Healing met paarden

Op dit moment geef ik geen paardencoach sessies meer. Ik ga waarschijnlijk met onze nieuwe paard volgend jaar weer paardencoachsessie geven, maar alleen als verlengde en verdieping van andere consulten in mijn praktijk.

 
Ella bij www.inzichten.comIn de zomer van 2016 heb ik opleiding gevolgd voor paardencoaching. Na veel oefenen en ervaren ben ik er nu aan toe om te starten met consulten. Met paardencoaching ga je met een cliënt de paardenbak in waar een paard of pony staat. Je komt het leefgebied in van het paard en daarom begint het paard je direct te scannen en terug te geven wat het waarneemt bij jou. Het spiegelt als het ware jouw situatie die aandacht nodig heeft terug. Als paardencoach heb ik geleerd om de signalen die het paard geeft te duiden. Er ontstaat tijdens het consult een samenwerking en band tussen het paard, de coach en de cliënt. Iedere coach heeft natuurlijk zijn of haar eigen stijl van coachen en daarin heb ik inmiddels wel mijn eigen vorm gevonden en die ligt tussen mijn huidige coachingsvorm van de consulten met de kosmische horoscoop, kristallen en het ‘gewone’ paardencoachen in. De enorme tientallen jaren ervaring met consulten is nu een zegen, waardoor ik de cliënt ook kan begeleiden in de ervaring die hij of zij heeft. Ik leg dus niet alleen de signalen uit, maar begeleid ook wat zich laat ervaren voelen vanbinnen.

Wat ik zelf in energie heb waargenomen is dat paarden en ook ezels diep in het onderbewuste kunnen bewegen en trauma’s kunnen ontladen en helen. Vooral trauma’s die ontstaan zijn in de eerste levensjaren tot 5 jaar. Deze trauma’s vragen vaak in therapie zeer veel tijd (lang traject) en ook intense zorgvuldige aandacht en hebben dan meestal nog maar een minimaal effect. De ervaring leert dat in samenwerking met paarden heling en/of ontlading van deze trauma’s met enorme eenvoud, natuurlijkheid en rust kan plaatsvinden. Zij kunnen met gemak op lagen in ons komen, waar wij niet op een natuurlijke manier verblijven.Landzicht www.inzichten.com

Een veel gehoorde klacht van mensen die ervaring hebben met paardencoaching is dat de nazorg vaak zo belabberd is. Uit eigen ervaring weet ik dat er diepe lagen kunnen worden geopend en geheeld en dat het soms wel een maand kan duren voordat alles weer in een nieuwe ordening is gekomen in jezelf en in je leven. Wat ik geleerd heb in de opleiding paardencoaching is dat je als coach alleen analyseert. Voor mij blijft het dan voor mij als coach een hoofd ding en dat is niet iets dat bij mij past. Ik heb gemerkt dat mijn manier een samenwerking is met het paard en de cliënt. En dat mijn bijdrage met bijvoorbeeld de kosmische horoscoop bij de hand een integratie geeft die opbouwend is en energetisch bijdraagt om het oude los te laten en het nieuwe direct waar te nemen in het moment. Zodat je niet alleen afbreekt, maar ook opbouwt. Soms gebeurt deze opbouw in de sessie met het paard en soms in een stukje nazorg daarna. Omdat het mijn specialisme is om de cliënt bij zijn of haar Wezenkern te brengen, zien we dit specialisme ook bij het helen met paarden terug.Lola en Anouk bij www.inzichten.com

Spreekt deze vorm van samenwerken met paarden je aan, bel dan voor een afspraak of voor informatie: 06 24 24 4 789 of stuur een mail.
De bijdrage in de kosten zijn nu in de aanvangfase € 75,- per consult. Een consult duurt tussen de 20 minuten en 1,5 uur. Voor eventuele nazorg in mijn praktijk reken ik mijn normale uurtarief van € 75,- per uur. 

 Ochtendzicht www.inzichten.com