Jouw unieke stem en bijdrage in de omkering

Nieuwe Maan in Leeuw 8 augustus 2021

Geschreven door: Manuela van der Knaap

11,3 minuten leestijd

Dit artikel beschrijft de processen en energieën voor de nieuwe Maan in Leeuw van zondag 8 augustus 2021. Deze nieuwe Maan valt midden in de ‘Leeuwenpoort’ en de twee volle Manen in Waterman en is daarmee een bijzonder moment voor het neerzetten van jezelf en de essentie herstellen in relaties en verbindingen met anderen. In dit artikel lees je over de grote omkering en op welke manier jij jouw bijdrage kan leveren aan het geheel. Maar ook over hoe wij met elkaar nu al een gezond Watermantijdperk aan het bouwen zijn en dat jouw unieke visie van het grootste belang is op dit moment, als bijdrage aan de grote omkering. Ik wens je veel leesplezier…

Verbindingen herstellen

Omdat we in de nieuwe tijd van Waterman aan het aankomen zijn, zal veel oudzeer in relaties en verbindingen beëindigd worden. We kunnen dat het oplossen van ‘Karma’ noemen, maar karma is niks meer en niks minder dan onafgemaakte losse eindjes tot afronding brengen. Daarmee herstel je jouw kracht en je zuiverheid. Alles is weer rond, afgerond, in evenwicht en komt weer in neutraliteit. Vanuit deze neutrale, zuivere kracht in jezelf kun je jezelf weer zijn in verbinding met de ander. Ook geeft het een beter zicht op wie je bent. Voor jezelf, maar ook naar de ander toe, kan je vanuit je essentie zichtbaar worden, met het grootst mogelijke gemak en vanuit eenvoud. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw. De nieuwe Maan staat (ruim) oppositie Saturnus in Waterman in het 3de huis.)

Jouw individuele stem

Het oude kunnen we voorgoed loslaten, zodat we klaar zijn om ons Wezenlijke (Goddelijke) Zelf de ruimte te geven. Dat Wezenlijke Zelf kan dan helemaal tot bloei komen in het nieuwe tijdperk van Waterman, waarin we allemaal gelijkwaardig zijn aan elkaar en als broeders en zusters naast elkaar leven en elkaar inspireren in vrijheid. Deze nieuwe Maan vraagt van jou dat je jezelf uitspreekt en jouw visie laat horen. Het gaat er daarbij niet om dat je de ander moet overtuigen, maar vooral dat je jezelf met jouw visie zichtbaar maakt. Het gaat om jouw individualiteit en jouw unieke individuele stem en dat is vooral een gevoel, dat authenticiteit en autonomie teweegbrengt. Dat gevoel wil op dit moment vanbinnen in jou, vol ervaren worden. Dat voelen van deze unieke individuele kracht in jezelf is het allerbelangrijkste, veel belangrijker dan dat die ander deze kracht van jou ook aanneemt, aanhoort in een visie of zelfs accepteert als waarheid. (YOD: Mercurius in Leeuw in het 9de huis inconjunct Pluto in Steenbok in het 2de huis sextiel Neptunus in Vissen in het 4de huis (ruim) conjunct IC in Vissen conjunct Nessus. Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw.)

Unieke gift van deze nieuwe Maan

Door deze unieke, individuele, zuivere kracht in jezelf te voelen, helemaal in eigendom te nemen en zo ook uit te drukken in jouw dagelijks leven, aard je deze kracht in jezelf en ga je ervaren dat je jouw plek inneemt op deze Aarde met jouw unieke kwaliteiten. Deze kracht kan dan ook helemaal integreren in het fysieke lichaam. Dan val je er ook helemaal mee samen. Deze transformatie kan op lichamelijk niveau heel intens zijn en ook voor het ego is het behoorlijk pittig om deze stappen te nemen. Maar als je door dit proces heen gaat, dan wordt de grond onder je voeten stevig en word je ook helemaal, in volle omvang ontvangen door de Aarde. Dat is de unieke gift van deze bijzondere nieuwe Maan in Leeuw. (YOD: Mercurius in Leeuw in het 9de huis inconjunct Pluto in Steenbok in het 2de huis sextiel Neptunus in Vissen in het 4de huis (ruim) conjunct IC in Vissen conjunct Nessus. Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw.)

Jouw unieke bijdrage

Het lijkt dat je als individu geen kracht hebt in dat hele grote collectief, met jouw persoonlijke visie. En zeker niet in een systeem dat zo vastzit als onze maatschappij. Het kan misschien voelen alsof je alleen staat met jouw visie en mening, waardoor je zelfs gaat twijfelen aan jezelf. Je ziet jouw visie dan waarschijnlijk niet terug in de maatschappij en daardoor kun je het gevoel krijgen geïsoleerd te zijn met jouw gevoel en visie. Maar je bent niet alleen en door voor jezelf te gaan staan en voor jouw visie, leg je de macht en kracht terug in jezelf. Daarmee neem je nog meer jouw visie in eigendom en kan je gelijkgestemden aantrekken en zal er een diepe transformatie plaatsvinden. Die transformatie is niet altijd gemakkelijk, maar blijf verbonden met je hart en je krijgt iedere keer precies wat je nodig hebt in het moment. De diepe transformatie is niet alleen in jou, maar ook in de wereld om jou heen én in het collectief. Je wordt dan een lichtbaken voor waarheid en jouw unieke bijdrage aan het geheel en zo maak je anderen ook bewust en wakker. (YOD: Mercurius in Leeuw in het 9de huis inconjunct Pluto in Steenbok in het 2de huis sextiel Neptunus in Vissen in het 4de huis (ruim) conjunct IC in Vissen conjunct Nessus. Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft oppositie Diamant in het 2de huis in Steenbok.)

Tekst volgt

Gezonde basis voor het Watermantijdperk

Dit stukje is voor het Watermantijdperk een stap die onmisbaar is. De nieuwe collectieve energie die nu volop voelbaar is, heeft beide kanten van de medaille nodig; het sociale, gelijkwaardige en vrije van Waterman heeft het unieke van het individu van Leeuw nodig om blijvend in evenwicht te zijn en gezond. Dus zonder autonome en unieke mensen is een Watermantijdperk niets waard, maar worden we afhankelijk van het sociale netwerk in de wereld dat onze individuele behoeftes onderdrukt. Geloof daarom in jezelf, in jouw unieke kwaliteiten en druk deze uit in een visie die jou zichtbaar maakt en zo verbindt met de omgeving en daarmee ook met het collectief. Verbindingen met gelijkgestemden, meestal in vrije groepsverbanden, zijn de basis die nodig is om het nieuwe tijdperk van Waterman vorm te geven. Dus daarom is de druk nu zo hoog, anders zouden we blijven zitten in ons comfortabele, oude leventje. Nu wordt het spel tussen donker en licht uitgespeeld en heeft alles een functie, hoe heftig het ook mag zijn. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw. De nieuwe Maan staat (ruim) oppositie Saturnus in Waterman in het 3de huis.)

De grote omkering

De energie geeft aan dat we er al doorheen zijn en dat het nieuwe tijdperk is begonnen. Dit is nog niet verankerd in de cultuur, maatschappij en in het dagelijks leven. Daar zien we nog veel dwang en angst en drukt het oude nog haar stempel, maar dit is al in verval en toont enorm veel chaos. Het verankeren van de energie voor het nieuwe tijdperk gaat via jou en mij, via het individu. De natuur en de Aarde zijn deze kwaliteiten van het nieuwe tijdperk al aan het uitdrukken. Als je lekker in je vel zit en samenvalt met jouw unieke Wezenlijke Zelf, dan kun je deze heerlijke speelse en vrije energie voelen in de natuur en word je ook ontvangen door de Aarde, die je draagt. Voor de omkering in de cultuur en maatschappij ben jij de schakel. Zet de stap en ervaar jouw unieke visie over wat er speelt en hoe jij de wereld graag zou zien. Daarmee lever jij jouw unieke bijdrage aan het collectief en zorg je voor de grote omkering. Die omkering is nu en is best een diepe en pittige transformatie, maar hou vol, wees dapper en blijf bij jezelf en jouw unieke ervaring van deze bijzondere tijd. (YOD: Mercurius in Leeuw in het 9de huis inconjunct Pluto in Steenbok in het 2de huis sextiel Neptunus in Vissen in het 4de huis (ruim) conjunct IC in Vissen conjunct Nessus. Zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct noordelijke Maansknoop oppositie Priapus is Boogschutter in het 1ste huis conjunct zuidelijke Maansknoop in het 1ste huis. Mercurius is Heer van de zwarte Maan en staat conjunct met de nieuwe Maan (Zon en Maan) in het 9de huis is Leeuw. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft oppositie Diamant in het 2de huis in Steenbok.)

Heb het goed <3

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com  

KRIJG ALLE BERICHTEN SNEL & DIRECT ALS EERSTE VIA TELEGRAM BINNEN : Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com Nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s en elektromagnetische update meldingen als er verstoringen zijn en de link naar het artikel op de website.) Link naar de Telegram kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Vanaf 19 juli 2021 tot 23 augustus is mijn praktijk gesloten i.v.m. de zomerstop. DE WEBINARS GAAN GEWOON DOOR IEDERE NIEUWE EN VOLLE MAAN. En zo ook de artikelen voor de nieuwe en volle Maan artikelen en elektromagnetische updates, die gaan wel gewoon door. De elektromagnetische updates worden altijd alleen geplaatst als er iets te melden valt wat echt impact heeft. GEEN NIEUWS IS DUS GOED NIEUWS.

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en op zondag 8 augustus 2021 om 19:45 met de nieuwe Maan. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen:   https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-8-augustus-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .) .)

SPECIAAL WEBINAR WORTEL AMETHIST op dinsdag 31 augustus om 19:45. Dit is een webinar waarin de nieuwe energie van het eenheidsbewustzijn sterk wordt ervaren en ook geïntegreerd. Is een super ervaring voor de meeste deelnemers van eenheid, thuiskomen en Bronenergie ervaren en integreren. Lees meer: https://inzichten.com/events/speciale-actuele-online-activatie-meditatie-dinsdag-31-augustus-2021-wortel-amethist/

Er zijn nog een paar plaatsjes vrij voor de kristalmiddag van woensdag 25 augustus 2021 tussen 12:00 en 18:00 uur. Tijdens deze dag wordt je begeleidt door de energie van het kristalnetwerk om de juiste mineralen uit te zoeken die op dat moment het meest optimaal zijn voor het proces waar je doorheen gaat. Het korte consult geeft je inzicht in het proces. Meestal het proces verbonden met de Wezensessentie en wordt de weg naar het openen van die essentie helder. Je bent van harte welkom. Lees meer of koop een ticket: https://inzichten.com/events/kristaldagmiddag-op-woensdag-25-augustus-2021/

Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar voor de workshop ‘Ontdek je Wezensessentie met mineralen’ van zondag 19 september van 9:45 tot 18:00 uur. We gaan spelen en werken met mineralen en je krijgt begeleiding in hoe je dit kunt voelen, maar ook waarnemen bij de ander. Vanuit het Watermanprincipe en een basis van onvoorwaardelijkheid en veiligheid gaan we elkaar bewust maken van wat er gebeurt. Ieder vanuit de eigen invalshoek en specialisme waarbij steeds wordt helder gemaakt wanneer jouw overlevingsmechanisme aan het woord of zichtbaar is en wanneer je Wezenskern zich laat ervaren. Kortom het is een grote ontdekkingstocht van bewust worden van wie je nu eigenlijk in Wezen bent. (Godsvonk) Je krijgt meer inzicht in wat jouw Goddelijke Kernkwaliteit praktisch is. Voor meer informatie: https://inzichten.com/events/ontdek-jouw-persoonlijke-wezenskwaliteit-met-mineralen-sept-2021/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 4-8
Wilsbesluit en herstel van verbindingen

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Jouw unieke stem en bijdrage in de omkering

3 Gedachten

 1. Nelleke donderdag 5 augustus 2021 om 09:49- Beantwoorden

  weer heel herkenbaar allemaal Manuela ! mijn zenuwstelsel heeft het zwaar te verduren en regelmatig mag ik een afspraak maken met de osteopaat omdat de boel weer vast is gaan zitten. Maar wetend wat de oorzaken vnl. zijn en wat een bevrijding de pijnen mogen opleveren, allemaal nodig om ons vrij te maken van de belastende patronen uit het verleden, gaan we moedig verder ! jouw inzichten bevestigen keer op keer hoe waar het is. Dankjewel, ik heb iets om me aan vast te houden als het moeilijk is. En …. geniet vooral nu van je vrije tijd en het zonnetje !!

  • Manuela van der Knaap zondag 8 augustus 2021 om 16:12- Beantwoorden

   <3 dank je

 2. Nady maandag 9 augustus 2021 om 23:02- Beantwoorden

  Dag Manuela,
  Zeer goed om te weten,
  Prachtig uitgelecht.
  Zo je graag beter kennen.

Plaats een reactie