Astrologische verwijzingen Deel II

Deel II zomer 2010

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Publicaties in tijdschriften

Publicatie datum: 22-06-2010

Bronvermelding en astrologische aspecten: Verwijzingen horend bij het artikel gepubliceerd in Spiegelbeeld juli/augustus 2010
*1 Zie deel I van dit artikel: De niet gecorrigeerde noordelijke Maansknoop in het volgende beeld laat zien wat innerlijk ontwikkeld wil worden en wat daarvan zichtbaar wordt in het dagelijks leven: Het uiterlijke beeld van de 13de graad van Steenbok is: ‘In het licht van de volle maan achtervolgt een hond, aangevuurd door zijn baas die rechts in het beeld staat, een vos, die voorsprong heeft en terrein wint.’(Koppejan)*4
*2 Sabian Symbols van Boek: ‘Beeldengids van de dierenriem’ Helene W. en Willem A.Koppejan ISBN 90 202 167 32. Bestaat in totaal uit drie delen.
En Boek Dane Rhudyar ‘Astrologische Mandala’ ISBN 90 6271 906-6.
*3 Uranus conjunct Jupiter is Heer van de Zwarte Maan in Waterman in het 5de huis.
*4 Zons- en maansverduistering Neptunus in Waterman en Cheiron in Vissen conjunct de Zwarte Maan.
*5 Maansverduistering: Priapus in Leeuw conj. Venus 11de huis en Mars 12de huis majeur ongeaspekteerd. Mars in 12 ongeaspecteerd is heer van Jupiter conj. Uranus in 7 in Ram= vernieuwing, maar ook chaotische strijd. Overleving maakt dat de zwarte maan zich sluit en is dan geen bewustzijn meer over het Scheppingsproces en haar kracht.
*6 Maansverduistering: Een afgesloten Zwarte Maan in Waterman in het 5de huis conj. Neptunus in Waterman conjunct Cheiron in Vissen.
*7 Maansverduistering: Zwarte Maan in het 5de huis in Waterman.
*8 Maansverduistering: Uranus conjunct Jupiter in Ram oppositie Saturnus in Maagd op de ascendant.
*9 Maansverduistering: Zwarte Maan in het 5de huis in Waterman en Jupiter conjunct Uranus in Ram.
*10 Verduisteringen van Zon en Maan Kreeft op de Kreeft-Steenbok as
*11 Mars conjunct Priapus in Leeuw in mei tot half juni 2010 en is heer van Uranus in Ram.
*12 Langdurige samenstand tussen Jupiter en Uranus in Ram
*13 Priapus trekt Mars dan naar een hogere octaaf
*14 Jupiter conjunct Uranus in Ram oppositie Saturnus in Maagd
*15 Jupiter conjunct Uranus in Ram oppositie Saturnus in Maagd vierkant Pluto in Steenbok
*16 Noordelijke Maansknoop 12de graad Steenbok Sabian Symbols en maansverduistering Zwarte Maan in Waterman in het 5de huis conjunct Neptunus en Cheiron.
*17 Kardinaal kruis tussen Pluto in Steenbok vierkant Saturnus en Mars in Weegschaal en Venus in Maagd vierkant Maan, Zuiderlijke Maansknoop en Zwarte Zon in Kreeft en Jupiter Uranus in Ram.
*18 Zwarte Maan conjunct Uranus en Jupiter in Vissen
*19 Declinaties: Parallel Jupiter/Uranus/Maan bij de 0-lijn/evenaar
*20 Pluto in Steenbok vierkant Uranus in Ram
*21 Zonsverduistering: Uranus conjunct Jupiter in Ram in het 2de huis oppositie Saturnus in Maagd in het 8ste huis
*22 Maansverduistering: aarding van priapus in het 11de huis in Leeuw=groepsbewustzijn van het Watermantijdperk met behoud van kosmisch IK bewustzijn in de groep
*23 Zonsverduistering: De niet gecorrigeerde noordelijke Maansknoop staat in het 12de huis in Steenbok conjunct de ascendant en geeft de innerlijke drive aan dat we autonoom willen zijn in de eenheid.
*24 Zonsverduistering: Noordelijke Maansknoop in het 12de huis en 1ste huis in Steenbok conjunct Pluto in het 12de huis.
*25 Opname van Drunvalo Melchizedek over de collectieve bewustzijnsveranderingen http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1077710/pg1
*26 Zonsverduistering: Priapus in Leeuw en in Maagd conjunct Venus in Maagd in het 7de huis.
*27 Zwarte Maan in Waterman in het 5de huis oppositie Priapus in Leeuw in het 11de huis.
*28 Jupiter en Uranus in Ram en Priapus in Leeuw
** Een opsomming van alle astrologische aspecten die vol zijn in juli en augustus 2010 in volgorde van het overzicht. 1)Uranus uitgaand vierkant Pluto (pas actief in 2012).
2)Saturnus ingaand vierkant Pluto, 3)Saturnus oppositie Uranus. 4)6/7 augustus 2010 groot kardinaal kruis met Venus in Maagd(buiten teken)-Saturnus in Weegschaal en Mars in Weegschaal oppositie Jupiter en Uranus in Ram, Pluto in Steenbok oppositie de Maan in Kreeft. 5) Uranus gaat Ram in 6) Jupiter gaat Ram in 7)Jupiter conjunct Uranus in Ram 8)Declinatie Jupiter // Uranus //Maan op 20 juni 7a)Mars//Uranus//Maan. 7b) Mercurius//Saturnus//Maan 7c)Jupiter//Uranus//Maan 8) Maansverduistering eind juni. 8a) Zonsverduistering 11 Juli 2010. 9) Cheiron conjunct Neptunus conjunct Zwarte Maan in Waterman en later Vissen. 10) Jupiter vierkant Pluto in Steenbok.

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.