‘De innerlijke deur naar jouw heilige realiteit’

Nieuwe Maan in Steenbok 2 januari 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,7 minuten leestijd

In dit korte maar krachtige artikel over de nieuwe Maan in Steenbok kan je lezen over het hoogste punt van integratie van het kosmisch Licht in ons. En waarom je niet een tijdlijn moet kiezen, maar hoe je je eigen realiteit kan manifesteren in deze pittige tijden van drang en dwang. Deze komende maand gaat er een nieuwe innerlijke deur open in ons bewustzijn en bestaan. Lees meer hierover in het artikel…

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, download dan de PDF met het icoontje rechts bovenin.

Deze nieuwe Maan gaat verder in het verlengde van het proces dat sinds de Maansverduistering eind november 2021 actief is, om het zo te vervolmaken. Het hoogste punt van integratie om op een praktische manier te kunnen leven als Kosmisch mens, mogen we nu in onszelf vrijmaken, om het vernieuwde AL-bewustzijn inclusief het kosmische Licht praktisch te kunnen leven. En het kosmisch Hart is daar de drager van. Dit kan flink wat (lichamelijk) ongemak geven, omdat dit gebeurt onder hoge druk.

Het helende pad voor de Kosmisch Mens

De afgelopen maanden hebben we deze integratie en vervolmaking van het vernieuwde AL-bewustzijn (Bron-energie) in onszelf tot diep in het stoffelijke van het lichaam al een paar keer voorbij zien komen. De grootste imprint kregen we rondom de Maan- en Zonsverduistering eind november en begin december 2021. Dit zette de toon voor het komende jaar. Rond de winter zonnewende (21 december 2021) kregen we nog een keer een nieuwe aanzet in dit proces van vervolmaking van ons mensZIJN. De groei lijkt in golven te komen. En iedere nieuwe en volle Maan bracht weer een stukje extra informatie. Deze nieuwe Maan brengt ons de informatie voor de komende maand en laat ook weer een diepe integratie van het kosmische AL-bewustzijn en haar stilte en ZIJN zien, voor onze persoonlijkheid in de dagelijkse realiteit. (Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis.)

Drang, dwang en geweld

De bijbehorende processen kunnen diepe wonden oproepen rondom eigenwaarde die al in je zitten, maar ook deze diepe wonden veroorzaken. Vanuit overleving en een gevoel van minderwaardigheid kan er strijd ontstaan om de eigen visie kracht bij te zetten. Daarmee wordt de pijn over het niet gehoord worden en niet van waarde te zijn naar buiten geprojecteerd, om de ander desnoods met geweld aan de ‘juiste’ kant van ‘de waarheid’ te krijgen. Ik verwacht dan ook dat we opnieuw veel geweld gaan zien en drang en dwang om visies er door te drukken. Maar ook groepen die vanuit verschillende visies lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok. Cheiron in Ram in het 9de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 11de huis.)

Onder druk vormt zich de diamant

Maar wat er dus van ons gevraagd wordt is stil te staan bij deze diepe gevoelens van lage zelfwaarde die je nu te voelen krijgt in jezelf, waardoor ze kunnen helen. Het helen van deze soms bijna niet te verdragen pijn is de katalysator die je omvormt naar de diamant van het Kosmisch Mens zijn. Dit is dus heel concreet de doorgang en de bevrijding uit het oude. Die bevrijding komt dus van binnenuit, ook al denk je vanuit angst de omgeving te moeten veranderen. De soms nauwelijks te verdragen pijn van een gevoel waardeloos te zijn, geen stem te hebben en dus niet gehoord te worden, kan zijn oorsprong hebben in oude situaties of woorden gesproken door ouders, leerkrachten en andere mensen uit onze jeugd, die we zijn gaan geloven en die nog steeds actief worden herhaald in de diepte van het onderbewuste. (29ste graad Stier essentie: Transformatie van de diepste door naar de hoogste wedergeboorte) (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok.)

Helen van eigenwaarde

De feitelijke oorsprong van waaruit lage zelfwaarde ontstaat, is dus uiteindelijk de afwijzing van jezelf en dit kan een wond zijn die je afhoudt van het leven van wie je in Wezen bent en waar je echt voor geboren bent. De diepste pijnen in het hart worden geheeld, door de innerlijke druk van de pijn van afwijzing te verdragen met overgave aan hoe en wat er is en dat vormt al snel om naar liefde voor jezelf. Dan projecteer je de pijn niet naar buiten om daar iets te veranderen, maar blijf je in contact met de oorsprong van de pijn die de afwijzing je geeft. Je haalt hiermee ook alle projecterende (astrale) energie en weggegeven autoriteit terug naar jezelf. Door de Zielenpijn te verdragen en te transformeren gaat het hart verder open en kan de stilte van het ZIJN in het centrum van het kosmisch hart de realiteit van je nieuwe bestaan manifesteren. (29ste graad Stier essentie: Transformatie van de diepste door naar de hoogste wedergeboorte) (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok. Saturnus in Waterman vierkant Uranus in Stier. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

Jouw realiteit versus de juiste tijdlijn of 5D

Door dit hele proces komt er bewustzijn en vooral licht op hoe je vanuit stilte in jezelf kan bestaan. Er wordt door spirituele mensen veel gesproken over het nemen van of verbonden blijven met de juiste tijdlijn of 5D, maar ik zie het eerder als krachtig en dicht bij jezelf ZIJN (in je eigen verticale verbinding met de Oorspronkelijke Bron en de Wezensessentie van de Aarde), waardoor je niet een tijdlijn of dimensie hoeft te kiezen. In de ontwikkeling naar het nieuwe valt de tijd uit elkaar in verschillende tijdlijnen, maar het is dus ook nodig om los te komen van het volgen van tijd en ruimte (tijdlijn) buiten jezelf en te switchen naar afgestemd zijn op je eigen binnenwereld en gevoel. Je manifesteert dan je eigen realiteit en dus voor jou de juiste tijdlijn, door super dicht bij jezelf te blijven. Er is dan geen dwingende structuur (zoals tijd) meer buiten jezelf. Je volgt dan je innerlijke klok. Als je altijd in liefde moet zijn en de trilling hoog moet houden om verbonden te blijven met de juiste tijdlijn, kan dat enorme spanning in je oproepen, omdat je het gewenste buiten je legt. Je valt dan niet samen met jezelf en wat er in jou ervaren wordt in het moment, maar conformeert je aan een tijdlijn of realiteit buiten je. (Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

De innerlijke deur

Deze komende maand zal er veel inzicht en bewustzijn komen over het leven van jouw heilige realiteit en gaat er een innerlijke deur open waardoor je jouw heilige realiteit van ZIJN en stilte binnengaat en daarmee eigenlijk gelijk al manifesteert. Met het openen van deze innerlijke deur, kan je uit de steeds herhalende patronen van pijn en angst stappen. Je lost hiermee alle projecties en astrale lagen op in jouw realiteit. Tijdens het webinar van de volle Maan van 19 december 2021 werd een donkere deken die over ons en de Aarde lag, van binnenuit opgelost. Het innerlijk licht zorgde dat de donkere deken vol met zwaarte uiteen viel. Eerst in de eigen realiteit en vervolgens stap voor stap als een olievlek voor het collectief. Met mijn meditatie-webinars doen we energetisch vanuit overgave ieder ons eigen persoonlijke innerlijk werk, zodat je met meer gemak door de komende maand heen kan gaan en de gift die de betreffende nieuwe of volle Maan heeft, kan ontvangen. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter conjunct Mars in het 5de huis. Zwarte Zon in het 12de huis oppositie Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

Leven van jouw heilige realiteit

Deze nieuwe Maan is de absolute top van de berg als het gaat om het openen van het innerlijke kosmische Licht in ons. Vanuit dit innerlijk licht kunnen we de boodschap van het nieuwe tijdperk van Waterman ook leven. Jouw realiteit zal autonoom naast de realiteit van andere in jouw sociale omgeving bestaan. Het zal in eerste instantie op een vreemde manier leeg en misschien zelf eenzaam en saai aanvoelen voor de persoonlijkheid (ego), want de stilte en leegte is oorverdovend. Maar er is zuiverheid, helderheid en de stilte is  vol met licht en liefde en aanwezigheid van Wezenlijke jezelf. Je staat dan volledig en autonoom in je eigen heilige realiteit en bent daarin veilig. En dat zullen we ook nodig hebben de komende tijd, om op een praktische manier in het dagelijks leven het veld van onze eigen heilige realiteit in de stilte van ons hart te kunnen blijven dragen, wat er ook gebeurt. Maar we zijn er klaar voor. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter conjunct Mars in het 5de huis. Zwarte Zon in het 12de huis oppositie Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

Ik wens je een prachtige doorgang naar het nieuwe, fijne feestdagen en een geweldig, liefdevol en gezond 2022 in vrijheid.

Zin om de vooruitzichten te lezen voor 2022…

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

***De praktijk is gesloten tussen vrijdag 24 december 2021 en woensdag 12 januari 2022. IN DEZE PERIODE GAAN DE WEBINARS EN DE NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN GEWOON DOOR. ELEKTROMAGNETISCHE UPDATES: ALLEEN MELDINGEN BIJ HEFTIGE VERSTORINGEN op Telegram. Bestellingen gedaan tijdens deze periode in de webshop worden 1x per week verzonden op dinsdag.***

LAATSTE ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Dit is het artikel bomvol met video’s en uitleg over de Totale Eclips van zaterdag 4 december 2021 & de jaarhoroscoop voor 2022: https://inzichten.com/de-magische-overwinning-van-het-hart/

Dit is het artikel over de bijna totale Maansverduistering van 21 november 2021 over het innerlijke proces van 2022: https://inzichten.com/een-hele-grote-sprong-voor-de-mensheid/

**

Ter info:
Het ultieme cadeau voor de feestdagen, mooie Selenietlampen in een speciale aanbieding. Deze prachtige zuilen van licht herstellen de harmonie, en brengen licht in de duisternis.

En de Rozenkwarts met Titanium zijn weer binnen. Ze zijn prachtig en ondersteunen je om je lichaam weer vol te laten lopen me te kosmische energie en pure etherlicht. Hersteld ook de kosmische verbinding.

**

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is een nieuwe Maan van zondag 2 januari 2022 om 19:45. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-2-januari-2022/ Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Er zijn 1x per maand speciale webinars voor actuele thema’s verbonden met de aanschaf van een mineraal in mijn webshop. Het huidige speciale webinar is ingepland op donderdag 13 januari 2022 met de Wortel Amethist. DIT IS WAARSCHIJNLIJK HET LAATSTE WORTEL AMETHIST WEBINAR. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Voor meer informatie kijk op de website: https://inzichten.com/events/speciale-actuele-online-activatie-meditatie-donderdag-13-januari-2022-wortel-amethist/

Nog een paar plaatsjes vrij
Er zijn nog een paar plekjes over voor de kristaldag van zaterdag 15 januari 2022 tussen 10:00 en 18:00 uur. Op deze dag is nog ruimte voor een bezoek aan mijn praktijk voor een mineralenconsult. Tijdens deze dag wordt je begeleidt door de energie van het kristalnetwerk om de juiste mineralen uit te zoeken die op dat moment het meest optimaal zijn voor het proces waar je doorheen gaat. Het korte consult geeft je inzicht in het proces. Meestal het proces verbonden met de Wezensessentie en wordt de weg naar het openen van die essentie helder. Je bent van harte welkom. Lees meer of koop een ticket: https://inzichten.com/events/kristaldag-op-zaterdag-15-januari-2022/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update maandag 27-12 & dinsdag 28-12
Elektromagnetische update maandag 3-1

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De innerlijke deur naar jouw heilige realiteit’

4 Gedachten

 1. Connie vrijdag 31 december 2021 om 15:16- Beantwoorden

  Dankjewel Manuela voor je ondersteunende inzichten, ze helpen ons verder. We zijn er 2 januari weer graag bij, fijne jaarwisseling en alle goeds voor het komende spannende jaar!
  Connie en Frank

  • Manuela van der Knaap vrijdag 31 december 2021 om 17:59- Beantwoorden

   <3 Dank je wel ik doe het heel graag <3 Ik wens jullie ook alle goeds voor 2022 in vrijheid

   • Erwin woensdag 5 januari 2022 om 20:14- Beantwoorden

    Dank je wel Manuela. Ik zie graag nog een pdf download mogelijkheid. Groet, Erwin

    • Manuela van der Knaap donderdag 6 januari 2022 om 20:38- Beantwoorden

     Hoi Erwin,
     De pdf heeft wel online gestaan, maar er is waarschijnlijk later iets misgegaan waardoor het niet meer actief was. Inmiddels is de pdf weer beschikbaar. Veel leesplezier <3
     Hartegroet van Manuela

Plaats een reactie