Diep gevoed zijn

Nieuwe maan 3 juni 2019

In dit artikel lees je over de energieën voor de komende nieuwe Maan(d) van maandag 3 juni 2019. Je kunt lezen over het loslaten van de eeuwig zoektocht naar de heilige Graal, het nastreven van doelen, targets en meer. Het vinden van nieuwe vormen en wat je kunt doen om daar te komen. Het gaat over vrijheid, vriendschap, koning of koningin zijn in je eigen bestaan, het helen van projecties en egodelen, waarom het lichaam zo opspeelt en over anders eten en voedende voeding.

Groots en meeslepend avontuur

Deze nieuwe Maan(d) heeft uitwerking tot de volgende nieuwe Maan en zal tijdens de volle Maan van 17 juni tot maximale uitdrukking komen. De nieuwe Maan valt in het luchtige en frivole Tweelingen en herinnert ons aan de lichtheid van het bestaan en om alles wat minder serieus te nemen. Deze kracht staat in oppositie met Jupiter in Boogschutter en is verbonden met de eeuwige drive en druk dat er meer moet zijn dat werkelijk van betekenis is. Er is een diep gevoel en gedrevenheid dat we altijd onderweg zijn naar de heilige graal, met een beloning aan het einde van het avontuur. Maar in de praktijk blijkt dat er altijd weer een nieuw doel, target of horizon is, waarmee we het maximale dat het leven ons te bieden heeft willen ervaren in een groots en meeslepend avontuur. Het is eindeloos. Deze nieuwe Maan daagt ons uit om deze gedrevenheid onder ogen te zien en meer van de lichtheid van het bestaan van Tweelingen, speelsheid, vrolijkheid toe te laten en om te genieten van dat waar we in het moment mee in contact zijn.

Vrouwelijke vormkracht

Een yod wordt ook wel een ‘vingerwijzing van God’ genoemd. De yod in deze horoscoop van de nieuwe Maan van juni, geeft aanwijzingen hoe we deze kracht kunnen overstijgen. Een van de twee krachten is Venus in Stier in het 10de huis en is verbonden met de stilte, rust en veiligheid van het Hart en het vrouwelijke in ieder van ons. Het hart heeft niet veel nodig en is er niet op uit om steeds meer te vergaren en onrustig om steeds weer een nieuwe horizon te zoeken met nog betere resultaten. We mogen onze eigen structuur gaan volgen en vorm vinden in het leven, een minder vaste structuur, meer verbonden met vrouwelijke waarden, zoals liefde en verbonden zijn met je gevoel.

‘Just do it’

De andere poot van de yod daar staat de noordelijke Maansknoop in samenstand met de zwarte Zon en Mars (OOB) in Kreeft in het 11de huis. Deze kracht leidt ons naar onze binnenwereld en om te handelen vanuit je gevoel. Omdat de energie van de oorspronkelijke Oerbron (zwarte Zon) verbonden is, is het mogelijk om dit met gemak en als vanzelf te doen. Het ontstaat als het ware vanzelf als een cadeau wanneer je verbonden bent met je gevoel. Deze verbinding vind je van binnen, in je gevoel en is verbonden met overvloed, voeding en het gevoel dat alles wat je nodig hebt er al is of ter beschikking staat. Je hoeft alleen vanuit dit gevoel te handelen. ‘Just do it.’ (Mars OOB conjunct zw. Zon en Meesterschap van Cheiron in Ram 8ste huis.) Het manifesteert zich dan al voordat je het gewenst hebt. Dit is de nieuwe manier van Scheppen. (Diamant conjunct zuidelijke Maansknoop, Saturnus en Pluto.)

Vriendschap

De nadruk ligt op beweging in het sociale veld vanuit onvoorwaardelijkheid (11de huis). Dan heb ik het over het in verbinding zijn met vrienden en de beleving van vriendschap, waarin we van binnenwereld tot binnenwereld met elkaar die overvloed en voeding laten ontstaan. Die ontstaat als we werkelijk met elkaar verbonden zijn in het nieuwe eenheidsbewustzijn. Wat je te doen hebt, ontstaat dan van binnenuit, in plaats van een plan, een target, een doel te hebben (Noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon en Mars 11de huis inconjunct Jupiter in Boogschutter.) Je weet dan door wat je voelt, ervaart in jezelf wat je te doen hebt. Met een Out Of Bounds Mars die ook nog eens verbonden is met de Oerbron (zwarte Zon), is deze kracht geladen vol met magie. Je kunt het niet bedenken, want het ontstaat in de verbinding. Dus gewoon iets gezelligs gaan doen met gelijkgestemden en het ontstaat dan vanzelf. Daarmee komen we los van oude, strenge patronen waar we onze energie aan hebben gegeven. De beloning is eindelijk te kunnen stromen vanuit jezelf met een gevoel autonoom te zijn. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Saturnus en Pluto en Diamant in Steenbok 5de huis.)

Vrijheid en vriendschap

De energie en inspiratiestroom van de Bron (zwarte Maan) is opnieuw op 29 mei 2019 terug gekomen in Waterman. En daarmee ligt opnieuw tot begin augustus 2019 een focus op ons groei van verstand naar bewustzijn, broederschap, zusterschap, vriendschap, vriendelijkheid, gelijkwaardigheid, vrijheid en ook vooruitgang in technologie. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Waterman en de niet gecorrigeerde zwarte Maan staat in Vissen in het 7de huis.)

Projecties helen

In de horoscoop van de nieuwe Maan(d) in juni staat de Bronenergie en inspiratie in het 7de huis en daarmee worden we geïnspireerd om ons bewust te worden van wat er in verbinding met de ander speelt en vooral ook rondom projecties. Projecties zijn in de kern zaken die we in onszelf afwijzen en via de omgeving gespiegeld krijgen. De ander kan dan dat leven waar jij nu juist zo’n hekel aan hebt en afwijst in die ander, maar ook in jezelf niet toestaat. Wijs jij bijvoorbeeld jezelf af, dan trek je uitjouw omgeving situaties aan die jou ook afwijzen. Dat is hoe projecties werken. Want in oorsprong zijn wij heel en hebben wij alles in ons. Wat we afwijzen in jezelf en/of in anderen vertrekt naar jouw onderbewuste, in de krochten van jouw eigen afscheiding. Je bent dan eigenlijk in strijd met jezelf. (Cheiron in Ram in het 8ste huis.) Op het moment waarop we projecties doorzien is er ruimte voor eenheid en onvoorwaardelijkheid. Dan mag jij, maar ook die ander zijn wie hij of zij IS.

Integratie van oerkrachten

In het grotere proces zijn we deze afscheiding van projecties aan het helen. Het kosmische Hart (plasma bolletje op het middenrif) wordt bij veel mensen geopend of gaat nog verder open en stroomt vanuit pure onvoorwaardelijke zachtheid het lichaam in. Als antwoord komt de Oerkracht verbonden met het instinct vanuit de Aarde omhoog. Deze warme oerkracht is de Wezensessentie van de Aarde. Tijdens deze integratie wordt de afscheiding, de fragmentatie geheeld in ons en in ons onderbewuste. Daarin kom je ook de collectieve krachten tegen die ons willen vasthouden in de oude machtsstructuren. Vorige maand heb ik deze processen uitgebreid besproken in het nieuwe en volle Maan artikel.

Opspelen beschadigde egodelen

Deze Maan(d) ligt de nadruk op het lichaam en de fragmentatie van onze persoonlijkheid. (Priapus in Leeuw en Maagd.) Opnieuw spelen beschadigde egodelen op die je misschien al vele malen hebt aangekeken en omarmd.Het lijkt eindeloos. (Sinds 29 mei opnieuw gecorrigeerde zwarte Maan in Leeuw.) Het voelen van de fragmentatie in ons, ontstaan door pijnlijke ervaringen, meldt zich niet om opnieuw te worden afgewezen, maar zodat jij je opnieuw vanuit onvoorwaardelijkheid en vanuit het kosmisch Hart kunt verbinden. Als je de fragmentatie van je ego en bestaan kunt aanzien zonder oordeel, dan ontstaat er een nieuwe ordening in jezelf, waardoor er samenwerking van krachten, integratie en eenheid ontstaat in jezelf. Er ontstaat dan uiteindelijk een gezond ego en brandpunt, waardoor je eindelijk kunt gaan leven wie je in Wezen bent, jouw authentieke zelf. Dan val je helemaal samen met je eigen expressie, creativiteit, nieuwe vormen die in het moment ontstaan. (Bevrijding door noordelijke Maansknoop in samenstand met zwarte Zon en Mars OOB 11de huis, tegenover Diamant, zuidelijke Maansknoop, Saturnus en Pluto 5de huis.)

Koning van jouw bestaan

Op lichamelijk niveau en het niveau van het bestaan in het algemeen is hetzelfde proces gaande zoals ik in de alinea hierboven beschreven heb. De Leeuw en Maagd energie van het overlevingsmechanisme vraagt om het in eigendom nemen van je eigen bestaan. Dit vraagt om aanwezig zijn in ieder fragment van de ORGANisatie van het lichaam. En om te ervaren dat je koning of koningin bent van jouw eigen bestaan en lichaam. Wat daar ook bij hoort is dat je de controle en macht over iets buiten jezelf loslaat. Je vertrouwt dan dat als het bij je hoort de verbinding op een andere manier weer tot stand komt. Wat niet bij je hoort, zal verdwijnen uit je leven.

Herstellen van oerverbindingen

Wanneer de oerverbindingen herstellen in jezelf, dan kom je los uit horizontale afhankelijke verbindingen met de omgeving. Vanuit het kosmisch Hart (plasma bolletje op het middenrif) wordt de verticale energetische verbinding gemaakt met de Bron en de warme instinctieve Oerbron van de Aarde. Dit is het basisproces dat nu actief is wanneer je bezig bent met integratie van de nieuwe energielichamen. Deze krachten van de oervelden voeden je, zijn er onvoorwaardelijk voor jou. Op deze manier krijgen machten en krachten buiten jou ook geen vat meer op jou en is er werkelijke vrijheid. De ORGANisatie van het lichaam zal zich dan veranderen en herstellen. Het gaat dus over de ORGANisatie van de organen. Wat ik merk in mijn eigen proces en bij anderen in mijn omgeving is dat er vanuit de nieuwe energie veel verandert in het lichaam.

Van verstand naar bewustzijn

Veel mensen hebben nek en hoofd klachten, omdat de integratie van de instinctieve Oerbron van het Wezen van de Aarde,die als een warme stroom omhoog komt, een conflict geeft met de controle in het verstand. De hersenen mogen switchen van verstand naar de hogere frequentie van het bewustzijn.We kunnen dan het hoofd niet meer stil krijgen vanuit oude vormen die eerst wel werkten, maar alleen via het kosmisch Hart (Plasma bolletje op het middenrif) komt het hoofd, het verstand, tot rust en switcht het naar hogere frequenties van de hersenen. Dit is aan de orde wanneer je bezig bent met de integratie van het nieuwe energielichaam en het integreren van de oervelden.

Veranderingen voeding

In deze overgangstijd waarin de oervelden in ons integreren verdragen veel mensen eigenlijk bijna alleen nog maar veganistisch voedsel (groente en fruit), glutenvrij, met alleen goede vetten (oliën) en suikervrij voedsel. Voor sommigen kan licht verteerbare dierlijke voeding zoals kip en vis nog wel, maar zelfs dat voelt voor veel mensen niet meer goed of geeft ongemak bij de vertering van voedsel. Dit geldt ook voor samengesteld voedsel wat in de supermarkt te koop is in pakjes of kant en klare maaltijden dat plotseling niet meer verdragen kan worden. (Priapus in Maagd 1ste huis.) Het lijkt wel of de integratie van de oervelden nu super zuiver simpel voedsel nodig heeft om de omvorming naar het nieuwe lichaam ook te kunnen maken. We mogen ook met onze voeding weer tot ons nemen wat werkelijk voedend is voor ons lichaam en waar de energie van de oerbronnen doorheen stroomt.  (Noordelijke Maansknoop conjunct zw.Zon en Mars OOB.) Tijdens deze Maan(d) is deze transformatie van het lichaam en het opbouwen van een nieuwe organisatie van het lichaam extra aan de orde. (Priapus in Leeuw en Maagd 1ste huis.)

Veel liefde en kracht, heb het goed…

© Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week op dinsdag (met soms een uitloop naar woensdag) verzonden. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen, Chevron Amethist, de Phi-Vogel-Wortel-Amethist zijn weer op voorraad en er zijn nieuwe Morionkwartsen onderweg uit Mongolie, maar die zijn al uitverkocht. Eind februari komt er een nieuwe partij in de webshop.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Nieuwe podcast: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. De website gaat waarschijnlijk in februari 2024 LIVE.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 23 februari 2024

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Inzicht in de conflicten die er ontstaan rondom een diep verlangen naar vrijheid en hoe je de kracht van vrijheid optimaal kan laten stromen in verbinding en wijsheid. Hoe kunnen we alles oplossen wat is vastgelopen, dus ook in de wereld met alle systemen zoals de politiek en economie? Lees meer…
Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je de zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpen kanaliseren.
Het is een extra krachtige volle Maan met een belofte van plotselinge vernieuwing, van lichaam, persoonlijkheid en je dagelijks leven. In de wereld staat alles op scherp en deze volle Maan is een mogelijke trigger voor extreme vernieuwing, die anders zal gaan dan een ‘gewone’ revolutie. Lees meer hierover in het artikel. Lees meer…

Plaats een reactie