‘Bevrijding van het ego door Liefde’

Nieuwe Maan in Waterman 1febr2022

Deze nieuwe Maan in Waterman van dinsdag 1 februari 2022 beschrijft het proces voor jezelf en de wereld voor de komende maand. Een maand van het trekken van grenzen, de IK-kracht onder de loep nemen en gaan staan voor vrijheid. Lees in dit artikel over de bijzonderheden rond deze retrograde Mercurius en wat de innerlijke processen van je vragen, want er is een groot potentieel dat opengaat in ons op dit moment. In dit artikel ook informatie over hoe de effecten van deze op de wereld uitwerken. Ik wens je veel leesplezier…

Lees je het artikel liever vanaf een witte achtergrond, download dan de pdf met het icoontje rechtsboven aan.

Afb: © Milena Blomqvist http://www.spiritinmatter.nl/

Voorbij de Maan

Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Waterman van dinsdag 1 februari 2022. Deze beschrijft de processen voor de komende maand. Mijn beschrijving van de nieuwe en volle Maan gaat voorbij aan de vaste vorm van de Maan. De nieuwe of volle Maan is slechts een moment in afstemming waarmee de informatie wordt geijkt in onze realiteit, maar die is niet begrensd door het materiële, de 3de dimensie, tijd en ruimte. De beschrijvingen brengen je ook in verbinding met bewustzijn en energie(velden) van het oneindige en het AL-bewustzijn door middel van een hologram. Hierdoor kan iedereen in vrijheid zijn of haar inzichten op het eigen niveau van ontwikkeling van binnenuit ervaren tijdens het lezen. In deze tijd van grote verandering is het nodig om dit bewust te zijn, zodat we onszelf niet vastzetten of -houden in oude concepten en vorm, maar open blijven staan voor het nieuwe. En dat is natuurlijk helemaal het thema van de nieuwe Maan in Waterman, die onder andere verbonden is met vrijheid en vernieuwing.

De grens is bereikt

Voor het niveau van de persoonlijkheid (Zon-Maan), gaat deze nieuwe Maan (door de samenstand met Saturnus), over heel krachtig gaan staan voor alles waar Waterman voor staat, namelijk: bewustzijn, gelijkwaardigheid, vrijheid, vriendschap en het samen doen. Dus overal zien we mensen in actie komen en situaties gaan begrenzen die voor hen niet kloppen en daardoor nu dus echt de straat opgaan of zelf andere acties organiseren, om de huidige ontspoorde situatie rond het virus te stoppen. Genoeg is genoeg, er is een grens bereikt. De autoriteit en verantwoordelijkheid worden gevoeld en daadkrachtig teruggebracht naar zichzelf, met de bereidheid te handelen en wat daar verder voor nodig is. (Zon-Maan conjunct Saturnus in Waterman 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter.)

Retrograde Mercurius: woorden, macht en kracht

De retrograde Mercurius in Steenbok duurt nog tot vrijdag 4 februari 2022 en daardoor is alle activiteit in de buitenwereld flink verstoord en wordt van ons gevraagd om naar binnen te keren. Omdat het hemellichaam Pluto samen staat met Mercurius, ligt er een focus op de innerlijke communicatie rondom het thema ‘macht en kracht’. Dus: hoe gebruik jij je machten en krachten? Heb je verborgen controle en macht in jezelf waarmee je jezelf en de omgeving controleert? Deze worden heel erg goed voelbaar. Maar het gaat ook om het nog dieper ontdekken van je IK-kracht. Deze IK-kracht is nodig om jezelf neer te zetten als brandpunt van jouw manifestatie als mens op Aarde. Doordat we zo lang in de afgescheidenheid van de Matrix hebben geleefd, is de Ik-kracht gewond geraakt. Liefde is de enige kracht die deze wond van het ego en de door noodzaak aangeleerde bescherming en schuld en schaamte over deze wond(en), kan openen en helen. Vooral de onvoorwaardelijke Liefde en het mededogen voor jezelf en voor het gewonde Ego in jezelf, maken transformatie naar een zuiver en transparant Ego als brandpunt mogelijk. (Mercurius retrograde conjunct Pluto in Steenbok 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter. Cheiron in Ram in het 2de huis.)

Harde woorden

Door dit innerlijke proces kan er ook inzicht komen over het niet kunnen verwoorden wat je in jezelf ervaart en dan kan daaromheen een enorm gevoel van onmacht voelbaar worden. Ook brengt dit innerlijke proces harde woorden en scheldpartijen voort, ook in het openbare leven zoals de politiek. En ook kan er extra mediacontrole zijn waardoor propaganda en niet morele zaken heel erg zichtbaar worden, zodat er iets aan gedaan kan worden. (Mercurius retrograde conjunct Pluto in Steenbok 1ste huis.)

Innerlijke vrijheid

De samenstand van Zon, Maan en Saturnus heeft nog een hogere octaaf. In essentie gaat dit over vrijheid die je in jezelf wel of niet kan ervaren. Je bent zo vrij als je jezelf voelt en dat is waar, maar als je die vrijheid niet zo goed ervaart, dan kan het ook ontmoedigend zijn omdat je gewoonweg niet weet hoe je die vrijheid in jezelf kan openen. Dat is niet te forceren, maar is een state of mind. De drukte van iedere dag en de manier waarop we vastzitten in praktische zaken om elke dag weer brood op de plank te krijgen, zijn verlammend en maken dat je vrij voelen bijna niet mogelijk is. (Zon-Maan conjunct Saturnus in Waterman 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter.)

De basis van het nieuwe tijdperk

Energetisch is er iets bijzonders aan de hand. De afgelopen jaren is de vernieuwing van het eeuwige AL-bewustzijn waar wij uit voortkomen, steeds dieper doorgedrongen in ons en in de wereld en daardoor zien we de structuren (o.a. bestuur en maatschappij) die ons gevangen houden steeds verder afbrokkelen. Het AL-bewustzijn is de basis waaruit alles is opgebouwd. En daardoor is er geen basis meer die deze oude manier van leven in gevangenschap van de materie, ondersteunt. Want het vernieuwde AL-bewustzijn voor het nieuwe tijdperk van Waterman heeft een andere basis, namelijk vrijheid, gelijkwaardigheid en het AL-bewustzijn zelf. Het vernieuwde AL-bewustzijn kan ons tot in de diepste vezels van het lichaam en DNA bevrijden en dit innerlijke proces is al volop bezig in ons. Mijn meditatie webinars kunnen je hierin van binnenuit begeleiden. https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-1-februari-2022/  (Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier.)

Bevrijding door liefde

De afbraak van het oude, maar ook de opbouw van het nieuwe is al zover dat het nieuwe heel concreet vorm kan krijgen. Dit merk je onder andere doordat er meer zachtheid is en alles met veel meer gemak tot stand komt. Voor hen die daar aan toe zijn, is het pure AL-bewustzijn (eeuwigheid) beschikbaar om toe te laten in het lichaam en dus ook te integreren in het lichaam. Daardoor kunnen oude vormen en gewoontes wegvallen en komen het pure AL-bewustzijn en de kwaliteiten van het Watermantijdperk helemaal ter beschikking in het lichaam. Dit kan heel veel oude vastzittende situaties, gevoelens en lichamelijke blokkades oplossen en een enorm gevoel van vrijheid geven en in potentie zelfs aftakeling en sterven van het lichaam overstijgen. Maar wat belangrijk is, is dat de onvoorwaardelijke liefde van het (kosmisch) Hart (Wezensessentie van buiten de afscheiding) de basis is in deze vernieuwing en dat er respect is voor de persoonlijkheid en voor wat de persoonlijkheid (ego) nodig heeft om op een veilige manier te kunnen loslaten. Want anders verlies je je brandpunt en daarmee praktische vormkracht in je leven. De liefde voor jezelf en de onvolkomenheden van je gewonde ego is dus de dragende kracht tijdens dit belangrijke keerpunt. (Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier in het 4de huis.)

Nieuwe communicatie

Dat wat zich nu energetisch opent, brengt ook een nieuw veld van communicatie. Het eeuwige AL-bewustzijn dat nu zijn intrede doet in ons leven is het best te vergelijken met het kristallijne dat mineralen kunnen doorgeven en dragen. Het is al levende informatie. Misschien heb je al gemerkt dat er nieuwe klanken zijn en kleuren en dat informatie op een nieuwe manier binnenkomt. Hierin beginnen we pas te ontdekken en te openen. Dat wat binnenin je leeft, stroomt dan weer naar buiten, zodat het AL-bewustzijn dat in de binnenwereld wordt ervaren alles een maakt. Niet spiegelend, maar als een geheel. Waarschijnlijk komt er volgende week een speciaal mineraal in de webshop die kan ondersteunen bij deze integratie, maar daar moet nog het een en ander praktisch voor georganiseerd worden. Ik wens je veel vrijheid en liefde bij de integratie van de oorspronkelijke stroom van de eeuwigheid, Het AL-bewustzijn. (Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier in het 4de huis.)

Heb het goed…💞
© Manuela van https://inzichten.com

VOOR DE SNELLE BESLISSER: Er is net iemand uitgevallen voor de workshop ‘Ontdek je Wezensessentie met mineralen’ van morgen (zondag 30-1). Wie oh wie kan ik blij maken met een plekje in deze hartstikke leuke workshop?

************************************

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.)  Link naar het Telegramkanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

*************************************

JAAR-ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022: https://inzichten.com/ontvouwen-van-je-nieuwe-horizon/

Dit is het artikel bomvol met video’s en uitleg over de Totale Eclips van zaterdag 4 december 2021 & de jaarhoroscoop voor 2022: https://inzichten.com/de-magische-overwinning-van-het-hart/

Dit is het artikel over de bijna totale Maansverduistering van 21 november 2021 over het innerlijke proces van 2022: https://inzichten.com/een-hele-grote-sprong-voor-de-mensheid/

**************************************

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is een nieuwe Maan van dinsdag 1 februari 2022 om 19:45. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-1-februari-2022/ Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Er zijn 1x per maand speciale webinars voor actuele thema’s verbonden met de aanschaf van een mineraal in mijn webshop. Het huidige speciale webinar is ingepland op donderdag 10 februari 2022 VOOR EENHEIDSBEWUSTZIJN met de Wortel Amethist. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Dit proces met de Wortel Amethist is ondersteund in het openen en integreren van het vernieuwde AL-bewustzijn dat de dualiteit van de Matrix opheft. Dit is een geweldige ervaring voor jezelf, maar we leveren ook een grote bijdrage aan het collectief met het in evenwicht brengen van de polariteiten en het herstellen van verbindingen tussen de polariteiten, die nu zo ongelofelijk groot zijn. Voor meer informatie kijk op de website: https://inzichten.com/events/speciale-actuele-online-activatie-meditatie-donderdag-10-februari-2022-wortel-amethist/

Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar voor de workshop ‘Ontdek je Wezensessentie met mineralen’ van zaterdag 5 februari 2022 van 9:45 tot 18:00 uur. We gaan spelen en werken met mineralen en je krijgt begeleiding in hoe je dit kunt voelen, maar ook waarnemen bij de ander. Vanuit het Watermanprincipe en een basis van onvoorwaardelijkheid en veiligheid gaan we elkaar bewust maken van wat er gebeurt. Ieder vanuit de eigen invalshoek en specialisme waarbij steeds wordt helder gemaakt wanneer jouw overlevingsmechanisme aan het woord of zichtbaar is en wanneer je Wezenskern zich laat ervaren. Kortom het is een grote ontdekkingstocht van bewust worden van wie je nu eigenlijk in Wezen bent. (Godsvonk) Je krijgt meer inzicht in wat jouw Goddelijke Kernkwaliteit praktisch is. Voor meer informatie: https://inzichten.com/events/ontdek-jouw-persoonlijke-wezenskwaliteit-met-mineralen-febr-2022/

Tijdens de kristaldagen word je door het helende kristalnetwerk van binnenuit begeleid om exact de juiste mineralen te selecteren voor dat moment. Tijdens het consult gaan we samen ervaren wat de geselecteerde mineralen voor je doen. Door de begeleiding ervaar en weet je wat je aanschaft. Ook is het heerlijk om aanwezig te zijn in de helende energie van mijn kristalnetwerk met duizenden mineralen. Er zijn nog een paar plekjes op zaterdag 12 februari 2022: https://inzichten.com/events/kristaldag-op-zaterdag-12-februari-2022/  en op woensdagmiddag 23 februari 2022: https://inzichten.com/events/kristalmiddag-op-woensdag-23-februari-2022/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week op dinsdag (met soms een uitloop naar woensdag) verzonden. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen, Chevron Amethist, de Phi-Vogel-Wortel-Amethist zijn weer op voorraad en er zijn nieuwe Morionkwartsen onderweg uit Mongolie, maar die zijn al uitverkocht. Eind februari komt er een nieuwe partij in de webshop.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Nieuwe podcast: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. De website gaat waarschijnlijk in februari 2024 LIVE.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 23 februari 2024

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Inzicht in de conflicten die er ontstaan rondom een diep verlangen naar vrijheid en hoe je de kracht van vrijheid optimaal kan laten stromen in verbinding en wijsheid. Hoe kunnen we alles oplossen wat is vastgelopen, dus ook in de wereld met alle systemen zoals de politiek en economie? Lees meer…
Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je de zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpen kanaliseren.
Het is een extra krachtige volle Maan met een belofte van plotselinge vernieuwing, van lichaam, persoonlijkheid en je dagelijks leven. In de wereld staat alles op scherp en deze volle Maan is een mogelijke trigger voor extreme vernieuwing, die anders zal gaan dan een ‘gewone’ revolutie. Lees meer hierover in het artikel. Lees meer…

2 gedachten over “‘Bevrijding van het ego door Liefde’”

  1. Dankjewel lieve Manuela, je nieuwsbrieven resoneren enorm en daarvoor mijn dank. Het bevestigt mijn innerlijke weg en is daarom ondersteunend.
    Een lieve groet voor jou
    ~carla~

    Beantwoorden

Plaats een reactie