Pluto in Steenbok, DEEL 1

Macht, status, verantwoordelijkheid

In deze column kosmische astrologie laten we voor 2010 de wijsheid van de astrologie spreken om inzicht te geven in actuele situaties in de maatschappij en in je eigen leven. Kosmische astrologie is de astrologie van de kernkwaliteit, het goddelijke ZIJN in de mens en beschrijft de weg van dualiteit naar eenheid. Dat is dus onze invalshoek. De komende twee maanden behandelen we Pluto in Steenbok. Deze astrologische stand veroorzaakt transformatie in bestuurlijke en maatschappelijke structuren. Macht, status, verantwoordelijkheid en onze beleving van tijd worden uitgezuiverd, volwassen en bewust.

Pluto kwam eventjes in het dierenriemteken Steenbok vanaf januari 2008 tot 15 juni 2008. Vanaf eind november 2008 zal deze astrologische stand actief blijven tot Pluto op 20 november 2024 definitief Steenbok verlaat. Definitief, tenminste voor de komende 248,4 jaar, want zo lang doet Pluto er over om rond de Zon te gaan. Haar baan is sterk ellipsvormig en heeft een andere hoek dan de planeten in ons zonnestelsel. Zij stijgt en daalt veel meer en laat daarmee zien dat ze een andere rol speelt in ons zonnestelsel. Vanaf 24 augustus 2006 is Pluto met haar drie manen officieel geen planeet meer, maar gedegradeerd tot dwergplaneet. Daarmee is haar poortwachterfunctie naar de volgende stap van onze evolutie officieel onderkend. In het zonnestelsel is ze een verbindende factor en frontier naar ‘De Kuiper Gordel’, waar een grote hoeveelheid dwergplaneten, ijsreuzen en rotsblokken zwerven. Een spannend gebied van de galaxis, waar nog veel in te ontdekken valt. Voor onze ontwikkeling in bewustzijn is Pluto de wachter op de drempel naar kosmisch bewustzijn, de volgende stap in onze evolutie.

Pluto, hemellichaam van transformatie, macht en onmacht

Werkzaamheid van Pluto

Pluto is het hemellichaam van transformatie, machten onmacht die omgezet wil worden d.m.v. acceptatie naar ZIJN. Het ZIJN is het neutrale nulpunt in ons bewustzijn waaruit alles open ligt en kan ontstaan. In deze staat van ZIJN kunnen we leven vanuit de nieuwe energie. Een heel belangrijke factor in de ontwikkeling van ons bewustzijn naar eenheid. Als we macht en onmacht kunnen loslaten en de dingen kunnen laten zijn wat ze zijn, dan kan worden losgelaten wat niet meer past. Dan komen wij er pas aan toe om de stroom van het leven te volgen en hierin ons eigen ding te doen, in plaats vanuit macht en onmacht alles naar onze hand te willen zetten. Als Pluto een dierenriemteken inkomt, dan gaat zij haar werk doen op het vlak waar dit dierenriemteken mee is verbonden.

Bomen tot aan de hemel

Tot november 2008 stond Pluto ongeveer 13 jaar in het dierenriemteken Boogschutter. We hebben bewustwording, uitzuivering, maar ook macht en onmacht ervaren over religie, cultuur, extremisme en alles waar TE voor staat, filosofie en debat. Alles wat op deze levensgebieden onbewust was, verborgen was en niet zuiver, werd in beweging gebracht. Daardoor werden bijvoorbeeld de verborgen brandhaarden van culturele verschillen zichtbaar. Daardoor kreeg in Nederland Geert Wilders in deze periode, met zijn sterk nationalistische ideeën een politieke partij van de grond, waardoor culturele problemen en evolutie daarvan op de agenda moesten komen. Cultuur en de evolutie van culturen is en blijft een belangrijk punt van aandacht. Ook leerde Pluto in Boogschutter ons hoe we doelen kunnen stellen en te gaan voor het hoogst haalbare. Het altijd positieve dierenriemteken Boogschutter liet ons een periode van hoogconjunctuur ervaren, de bomen groeiden tot in de hemel.

Versobering en verantwoordelijkheid

Nu Pluto in het dierenriemteken Steenbok is gekomen, worden de parameters van de samenleving geijkt. Pluto in Steenbok brengt ons in verbinding met versobering en vraagt van ons om verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving en bewust te worden van onze manier van besturen. Bestuurders en iedereen die claimt een autoriteit te zijn, staan in deze periode onder grote druk. Alles wat niet autonoom is en dus niet samenvalt met een zelfdragende autonome structuur is in deze 16 jaar durende periode onderhevig aan verandering. Pluto zal net zolang schudden tot onzuivere bestuurlijke macht zichtbaar wordt. Aan de andere kant wordt ook zichtbaar waar meer bestuur nodig is, waar wij als samenleving mensen en situaties buiten de boot laten vallen en dus meer steun en structuur nodig is. Het is dan ook zoeken naar de juiste maat voor regels, structuren en autonomie. Er wordt ons duidelijk gemaakt wie, wat en waar verantwoordelijkheid ligt. Kortom dit is een 16 jaar durende reis die we maken door het land van autonomie, verantwoordelijkheid en bestuur. Pluto in Steenbok leert ons hoe we volwassen mogen worden op bestuurlijk niveau.

Pluto zal net zolang schudden tot onzuivere bestuurlijke macht zichtbaar wordt.

Volwassen bestuur

Volwassen bestuur reguleert en geeft parameters aan stromingen, ontwikkelingen en activiteiten. Volwassen bestuur laat iedereen en alles op eigen benen staan. De verantwoordelijkheid ligt bij de persoon of entiteit zelf, waardoor er minder snel slachtofferschap en een neiging tot leunen kan ontstaan. Is iemand of iets niet in staat zichzelf te dragen en te besturen, dan is wijs bestuur nodig met (tijdelijke) begeleiding die leert, hoe zelfstandig en autonoom te kunnen zijn. Volwassen bestuur laat voldoende bewegingsvrijheid voor vernieuwing om mensen en situaties te laten ontwikkelen.

Nieuw tijdperk

Als wij willen gaan leven vanuit de nieuwe energie in het Watermantijdperk, dan is vrijheid en zelfbestuur van het grootste belang. Een kosmisch mens moet kunnen leven vanuit het nulpunt van ZIJN in zichzelf, zodat de innerlijke impulsen van de Wezenskern gehoord en gevolgd kunnen worden. Bij veel mensen is deze overgang naar het kosmisch mens ZIJN al in volle gang. Iedereen op de eigen manier en timing zoekt hierin zijn of haar weg. De maatschappelijke structuren moeten dienstbaar worden aan deze groei en persoonlijke en collectieve ontwikkeling naar het nieuwe tijdperk. Het proces van Pluto in Steenbok is van groot belang hierin en dient ons, odat we op een veilige manier ook de volgende stap in onze evolutie kunnen maken als collectief en individu.

Lees deel 2 volgende maand, dan gaan we dieper in op de veranderingen die Pluto in Steenbok in dit 16 jaar durende proces kan veroorzaken in ons persoonlijk leven en op het collectieve vlak van onze samenleving. Maar ook met welke spirituele potenties en mogelijkheden deze astrologische stand ons verbindt.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap 

Gepubliceerd Spiegelbeeld Februari 2010

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week op dinsdag (met soms een uitloop naar woensdag) verzonden. Neem een kijkje in de webshop.

De laatste YouTube video’s op mijn kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC77Mu24tXh3-BDSExi3uHog  Met de laatste video over veranderingen in het najaar van 2023 en 2024: https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. De website gaaat waarschijnlijk in november LIVE.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN BERICHTEN VIA TELEGRAM: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 24 november 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Dit artikel is een special over de intense transformatie waar we doorheen gaan op dit moment. Ik hoop met deze extra Special over deze poort en wat dit mogelijk met je kan doen een stukje inzicht te geven. Ook vind je in dit artikel tips vanuit mijn ervaringen en perspectief hoe je hier doorheen kan bewegen en wat je kan doen als je blijft hangen in de oude patronen. In dit artikel deel ik ook ervaringen van mensen over deze poort. Ik hoop dat dit extra artikel je iets kan aanreiken.
Alle actuele problemen op de wereld vragen om het in vrijheid samenkomen tot eenheid en gelijkwaardigheid. Ze vragen om Watermantijdperk-oplossingen. De volle maan van 22 augustus in het dierenriemteken Waterman sloot een belangrijke poort van bewustwording.
Over afbraak mega-structuren, ombuigen overleving naar een voedende stroom. Opnieuw een heftige innerlijke en lichamelijke transformaties met cadeau. Dit artikel is tot maart 2023 actueel. Lees meer…

Plaats een reactie