2024 & The Ring of Fire Eclips : ‘Weergaloze transformatie’

DEEL 1 JAARHOROSCOOP 2024 & ECLIPS 14 oktober 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

31,7 minuten leestijd

Dit artikel DEEL 1 beschrijft de ongelofelijke transformatie die de ‘Ring of Fire Eclips’ in Weegschaal van zaterdag 14 oktober 2023 ons zal brengen in het najaar van 2023 en in 2024 en dus de JAARHOROSCOOP voor 2024. In dit artikel kan je lezen over het krachtenspel in de wereld, uitgelegd vanuit de horoscopen van naties en NGO’s die een hoofdrol spelen, zoals de VS, Israël, Palestina, WHO, BRICS en ook over de veranderingen voor het financiële systeem, klimaat en de rol van sommige naties daarin. De transformatie is vele malen groter dan alleen op aarde en dat laat ik je zien in een bijlage met video’s en informatie van wat er allemaal in ons zonnestelsel ontvouwt. De conclusie: Ons bewustzijn krijgt weer verbinding met thuis. Deze eclips zet iets in gang dat zijn weerga niet kent. Dit artikel staat ook bol van de interessante video’s inclusief één die ik zelf heb opgenomen over najaar 2023 en 2024. Er komt nog een voorgelezen versie van dit artikel op de website, zodat je ook kan luisteren. Ik wens je veel leesplezier…

DEEL 2 JAARHOROSCOOP 2024 over het innerlijke proces: https://inzichten.com/magische-vernieuwing-van-het-leven/

   Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf bovenaan dit artikel.

Praktische informatie eclipsen

Het eclipsseizoen valt in het najaar van 2023 in oktober, met twee gedeeltelijke verduisteringen. Het start met een ringvormige Zonsverduistering, ook wel ‘Ring of Fire’ genoemd, die in de VS, Midden- en Zuid-Amerika zichtbaar is op zaterdag 14 oktober 2023. 14 dagen later is het bijproduct van de Zonsverduistering aan de beurt met een gedeeltelijke Maansverduistering op zaterdag 28 oktober 2023, die ook zichtbaar is bij ons in de Benelux. Deze Maansverduistering is weinig spectaculair, omdat deze tijdens het maximale moment van verduistering alleen een klein zichtbaar hapje neemt uit de Maan, verder blijft de Maan redelijk goed zichtbaar. Dit artikel is DEEL 1 over de Zonsverduistering en de situatie in de wereld. In DEEL 2 kan je lezen over de processen in de binnenwereld en de Maansverduistering van 28 oktober 2023: https://inzichten.com/magische-vernieuwing-van-het-leven/

Impact van verduisteringen

Een Zonsverduistering is minimaal één jaar werkzaam en actueel, dus de informatie in dit artikel ook. Maar ik verwacht dat deze informatie nog veel langer actueel zal zijn. Het is een verankering van frequenties in onze realiteit. Deze beschrijving van de eclips is werkzaam voor de hele wereld en op verschillende locaties zullen andere facetten uitgewerkt worden. De impact van een Zonsverduistering is vooral in de wereld zichtbaar en die van een Maansverduistering vooral in het onderbewuste en die uitwerking zien we pas later terug in de wereld om ons heen door het gedrag van mensen. Maar we voelen een Maansverduistering wel direct in je binnenwereld en persoonlijke ervaringen. Gedeeltelijke verduisteringen zijn minder prettige ervaringen dan totale verduisteringen. Beide verduisteringen in oktober zijn gedeeltelijke verduisteringen. Totale verduisteringen zijn krachtig, maar ook duidelijk in wat ze komen brengen. Een gedeeltelijke verduistering kan flinke onrust geven, omdat de processen een soort van blijven hangen. Het is wel krachtiger dan een nieuwe of volle Maan, dus met meer impact, maar vooral verwarrend. De Ring of Fire van 14 oktober is voor het grootste deel verduisterd en daarom wel duidelijk genoeg in bewustwording, maar de Maansverduistering van 28 oktober is dus echt extra lastig, werkt op het onderbewuste, omdat het een Maansverduistering is en is dus maar moeizaam bewust te maken in haar boodschap.

Mercurius retrograde extra heftig komend jaar

Omdat Mercurius de astrologische heerser is van de stroom van de Bron in Maagd van september 2023 tot eind september 2024, zullen de retrograde perioden extra heftig zijn en veel impact hebben. Dit betekent dat de retrograde werking van Mercurius in Maagd die regeert over zuivere communicatie, dan sterk naar binnen gericht is. Wanneer niet in verbinding bent met je binnenwereld en met jezelf, dan kom je nog meer dan normaal in chaos terecht. En je verliest dan zelfs je overzicht en verbinding met de realiteit. Dan lukt het je niet om de agenda gepland te krijgen of om op een afspraak te komen. Mercurius heerst over contact, dus in de breedste zin ook over van A naar B bewegen in communicatie, informatieoverdracht (scholen en media) en verkeer. Mercurius is er puur voor de overdracht en is normaal gesproken niet zo geïnteresseerd of iets zuiver is of niet. Maar nu Mercurius verbonden is met de stroom van de Bron in Maagd wordt er wel zuivere intentie gevraagd. Als de intentie dienstbaar en zuiver is kan informatie stromen tijdens Mercurius retrograde perioden en anders zal er veel mismatch zijn en niet stromen. Het zal in de wereld ook super helder worden wat zuivere en dienstbare informatie is en wat niet.

(Mercurius retrograde najaar 2023 en 2024: 13-12-2023 tot 2-1-2024 (tot 23-12 in Steenbok, vanaf 24-12 in Boogschutter) & 2-4-2024 tot 25-4-2024 in Ram & 5-8-2024 tot 26-8-2024 (tot 15-8 in Maagd vanaf 16-8 in Leeuw) & 26-11-2024 tot 15-12-2024 in Boogschutter.)

Krachtmetingen najaar 2023 en voor 2024

Omdat de impact van een Zonsverduistering vooral in de wereld zijn impact heeft, zal ik in dit artikel de belangrijkste grote lijnen van de processen voor de wereld en de belangrijkste naties en organisaties uiteenzetten. Deze ringvormige Zonsverduistering is ongeveer een jaar actueel tot volgend jaar november 2024. Dit artikel kun je dus wel zien als jaarartikel voor 2024. Het onderzoek voorafgaande aan het schrijven van dit artikel was voor mij als het lezen van een spannend boek. Er is zo ongelofelijk veel aan de hand in de wereld, waar velen nu een greep doen naar de wereldmacht. We zien op het wereldtoneel dat naties en organisaties (NGO’s) waar nu de meeste onrust is, zoals de VS, Israël, Palestina, WHO (en ook voor Nederland), dat zij nu in het najaar van 2023 of in 2024 allemaal een activatie krijgen van hun (goddelijke) Kernkwaliteit en overlevingsmechanisme, of dat ze er net een hebben gehad in 2023 (Israël, Nederland, WHO). De ervaring leert dat naties en NGO’s niet hun kernkwaliteit uitdrukken, maar juist het overlevingsmechanisme dat hier mee verbonden is. Deze activaties geven verlies van controle, verandering, onrust en chaos. Het volk van een natie heeft vaak wel verbinding met de diepere laag van de goddelijke stroom en kwaliteit. Deze vele activaties waar de stroom van de Bron bij betrokken is, maken dat deze naties en NGO’s hun oude grip hebben verloren en naar nieuwe vormen van controle en macht grijpen. De BRICS landen hebben ook een activatie van hun doel en bestemming en zal de komende jaren in 2024 en 2025 de wind mee hebben en in actie gaan komen en is daar ook al mee begonnen in 2023. Dus wat we zien is een zeer instabiele situatie in de wereld, vooral vanaf het najaar van 2023 en dat zal ook zo zijn voor 2024. Er zijn natuurlijk nog meer naties en NGO’s die zeker het onderzoeken waard zijn, maar ik beperk mij op dit moment tot de kern van de gebeurtenissen. Hieronder bespreek ik kort de situatie per natie en NGO.

_________________________________________________________________________________________________________________

HIERONDER LEES JE OVER DE VERSCHILLENDE NATIES EN NGO’S EN HUN ROL IN 2023 & 2024

Machtsgreep van de WHO?

Ik wil graag beginnen met de situatie rondom de World Health Organisation (WHO). Tijdens de situatie rondom het C-virus in 2020 en de periode daarna heeft de WHO op wereldschaal haar macht en mogelijkheden laten zien door een pandemie uit te roepen. Deze vingeroefening ging blijkbaar niet ver genoeg, want daarna is de WHO druk geweest met het vormgeven van de Pandemiewet (zie video hieronder) die deze organisatie totale wereldmacht zal gaan geven, zonder mogelijkheid te ontsnappen aan haar macht, wanneer een natie deze Pandemiewet ondertekent. Via de astrologie kijken we achter de schermen naar het krachtenspel van de organisatie en dan wordt duidelijk dat vanaf 24-2-2022 tot 12-3-2023 de WHO actief was met het vormgeven van haar (goddelijke) Kernkwaliteit. Inmiddels weten we uit ervaring dat naties en Non Governmental Orgonasations (NGO’s) de goddelijke kant van de Kernkwaliteit niet of nauwelijks kunnen neerzetten in de wereld. Dan wordt het de energie van een verwend kind dat alle vrijheid MOET hebben om te kunnen handelen zoals het helemaal zelf zou willen. Dus zonder tegenspraak. Overigens was er in de zomer van 2023 een astrologische activatie waardoor de WHO grip op de oude situatie is verloren. Kijk de video hieronder over wat er aan de hand is met de Pandemiewet en welk gevaar wij lopen door hier in mee te gaan. (Overigens hebben de WHO en Israël op het kosmische niveau en overlevingsmechanisme bijna dezelfde horoscoop.) (24-2-2022 tot 12-3-2023: Transit Saturnus conjunct zwarte Maan in Waterman 5de huis. Oppositie Pluto conjunct Saturnus, Mars en Priapus in Leeuw 11de huis. Horoscoop WHO: 7-4-1948 16:14 EST Washington. Transit zwarte Maan conjunct Pluto, Saturnus, Mars en Priapus in 11de huis )

INTERESSANTE VIDEO:

Brandpunt van gebeurtenissen voor de VS

Met die eclips van 14 oktober 2023 is meer aan de hand. Op 21 augustus 2017 was er een totale eclips die in de VS zichtbaar was. Nu, 7 jaar later, weer een ringvormige eclips op 14 oktober 2023 en op 8 april 2024 is er weer een totale eclips die zichtbaar is in de VS. En eigenlijk nog 1 die voor een heel klein stukje van de VS zichtbaar was op 10 juni 2021, maar die kruist verder geen andere recente eclipsen. De 3 eclipsen kruisen elkaar en markeren een soort van brandpunten in de VS, waar mogelijke gebeurtenissen aan gekoppeld worden. Die brandpunten zijn rond St-Louis en San Antonio (Austin). Of dat ook echt zo is valt nog te bezien. Wat het wel met meer zekerheid aangeeft, is dat er een soort brandpunt van gebeurtenissen bezig is in de VS en dat er in de periode vanaf 2017 daar heel veel verandering gaande is. En dat is voor iedereen die niet onder een steen heeft geleefd wel zichtbaar. In 2023 en 2024 ligt het brandpunt van deze gebeurtenissen geven ook de eclipsen aan.

Grootse veranderingen voor VS

De verandering voor de VS gaat over zuiverheid, dienstbaarheid en hun eigenlijke (goddelijke) functie is om dienstbaar eenheid te organiseren voor de wereld. Maar op het niveau van naties zien we dat de kernkwaliteit bijna nooit geleefd wordt. Het wordt wel gevoeld als iets nationaals voor de bevolking, maar het bestuur van een natie doet eigenlijk altijd het tegenovergestelde en dus dat wat het overlevingsmechanisme dicteert. Bij de VS zien we dat terug in de vele oorlogen, het inéénslaan van de handen voor de ‘happy few’ en de ‘captains of industry’ en het bespelen van het wereldtoneel met illusies en halve waarheden. Dat is een overkill aan Nep-tuniaanse kracht. En dat wordt nu dus zichtbaar en komt in zwaar weer en dit is gestart in oktober van 2023. Daarvoor waren astrologisch gezien nog andere activaties, die al heel veel in gang hebben gezet. (De kernkwaliteit (zwarte Maan) van de VS staat in Maagd in het 4de en 5de huis met Neptunus erbij en die is vanaf oktober 2023 t/m maart 2023 geactiveerd met een conjunctie van de transit zwarte Maan. Overlevingsmechanisme (Priapus) in Vissen 10de en 11de huis. Andere activaties afgelopen tijd, zoals Pluto conjunct Pluto in Steenbok en transit Neptunus oppositie Neptunus.)

Einde werelddominantie VS?

Daarnaast is er ook vanaf april 2023 tot februari 2025 een heftige activatie van de kosmische wond van de VS. Dat gaat over het egoïsme van de happy few die zichzelf hebben verrijkt over de rug van het volk. Maar dit gaat ook over de oorlogsmachine, die zich als een wolf in schaapskleren toont als de grote redder van de wereld, maar wat de bevolking van de VS en andere naties financieel op de rand van de afgrond heeft gebracht met een megaschuld die nooit meer af te betalen is. Deze zeer pijnlijke karmische wond laat zich in deze periode zien en voelen en zal verteerd moeten worden. En dit alles bij elkaar is waarschijnlijk de ondergang van werelddominantie voor deze natie. (Radix Cheiron in Ram 11de huis conjunct Cheiron in 2013 bijna, maar exacte transits in april 2024, november 2024 retrograde en februari 2025. Horoscoop VS: 4-7-1776 2:13:32 LMT in Philadelphia. )

Veranderingen voor Israël

Wat is er nog meer gaande op het wereldtoneel? Dat er een nauwe band is tussen Israël en de VS, dat mag wel duidelijk zijn. Ook voor Israël was er in de zomer van 2023 een transformatie verbonden met hun oorlogsmachine en de ijzeren greep van dominantie die zij hebben in het Midden-Oosten. De astrologische activatie laat zien dat de oude manier waarop zij domineerde haar grip verloren heeft en er een nieuwe evenwicht moet gevonden worden. Op 7 oktober 2023 startte er een oorlog met Palestina. Dit was een geplande vergeldingsactie exact 50 jaar na de Jom-Kipoer-oorlog in 1973. Maar weet dat niets is wat het lijkt of hoe het gepresenteerd wordt op het wereldtoneel. We kunnen alleen maar raden naar de waarheid. Astrologisch gezien is deze aanval 50 jaar na dato precies één ronde die de astroïde Cheiron maakt, waardoor deze karmische wond die gaat over strijd en ego-dominantie, diep gevoeld wordt. Cheiron is verbonden met karmische wonden, die door deze vergeldingsactie weer opengereten worden. (Transit zwarte maan conjunct Pluto, Saturnus, Priapus in het 10de huis conjunct Mars 11de huis alles in Leeuw in de zomer van 2023. Transit Cheiron in Ram conjunct Cheiron in Ram van de Jom-Kipoer-oorlog. Zwarte Maan staat in Waterman in het 4de huis. Horoscoop Israel: 14-5-1948 16:00 uur EET in Tel Aviv.)

Heling karmische wond

Voor ons allemaal in het hele collectief is er een activatie gaande die iedereen persoonlijk (lees hierover in deel 2 van dit jaarartikel), maar ook alle naties in contact brengt met de karmische gevolgen van egoïsme, patriarchale dominantie, oorlog en strijd. De wonden daarvan worden tot op het bot aan toe gevoeld in de wereld. Dit collectieve proces van heling van deze karmische wond, dat half juli 2023 begon, heeft haar hoogtepunt begin 2024 en is ongeveer tot juni 2024 actief. Deze activatie van Cheiron vraagt van ons om het zoeken naar schuld of het voelen van schaamte los te laten en elkaar ten diepste te vergeven. Vergeving is de grootste daad van liefde en heling en degene die vergeeft heelt zichzelf vooral, doordat er bevrijding is van haat. We gaan in eerste instantie in deze periode waarschijnlijk een oplaaien van woede en strijd zien, met veel chaos. Maar het doel van deze astrologische activatie is het helen van deze karmische diepe wonden. (Noordelijke Maansknoop conjunct Cheiron in Ram 12de huis. Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus in het 11de huis in Vissen.)

Wat raakt Palestina?

Ik zal zo kort mogelijk een astrologisch inkijkje geven rondom de situatie voor Palestina. Deze natie heeft in oktober tot half december 2023, een activatie die laat zien dat er een situatie is van macht en onmacht die het volk raakt. Maar ook hier is wat we getoond krijgen op het wereldtoneel van het nieuws zeer waarschijnlijk niet wat er echt aan de hand is. De kernkwaliteit van Palestina raakt de kernkwaliteit van de VS en dit betekent dat Palestina waarschijnlijk een rol heeft rondom de veranderingen in de VS. Maar ook voor Palestina komt er verandering en gripverlies in de manier waarop zij zich in de wereld handhaaft in 2024. Er wordt om zuiverheid, dienstbaarheid en verbinding gevraagd om oordelen los te laten. Deze kwaliteiten horen bij de (goddelijke) kernkwaliteit van Palestina en de praktijk leert dat deze kwaliteit door naties meestal niet geleefd wordt, maar vooral door het volk gevoeld wordt. Deze ringvormige eclips van 14 oktober 2023 raakt Venus in de horoscoop van Palestina en dit geeft mogelijk situaties die verbonden zijn met het hart, het vrouwelijke of iets rondom vrouwen en ook het financieel systeem enz. (Transit Pluto conjunct Maan in Steenbok van Palestina. De radix Pluto van de VS staat op de Maan van Palestina. Transit zwarte Maan in Maagd 12de huis, komt in maart en april 2024 conjunct zwarte Maan in Maagd en Weegschaal van Palestina en opnieuw in juli, augustus en september van 2024. Horoscoop Palestina: 15-11-1088 2:40 EET in Jerusalem. Ringvormige eclips 14-10 conjunct Radix Venus. 1,5 graad orb. )

EINDE SPECIAL OVER NATIES EN NGO’S

____________________________________________________________________________________________________

Het MOET veranderen

Venus speelt een hoofdrol in de beide eclipsen van oktober 2023. Venus gaat over waarde en waardesystemen. Liefde vertegenwoordigt de hoogste frequentie van waarde. In de wereld waarin wij leven is geld de vervanger geworden voor wat van waarde is voor ons. Omdat het om een Bron activatie gaat van Venus in Maagd, kunnen we gripverlies vanuit macht/onmacht en zuiveringen verwachten rondom financiën en het financiële systeem (minimaal) vanaf oktober 2023 tot november 2024. Het gevecht gaat specifiek om controle en autoriteit op het collectieve, globale niveau. De verbinding van Venus met de stroom van de Bron (zwarte Maan) maakt dat de oude dragers van waarde een verandering ondergaan en hun grip verliezen op de situatie. De bemoeienis van de Bronfrequentie maakt dat er zo goed als zeker een situatie zal ontstaan waardoor het oude niet meer te gebruiken is en MOET veranderen. Dit kan ontstaan door een plotselinge gebeurtenis. (Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus (in het zwarte Maankanaal) in het 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus conjunct Nessus en ruime conjunctie met Neptunus in Vissen.)

Einde van de Dollar?

De instabiliteit en verandering rondom geld hebben betrekking op meerdere niveaus, namelijk: De geldsystemen zelf en rondom het beheer van het meest dominante geldsysteem. Daarin spelen het oude fiat bankensysteem met haar nieuwe digitale controlesysteem van de CBDC een rol en ook het nieuwe digitale geld van Bitcoin, andere digitale coins en tokens. Maar er zijn vast nog meer krachten die meedingen als systeemdrager van geld en waarde, want het is actueel in de hele wereld. De VS heeft met haar Dollar als wereldmunt die wereldwijd werd gebruikt lang macht en voordeel gehad, maar heeft die ook verkwanseld door de echte waardekoppeling met goud lang geleden al los te laten. De Dollar is feitelijke waardeloos geworden, maar drijft nog verder op oude vergane glorie. Het hele westerse geldsysteem, gebaseerd op de Dollar, is zeer instabiel geworden en kan ieder moment haar grip totaal verliezen in hyperinflatie of door andere narigheid.

Rol van de BRICS landen in het Watermantijdperk?

De verschuivingen in macht zijn voelbaar en zichtbaar en de grootste naties in de wereld hebben vanaf september 2006 de koppen bij elkaar gestoken om te zoeken naar een alternatief voor de zeer instabiele situatie rondom de VS en haar Dollar als wereldmunt. Zij worden de BRICS landen genoemd en de horoscoop van de BRIC(S) laat zien dat zij er in 2024 toe aangezet worden om hun doel in de wereld te zetten. Er komt van buitenaf een situatie waardoor zij hun bestaan MOETEN gaan manifesteren. Ook laat de horoscoop een rol zien voor de BRICS in het Watermantijdperk, waarin vriendschap, gelijkwaardigheid, vrijheid en sociaal gedrag de hoofdrol spelen. Zou het dan toch echt waar zijn dat grote naties kunnen gaan samenwerken voor een gezamenlijk groter belang? (Transit Pluto conjunct noordelijke Maansknoop in Waterman van BRIC(S). Tussen 24-3-2023 tot 6-2023 bijna conjunct, dus al activiteit. 14-2 t/m 28-7-‘24 & 22-2-‘24 t/m 4-2-‘25 & 13-8 t/m 12-12-’25. Horoscoop BRIC(S) 1ste summit 16-6-2009 Yekaterinburg Rusland, tijd is niet bekend.)

INTERESSANTE VIDEO’S OVER HET FINANCIËLE SYSTEEM:

Overlevingsmechanisme najaar 2023 en 2024

Het is tijd om overzicht te geven over wat deze ringvormige eclips voor ons allemaal en voor de wereld nog meer in petto heeft. Het overlevingsmechanisme voor het komende jaar laat zien dat er een neiging is tot dominantie, zeikerige precisie (verliezen in details), projecteren van angst en onmacht. Men is de vat op situaties kwijt en wil koste wat het kost die controle terug. Mogelijk kan dit gebeuren via sociale dwang of bedrog, waarmee sociale aanpassing geëist of opgelegd wordt vanuit de sociale omgeving. De onderwerpen van het overlevingsmechanisme zijn mogelijk verbonden met virussen, illusies, programmeringen en verslavingen en dus het weg zijn met je bewustzijn in je lichaam, energetische (zwart magische) aanvallen, projecties (hologrammen zie video hieronder), veroordelen van anderen, gif-aanvallen, vergeldingsacties en emotionele chantage enzovoort. (Saturnus conjunct Priapus in Vissen 11de huis. Heer Neptunus staat in een Yod met de Apex naar Mercurius, eclips, zuidelijke Maansknoop in Weegschaal, conjunct Mars in Schorpioen 6de huis. Andere poot van de Yod is Uranus 1ste huis conjunct Ascendant en Jupiter 12de huis alles in Stier. En Neptunus in Vissen 12de huis sextiel Pluto in Steenbok 10de huis. )

Afb: Video met daarin de illusie van een Walvis die in de gymzaal een sprongetje maakt. Dit is een hologram en bijna niet te onderscheiden van een echte situatie. Deze video heb ik al eens eerder gedeeld in 2016 in een jaarartikel, want zo oud is deze technologie dus al zichtbaar in de wereld. Wees gewaarschuwd, niet alles is wat je denkt te zien. : https://www.youtube.com/watch?v=uKnHek04Ouw

Laat je niet vangen door angst

Misschien schrik je van deze lijst van ellende. Ik wil ze wel allemaal genoemd hebben, zodat je ze kan herkennen als ze zich mogelijk aandienen. Maar de vraag is of de soep ook zo heet gegeten zal worden, als die wordt opgediend. De krachtmetingen zijn erg groot op het moment en voor 2024, maar er is een Goddelijke hand met de kosmische kracht van eenheid die aan het stuur zit. Dus laat je niet vangen door de angst. Waarschijnlijk schieten we net langs de afgrond. De houvast ligt in je hart en het zuiver uitgelijnd blijven in het hier en nu bij jezelf. Dat is wat de stroom van de Bron ons aanreikt. Zodra je met de huidige energieën uit het hier en nu vandaan gaat, dan kom je in het overlevingsmechanisme en verlies je alle grip op de realiteit. Dat gebeurt zelfs al wanneer je piekert over gisteren of morgen, of je haast om ergens op tijd te zijn. Het overlevingsmechanisme is heftig in deze periode. Dat is vanaf september 2023 begonnen en blijft zo tot eind september 2024. We krijgen de mogelijkheid om te leren in het hier en nu te blijven en met ons bewustzijn multidimensionaal te bestaan. Over de persoonlijke groei en innerlijke processen schrijf ik uitgebreid in deel 2 van dit jaarartikel dat zal verschijnen rond de gedeeltelijke Maansverduistering van 28 oktober 2023 op mijn website. Als je niet kan wachten, dan kan je ook de laatste twee artikelen lezen over de nieuwe en volle Maan, daar staan de processen ook al deels uitgelegd. (Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in het zwarte Maankanaal 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus, Nessus en ruim met Neptunus in Vissen 11de huis.)  

Vier de verschillen

De stroom van de Bron brengt ons de mogelijkheid om een dieper onderscheidingsvermogen te ontwikkelen, aan te voelen wat zuiver is en wat niet en zo ook oordelen van en over onszelf en anderen te herkennen. We leren te zien dat het slechts invalshoeken zijn waarin je vanuit persoonlijke ervaringen een visie hebt opgebouwd. Of vanuit pijn bent gaan projecteren omdat je dat wat er is gebeurd niet kan verwerken. Of misschien is er angst om de inzichten van de ander toe te laten, omdat je bang bent de grip op jouw realiteit te verliezen. Dit zijn inzichten die we in het najaar van 2023 en in 2024 mogen bijschaven, zodat we tot nieuwe conclusies komen waardoor we beter naast elkaar kunnen leven. Het gaat om het vieren van de verschillen en dat alles een functie heeft in het geheel. Dit speelt dus ook op het niveau van naties en NGO’s. (Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in het zwarte Maankanaal 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus, Nessus en ruim met Neptunus in Vissen 11de huis. Jupiter 12de huis conjunct ascendant en Uranus 1ste huis alle in Stier. )  

Oprecht zijn

Als situaties vastlopen in chaos, dominantie, angst en projectie, dan is communicatie en informatie-uitwisseling de oplossing. Dat lijkt natuurlijk heel gewoon en altijd de oplossing om met elkaar in gesprek te gaan i.p.v. te strijden, dus wat is er nu zo bijzonder om dit specifiek te benoemen? De horoscoop van de eclips van 14 oktober 2023 laat zien dat als jij het lef hebt om in communicatie te gaan vanuit een oprecht gevoel en intentie om in verbinding te gaan met die ander, dat de stroom van de Bron je dan (als een cadeau) zal begeleiden om de situatie op te lossen. Dit is zo wel voor iedereen persoonlijk als op collectief niveau voor naties en NGO’s het geval. Dus heb het lef om te spreken vanuit een oprecht gevoel en met de intentie om te verbinden en je zal gehoord worden en de situatie kunnen doorgronden en transformeren. (De Achtbaan: Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in het zwarte Maankanaal 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus, Nessus en ruim met Neptunus in Vissen 11de huis. Zwarte Zon 3de huis Kreeft oppositie Diamant in 9de huis in Steenbok. Heer zwarte Zon 3de huis is Maan (Eclips) in Weegschaal, totale conjunctie doet mee: Mercurius conjunct Zon, Maan, zuidelijke Maansknoop in Weegschaal conjunct Mars in Schorpioen, alles 6de huis.)

Serene stilte en Liefde

Venus de brenger van liefde is voor het najaar van 2023 en in 2024 via de eclipshoroscopen verbonden met de stroom van de Bron in Maagd. Dit maakt dat het manifesteren van liefde naar een nieuw nog zuiverder en hoger frequent niveau gaat. Dan kom je op het Goddelijke niveau van het hart: in het Kosmische Hart, je Wezensessentie, je Godsvonk, het centrum van je Goddelijke Zelf (plasma bolletje op het middenrif), dit zijn allemaal andere namen voor hetzelfde. Dit meest zuivere niveau van het Hart kenmerkt zich door aanwezigheid, stilte en sereniteit. Het is zonder oordeel en dienstbaar naar wat er op een heel praktische manier mag gebeuren. Het is zonder agenda, maar volgt de stroom van het Hart. Dit heeft zijn eigen logica, die zichzelf bevestigt. Op de meest effectieve manier die mogelijk is, wordt vanuit deze frequentie van zuivere serene liefde gebouwd aan een nieuw leven. Het vraagt van je om niet op zaken vooruit te lopen, niet te weten, maar helemaal in het NU te blijven. Niet bezig zijn met morgen, niet bezig zijn met gisteren, want in het hier en NU is alles oké en is er geen angst die je niet in het hier en NU aankan. Ga je uit het hier en NU, dan verlies je je verbinding met de Bronstroom. (Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in het zwarte Maankanaal 5de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus, Nessus en ruim met Neptunus in Vissen 11de huis. Heer zwarte Maan in Mercurius in Weegschaal in het 6de huis.)

Alles wordt één

Dus durf je te laten meevoeren op de stroom van zuivere liefde en praktische dienstbaarheid. Dan lever jij jouw Wezenlijke kwaliteit soms met iets heel kleins en soms is het groots. Zo leveren we met elkaar wat er nodig is, allemaal een stukje in het geheel. Deze stroom van de Bron zal als een regisseur alle onze losse manifestaties gaan samenbrengen, zodat we nu gaan zien waar we aan gebouwd hebben met elkaar. Dat kan je misschien zelf ook al merken in je dagelijks leven, dat alles waar je je energie aan hebt gegeven nu samen kan komen en elkaar versterkt. Wat niet Wezenlijk van jou is, dat krijgt geen energie meer en zal wegvallen uit je leven. Er is afbraak van het oude en het nieuwe zal zich tonen in een feest van alles dat in een grote stroom synchroniciteit bij elkaar komt.  Gebruik je bewustzijn, zie en voel wat jouw pad is. Logica van een hogere orde is waarmee de stroom van de Bron alles begeleidt. Ik wens je een mooie vlucht toe in de nieuwe manifestatie van jouw leven in de wereld. (Zie astrologische verwijzingen in de alinea hierboven.)

Veranderingen in het zonnestelsel

De veranderingen die zich afspelen eind 2023 en in 2024 zijn veelomvattender dan alleen voor de hele planeet aarde. De veranderingen zijn op een nog groter niveau van omvattendheid ook al zichtbaar, want in ons zonnestelsel zijn er ook grote veranderingen bezig. De Zon is begonnen aan een poolshift, die iedere 11 jaar plaatsvindt. Ik heb een apart artikel geschreven over de veranderingen in ons zonnestelsel. Lees in dit speciale artikel wat wij daar van kunnen merken. Maar er is meer aan de hand, ook een groter event is bezig zich te ontvouwen. En wat heeft dit te maken met de klimaatveranderingen? Komen daar de veranderingen in het klimaat misschien vandaan? Lees in dit artikel de wetenschappelijke informatie met uitleg in verschillende korte video’s. Ook geeft dit artikel inzicht in de grotere spirituele kijk op deze veranderingen, de rol van Atlantis en de shift naar het Watermantijdperk: https://inzichten.com/special-over-de-situatie-op-de-zon-met-de-aanstaande-poolshift/

Lees over de grote veranderingen in het zonnestelsel en over de poolshift van de Zon en aarde: https://inzichten.com/special-over-de-situatie-op-de-zon-met-de-aanstaande-poolshift/

Supersnelle megaveranderingen

UPDATE EXTRA ALINEA: Het artikel was geschreven, ik heb het zo beknopt mogelijk gehouden, maar de volgende informatie bleef zich aan mij opdringen en MOEST echt er extra bij geplaatst worden. Dus daarom nog een extra alinea toegevoegd:

Deze ‘Ring of Fire Eclips’ van zaterdag 14 oktober 2023 gaat zorgen voor een enorme versnelling in energie en ook heel praktisch. De Eclips maakt dat het nu echt zichtbaar wordt wat er met het financiële systeem aan de hand is en alles wat te maken heeft met waarde. Daar kan je meer over lezen verder op in het artikel. Er is dus wereldwijd een groot wakker worden en echt zien wat er is. De situatie komt bloot te liggen. En de oplossingen zullen komen met een enorm gemak, vandaar ook o.a. de titel van dit artikel ‘Weergaloze transformatie’. Iets anders is een enorme versnelling in de ontwikkelingen van technologie, met name Artificial Intelligence (AI). Dus het najaar van 2023 en 2024 zullen zich kenmerken door grote nieuwe technologische veranderingen die net zo groot zijn als het in gebruik nemen van internet lang geleden. De stroom van de Bron inspireert ons in het najaar 2023 en 2024 vooral op gebieden waar het dierenriemteken Maagd mee verbonden is. Maagd is verbonden met informatie, scholen, organisatie(-vormen, dus ook de praktische sturing en inhoud van systemen), zuiverheid, dienstbaarheid en werk. Heel concreet gaat nieuwe technologie van AI, zoals Chat GPT, zo ongelofelijk veel veranderen in de manier waarop we studeren, informatie overdragen, creatieve beroepen en op alle gebieden in de beroepsbevolking (werk). Het nieuwe komt in een megatempo en zal het oude laten verdwijnen omdat het gewoon zijn functie verliest. Dus hou je vast voor een ongelofelijk reis de komende 1,5 jaar. Deze verandering brengt ons vrijheid en de heling van vrijheid. (Jupiter 12de huis conjunct Ascendant en Uranus 1ste huis alles in Stier. Heer is Venus die in het zwarte Maankanaal staat in Maagd. Uranus staat driehoek Pluto in Steenbok in het 10de huis.)

INTERESSANTE VIDEO: YouTube video van ‘De nieuwe wereld’ over de vernieuwing van AI en de toekomst: https://www.youtube.com/watch?v=2Bj4Dr__QrQ In mijn 2 laatste artikelen van de nieuwe en volle Maan kan je hier ook over lezen. https://inzichten.com/category/volle-nieuwe-maan/

Een transformatie die zijn weerga niet kent

Ook de boodschap van de grotere eclipsfamilie (Sarosserie 7 Zuid) waartoe deze eclips behoort, laat zien dat deze eclips iets baanbrekends voor ons in petto heeft. Deze eclipsfamilie gaat over ‘Reusachtige hindernissen worden plotseling en gemakkelijk uit de weg geruimd.’ Of ‘Een sluimerende crisis gaat zich plotseling baanbrekend en met hoge snelheid bewegen’. Ten eerst is de versnelling die deze eclips brengt heel erg goed voelbaar. Het krachtenspel dat deze eclips zichtbaar maakt overstijgt wat er in de wereld aan de hand is. Het gaat om het vinden van de aansluiting met THUIS, vanuit ons bewustzijn. De grootste kosmische speler, de Shapley Attractor is ook nog eens verstrengeld met de krachten in deze eclips/jaarhoroscoop van 2024 (en najaar 2023). Dit betekent dat we ook concreet kunnen zeggen dat deze grote transformatie op aarde gedragen wordt door iets ongelofelijk omvattends en daardoor echt niet te stoppen is door een groepje egocentrische mensen met snode plannen. Dit is een transformatie van het leven die ons terugroept in verbinding met AL dat IS. Deze eclips zet iets in gang dat zijn weerga niet kent. Wanneer de Shapley Attractor betrokken is in een horoscoop is de gebeurtenis vaak achter de schermen en niet in het volle zicht. Van binnen gebeurd de Magic, daar voltrekt zich het wonder. In de wereld wordt het oude met snelheid en gemak opgeruimd. Dat is volgens mij wat we kunnen verwachten. (Mercurius in Heer van de zwarte Maan in Maagd. Mercurius conjunct Zon en Maan, zuidelijke Maansknoop in Weegschaal en Mars en Shapley Attractor 2de graad Schorpioen. De samenstand die bij Mercurius begint eindigt met Mars conjunct de Shapley Attractor 2de graad van Schorpioen, daar gaat dus alle energie naar toe in een actie. De Shapley Attractor: De Zon draait om het Galactisch Centrum, die draait weer op het Super Galactisch Centrum en die draait weer op Great Attractor en die draait weer op Shapley attractor. Dit is dus zeer omvattend.)

Afb: Ik heb zelf een video opgenomen over het najaar van 2023 en het jaar 2024 en vooral over de horoscoop van de Eclipsen van oktober die laten zien dat er echt nu veranderingen gaan komen voor het financiële systeem: https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4 Er zijn vele verschillende visies naast elkaar, dus doe je eigen onderzoek over wat er gaande is en wat jij zelf kan doen om je voor te bereiden op wat er mogelijk komen gaat.

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

<3

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024. Dank je wel voor je hartdonatie https://inzichten.com/hartdonaties/

<3

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de gedeeltelijke ECLIPS (nieuwe Maan) van zaterdag 14-10 start om 18:45 uur. DIT IS EEN LIVE WEBINAR. OM 18:45 UUR STARTEN WE. ( Binnenkomen vanaf 18:30 uur. ) In het begin van het webinar rond 19:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 19:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-gedeeltelijke-eclips-14-oktober-2023-live/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**Op donderdag 19 oktober 2023 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële proces die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. De eerstvolgende ‘Special’ webinar is op donderdag 19 oktober 2023 om 19:45: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-do-19okt23/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

* De nieuwe workshop SCHEPPINGEN EN ZO IN 3 DELEN was een succes en heeft veel bij de deelnemers geopend en herinnerd. In november (en ook nog in januari 2024) gaat er opnieuw een 3 luik van start van deze online workshop. Dit is mijn levenswerk waarmee in nu naar buiten kan en mag komen. Ik ben superblij hiermee. Met informatie over de Matrix de Scheppingen, ons huidige ontwikkelingen enz. Dit is energetisch voeding voor je Wezensessentie. We starten rustig op 12 november met deel 1 waarin de basis van de Schepping(en) en de rol van ons bewustzijn en de Matrix werd gedeeld. In deel 2 gaan we de diepte in en wordt de inhoud en de energetische opbouw hiervan helder gemaakt en de energiesystemen die daar mee verbonden zijn. Maar ook die diepe Matrixtrauma’s en oer-wond daar wordt inzicht in gegeven en heling aangereikt, mede door het zichtbaar te maken van de Goddelijke ankerpunten voor het bewustzijn: in woord en energie. Het resultaat geeft stevigheid en helderheid vanbinnen en het volledig kunnen belichamen van je Wezensessentie. Met de meditaties tussendoor kan alle informatie en heling integreren en losgelaten worden wat niet meer dient. https://inzichten.com/events/online-workshop-scheppingen-enzo-in-drie-delen-november-2023/

Deel deze post op social media

ELEKTROMAGNETISCHE UPDATE WO 11-10 & DO 12-10 & VOORUITZICHT
ELEKTROMAGNETISCHE UPDATE VR 13-10 & VOORUITZICHT

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over 2024 & The Ring of Fire Eclips : ‘Weergaloze transformatie’

Plaats een reactie