‘Start van een nieuw tijdperk’

Nieuwe Maan in Ram 21 maart 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,5 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan in Ram en de innerlijke en wereldse processen voor de komende maand. Je kan lezen over de aanstaande grote vernieuwing en ware revolutie die praktisch zichtbaar beginnen te worden. Ook krijg je inzicht in het huidige financiële systeem en de veranderingen die er nodig zijn en jouw bijdrage daarin. En natuurlijk is het artikel ook weer inspirerend om inzicht in je huidige proces te geven en de doorgang aan te reiken om te gaan leven wie jij in Wezen bent en daarmee een bijdrage te leveren aan de transformatie. Ik wens je veel leesplezier…

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf boven aan de pagina.

Schaduwkant

Ik wil graag een belangrijke schaduwkant van Saturnus in Vissen extra onder je aandacht brengen. Deze is namelijk sinds 7 maart 2023 actief, toen Saturnus Vissen in ging. Deze schaduwkant is het ontwijken van verantwoordelijkheid, slachtofferschap en projectie. Inmiddels is deze schaduw zich flink aan het manifesteren. Situaties zijn een soort van ongrijpbaar geworden de laatste weken doordat Pluto in de laatste graad van Steenbok staat en er pittige angsten voor controle verlies en voor autoriteiten opspelen. Ik verwacht met de verschuiving op 23 maart, wanneer Pluto naar het dierenriemteken Waterman gaat, daar verandering in gaat komen. Maar voor nu is het dus een beetje benauwd en wordt je bijna gedwongen om naar deze angsten te kijken. Wat hier ook bij hoort is ongemak met het skelet en vooral van de rug, omdat Steenbok verbonden is met het skelet en daar de druk nu maximaal is totdat Pluto Waterman in gaat op donderdag 23 maart 2023. (Neptunus is heerser van Saturnus in Vissen. Neptunus in Vissen staat conjunct Maan en Zon en Mercurius in Ram 7de huis. Cheiron in Ram 7de huis conjunct Jupiter in Ram 8ste huis. Pluto laatste graad Steenbok 5de huis.)

De liefde in de schijnwerpers

Deze horoscoop van de nieuwe Maan in Ram laat een mogelijke transformatie zien van het financiële systeem en het bouwen aan een nieuwe basis hiervoor. Dit kan ook gepaard gaan met manipulatie. Ook het vrouwelijke, als de basis van het voortbrengen van leven en het herstel en transformatie van het vrouwelijke, staan extra onder de aandacht rondom deze nieuwe Maan en de komende maand tot de volgende nieuwe Maan. Op persoonlijk niveau ligt er een focus op het loskomen van angst en gaat het vooral om het zoeken naar de basis van liefde en vertrouwen in jezelf en in intieme relaties. Daarin kan er extra bewustwording komen wat liefde voor jou betekent en waar die tot uiting komt. Voor intieme verbindingen kan er een vernieuwde instroom van liefde en vertrouwen ontdekt worden. Of juist een bevrijding door het erkennen van de afwezigheid van liefde in de relatie. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in het 8ste huis in Stier.)

Wat sluiten we af?

Op 23 maart, 2 dagen na de nieuwe Maan, gaat Pluto van Steenbok naar Waterman. Dit betekent een grote verschuiving in focus voor transformatie voor het collectief. Die lag vanaf 2008 bij het dierenriemteken Steenbok, waar de focus lag op transformatie van bestuurlijke systemen, organisaties en bestuurlijke macht die al eeuwen aan de touwtjes trekken en nu echt goed zichtbaar zijn geworden in de afgelopen periode. Voor ons persoonlijk ging het vanaf 2008 tot nu om bewust worden en groeien in authenticiteit, autonomie, autoriteit, verantwoordelijkheid en begrenzing. Vanaf donderdag 23 maart gaat Pluto naar Waterman tot 12 juni 2023 en vanaf 22 januari 2024 tot 20 januari 2044. Dus tussen 12 juni 2023 en 22 januari 2024 krijgen we nog ruim een half jaar te maken met deze transformatie die ik hierboven beschrijf. (Pluto tijdens de overgang naar Waterman sextiel Neptunus in Vissen conjunct Mercurius, Zon en Maan in Ram. Pluto staat dan ook vierkant noordelijke Maansknoop en Venus in Stier.)

Poort naar de nieuwe tijd

Deze doorgang van Pluto naar Waterman van 23 maart is belangrijk, samen met de doorgang van Saturnus die op 7 maart 2023 naar Vissen ging. Samen vormen deze twee een doorgang naar het nieuwe tijdperk, letterlijk als een poort. Tijdens het meditatie-webinar van de nieuwe Maan in Vissen van 20 februari (als voorbereiding op de overgang van Saturnus rond de volle Maan op 7 maart 2023), gingen we energetisch letterlijk door een poort heen, dat was super goed voelbaar. Er kwamen nieuwe lagen magie vrij en mogelijkheden voor nieuwe vormen van energie kwamen vrij in de stof, het DNA en heel praktisch op aarde en in ons leven. Ik verwacht dat de overgang van Pluto naar Waterman rond 23 maart ook goed voelbaar zal zijn als een poort naar het nieuwe, met nieuwe mogelijkheden en kwaliteiten, die vanaf dat moment beschikbaar zullen zijn voor wie ze kan waarnemen en ervaren. Dus ik verwacht tijdens het meditatie-webinar van de nieuwe Maan van dinsdag 21 maart 2023 een energetische poort of verschuiving te ervaren te krijgen en als dat niet zo is, dan organiseer ik een extra webinar op donderdag 23 maart 2023 voor deze overgang. Maar ik verwacht de doorgang dus al tijdens het meditatie-webinar. (Pluto tijdens de overgang naar Waterman sextiel Neptunus in Vissen conjunct Mercurius, Zon en Maan in Ram. Pluto staat dan ook vierkant noordelijke Maansknoop en Venus in Stier.)

Val van het systeem?

Wauw, wat leven we toch in een super interessante, maar heftige tijd. Vorige week zijn er een hele rij banken gered door de FED in de Verenigde Staten (vanaf 10-3-2023). Ik had in het artikel van de volle Maan van 7 maart 2023 al aangegeven dat er mogelijk een financiële correctie zou komen. En zoals de grafiek hieronder laat zien zelfs met een bedrag dat veel groter is dan in 2008 toen de banken ook onderuit gingen en zichtbaar werd dat het huidige financiële systeem failliet is. (Horoscoop volle Maan van 7 maart 2023 gecorrigeerde zwarte Maan in Leeuw in het 2de huis.)

BankenCrash

Ik wil je adviseren om onderstaande video te kijken, omdat deze een beknopte maar hele goede uitleg geeft over wat er nu aan de hand is met de banken en waarom vorige week die correctie is gekomen. De grote crash is namelijk afgewend, doordat aandelen bevroren zijn en de Centrale Banken hebben ingegrepen. Maar een uiteindelijke crash is zeer waarschijnlijk onvermijdelijk. Er liggen waarschijnlijk wat grotere plannen klaar op de plank, waarin vermoedelijk de CBDC van de Centrale Banken een grote crash zal gaan oplossen. Wees geïnformeerd: Video van Gold Republic ‘Bankfalen onvermijdelijk en bankruns reden voor invoering CBDC: https://www.youtube.com/watch?v=F4e1hOhdw4g

Op een ludieke manier via theater inzicht krijgen in het huidige bankensysteem. Video van De verleiders ‘Door de bank genomen’: https://www.youtube.com/watch?v=e89a0PqRpgc

Zuiver geld

Er wordt inmiddels op vele manieren lokaal gebouwd aan oplossingen voor het oude geldsysteem dat geen basis meer heeft. Er zijn een aantal lokale initiatieven voor nieuw geld met een betrouwbare waarde, zoals de Watermunt en de Florijn. Ik adviseer je om deze video te kijken over de Florijn (zie hieronder), super interessant met uitleg waarom ons geld niet vrij is en wat de oplossing is en hoe men dit legaal aan het bouwen is. Onder andere de Watermunt en de Florijn zijn zelfs door een goudstandaard gedekt en de Watermunt wordt gedrukt door Johan Enschede, die vroeger onze guldenbiljetten voor ons maakte. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Venus in Stier. Pluto gaat op 23 maart 2023 naar Waterman voor de eerste keer tot 12 juni 2023 en opnieuw vanaf 22 januari 2024 tot 20 januari 2044.)

Alsjeblieft kijken: Video over ‘De Florijn als oplossing voor het onhoudbare geldsysteem’ en de uitleg over de macht van het huidige systeem en de oplossing: https://www.youtube.com/watch?v=nktb556sR6E

Geschiedenis

Zeer waarschijnlijk is er een grote revolutie aanstaande vanaf met Pluto in Waterman. Toen de vorige keer Pluto in Waterman stond, hadden we de Franse revolutie waarmee het volk de macht teruggreep van de edelen. In de Verenigde Staten hadden we de strijd rond de Onafhankelijkheidsoorlog. En in Nederland hadden we de ‘Verlichtingstijd’ (Uranus/Waterman) en de strijd tegen de Oranjes (stadhouder Willem V) en de tijd van de patriotten. En ook nog de ontdekking van Uranus, de astrologische heerser over Waterman. Het is de strijd van het volk tegen ongelijkwaardigheid en overheersing en radicale vernieuwing die haar intrede doet. Het is nodig dat die basis er staat wanneer de veranderingen zich plotseling voltrekken, zodat mensen een keuze hebben om in een vrij en nieuw geldsysteem te stappen of zich opnieuw te confirmeren aan een Centrale Bank (digitale) munt. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Venus in Stier. Pluto gaat op 23 maart 2023 naar Waterman voor de eerste keer tot 12 juni 2023 en opnieuw vanaf 22 januari 2024 tot 20 januari 2044.)

Grote revolutie aanstaande?

Op het moment dat Pluto Waterman ingaat, staat de heerser van Waterman, Uranus, in Stier. Dit betekent dat de waarden die vallen onder Stier laten zien op welk vlak de transformatie van Pluto in Waterman tot 2044 gaat plaatsvinden. En het dierenriemteken Stier is verbonden met vertrouwen, veiligheid, rust, organische en natuurlijke en ook alles wat van waarde is zoals geld en financiën, maar uiteindelijk gaat het over wat echt van waarde is en dat is liefde en leven vanuit je hart. Het dierenriemteken Stier verzorgt de basis die overal onder ligt. Dus we krijgen een fundamentele transformatie en vernieuwing van de basis van het leven. Zaken die verbonden zijn met dierenriemteken Stier, zoals vertrouwen, rust, veiligheid, waarde en het organische en natuurlijke zullen extra in de schijnwerkers komen te staan en nieuwe lagen van bewustzijn wakker maken in ons. De vernieuwing zal van onderaf komen, van het volk dat decentraal de gelijkwaardigheid gaat herstellen. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Venus in Stier. Pluto gaat op 23 maart 2023 naar Waterman voor de eerste keer tot 12 juni 2023 en opnieuw vanaf 22 januari 2024 tot 20 januari 2044. Heer Pluto in Waterman is Uranus in Stier.)

Broodnodige inspiratie

Ik ben er zeker van dat de energie van de Bron ieder van binnenuit inspireert om dat te doen waar je kwaliteit ligt en waar je blij van wordt, net zoals Anthony Migchels (zie video over de Florijn, het nieuwe geld) zich al 20 jaar geleden geroepen voelde om zijn stukje te doen in het geheel en met een heel praktisch geldsysteem aan de slag te gaan. En zo word ook jij geïnspireerd. Ieder op zijn of haar eigen plek, in de zorg, in het onderwijs, voedselvoorziening (land- en tuinbouw en visserij), in de rechtspraak, in de financiën, in de huizenmarkt enzovoort, energetische voorbereiding en integratie van systemen en groepen, persoonlijke innerlijke groei of het inspireren van anderen en bijvoorbeeld, zoals ik, genieten van het schrijven van artikelen en het maken van bewustmakende video’s, en zo zijn er nog veel meer geïnspireerde vernieuwingen en inbreng van individuen mogelijk. Dus volg je stroom en heb het lef en maak de sprong naar het nieuwe, want pas dan gaat het grote plan in elkaar vallen en maken we zo moeiteloos mogelijk de transitie naar het nieuwe. Een ding is zeker, de vernieuwing gaat er komen, goedschiks of kwaadschiks. Maar Waterman en Uranus gaan ook over genialiteit, dus dat is een prachtige inspiratie voor een mooie uitkomst. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Priapus in Waterman 5de huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Venus in Stier. Pluto gaat op 23 maart 2023 naar Waterman voor de eerste keer tot 12 juni 2023 en opnieuw vanaf 22 januari 2024 tot 20 januari 2044. Heer Pluto in Waterman is Uranus in Stier.)

Jouw SuperPower

Ik zal het huidige mechanisme (bijna heel 2023 actueel) van de Broninspiratie en wanneer je de stroom niet kan leven en je dus in overleving vastzit, aan je uitleggen. Het huidige overlevingsmechanisme staat astrologisch gezien ook in Waterman, bijna heel 2023. Dit betekent dat er vreemde sociale processen ontstaan. Je kan daar meer over lezen in het artikel over de volle Maan in Maagd van 7 maart 2023. Concreet gaat dat over sociale dwang en het gevoel hebben het niet te kunnen maken om je eigen ding te doen. De inspiratie van de Bron inspireert ons om de creatieve stroom in jezelf te vinden. Deze beide processen zijn verbonden (astrologische oppositie) en op het moment waarop je jouw unieke stroom van creatieve expressie kan vinden, verandert het overlevingsmechanisme in vrijheid, bewustwording, helderheid, verbindingen met gelijkgestemden en het herkennen van vriendschappen vanuit je Wezenlijke Zelf. Dus heb het lef om buiten de lijntjes te kleuren en neem de stap om neer te gaan zetten waar jij gepassioneerd over bent en blij van wordt. Dat waar jij blij van wordt is een indicatie van jouw superpower, jouw Wezensessentie waarmee jij jouw bijdrage kan geven aan het grotere geheel. Dus dat is eigenlijk ook super sociaal, omdat je dan jouw superpower (Godsvonk) beschikbaar maakt voor het geheel. (Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Priapus in Waterman 5de huis conjunct Pluto in Steenbok laatste graad 5de huis. Zwarte Zon in Kreeft in het 10de huis oppositie Diamant in Steenbok in het 4de huis.)

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com  

Krijg je veel inzicht en waardeer je mijn artikelen? Een HARTdonatie ontvang ik met veel dankbaarheid en liefde: https://inzichten.com/hartdonaties/

❤️

ACTIVITEITEN: **Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan en is op dinsdag 21 maart 2023 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-21-maart-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). We hebben de afgelopen maand de volgende stap genomen voor de integratie van het Eenheidsbewustzijnsveld. We breken uit de Matrix en komen aan in onze natuurlijke Goddelijke aarding. Je kan hier meer over lezen in het jaarartikel deel 2.
We gaan tijdens dit ‘special’ webinar dus een combinatie maken met het mediteren met de ‘WORTEL AMETHIST’ om het EENHEIDSBEWUSTZIJN te integreren & de volgende stap ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING. Het is het fijnste als je meedoet samen met het mineraal en het destillaat. Ook de Satyaloka Azeztuliet doet mee, omdat deze ook belangrijk is voor het openen van de natuurlijke oorspronkelijke aarding tot op fysiek niveau. Dat is ons uitgangspunt. JE KAN OOK MEEDOEN ZONDER DE PRODUCTEN. De eerst volgende ‘Special’ webinar is op donderdag 30 maart 2023: DIT IS EEN SPECIAL VOOR HET NIEUWE MINERAAL ‘THE AMAZING TECHNICOLOR DREAMCOAT CRYSTAL: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-do-30mrt23/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update wo 15-3 & VOORUITZICHTEN WEEK
Elektromagnetische update za 18-3 & VOORUITZICHTEN

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Start van een nieuw tijdperk’

Plaats een reactie