Projectie en verantwoordelijkheid

Nieuwe maan in Schorpioen van 28 oktober 2019

Deze nieuwe Maan toont ons de huidige processen die zich de komende Maan(d) weer in ons zullen ontvouwen. De intense dieptes die zich hebben geopend de afgelopen tijd worden meer gestabiliseerd, waardoor zich meer vrede en rust, maar ook eenheid en magie in het leven kan ontvouwen. Steeds herhalende patronen van het overlevingsmechanisme komen eindelijk in een nieuwe bedding. Hierbij horen diepe inzichten over projectie en het steeds opnieuw creëren van dezelfde patronen. Ook kun je in dit artikel lezen over nieuwe manieren van dromen en universeel bewustzijn gedurende de slaap. En over de nieuwe lagen die zich openen om met meer kwetsbaarheid en een gezond Ego in verbinding te zijn met de omgeving, waardoor de magie van het leven ontvouwt.

Nieuwe stabiliteit

De samenstand van Neptunus in Vissen met de instroom van de Bron (zwarte Maan), verliest nu langzaam haar greep op ons en de wereld (De exacte samenstand is voorbij.). De wonden worden gelikt en de nieuw verworven inzichten en diepere rust en vrede die innerlijk bereikt is, kan worden gevierd. Dat was een pittige rit de afgelopen maanden. Het kan zijn dat je een nieuwe, diepere stabiliteit hebt gevonden in jezelf. Als dat niet het geval is, dan is dit proces nog onderweg. Donderdagochtend begon er een nieuwe invloed van een zonnewind die toen binnenkwam. Het kan zijn dat deze impact je innerlijke rust weer enigszins heeft verstoord.

Herhalende patronen aantrekken

Eén van de lessen die in deze periode met vernieuwde helderheid is begrepen gaat over het doorzien van de eigen projectie en hoe gezonde verantwoordelijkheid daar mee is verbonden. Veel mensen benoemen dat ze nu doorzien dat en hoe ze zelf hun eigen situaties creëren. Zij zien daarin ook direct de steeds herhalende patronen die zij zelf steeds aantrekken. Met het zien zijn de patronen nog niet opgelost. Maar blijf in verbinding met wat het zien van deze herhaling met je doet en dan openen zich in rap tempo de nieuw verkregen basis en stabiliteit die je nog dieper thuis brengen in je lichaam. Wat een prachtige inzichten, groei en zegen is deze belangrijke stap naar vrijheid en authenticiteit, die deze Neptunus samenstand met de zwarte Maan ons heeft gebracht en nog in de staart actief is. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus en Saturnus conjunct Diamant en zuidelijke Maansknoop in Steenbok ingaand Pluto.)

Diepe inzichten over projectie

We kregen en krijgen nog steeds de mogelijkheid aangereikt om op de diepste lagen te begrijpen wat projectie is. Iedereen krijgt op zijn of haar eigen manier inzicht in afgescheidenheid in jezelf en de bijbehorende vastgezette innerlijke pijn. Dit ligt aan de basis van onze projecties. Ook is er heling voor het herstellen van die eenheid in jezelf. De dieptes waarop we nu helen zijn heel praktisch, concreet, megadiep en omvattend. Ook hogere kosmische octaven van het bewustzijn en ons multi-dimensionale Zelf worden geïntegreerd tot in het lichaam aan toe, op weg naar volledige belichaming van wie wij in Wezen zijn. (Priapus in Maagd en Saturnus conjunct Diamant, zuidelijke Maansknoop ingaand Pluto in Steenbok.)

Nieuwe Maan in Schorpioen

Deze nieuwe Maan in het transformerende dierenriemteken Schorpioen laat zien dat we nu toe zijn aan werkelijke verandering, loslaten en het toepassen van het geleerde in de praktijk. Voor hen die het proces dat ik net hierboven beschreef niet herkennen, geeft deze nieuwe Maan nog een boost hierin, zodat er uiteindelijk wel rust en vrede in je leven kunnen komen. Dus een weg uit de ratrace van het leven. (Zwarte Maan conjunct Neptunus in Vissen in het 6de huis oppositie Priapus in Maagd 12de huis.)

Verbazing

Vanuit het huidige overlevingsmechanisme ziet de situatie er anders uit. En de realiteit is dat we toch regelmatig het overlevingsmechanisme ervaren. Het overlevingsmechanisme in Maagd laat oordelen zien en fragmentatie. Het is dan alsof er geen enkele samenhang is in je leven en dan moet je heel hard werken om alle losse eindjes aan elkaar te knopen en te verbinden. Dan is het hard rennen om alle ballen in de lucht te houden. Er kan ook verbazing zijn en zelfs schrik, omdat het steeds een andere wereld is waar de ander in leeft. Als je er dan verbinding mee maakt, zijn er al snel oordelen vanuit het niet begrijpen waar die ander is en wat die ander ervaart. De commotie rondom het verborgen gezin in Ruinerwold is daar een voorbeeld van. Er is op dit moment een wereldwijde fascinatie voor deze afwijkende manier van leven van dit gezin.

Gezin Ruinerwold bij Pauw

Fragment uit de uitzending van Pauw van NPO1 over het gezin in Ruinerwold

Valse dienstbaarheid

Ook valse dienstbaarheid is trouwens iets wat hoort bij het overlevingsmechanisme in Maagd. Als de dienstbaarheid niet zuiver is, dan krijg je in deze periode mogelijk te ervaren waar je over je grenzen gaat. Met valse dienstbaarheid bedoel ik dat wat je doet voor je omgeving niet ingegeven wordt door een oud patroon of angst, die meestal is ontstaan in de jonge jaren van je jeugd. Deze ervaringen hebben je in het overlevingsmechanisme gebracht en dit blijft zich herhalen. Deze patronen die we nu te zien krijgen zijn ouder dan dit leven en zijn opnieuw actief geworden in dit leven. Vaak met een diepe imprint van een trauma. Als deze patronen helder worden, dan kan dit vaak niet langer doorgezet worden. Veel mensen ervaren in deze periode dat ze overwerkt zijn en nemen de beslissing om voor zichzelf te kiezen. Dit kan ook worden afgedwongen door lichamelijke kwalen en letsel. Maar in dit proces is er dan ruimte om bewust te worden van wat wel en niet klopt en om opnieuw te bepalen waar je wel je energie aan wilt geven. (Nieuwe Maan priapus/overlevingsmechanisme in Maagd 12de huis.)

Dromen en andere dimensies

Intens dromen is ook iets wat hoort bij de instroom van energie van de Bron in Vissen (zwarte Maan) en Neptunus. Je kunt mogelijk nieuwe vormen en manieren van dromen ontwikkelen in deze fase en ook boodschappen krijgen tijdens de slaap. Ook lucide dromen zijn aan de orde, waarin je waarnemer bent van je eigen droom en tegelijk ook bewust kunt deelnemen. Sommige mensen zijn zich bewust dat zij in de nacht in andere realiteiten, universa en dimensies aanwezig zijn, gesprekken hebben, onderwijs geven, uitwisselen en ontvangen, helpen bij rampen enzovoort. Ons bewustzijn is multi-dimensionaal en in de nacht kun je je daar nog meer van bewust worden. Als je het multi-dimensionale meer gaat belichamen met het kosmische Hart (plasmabolletje op het middenrif) als centrum, dan kan het zijn dat je in de nacht verschillende niveaus van je bewustzijn tegelijkertijd kunt ervaren. Bijvoorbeeld de laag van het verstand die doordendert, het niveau van het lichaam, andere dimensies waar je bewustzijn is en dit allemaal tegelijk. Dit zijn vaak korte (verwarrende) nachtelijke ervaringen en deze horen bij de overgangsperiode van het belichamen van multi-dimensionaliteit. Als de centrering in het kosmisch Hart is gestabiliseerd, overkomt het je niet meer op deze manier. Ik vermoed dat we dit straks bewust kunnen als we nog verder komen in het belichamen van het multi-dimensionale lichaam en het kosmische licht van de goddelijke lagen in onszelf.

Kwetsbaar in de verbinding

Wat zich nog meer verdiept is het proces waarin je jezelf te gewond kunt voelen om echt de verbinding met de ander aan te gaan. Dus spontane reacties van angst om je te verbinden kunnen plotseling in je bewustzijn komen. Het loslaten van oude patronen is één ding, maar om dan helemaal kwetsbaar en spontaan aanwezig te zijn is soms nog erg kwetsbaar. Maar dit is wel de volgende stap in het praktisch gaan leven van de nieuwe stroom in het leven. Als we diep geraakt durven te worden en als kwetsbaarheid wordt ervaren als kracht, dan kan de magie van het leven worden ervaren. Met jezelf als centrum in deze ervaring, vanuit een gezond Ego. Zonder een gezond Ego en brandpunt verlies je jezelf in de waan van de dag. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Ram conjunct Cheiron 7de huis.)

Achterover leunen

We kunnen deze Maan(d) met meer gemak de nieuwe structuur, nieuwe vorm, gaan vinden die de zachtheid en de meer vrouwelijke ontvankelijke en voedende waarden in het leven zal uitnodigen om concreet te worden. Hoe meer we achterover durven leunen om het te laten ontstaan vanuit rust, hoe gemakkelijker alles tot stand zal komen. (Noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon in het 10de huis in Kreeft.)

Heb het goed…
© Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Er zijn ongelofelijk omvattende krachten bezig vanaf de laatste nieuwe Maan, om de dualiteit en Matrix op te lossen. Lees in dit artikel waar we dat kunnen ervaren en wat die krachten zijn. Het hart speelt op vele niveaus haar hoofdrol. Het artikel staat weer bol met interessante informatie en inzichten voor je persoonlijke proces. Lees meer…
Dit artikel gaat over de processen rondom de nieuwe Maan in Stier van vrijdag 19 mei 2023. Deze zijn de komende maand actueel. Het lijkt erop dat we de komende weken onthullingen gaan zien van oude manipulerende zaken. Op het persoonlijke vlak gaat het om herstellen van vertrouwen in relaties en het lef hebben om in actie te komen om met Hart en Ziel te gaan doen waar je voor gemaakt bent. Met nieuwe informatie over het hart en SuperClusters. Lees meer…
Deze bijzondere volle Maan brengt ons een super grote doorbraak waarmee we los kunnen komen van oude frustrerende situaties. We krijgen van binnenuit de dragende kracht van vertrouwen aangereikt die een basis legt, waardoor je ware Wezenlijke Zelf eindelijk op een praktische manier kan stromen in de wereld. Dit artikel reikt je de inzichten aan of waar je die kan vinden. Lees meer…

Plaats een reactie