SPIEGELBEELD okt 2019: De Zonsverduistering van juli 2019

Het persoonlijke proces

Geschreven door: Manuela van der Knaap

8,8 minuten leestijd

Gedeeltelijke Maansverduistering.

De totale Zonsverduistering was in het gezelschap van een gedeeltelijke Maans- verduistering. In deze alinea lees je in het kort wat deze Maansverduistering mogelijk vrij maakt in jou. Deze Maansverduistering van juli 2019 is voorlopig de laatste Maans- verduistering. De eerstvolgende is pas weer op 26 mei 2021.

De Maansverduistering van 16 /17 juli 2019 gaat over vrije expressie van het hart en vrouwelijke waarden en een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met de wereld, het belichamen en toelaten van magie in je leven. Het hoofd kan magie niet begrijpen en besturen, maar in de ervaring is waar de magie ontstaat. Een Maansverduistering heeft een diepe werking in het onderbewuste van de mens en werkt daardoor meer indirect door naar de wereld. Je kunt de effecten van een Maansverduistering dus wel direct in jezelf ervaren, maar we zien pas later de effecten doorwerken in de wereld. De energie van de beide eclipsen is minimaal een half jaar werkzaam tot de volgende eclips op 26 december 2019 met een ringvormige Zonsverduistering.

Totale Zonsverduistering

De beide eclipsen gaan over het vinden van de stroom van het moeiteloze leven en manifesteren. (Noordelijke Maans- knoop conjunct zwarte Zon, verduistering (Zon en Maan) of Venus in Kreeft.) Waarin de totale Zonsverduistering veranderingen kan aangeven in de financiën en het bouwen van een optimale basis voor jouw leven en voor het collectief alsook mogelijke veranderingen in het financiële systeem. Zonsverduisteringen werken door in het dagelijkse bewustzijn en deze krachten zien we dan ook meestal vrij snel na een verduistering ontvouwen.

De voedende verbinding

De eclips viel samen met de zwarte Zon ( 1,5 graad orb.) en de noordelijke Maansknoop in het 7de huis. In normaal Nederlands betekent dit dat er behoefte is om voedende verbindingen aan te gaan en om werkelijk verbonden te zijn van binnenwereld tot binnenwereld. Ook is er een verlangen naar koestering van de Bron, het gevoed worden en dat alles zich manifesteert in eenvoud en wordt gedragen door de Bron. Voor veel mensen begint nu eindelijk te stromen waar ze al jaren naar toe gewerkt hebben en waardoor het leven eenvoudiger en aangenamer kan worden. Eindelijk leven en de verbinding ingaan vanuit wat je van binnen beweegt en voedt. Dat alles lijkt nu dus in een stroomversnelling te komen.

Hardheid en stress

De hardheid naar jezelf van het dragen van te grote verantwoordelijkheden kan nu gemakkelijker worden losgelaten. ( zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis conjunct Saturnus, Pluto en Diamant.) Het universum stroomt met ons mee naar verbindingen die ons wél voeden en koesteren. Hierdoor vloeit ook oude opgehoopte spanning uit het lichaam. Het hoofd, de nek en schouders willen ontladen worden.

Pijn in nek, schouders en hoofd

Dit proces voltrekt zich nu. Er is een uitlijning bezig van de verticale lijn van ons lichaam. Ons hoofd kan tijdens deze uitlijning pijnlijk en verkrampt aanvoelen, samen met schouders en de nek. Praktisch gezien staat het hoofd niet in lijn met het lichaam en misschien wel door het vele voorover zitten met de tablet, een boek en het werken op een laptop. Mogelijk speelt dit een rol in deze verkramping, maar ook een te grote gerichtheid naar de wereld buiten je maakt dat het hoofd niet in lijn staat met de rest van het lichaam. Als het hoofd nog te veel de leiding neemt, vooruit loopt op alles vanuit controle, dan kunnen de hersenen niet makkelijk shiften van verstand naar bewustzijn. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Waterman en werkelijk zwarte Maan in Vissen.)

Verstand en ego

Het verschil tussen verstand en bewustzijn is controle en in het NU zijn. Ons verstand dat wordt bestuurd door het ego, wil alles controleren. Vanuit het bewustzijn nemen we veel meer beschouwend waar en kan een situatie zich ontvouwen in nieuwe vormen. Vanuit het ego en het verstand werken we te hard. Als je verbonden bent met je bewustzijn en de universele stroom van het leven, dan ontvouwt het leven zichzelf.

Loslaten van tijd

De oplossing ontstaat en komt naar je toe, maar vaak minder snel dan je zou willen. Het universele leven heeft een andere stroom en tijd voor alles. Wij jakkeren en jagen, zeker in Nederland, overal dwars doorheen, alle ballen hooghoudend. Daarin is dus het loslaten van tijd ook een factor. Tijd is niet iets wat lineair is, maar verbonden met de innerlijke ervaring. Je kunt je vast wel een ervaring herinneren waarin de tijd stil leek te staan of juist ongelofelijk snel voorbij ging. Vanuit het jakkeren en jagen zetten we onszelf gevangen in de tijd.

Universele tijd

Door verbinding te maken met je eigen natuurlijke tijd, maak je contact met de universele tijd, zoals tijd bedoeld is. In de universele tijd kun je niet meer doen dan wat er op een gezonde manier vanuit jou kan stromen. Die verbinding zijn we ongelofelijk verloren en je moet ontzettend sterk zijn, onvoorwaardelijk voor jezelf kiezen en moedig zijn om deze gevangenis van tijd los te laten. Deze moed en het kiezen voor jezelf is nu precies de sleutel om in de andere universele stroom te komen (Cheiron in Ram).

Nieuwe basis van het leven

Kortom deze eclips kan je een nieuwe basis aanleveren voor je leven, waarbij bewustzijn en energie op een natuurlijke manier kan stromen. Daarin bevestigt de stroom zichzelf met synchroniciteit en word je daarna gedragen door de stroom van het leven. In deze stroom wordt jouw werkelijke waarde zichtbaar en keer op keer bevestigd. ( Zwarte Maan in Waterman en Vissen in het 2de huis.)

Terugval

Mijn eigen ervaringen en wat ik om mij heen zie hebben mij geleerd dat het niet zo is dat, als je eenmaal deze universele stroom van het leven hebt gevonden in jezelf, dat deze continu blijft stromen. Je valt af en toe, en soms heel vaak, terug in de oude patronen. In de aanloop naar deze totale Zonsverduistering was de werking al actief en de druk om los te laten, te transformeren had zich al opgebouwd. Het kan zijn dat er veel onrust is en mogelijk ook slecht slapen, omdat er zoveel op diep onderbewuste lagen wordt gezuiverd, losgelaten en opgeruimd. Het overlevings- mechanisme van deze eclips is dat je gedurende de dag in gevecht bent met het ego en dat het voelt alsof het leven en je bestaan bestaat uit losse uit elkaar gevallen stukjes, die je in een ordening wil krijgen, maar wat niet lukt. Er is tijd tekort en je bent een slaaf van alles wat er gedaan moet worden. ( Overlevingsmechanisme Priapus in Leeuw en Maagd 8ste huis.) Dan ben je je niet bewust van je eigen onbewuste gedrag. Het leven wordt dan een gevecht en dan is er hardheid en zijn er oordelen en kritiek naar jezelf en anderen. Door te voelen wat er leeft in jezelf, door stil te staan en te voelen wat het is dat je werkelijk zou willen ont-moeten, stroomt de voeding van de Bron terug in je leven. ( Zwarte Zon conjunct noordelijke Maansknoop en Zon en Maan/eclips 7de huis. )

Ondersteuning met voeding

De transformatie die deze eclips in beweging heeft gezet in het onderbewuste is groot. Het is een grote zuivering en reorganisatie van krachten die in het onderbewuste gaande is. Daar gaat veel energie naar toe, die je dus minder ter beschikking hebt voor andere activiteiten. Je kunt dit proces ondersteunen door regelmatig rust te nemen en veel groente, vers, licht verteerbaar en zuiver te eten of een natuurlijke reinigings- of vastenkuur te doen. Voeding die belastend is, kan in deze fase van het transformatieproces extra snel problemen veroorzaken. Vervang dus bijvoorbeeld suiker, gluten en zuivel voor gezondere alternatieven.

De nieuwe stroom van het leven

De nieuwe basis van het leven in eenheid die zich nu aan het vormen is, dat is er een die voedend is en gebaseerd op bewustzijn en de universele stroom van het leven. Al een paar maanden zijn er nieuwe lagen van de Godsvonk, onze Wezensessentie, waar dat mogelijk is aan het indalen in ons bewustzijn en lichaam.

Voor veel mensen begint nu eindelijk te stromen waar ze al jaren naar toe gewerkt hebben en waardoor het leven eenvoudiger en aange­namer kan worden

Wezensessentie van de Aarde

Als deze integratie niet kan doorstromen, kun je enorme druk ervaren in je lichaam. Vooral het onderlichaam.
Als deze zachte energie van het multidimensionale Zelf wel kan indalen en steeds dieper in het lichaam komt, dan wordt het kosmisch Hart wakker ( bolletje op het middenrif ). Dit kosmische Hart kan dan in iedere cel uitstromen. Pas dán komt de instinctieve intense warme oerstroom van het Wezen van de Aarde omhoog het lichaam in. Deze kracht is onvoorwaardelijk verbonden met jou en deze instinctieve kracht beschermt je onvoorwaardelijk. Deze oerstroom van de Wezensessentie van de Aarde is sinds mei 2019 aan het uitstromen en aan het integreren met de materie, dit is een nieuwe laag die nu actief wordt. Dit is in allerlei verschillende benamingen de Heilige Geest, de Godsvonk of Wezensessentie van de Aarde.

Integreren met onvoorwaardelijkheid

Dieren zijn nog in verbinding met deze instinctieve kracht. Die weten wanneer er iets niet klopt. Wij hebben toen we in de dualiteit van de Matrix kwamen deze oerkrachten losgelaten en toen zijn we in vele fragmenten uit elkaar gevallen en ontstond het onderbewuste, de illusie van de afscheiding en dualiteit. Deze grote omvattende velden van de Bron en de Aarde integreren nu op nieuwe niveaus in ons nieuwe energielichaam. Dit is allemaal aan het ontstaan en ontwikkelt zich van binnenuit. Het enige wat nodig is, dat is aanwezig zijn bij jezelf en je lichaam, vanuit oordeelloosheid en onvoorwaardelijkheid. Dat betekent dat je in het hier en nu alles er laat zijn. Je mooie en je minder mooie eigen- schappen. Pas dan kan er eenheid zijn en laat dat wat zich afgescheiden heeft zich weer kennen, komt het diepere inzicht en kun je het liefhebben en integreren. Als deze twee stromen van kosmos en Aarde zich in jou ontmoeten, versmelten ze en kun je veel gemakkelijker in de verticale verbinding met de Bron en Aarde blijven, gevoed en bij jezelf. De horizontale verbinding is er dan vanuit het kosmische multidimensionale Hart.

Dit artikel is een deel van een groter artikel. Je kunt over de maatschappelijke processen van deze totale Zonsverduistering lezen in het complete artikel op mijn website. Daar vind je ook nog een artikel over de gedeeltelijke Maansverduistering.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap

Publicatie SPIEGELBEELD okt. 2019

Deel deze post op social media

Integratie van werelden
Doorbreken van illusie

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD okt 2019: De Zonsverduistering van juli 2019

Plaats een reactie