‘De grote doorbraak van je Wezenlijke Zelf’

Volle Maan in Weegschaal 6 april 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,6 minuten leestijd

Dit is de beschrijving van de volle Maan in Weegschaal van donderdag 6 april 2023. Deze bijzondere volle Maan brengt ons een super grote doorbraak waarmee we los kunnen komen van oude frustrerende situaties. We krijgen van binnenuit de dragende kracht van vertrouwen aangereikt die een basis legt, waardoor je ware Wezenlijke Zelf eindelijk op een praktische manier kan stromen in de wereld. Dit artikel reikt je de inzichten aan of waar je die kan vinden. Ik wens je een prachtige doorbraak en veel leesplezier…

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de PDF boven aan de pagina.

Dit artikel van de volle Maan beschrijft vooral het innerlijke proces. Die van de nieuwe Maan van 21 maart 2023 is een maand actueel en beschrijft ook de transformatie in de wereld. Ik adviseer je om dat artikel óók te lezen om jezelf goed voor te bereiden op wat er komen gaat.

Grote doorbraak

Deze bijzondere volle Maan heeft een krachtige, helende kwaliteit van diepe oude multi-dimensionale wonden. Je kan een gevoel hebben niet te functioneren en de kracht missen om voor jezelf op te komen of om jezelf zichtbaar te maken vanuit jouw ware Zelf. Dat wordt extra voelbaar nu, rond deze volle Maan in Weegschaal. Dit is echter een wake-up call en een kans om dit om te keren en je kracht te pakken vanuit een positieve krachtige transformatie. Er is een hele mooie, grote astrologische vlieger actief rond deze volle Maan. Dit is een grote kans tot harmonisatie en transformatie van krachten in jezelf en echt een moment voor een grote doorbraak, waardoor je kan leven en bijdragen wie jij in Wezen bent, vanuit je Goddelijke kernkwaliteit. (Vlieger: Mars Out of Bounds (OOB) 4de huis conjunct zwarte Zon 5de huis in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen 12de huis, driehoek zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 7de huis. Met de top van de vlieger: een sextiel van Mars OOB en de zwarte Zon naar de noordelijke Maansknoop conjunct Mercurius 1ste huis Stier en de andere sextiel is vanaf Saturnus in Vissen 12de huis. Mars kan alleen vanuit de hogere octaaf gevonden worden door OOB en zwarte Zon conjunctie. Mars is heer van Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis in Ram.)

Krachteloos gevoel

Vanaf het moment waarop Saturnus Vissen inging op 8 maart 2023 worden we uitgedaagd om slachtofferschap te zien, te erkennen en om te zetten naar een positieve stroom van heelheid in ons dagelijks leven. Saturnus in Vissen maakt dat je misschien een krachteloos gevoel hebt, nergens zin in hebt en alles laat hangen. Daarbij komt er dan een gevoel alsof het allemaal toch niks uitmaakt wat jij vindt of wilt. Dat is in meer of minderen maten slachtofferschap, overgeleverd aan de grillen van autoriteiten buiten jezelf. (Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis en de Vlieger, zie onder 2de alinea hierboven voor de beschrijving.)

Inzicht en groei van binnenuit

Als dit gevoel van krachteloosheid er is, dan ga je misschien ook hangen aan autoriteiten buiten jezelf. Meestal gaat dit ook gepaard met het projecteren van frustraties op autoriteiten buiten jezelf. Of je legt de vraag bij een ander neer om het op te lossen voor jou. Daarmee geef je dus je (vorm)kracht, verantwoordelijkheid en autoriteit weg aan iemand anders waarvan jij denkt dat die het wel weet. Weet dat je alle antwoorden in je hebt en dat het dus een kwestie is van contact maken met de frustraties, verdriet of boosheid over de situatie en die gevoelens helemaal toelaten, zoals we dat ook doen in mijn meditatie-webinars. Als je dat gevecht of machteloze gevoel helemaal toelaat en als het er mag zijn, dan lost het meestal op en krijg je inzicht en groei van binnenuit. (Cheiron conjunct Zon en Jupiter in Ram 1ste huis.)

Een doorbraak forceren

Een andere manier om om te gaan met de innerlijke pijn, frustratie en verdriet over een situatie of fysieke ongemakken, is vanuit frustratie een doorgang willen of moeten forceren, met een gevoel dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft. Dit kan tijdens deze volle Maan extra krachtig voelbaar zijn, met mogelijke frustraties over lichamelijke ongemakken die al jarenlang voortduren. Dan neem je misschien drastische beslissingen of zoekt methodes die een doorbraak forceren en dus manipuleren. Maar dit soort methodes van manipulatie hebben altijd een terugslag en gaan gepaard met grote psychische en lichamelijke gevaren voor jezelf, met mogelijke heftige bijwerkingen. Dit is overigens niet alleen aan de orde met innerlijke processen, maar dat kan ook het geval zijn met externe vijanden en situaties buiten je waarvan je het gevoel hebt ze te moeten stoppen ten koste van jezelf. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen wordt met het forceren te pakt vanuit manipulatie. Dat kan beter vanuit de innerlijke stilte en de verbinding met de noordelijke Maansknoop in Stier, de top van de vlieger. Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis en de Vlieger, zie onder 2de alinea hierboven voor de beschrijving.)

Lichamelijk ongemakken zijn wijsheid

Ware transformatie is een innerlijk proces. Als er jarenlange lichamelijke klachten zijn, dan is vaak die ‘stok achter de deur’ nodig om te komen waar je ware Zelf kan stromen. Als deze lichamelijke ongemakken er niet waren, dan was je misschien wel op de oude voet doorgegaan of jezelf (opnieuw) voorbij gerend vanuit enthousiasme of onvoldoende kracht om voor jezelf te mogen kiezen. Dus neem jezelf serieus en luister naar wat je lichaam je vertelt. Het is niet altijd zo dat je nog ongemakken hebt omdat je nog niet goed genoeg je huiswerk gedaan hebt. Vaak denken we vanuit een lage eigenwaarde dat we iets niet goed doen of iets over het hoofd zien in onszelf. Dat is soms ook zo, maar heel vaak is het beste dat je kunt doen, je verbinden met jezelf vanuit het vertrouwen dat niets voor niets is. Dan kom je in een JA-stroom naar jezelf en mogelijk is het bij jou zo dat ‘die stok achter de deur’ echt nodig is en toch echt een zachte manier om de ruimte te krijgen om te transformeren. Dus vertrouw jezelf en je innerlijke stroom. Ga in gesprek met je lichaam en jezelf. Als dat niet lukt zijn daar mijn meditatie-webinars met het enorm grote en krachtige webinarveld, of je kunt zelf mediteren en naar binnen gaan met mijn speciaal geopende kristallen of Hematiet. Mogelijk is dat een extra aanreiking om de verbinding met jezelf te verbeteren en jezelf te horen. Andere mogelijkheden om beter contact te krijgen met je binnenwereld zijn Cranio-Sacraal, Holistic Pulsing, Yin-Yoga of andere zachte yogavormen, chi-kung/chi-neng en zo nog vele andere methodes die je naar binnen begeleiden en van binnenuit de heling laten ontstaan. (Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis en de Vlieger, zie onder 2de alinea hierboven voor de beschrijving.)

Van krachteloos naar doorbraak

Tijdens deze volle Maan wordt met de prachtige harmonieuze vlieger een krachtige grote sprong voorwaarts mogelijk om vanuit je ware Wezensessentie te gaan leven. Wanneer je de doorgang om vanuit jouw ware innerlijke Zelf naar buiten te kunnen stromen nog niet kan vinden, dan is er een krachteloos gevoel waar mogelijk zelfs een stukje slachtofferschap in zit of op zijn minst een gevoel dat wat jij wilt er niet toe doet. Omdat er een krachtige, harmonieuze astrologische vlieger verbonden is met dit proces, kunnen diepe oude patronen inzichtelijk worden en kan er krachtige en diepe heling op gang komen met doorbraken. Hierin kan het kristal van het moment uit mijn webshop ‘The Amazing Technicolor Dreamcoat Crystal’ extra ondersteuning geven. Zo’n doorbraak kan gepaard gaan met woede en frustratie die er uitkomt. Maar dat kan je zien alsof er eerst een stukje modder mee komt van iets wat al jaren heeft vastgezeten. Deze transformatie geeft je een handvat om van binnenuit te doen wat je voelt dat nodig is. Dus wat jij nodig hebt en daar ook eerlijk over te zijn naar jezelf en naar je omgeving. (Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis en de Vlieger, zie onder 2de alinea hierboven voor de beschrijving.)

Gedragen door je ware kracht van ZIJN

Hoe je in contact kan komen met de innerlijke (Goddelijke) kwaliteit die alles ook heel praktisch draagt, dat is eigenlijk maar een klein verschil in je gevoel en zo is het eigenlijk altijd, wanneer diepere kosmische lagen betrokken zijn. Je kan je jarenlang slachtoffer voelen of vastzitten in sociale situaties die je gijzelen en waardoor wie jij eigenlijk echt in Wezen bent niet kan stromen of zichtbaar kan worden. Het verschil dat deze harmonieuze transformatie brengt, is zien wat het is wat jij wilt uitdrukken en hoe je dat kan doen. Dus vanuit welke concrete vorm en kwaliteit? Het maakt helder wat jouw boodschap is naar de ander en de wereld. Wat heb jij in te brengen in het grotere geheel vanuit jouw Wezensessentie? Deze helderheid en inzichten zijn de basis waardoor je vanuit een dieper weten en ZIJN naar buiten kan komen om oude verstikkende situaties die je uit je kracht haalden, te kunnen doorbreken en te beëindigen. Dit voelt als een superkrachtige situatie waarin je gedragen wordt door je ware kracht van ZIJN. (Pluto 11de huis Waterman conjunct Priapus in 12de huis Waterman. Cheiron conjunct Zon en Jupiter 1ste huis en de Vlieger, zie onder 2de alinea hierboven voor de beschrijving.)

Moeiteloos je Goddelijke kwaliteiten delen met de wereld

Het kan zijn dat je door deze omkering te zien krijgt wat de basis is die je voor jezelf kan leggen en van waaruit je moeiteloos jouw Goddelijke kwaliteiten van ZIJN kan delen met de wereld. We worden bijna heel 2023 geïnspireerd door de stroom van de Bron in Leeuw om onze plek in te nemen in het grotere geheel en onze passie met plezier en gemak te leven. Rond deze volle Maan krijg je aangereikt wat er nodig is om echt helemaal achter jezelf en jouw keuzes te gaan staan. Dus aan welke voorwaarden moeten situaties voldoen om ook te kunnen uitstromen vanuit je diepere kwaliteiten? (Vlieger zie uitleg onder 2de alinea. Noordelijke Maansknoop conjunct Mercurius in Stier 1ste huis. Cheiron conjunct Zon en Jupiter en het Meesterschap van de kosmische wond Cheiron in Ram. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Priapus in Waterman 12de huis.)

Innerlijke kracht en macht

Vaak ontbreekt het vertrouwen dat dat wat je nodig hebt, ook echt mogelijk is. Je hebt waarschijnlijk al langere tijd frictie met de betreffende situatie, maar nu pas zie of weet je wat je te doen staat en wat je te communiceren hebt om die basis te leggen van waaruit je het wel kan. In je dagelijks leven valt dan alles in een grote stroom van verbindingen met synchroniciteit in elkaar. Je ziet dan ook het grotere plaatje van verleden, heden en toekomst. Dus de positieve boodschap die uit jouw diepte komt van je ware Zelf, verbindt alles, maakt je los uit het oude en zet je op een nieuw pad waarmee je kiest voor jezelf en helemaal samenvalt met je keuzes en activiteiten. Dat is vaak maar een kleine nuance anders dan hoe je voorheen deze kracht kon ervaren in jezelf tot in het fysieke. Daarbij kan er een krachtig gevoel zijn dat jij echt zelf bepaalt wat er in jouw realiteit gebeurt. Dat is een liefdevol, maar machtig gevoel en maakt dat je klaar bent om jouw plek in te nemen in het grotere plan, voor het bouwen aan de nieuwe wereld, van het nieuwe tijdperk van Waterman. Het is een kracht die liefdevol staat, niet opzij gaat, blijft staan tijdens stormen omdat je gedragen wordt door jezelf en je ware Wezensessentie. (Vlieger zie uitleg onder 2de alinea. Noordelijke Maansknoop conjunct Mercurius in Stier 1ste huis. Cheiron conjunct Zon en Jupiter en het Meesterschap van de kosmische wond Cheiron in Ram. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Priapus in Waterman 12de huis.)

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Heb je veel aan deze elektromagnetische updates, dan ontvang ik met veel dankbaarheid een HARTdonatie. : https://inzichten.com/hartdonaties/

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de volle Maan en is op maandag 6 april 2023 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-6-april-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vrijdag 31-3 & vooruitzichten
Elektromagnetische update maandag 3-4 & vooruitzichten

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De grote doorbraak van je Wezenlijke Zelf’

Plaats een reactie