Maansverduistering van ont-moeten

Maansverduistering van vrijdag 10 januari 2020

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 07-01-2020

Deze volle Maan op vrijdag 10 januari 2020 is een Maansverduistering in bijschaduw. Deze verduistering is verbonden met het diepste punt van macht en onmacht over systemen en opgelegd bestuur die ons op een praktische manier klemzetten in onze dagelijks leven. Deze Maansverduistering geeft ons inzicht in het loslaten van het MOETEN, het herstellen van heelheid in jezelf en in de verbinding met de ander. Zodat we elkaar weer kunnen ONT-MOETEN. De branden in Australië zijn daarin voor de wereld een katalysator.    
 
De missende partner www.inzichten.com
 
Maansverduistering in bijschaduw
De ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2020, ‘The Christmas Ring Of Fire’ wordt op 10 januari 2020 vergezeld door een Maansverduistering in de bijschaduw van de Aarde en dat betekent dat dit niet een ‘echte’ Maansverduistering is, maar dat alleen de schaduw van de Aarde op de Maan valt. Zo wordt het licht van de Zon dat normaal op de volle Maan valt enigszins verduisterd. De Aarde komt dus niet echt tussen de Maan en de Zon in te staan op een rij om de Maan te verduisteren. We kunnen dit dus meer zien als een bijna gewone volle Maan met een wat diepere werking in het onderbewuste van de mens. Daardoor is de impact meestal indirect, omdat we eerst de energetische lagen in onszelf verwerken, waarna het in het praktische komt. Er is door de bijschaduw dus wel een onderbreking van de volle Maan energie. Normaal gesproken is een Maansverduistering een verankering voor het innerlijke proces, maar als de verduistering maar half is, dan leert de ervaring, dat de krachten niet echt lekker doorzetten, maar blijven sluimeren en zoeken naar de energetische doorgang. 
 
Deze Maansverduistering van 10 januari 2020 in de bijschaduw is hier in West-Europa (Nederland en België) zichtbaar en begint om 18:06 en eindigt om 22:15 met het maximum rond 20:11 (Europese tijd.) 
 
Diepste punt
Deze Maansverduistering in bijschaduw op 10 januari 2020 vindt plaats op het diepste punt rondom issues met bestuurlijke macht en klemmende systemen en structuren in je dagelijkse leven die je gevangen houden in het oude. De controle, macht en onmacht kunnen enorm intens zijn en veel zichtbaar maken in je leven rondom deze thema’s. Voor iedereen persoonlijk gaat het om het vinden van de doorgang en bevrijding rondom thema’s zoals zelfexpressie, het uitdrukken van jezelf op een authentieke manier en dus leven wie je in Wezen echt bent. Dit is leven vanuit een stroom en met gemak en eenvoud. Op 12 januari 2020 is de samenstand exact tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. Deze samenstand veroorzaakte de afgelopen jaren in toenemende mate druk rondom deze thema’s. En dit komt nu dus tot een hoogtepunt en daarna is er bevrijding. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis oppositie Maan conjunct zwarte Zon en noordelijke Maansknoop in het 11de huis.)
 
Situatie in Irak
Irak speelt in het geheel een belangrijke rol. Voor Irak begon de situatie direct in het nieuwe jaar al te escaleren. In opdracht van president Trump werd generaal Soleimani vermoord. Irak heeft met haar overlevingsmechanisme een probleem met het buiten de deur houden van vreemde bestuurders. En Irak heeft ook een collectieve verbindende rol voor de wereld. Andere landen zoals de Verenigde Staten en Iran maken op bestuurlijk niveau al jaren de dienst uit in Irak. Het komende jaar krijgt Irak echter een activatie van haar Kernkwaliteit. (Zwarte Maan in Ram conjunct Mars.) Het land wil haar eigen bestuur weer oppakken na jarenlange bezetting en oorlog. Het volk is het enorm zat en zet nu druk op het bestuur om door te pakken.  
 
Filmpje over de situatie in Irak rondom de moord op generaal Soleimani. 
https://www.youtube.com/watch?v=3jWd2dcWYgs
 
Bewustwording man/vrouw scheiding
Deze Maansverduistering heeft een extra diepe impact op het onderbewuste van de mens en de goddelijke stroom biedt de mogelijkheid op deze diepe lagen heelheid te herstellen. Uranus met zijn heldere licht brengt in deze periode bewustwording en inzicht in de mannelijke Marskracht en de vrouwelijke Venuskracht in ons. Hierdoor ontstaat er indirect helderheid over de afscheiding tussen het mannelijke (daadkracht) en vrouwelijke (ontvangende) in ons. De intieme verbinding tussen deze lagen in onszelf en daarmee in de wereld om ons heen, zorgt ervoor dat we ook wat er innerlijk leeft, kan worden gemanifesteerd. Dit is een noodzakelijke stap in het herstellen van heelheid in jezelf en in je leven. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus conjunct Cheiron in Ram in het 8ste huis. En Mars in Boogschutter 4de huis inconjunct Uranus (Stationair) in Stier in het 9de huis sextiel Venus (en gelukspunt) in Waterman in het 7de huis ruim vierkant met Mars.)
 
Overlevingsmechanisme
Het overlevingsmechanisme rondom deze Maansverduistering gaat over een te grote hang naar materie. Er is dan ook dwang op het beter moeten organiseren van praktische aardse zaken en rondom geld en materiële waarden. Het MOET dan praktisch anders, maar dat levert enorm veel frustratie op en kan niet praktisch georganiseerd worden. 
 
Australië en het herstellen van het geheel
In Australië zien we het gevecht van de mens met de natuur, waar de vlammenzee die al maanden actief is alles kapot maakt. Het beheersen en blussen van de vlammenzee moet praktisch anders georganiseerd worden, maar komt maar niet in de juiste vorm. Dit leidt tot grote wanhoop en onmacht en lijkt niet echt tot een oplossing te komen. Deze branden in Australië vragen om de krachten te verenigen en verschillen te overbruggen. Iedere bijdrage telt. Er is een wereldwijde meditatie georganiseerd en dat is een hele goede manier om een persoonlijke bijdrage te leveren. Dat laat deze horoscoop van de Maansverduistering zien. Maar doe dat dan niet door licht te sturen, maar door aanwezig te zijn met je bewustzijn bij wat er in Australië aanwezig is. Alleen licht sturen kan de polariteit van licht en donker vergroten. Hier wordt gevraagd om de afscheiding te overbruggen en dat kan alleen als alles er mag zijn zonder oordeel: ‘The good, the bad and the Ugly’. Dus als we niet denken in goed en fout, maar wanneer alles een plekje krijgt in het geheel, dan lossen pijn en afwijzing op en komt het Wezenlijke weer tevoorschijn. Door aanwezig te zijn met je bewustzijn met alles wat er is, komt ook alles weer in evenwicht. Dat wat ontspoord is komt weer thuis, in verbinding met het geheel. Ook de natuur in verbinding met de mens is daar een onderdeel van. En de natuur geeft antwoordt, eindelijk het regent in Australië.  (Priapus in Maagd 2de huis. Heer is Mercurius en deze staat conjunct met zuidelijke Maansknoop, Diamant, Zon, Saturnus en Pluto in Steenbok in het 5de huis. Neptunus conjunct zwarte Maan in in Vissen 8ste huis conjunct Cheiron in Ram.)
 
Vriendschap www.inzichten.com 
 
Ont-moeten
Dit proces rondom de situatie in Australië werkt precies hetzelfde in onszelf. We mogen rondom deze Maansverduistering zonder oordeel kijken naar onze pijn en dat wat we afwijzen in onszelf en de ander. Deze periode is super effectief voor het helen van deze pijn van onze afgewezen en afgescheiden delen. Als de pijn heel erg groot is, dan wordt deze naar buiten geprojecteerd en MOET de ander veranderen (of de situatie). Verslavingen zijn dan vaak een manier om te vluchten, om het allemaal niet te hoeven voelen en dus uit verbinding te gaan met de ander, maar vooral met jezelf. Op het moment waarop je jouw eigen pijn kunt ont-moeten, kun je de ander loslaten en weer werkelijk ONT-MOETEN. Dan kunnen vriendschap, vriendelijkheid en vrijheid herstellen. Dit is de basis vanwaaruit we in heelheid met elkaar kunnen bouwen aan deze basiswaarden van het Watermantijdperk. Als afsluiting wil ik graag een gedicht met jullie delen van een bijzonder mens, Brigit Rozestraten die ik persoonlijk heel lang geleden heb mogen leren kennen. Dit gedicht verwoordt heel helder wat het proces is dat wij te gaan hebben om in de stroom van de heelheid te komen. Dank je wel Brigit, je hebt het geweldig verwoord. ( Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis. Oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon en Maan in Kreeft 11de huis.) 
 
Ont-moeten (gedicht van Brigit Rozestraten)
Als niets meer moet, is dat ont-moeten
Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk
 
Dan doet ontmoeten niet meer pijn
Het moeten zet me achter tralies
Met monsters om me heen op wacht
Afwijzing, Woede en Vernedering
 
Maar IK ben het die mezelf veracht
Ik maak van willen meestal moeten
Omdat ik steeds naar iets verlang
Goedkeuring, liefde of aanvaarding
 
En daarom ben ik altijd bang
Als niets meer moet, ontmoet ik Vrijheid
Zij wordt mijn liefste kameraad
Zij accepteert, steunt en vertrouwt me
 
Ik weet dat zij me nooit verraadt
Dan kan ik jou ook vrijheid geven
Ik houd je niet meer in mijn macht
Jij hebt recht op je eigen leven
 
Op jouw manier vanuit je kracht
Als niets meer moet, kan ik ontmoeten
Gewoon omdat het dan zo gaat
Niet meer de eis ontmoet te worden
 
Geen angst meer dat je me verlaat
Want zonder moeten is er Vrijheid
Vol liefde en humor spoort ze me aan
Om elk aspect van mezelf te beminnen
 
En zo het leven aan te gaan
Ik wil mezelf nu graag ontmoeten
Verlost van uiterlijke schijn
Ik sta mij toe niets meer te moeten
En eindelijk mezelf te zijn
Gedicht: (juli 2003)  ©Brigit Rozestraten  https://www.awareness.net.nz/ 
 
Dit artikel is geschreven door © Manuela van der Knaap 
 
Dan wil ik je nog graag een geweldig, gezond en liefdevol 2020 wensen en dat je jouw authentieke Zelf kan gaan leven in dit sleuteljaar. Heb je het complete jaarartikel voor 2020 al gelezen? http://www.inzichten.com/artikelen/astrologie-artikelen/%E2%80%98christmas-ring-of-fire%E2%80%99-en-2020.html 
Heb het goed, Manuela van der Knaap van www. Inzichten.com
 
*
Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang geen vergoeding hiervoor, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/ 
***
***
Voor de geïnteresseerden:
**Online WEBINAR tijdens volle Maan en Maansverduistering in bijschaduw op vrijdag 10 januari 2020. Dit is rondom het diepste punt van de Saturnus Pluto samenstand en dus een belangrijk moment van doorbreken van een hang naar authoriteit en macht van buitenaf en het openen van je authentieke Zelf en dit ook gaan leven.
 
Je kunt je registreren met een link op www.inzichten.com/agenda bij de betreffende datum. Met deze webinar openen we het nieuwe multi-dimensionale plasma energielichaam vanuit jouw eigen kosmische hart en laten dit steeds verder ontvouwen. Met de online activatie&meditatie versterken we ook het multi-dimensionale plasma energielichaam, waardoor je ook veel makkelijker het plasma fotonenlicht kunt ontvangen en kunt laten door kunt laten stromen. Je kunt dan juist de hogere frequenties en elektromagnetisch verstoringen met meer gemak omzetten naar bliss ervaringen of opvangen. Je kunt ook tot rust komen en in jezelf zakken vanuit onvoorwaardelijkheid tijdens deze webinars, en er is heling door aanwezigheid en het openen van de onvoorwaardelijkheid van het kosmisch Hart en het nieuwe energielichaam. (deelname 10 euro)
 
Dit is de direct link voor het webinar tijdens de volle Maan en Maansverduistering in bijschaduw van 10 januari 2020: http://www.inzichten.com/agenda/actuele-online-activatie-en-meditatie-ged-maansverduistering-10jan20.html
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.