
 
Iets dieps komt op gang 
Cheiron staat in Ram en verwijst ook naar de gewonde oorsprong, handelen en de wond rondom strijd en hardheid en het gewonde mannelijke. De oorsprong wordt hier geraakt en er wordt hier dus iets dieps in gang gezet. 
 
Heling van het gewonde Hart
Maandagmiddag voor de brand was ik een beschrijving aan het maken voor de volle Maan van aanstaande vrijdag. Daarin is het thema van het helen en eenwording van het gewonde mannelijke en vrouwelijke aan de orde. Thema is diepe transformatie (zwarte Maan in Waterman en Vissen in 8ste huis ingaand Neptunus.) 
 
Onvoorwaardelijkheid super zachte liefde 
De voorlopers zijn in het huidige innerlijke proces bezig om de super zachte Wezensessentie door te laten stromen in hun lichaam. Deze Wezensessentie voelt vrouwelijk aan, maar heeft in Wezen de Matrix (dualiteit) geïntegreerd en is niet afgescheiden in mannelijke en vrouwelijk. Deze kracht kan het harde mannelijke in ons, dat moet strijden om te overleven en het super vrouwelijke dat in de strijd onder de voet gelopen wordt vanuit het Kosmische Hart verenigen. De intense onvoorwaardelijke zachtheid van het goddelijke vrouwelijke is de transformator van deze intense hartepijn in ieder van ons. En neemt nu in hen die daar aan toe zijn haar plek weer in, tot in het diepste stoffelijke van ons lichaam. 
Notre Dame Paris rechtenvrij Pixabay 
Notre Dame aanjager 
En daarin is deze gebeurtenis met de Notre Dame een aanjager die ons diep raakt in ons Hart en daarmee dit proces in gang kan zetten. Deze intense non-duale kracht kan de meest beschadigde in overleving zijnde mannelijke kracht doen inkeren. Maar dit zul je eerst in jezelf mogen doen alvorens deze kracht buiten zichzelf zijn impact krijgt. Dinsdag kun je meer lezen in mijn volle Maan artikel, op mijn website en andere nieuwswebsites.
 
Welke keuze maak jij? 
Het voelt voor mij als een keerpunt en grote omkering, deze gebeurtenis. We kunnen er voor kiezen deze aanjager van het Hart te gebruiken om innerlijk deze gewonde krachten te laten integreren in het kosmische Hart, waardoor onze Wezensessentie (godsvonk) vat gaat krijgen direct in de materie en door kan gaan stromen de wereld in. 
 
Heb het goed...
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.