‘Forces of Nature’

Nieuwe Maan in Steenbok 23 december 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

13,7 minuten leestijd

Dit is de beschrijving van de processen rond de nieuwe Maan van vrijdag 23 december 2022 in Steenbok en actueel voor de komende maand. In dit artikel uitleg over hoe je loskomt van oude zware patronen in jezelf en je dagelijks leven. We breken ook energetisch uit de dualiteit van de Matrix en hierbij ontmoet je de enorme ‘Forces of Nature’. Hoe herken je de verschillende realiteiten? Ook voor het collectief is het mogelijk dat natuurkrachten verandering komen brengen. Ik wens je veel leesplezier.

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf boven deze pagina.

Heftige verstoringen

Rond de nieuwe Maan, is het diepste punt van het terugtrekkende licht van de winterzonnewende van 21 december 2022 om 23:48 uur, al gepasseerd. En het licht is dan alweer bezig met de opbouw. We hadden vanaf woensdag 14 december ongelofelijk heftige verstoringen, die begonnen met zeer hoge X-ray pieken en daarna zijn we 3 dagen lang continu bestookt met grote M-Klasse zonnevlammen. Lees meer in het artikel op de website. Gelukkig waren de zonnevlammen niet op de aarde gericht, want anders hadden we daarna ook nog de zonnestorm ervan over ons heen gekregen met alle plasma deeltjes. Zaterdag leek de rust te zijn teruggekeerd, maar toen ontstond er in de avond toch nog weer een M-Klasse zonnevlam en een mega hoge zonnewind dichtheid-piek als grote finale. Het kan dus heel erg goed zo zijn dat je niet goed in je vel zat, kort lontje, griepverschijnselen of plotselinge pijn op vreemde plekken had. Als je goed in je stroom zat, dan kon je surfen op de golven van dit X-ray licht en de deeltjes en werd je opgetild. Sowieso heeft deze zeer pittige week bijgedragen aan diepe bewustwording en het openen van intense lagen in jezelf om te worden geïntegreerd. Dus nadat het zondag allemaal weer rustiger werd (en ook door de zeer hoge zonnewindpiek) gaat het lichaam opschonen en dus reinigen en kunnen de griepverschijnselen toenemen. Maar weet dat het een grote schoonmaak is. Meer over het innerlijke proces in het artikel hieronder.

Afb: Dit is een weergave van de zeer hoge M-klasse zonnevlammen van afgelopen week, vanaf 14-12-2022.

Bekvechten

Nog even kort wil ik onder je aandacht brengen, dat als jij of mensen uit je omgeving vastzitten, dat men dan meestal ook vat kwijt is op de meeste gewone alledaagse zaken, omdat de planeten op persoonlijkheidsniveau en hun praktische kwaliteiten niet makkelijk beschikbaar zijn, maar alleen op zeer verfijnde lagen. Het gaat om de Maan, Venus en Mars (Out of Bounds, OOB). Je kan er meer over lezen in het artikel van de vorige volle Maan. De belangrijkste is Mars, omdat het hierbij gaat over het praktische, de daadkracht en ons handelen. Daardoor kan het zijn dat niets uit de handen komt of lukt en men de neiging heeft om te bekvechten over niks. (Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Maan in Steenbok en Mars ongeaspekteerd in Tweelingen 5de huis staan beide ook OOB.)

Vingerwijzing van God

Zoals je hebt kunnen lezen in het vorige artikel over de volle Maan in Tweelingen, komen er nieuwe mogelijkheden vrij voor ons. Het leven en manifesteren vanuit onze ware potentie is begonnen. Het gaat met horten en stoten, maar we zijn door het breekpunt heen. Wat er voor nodig is om dit te gaan leven, is het loskomen van het oude en het zware van de dualistische Matrixenergie in jouw dagelijks leven. Dit weegt vaak zwaar en laat zich zien in de vorm van de oude mechanismes die vaak diep geworteld zijn en vastzitten tot in onderbewuste lagen. Dit is zichtbaar in gedrag en gewoontes, maar ook energetisch is er een oud systeem dat ons vasthoudt. Er staat een Yod in deze nieuwe Maanhoroscoop. Dit is een ‘vingerwijzing van God’, die wijst naar deze oude vastzittende zaken en geeft dus een extra focus met iets wat ‘MOET’. De bijkomende informatie laat ons zien wat de twee belangrijkste zaken zijn waarop het vast kan zitten. (Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop.)

Schuld en schaamte

De eerste poot van de Yod gaat naar Cheiron in Ram 3de huis. Het gaat dus om karmische zaken waar schuld en schaamte omheen zitten die de deksel op de pot houden, waardoor zaken vastzitten en hetzelfde blijven. De energie van Cheiron gaat ook over multi-dimensionale karmische zaken. Dus zowel horizontaal als verticaal. De Yod zegt ons: los je schuld op, laat los en vergeef. Op een meer praktisch niveau gaat dit ook over communicatie waar schuld en schaamte een rol spelen. Dus waar geven wij anderen, de situatie of onszelf de schuld? En is het wel zo belangrijk dat ‘iemand’ de schuld heeft? Het vergeven en loslaten van schuld is eigenlijk waar het echt om draait. Want dan kom je echt los van de situatie. (Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis, staat inconjunct Cheiron in Ram 3de huis. Cheiron gaat van retrograde rond de nieuwe Maan weer direct lopen.)

Mannelijke van buiten naar binnen

De tweede poot van de Yod is verbonden met Mars in Tweelingen 5de huis. Het legt de aandacht op je eigen gedrag. Wat doe je, waar geef jij je energie aan? De potentie van deze Mars-energie is moeilijk te vatten. Dit kan betekenen dat je maar moeilijk tot activiteit kan komen. Alle frequenties van deze huidige Mars-energie zijn hoogfrequente of buiten het normale (OOB). Dat betekent dat je niet op de normale manier kan doorgaan zoals je deed, als je ook iets gedaan wilt krijgen. Wanneer je niet bent verbonden met je innerlijke wereld, zoals verlangens en gevoelens, dan kan het best wel zo zijn dat je als een kip zonder kop rond loopt. Pas vanuit rust komt er iets omhoog wat ook echt hout snijdt en is dan ook super effectief, gaat makkelijk en voelt gedragen. Dit gaat over onze mannelijke kant en doen wat je innerlijk ook voelt. Dat mannelijke is in onze maatschappij en bij de meeste mensen alleen op de wereld om zich heen gericht, dus dat is een flinke toer en grote transformatie voor het mannelijke deel in ons en in de wereld. (Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis, inconjunct Mars in Tweelingen 5de huis staat Out Of Bounds (OOB) retrograde en ook nog majeur ongeaspekteerd. Zwarte Maan 6de huis. )

Collectieve ‘Schuld’ dragen

We mogen dus op zoek naar onze innerlijke demonen rondom deze thema’s die hierboven beschreven staan. Het kan betekenen dat er multi-dimensionale delen zijn van jouw bewustzijn (dus waar je ooit hebt bestaan met je bewustzijn), die vastzitten in het naar buiten gekeerd zijn of in diepe schuld en schaamte. We hebben vele ervaringen opgedaan om te zijn waar we nu ZIJN met ons bewustzijn. Het kan zomaar zijn dat jij in een leven of multi-dimensionale existentie de schuld hebt gedragen van een heel collectief en daarvoor geofferd werd. Dat gebeurde heel vaak in oude culturen, maar ook op andere dimensionale niveaus. Of dat jouw levensenergie ingezet moest worden voor het inlossen van een collectieve schuld, waardoor er in dat bewustzijnsdeel is blijven hangen ‘Schuldig’ te zijn en de schaamte hierover houdt de situatie dan nog eens extra vast. Wij kunnen deze delen met ons bewustzijn vanuit waar je nu bent, hier en nu bevrijden. Ook nog op meerdere niveaus tegelijkertijd. Vaak is er herbeleving in je dagelijks leven of vanuit je jeugd of misschien krijg je de ervaring van het multi-dimensionale deel binnen en kan je het bevrijden. (Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop. Pluto is heer van de zuidelijke Maansknoop in het 8ste huis.)

Geblokkeerde innerlijke stroom

Nog even een voorbeeld voor het vastzitten in externe activiteit, waarmee je niet meer vrij bent of  voelt, om te leven vanuit wat je van binnen voelt. Daar kan bijvoorbeeld een leven als cyborg, (robotmens) in de basis liggen, waarin je alle sturing van binnenuit volledig bent kwijtgeraakt. Zelfs tot in het fysieke. Of een leven als slaaf, waarin de ander je handel en wandel bepaalt en wat jij vanbinnen voelt helemaal niet relevant is. Op Orion bijvoorbeeld is het sociaal credit systeem tot in het uiterste toegepast, met extreme controle en externe collectieve macht. Dit en nog veel meer kunnen allemaal onderliggende ervaringen zijn die jouw bewustzijn heeft gehad en die nog getraumatiseerd zijn. Tijdens deze periode zijn we deze delen van ons multi-dimensionale bewustzijn aan het bevrijden. Iedereen komt ermee in contact, bewust of onbewust, in je dagelijks leven of in je dromen. Je kan het negeren en gewoon door bewegen, maar het beste kan je er verbinding mee maken en voelen wat het met je doet. Door dit te doen breng je met je ademhaling en aanwezigheid licht, heling en beweging in de energie en bewustzijn en heel je de oude vastzittende situaties. Je kan ook met mijn meditatie-webinars meedoen, daarin word je begeleid om dit van binnenuit te doen. (Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop. Pluto is heer van de zuidelijke Maansknoop in het 8ste huis.)

Herinneren van je oorspronkelijke aarding

De dualiteit van de Matrix is aan het openbreken en de voorlopers verlaten energetische het Matrixveld. Er is buiten het hele praktische veld van dualiteit en Matrix, ook nog een energetische Matrix waarin wij verbonden zijn met deze realiteit. Dit is verbonden met de realiteit van onze multi-dimensionale binnenwereld. Heel concreet is er een Matrix aardeverbinding in jezelf en een oorspronkelijke aardeverbinding die buiten de ‘artificiële’ Matrix ligt. Je kan als je ze beide kent ook energetisch voelen hoe je van het ene in het andere gaat gedurende de dag. Pas als je van binnenuit die oorspronkelijke kosmos-aarde verbinding kan vinden (herinneren), dan blijf je ook stabiel in deze realiteit. Dit betekent overigens niet dat je dan vanaf dat moment in je natuurlijke aarding zal blijven. Je groeit daarin en heelt delen die nog niet mee kunnen in jezelf. (Zwarte Maan in Kreeft 6de huis.)

Gedragen door de natuur

Maar steeds meer en meer blijf je in de natuurlijke kosmos-aarde verbinding, autonoom buiten het Matrixsysteem en ontstaat er een manifestatie samen met de natuur. De natuurkrachten die je dan dragen, werken met je samen en voeden je en dan manifesteer je alles wat er van binnenuit naar buiten stroomt. Dit onderscheid zijn we nu aan het leren en misschien is het voor jou zo dat je van het ene in het andere gaat, maar er nog geen vat op hebt. Misschien worden de krachten je getoond? Kan je ze voelen in je lichaam en hoe ze steeds meer vrij kunnen stromen? Via mijn webshop zijn er 3 natuurlijke ‘hulpjes’ van de natuur die je kunnen helpen herinneren (speciaal geopend op diepere fysieke lagen): De Agni Manitiet om je autonomie op fysiek niveau en het voedende levensvuur. Het Wollemia destillaat om je te helpen herinneren wie wij op fysiek niveau waren voordat we Matrix-bescherming hebben opgebouwd. En de gefacetteerde Satyaloka Azeztuliet om te herinneren hoe het multi-dimensionale licht te ontvangen op fysiek niveau en zo te leven in iedere cel, in alle lichtheid en vrolijkheid. Dit is slechts een manier die ik je aanreik. Maar er zijn nog vele andere wegen die de bewustwording en heling geven. Dus volg je eigen stroom om samen te kunnen komen met de ongelofelijke oorspronkelijke manifestatiekrachten van de natuur. (Zwarte Maan in Kreeft 6de huis. Noordelijke Maansknoop in het 3de huis conjunct Uranus en IC.)

‘Forces of Nature’

De natuurkrachten zijn verbonden met en komen voort uit het oorspronkelijke bewustzijn en eenheidsveld buiten de dualistische Matrix. De natuur is met haar bewustzijn nooit de dualistische Matrix ingegaan, maar verbonden gebleven met de oorsprong en het multi-dimensionale Melchizedekbewustzijn. Voor onze binnenwereld hebben de natuurkrachten van de Zon met de heftige zonnevlammen afgelopen week, enorm geholpen om ons los te trillen en te bevrijden. De komende maand is het ook heel goed mogelijk dat de natuurkrachten van de kosmos en aarde een handje gaan helpen bij de vernieuwing die er nodig is om los te komen van de oude zichzelf verrijkende zittende macht. Het houdt zichzelf en het collectief in een situatie waarin de wereld om ons heen, geld, macht en onmacht dwingen. Alle grote beschavingen uit de geschiedenis zijn geveld door natuurkrachten. Ze zijn vaak weer opgestaan, maar de kracht was gebroken en de omkering een feit. Het huidige proces gaat over bewust worden van wat de twee verschillende krachten zijn en hoe het één neemt en het ander geeft. Laat transformatie door natuurkrachten je geen angst inboezemen, want het zal je brengen waar de pure kracht van de natuur je zal dragen en voeden. Buiten het systeem van de dualistische Matrix. (Noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 3de huis en conjunct IC.)

Ik wil je graag hele fijne feestdagen wensen en een gezond, liefdevol en gelukkig 2023 in vrijheid. Ikzelf sluit een zeer pittig jaar af, dat vele uitdagingen had. Dank jullie wel voor jullie support en trouwe aanwezigheid. Ik heb echt genoten van de verbindingen die ik met velen mocht hebben dit jaar. Ik heb een goed gevoel bij 2023 en zie het leven met vertrouwen tegemoet. (Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2023.)

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

ACTIVITEITEN: **Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan en is op vrijdag 23 december 2022 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-23-december-2022/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

ACTIVITEITEN: **Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan en is op zaterdag 7 januari 2023 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-7-januari-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). We hebben de afgelopen maand de volgende stap genomen voor de integratie van het Eenheidsbewustzijnsveld. We breken uit de Matrix en komen aan in onze natuurlijke Goddelijke aarding. Je kan hier meer over lezen in het jaarartikel deel 2.
We gaan tijdens dit ‘special’ webinar dus een combinatie maken met het mediteren met de ‘WORTEL AMETHIST’ om het EENHEIDSBEWUSTZIJN te integreren & de volgende stap ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING. DIT IS EEN SPECIALE WEBINAR VOOR HET ERVAREN VAN DE COMBINATIE VAN DE AGNI MANITIET EN HET DESTILLAAT VAN DE WOLLEMIA. Het is het fijnste als je meedoet samen met het mineraal en het destillaat. Ook de Satyaloka Azeztuliet doet mee, omdat deze ook belangrijk is voor het openen van de natuurlijke oorspronkelijke aarding tot op fysiek niveau. Dat is ons uitgangspunt. JE KAN OOK MEEDOEN ZONDER DE PRODUCTEN. De eerst volgende ‘Special’ webinar is op woensdag 28 december 2022: Voor meer info: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-28-december-2022/

De eerst volgende ‘Special’ webinar is op donderdag 12 januari 2023: Voor meer info: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-do-12jan23/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vr 16-12 & VOORUITZICHTEN
Elektromagnetische update di 20-12 & VOORUITZICHTEN

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Forces of Nature’

3 Gedachten

 1. Maya vrijdag 23 december 2022 om 17:27- Beantwoorden

  Dankjewel lieve Manuela,

  Zojuist lees ik voor de 2e keer en wederom ervaar ik jouw duiding van wat energetisch gaande is als zó begeleidend en verhelderend.
  Het geeft me net dat laatste stukje om echt weer tot rust te komen wat in deze tijd meer dan welkom en waardevol is.
  Je woorden, ( zoals ik het voel terwijl ik lees, nu weer), trekken vanuit boven, zo ervaar ik het, … als een regen … alsof de 5 dimensionale elementen-dekenstructuur die over ons heen gegoten wordt nu echt helemaal bij me in kan dalen en voor mij zichtbaar, voelbaar en begrijpelijk wordt. Integratie vanuit alle kanten tegelijk, een waarlijke boost voor mijn bewustzijn en met wat voor een zachtheid en vriendelijkheid.
  Zo dankbaar weer.
  Tranen.
  Je doet het Manuela,
  een groot dankjewel weer, zéker nu, .. wát een Magie !!!

  Op dit geweldige Magische breukvlak, want zo bijzonder en sterk als NU heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt.
  Zo wordt het dan toch een feest hier op Aarde te mogen Zijn.
  ( .. )
  ..

  Maya.

  • Manuela van der Knaap vrijdag 23 december 2022 om 17:36- Beantwoorden

   Wauw, wat kan je jouw ervaring goed verwoorden. Dank je wel <3
   ik had gepland om nog wat zaken verder uit te leggen, maar het kwam in een stroom waardoor die uitleg overbodig werd. Die ga ik nu in het webinar vanavond rondom de nieuwe Maan uitleggen.
   En ja, vreugde en de autonome stroom zo concreet en zo voelbaar.
   Ik heb echt zin in 2023 <3

 2. Marco " dinsdag 27 december 2022 om 22:18- Beantwoorden

  Dank je wel , Manuela

  Ook verschillende keren gelezen ,,, :toegepaste sociaal credit systeem van Orion doet me denken aan de richting die de WHO & WEF e.d (onze eigen regering ) willen
  Jouw gevoel dat het goed komt + meerdere berichten dat de natuur te hulp schiet & ja weten+ voelen dat ik gevoed word geeft vertrouwen !

Plaats een reactie