Heb het lef en ontluik

Nieuwe Maan in Stier van 11 mei 2021

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,9 minuten leestijd

Dit is het artikel voor de nieuwe Maan in Stier van dinsdag 11 mei 2021. In deze maand komt er extra bewustwording over de basis en het vertrouwen in jezelf, in verbinding met de omgeving. Een sluimerende onbewuste authentieke kracht wordt wakker en moedige nieuwe stappen kunnen worden gezet vanuit je Wezenlijke Zelf. Opnieuw zijn er diepe transformaties op lichamelijk niveau. Lees meer…

HET ARTIKEL OVER DE TOTALE SUPER MAANSVERDUISTERING VAN WOENSDAG 26 MEI 2021 STAAT ZONDAG 23-5 IN DE MIDDAG OP DE WEBSITE. DOE EENS MEE MET HET SPECIALE WEBINAR…

Dit artikel beschrijft de energie en de processen van deze nieuwe Maan. Dit is actueel tot de volgende nieuwe Maan op 10 juni 2021 en dat moment laat zich gelden als een totale Zonsverduistering die te zien is bij de Noordpool en Canada. Daar tussenin hebben we een totale Maansverduistering op woensdag 26 mei 2021, te zien in het westen van Noord- en Zuid-Amerika, in Australië en Zuidoost-Azië (dus helaas niet in de Benelux). Dit is dus een periode met diepe inprentingen en vol betekenis.

De basis in jezelf

Deze nieuwe Maan gaat over het ervaren van de basis in jezelf en je veilig voelen wanneer je in verbinding bent met de ander en de wereld om je heen. Rondom dit thema ontvouwen nieuwe facetten en kwaliteiten in ons. Dit vraagt om bewustwording van de basis waarop jij terugvalt in jezelf als er geen veiligheid is. Wat ik hier concreet mee bedoel is: heb je die basis meegekregen vanuit je jeugd of heb je deze zelf moeten verwerven? Het één is niet beter dan het ander, maar het zelf verwerven brengt meestal wel veel meer bewustwording. En dit betekent dat er ook meer bewustzijn is van situaties waarin veiligheid ontbreekt. Het kan ook zo zijn dat jij je bewust wordt dat je nog midden in het proces bent van het verwerven van die nieuwe veilige basis in jezelf. Dan zullen deze nieuwe Maan en de komende maand een boost gaan geven in dit proces. (Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis. Neptunus in Vissen in het 4de huis sextiel beide deelnemers van deze driehoek.)

Vertrouwen in jezelf

Een belangrijk onderdeel van dit proces is het vertrouwen in jezelf. In deze fase kunnen ervaringen je in contact brengen met situaties waarin er intense kracht in de (onbewuste) diepte van jezelf voelbaar wordt. Dit kan vermengd zijn met onzuiverheden en karmische herinneringen waar in het uitspreken van jouw waarheid en waarden je de kop gekost hebben. Misschien als heks in de middeleeuwen of tijdens de val van Atlantis toen er genetische manipulatie en arrogante wetenschappelijke experimenten plaats vonden. Karma is niks meer of minder dan oude ervaringen waarmee jij nog niet in het reine bent gekomen. Deze nieuwe Maan en de komende maand zullen de zuivere kracht herstellen en uit de diepte omhoog laten komen. (Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis. Priapus in het 1ste huis in Schorpioen. Neptunus in Vissen in het 4de huis sextiel beide deelnemers van deze driehoek. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft conjunct Mars oppositie Diamant in het 2de huis. Cheiron in Ram in het 5de huis.)

Bevrijding van kracht

Dus heb je het lef om deze kracht toe te laten en te laten stromen, ook al is er angst voor eventuele lading en opgekropte emoties die vrijkomen? Deze vernietigende emoties van weggestopte woede over onrecht en onwaarheid kunnen beangstigend zijn, waardoor je jezelf niet vrij durft te uiten en dus gebrek hebt aan vertrouwen in jezelf. Daarmee blokkeer je jezelf en dit kan voelbaar zijn als blokkades in het keelgebied (keelchakra) en de thymus (multi-dimensionaal/Zielsdelen). Ook kan je niet gaan staan voor waar je blij van wordt en daardoor kan de aarding minder goed zijn of ontbreken. Het laten stromen van deze emoties zal je van deze blokkades bevrijden en het basisvertrouwen in jezelf herstellen. Omdat er begeleiding is van de oerkrachten van de Aarde en de Bron, zullen het diepe verdriet, woede, macht en onmacht een bedding krijgen in iets wat groter is dan jij. (Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis. Priapus in het 1ste huis in Schorpioen. Neptunus in Vissen in het 4de huis sextiel beide deelnemers van deze driehoek. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft conjunct Mars oppositie Diamant in het 2de huis. Cheiron in Ram in het 5de huis.)

Heb het LEF…

Door dit proces zal er meer helderheid komen over wie jij in Wezen bent. Jouw ware identiteit en het Wezenlijke essentiële in jezelf zullen zich voor jou ontvouwen, wanneer je het lef hebt om deze krachten toe te staan en te laten stromen. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar vooral kracht die het over-winnen van angst brengt. Ik verwacht dat we de komende maand nieuwe ludieke acties kunnen verwachten die op een verrassende manier vormgegeven worden en moedige mensen laten zien, die vol vertrouwen hun unieke kwaliteiten een podium geven. Kortom, een maand vol vernieuwende ACTIE en het moedig naar buiten bewegen met jouw unieke kwaliteit. Heb het LEF… (Mercurius conjunct Venus en Noordelijke Maansknoop in het 7de huis in Tweelingen duet met Jupiter in het 3de huis conjunct IC. Pluto contraparallel noordelijke Maansknoop, zwarte Zon en Diamant op de 23ste graad van de declinaties. Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis. Priapus in het 1ste huis in Schorpioen. Neptunus in Vissen in het 4de huis sextiel beide deelnemers van deze driehoek. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft conjunct Mars oppositie Diamant in het 2de huis. Cheiron in Ram in het 5de huis.)

Lichamelijke transformaties

Voor het lichaam is deze maand opnieuw intens. Vanuit het overlevingsmechanisme kan het voelen alsof er iets in jou aan het sterven is. Daarin kan dwang en controle van buitenaf een rol spelen. Wanneer je moedig de oer-kracht die voelbaar wordt in jezelf toestaat te stromen, dan zal er een diepe transformatie volgen in het lichaam tot in de diepste atomaire lagen van de cellen. Die oer-kracht kan zich melden in de vorm van enorme onderdrukte woede of schone zuivere kracht. Vanuit de innerlijke kracht die vrijkomt als je deze oer-kracht laat stromen, worden de nieuwe kristallijne strengen DNA wakker en deze zullen nieuwe verbindingen vormen en kwaliteiten ontketenen. Of dit al direct zichtbaar zal worden is de vraag. Door middel van ervaringen is mij getoond dat de frequentie van de 12-puntige mineralen ster (Pentagondodecaeder die op een speciale manier en tot in de materie is geopend. Dit is het volledig geïntegreerde Christusbewustzijn.), hierin kan ondersteunen en helpen herinneren, hoe deze verbindingen in het DNA optimaal kunnen stromen en herstellen. (Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis. Priapus in het 1ste huis in Schorpioen. Neptunus in Vissen in het 4de huis sextiel beide deelnemers van deze driehoek. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft conjunct Mars oppositie Diamant in het 2de huis. Cheiron in Ram in het 5de huis.)

Autonomie voor het denken

In de hersenen is er al een paar weken vernieuwing bezig rondom de pijnappelklier en centrering in de hersenen. Dit kan enorme duizeligheid gegeven hebben en mogelijk zelfs een gevoel van rotatie van het centrum in de hersenen, waardoor alles gaat draaien. Dit kan soms ontstaan, omdat we bezig zijn om los te komen uit de oude centrering van de hersenen, die gebaseerd is op een verbinding tussen binnen- en buitenwereld. De nieuwe centrering in de hersenen in volledig autonoom en los van de omgeving. Net zoals de afgelopen jaren chakra voor chakra ons energielichaam is losgekomen uit de oude verbindingen in de dualiteit van de Matrix. Wat dit ons oplevert, is een autonome manier van denken die verbonden en afgestemd is op het kosmisch Hart. Het denken is hiermee één met het bewustzijn en wat autonomie en enorm veel overzicht geeft en verbonden is en wordt gedragen door het kosmisch Hart. (Mercurius conjunct Venus en Noordelijke Maansknoop in het 7de huis in Tweelingen duet met Jupiter in het 3de huis conjunct IC. Zwarte maan conjunct (nieuwe) Maan en Zon in het 7de huis in Stier (ruime conjunctie met Uranus in het 6de huis in Stier) driehoek Pluto in Steenbok in het 3de huis.)

Kortom doe je riemen vast, haal je moed uit de kast en geef je over aan deze grote stap voorwaarts en laat je verrassen. Het hele proces wordt krachtig ondersteund door de oerkracht van de Bron en de Wezensessentie van de Aarde. Een nieuw moedig mens komt in jou tevoorschijn, vol vertrouwen en met diepe veiligheid in zichzelf. Dit is het ontluiken van je Wezenlijke Zelf. Heb het lef en ontluik.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

P.S.: EXTRA INFO: BIJZONDERE SITUATIE RONDOM MERCURIUS:

De planeet Mercurius heeft op dit moment een staart, net zoals een komeet. Mercurius is zo dicht bij de Zon, dat de intensiteit van het zonlicht atomen van de atmosfeer van de planeet Mercurius de kosmos in slingert. En daardoor ontstaat er een staart, zoals normaal alleen kometen dat hebben. Dit is een terugkerend fenomeen. (zie beschrijving tekst SpaceWeather.com in de afbeelding) Bron: https://spaceweather.com/

Mercurius komeet?

De energetische werking van een komeet is bijzonder. Het is een boodschapper van vernieuwing en meestal een brenger van veranderingen of intense gebeurtenissen. We krijgen astrologisch gezien een wat intensere periode vanaf de totale Maansverduistering van 26 mei 2021, daarna een ringvormige Zonsverduistering op 10 juni en nog een Super volle Maan op 24 juni 2021. Dus geniet nog even van de relatieve rust van deze nieuwe Maan. Ik verwacht wel wat onrust.

Bijzondere positie Mercurius

Omdat de planeet Mercurius energetisch extra ontwikkelingen laat zien op dit moment, wil ik dit nu toch even kort extra onder de aandacht brengen. Ondanks dat dit een terugkerend fenomeen is, is er op dit moment toch zeker iets meer aan de hand. De planeet Mercurius heeft tijdens de nieuwe Maan van dinsdag 11 mei 2021 een speciale krachtige positie. Energetisch is Mercurius in samenstand met de planeet van de liefde Venus en het punt in de dierenriem waar alles zich nu naartoe ontwikkeld; dit is de noordelijke Maansknoop in Tweelingen. En daarmee staat de planeet Mercurius een extra bijzonder in de aandacht op dit moment.

Nieuwe lagen van het verstand

In de hersenen en het verstand van ons mensen, waar Mercurius astrologisch gezien over heerst, zijn er bijzondere energetische ontwikkelingen. Er gaan nieuwe lagen open en het is goed mogelijk dat je daar wat ongemak van hebt of nog gaat ervaren met symptomen als hoofdpijn, duizeligheid en soms kan zelfs de hele wereld draaien. Daarover kon je meer lezen (rondom dit proces) in het artikel hierboven van de nieuwe Maan van dinsdag 11 mei 2021: ‘Heb het LEF, en ontluik’ https://inzichten.com/heb-het-lef-en-ontluik/

Heb het goed… 💞

© Manuela van www.inzichten.com

_____________________________________________________________________

DE AGENDA VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op DINSDAG 11 mei 2021 om 19:45 rond de nieuwe Maan. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-11-mei-2021/  (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Er zijn nog een paar plekjes vrij tijdens de kristaldag van a.s. zaterdag 15 mei 2021 in mijn praktijk in Lisse. Je kunt een mineralenconsult boeken van een half uur voor € 30,- en mineralen aankopen die het huidige proces helder maken en daarin in ondersteunen. Tijdens het consult maken we samen jouw huidige diepere proces zichtbaar en krijg je de juiste mineralen aangereikt om met meer gemak hier doorheen te bewegen. De link om te reserveren en voor informatie is: https://inzichten.com/events/kristaldag-op-zaterdag-15-mei-2021/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vr 7-5 & za 8-5 & zo 9-5 & ma 10-5
Elektromagnetische update woensdag 12-5

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Heb het lef en ontluik

4 Gedachten

 1. Annemieke Root zondag 9 mei 2021 om 15:43- Beantwoorden

  Dank je wel Manuela, heel waardevol❤️

 2. Nelleke Machgeels maandag 10 mei 2021 om 10:30- Beantwoorden

  ben heel benieuwd Manuela !! in 2005 heb ik tijdens meditatie en chakrabehandeling een heel krachtig Christusbewustzijn mogen ervaren waarin ik heel hard en duidelijk geschreeuwd heb : ik ga voor de waarheid !! Het valt me nu in dat ik deze mantra tegenwoordig veel vaker denk en uitspreek, en nu komt het met de nieuwe maan heel bewust weer tevoorschijn. Wat mooi, bijzonder en laten we er allemaal voor gaan

  • Manuela van der Knaap maandag 10 mei 2021 om 12:24- Beantwoorden

   Hoi Nelleke, dank je wel voor het delen! We gaan nu zelfs verder dan het Christusbewustzijn. Het niveau van de Godsvonk (Heilige Geest/Monade) wordt nu geïntegreerd in ons. Dat gaat een stap verder dan het Christusbewustzijn wat een tussenstation is (Hartchakra). De Godsvonk is het centrum van het Goddelijke Zelf (Plasmabolletje op het middenrif). Goed om te lezen dat jij die stappen aan het nemen bent om het Wezenlijke de ruimte te geven in jezelf <3.

 3. ScarFam dinsdag 11 mei 2021 om 10:57- Beantwoorden

  Geweldig artikel!
  Heb er zin in .
  Het artikel zelf geeft al moed.

Plaats een reactie