‘In de volle Leegte, ont-moet je JeZelf’

Geschreven door: Manuela van der Knaap

9,9 minuten leestijd

Dit artikel over de volle Maan in Kreeft van woensdag 27 december 2024, is het laatste artikel van 2023, een jaar vol intensiteit en veranderingen die vooral vanbinnen voelbaar waren als voorbode voor de veranderingen die 2024 zeer waarschijnlijk gaat brengen in de wereld. In dit korte artikel neem ik je mee naar de plek waar leegte en eenzaamheid zich transformeren naar de volle ont-moeting met je Wezenlijke Goddelijke Zelf en je ware bestemming. Ik wens je deze volle magische Leegte toe voor 2024. Veel leesplezier…

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan het pdf boven aan deze pagina.

De essentie van dit artikel

Dit is een korte beschrijving over de volle Maan in Kreeft van 27 december 2023, de laatste in dit jaar. Ik zal in dit artikel kort de kern benoemen van het proces rond deze volle Maan. Het vinden van jouw plekje, jouw bijdrage, zelfexpressie en inspiratie. Ik ga er uitgebreider op in tijdens het meditatie-webinar van de volle Maan op woensdagavond 19:45: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-27-december-2023/

Mercurius retrograde

In het vorige artikel van de nieuwe Maan van 13 december 2023 kan je lezen over Mercurius die tot 2 januari 2024 retrograde loopt in Boogschutter. De diepere boodschap hiervan is er voor zorgen dat jij je inspiratie gaat volgen. De afspraken die vanbinnen uit niet in vreugde of ware ont-moeting verbonden zijn, die komen niet tot stand in deze periode. Dat komt onder anderen omdat één of meerdere de partijen maar blijven rond rennen in de ratrace van het leven. En de woede en frustratie die dit meebrengt en de diepere processen van NEE naar wat niet klopt en JA naar jezelf. Lees meer in het artikel van de nieuwe Maan van 13 december 2023: https://inzichten.com/een-leven-vol-zuivere-eenheid/ (Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad. Mercurius retrograde in Boogschutter, conjunct Mars 3de huis.)

Verdoven van het leven

Vanuit het overlevingsmechanisme zien we verdoofde leegheid die verslavingen brengen; zoals de verdoving die dat dagelijkse wijntje brengt. Voor sommige is tegenwoordig zelfs een lijntje (drugs) heel gewoon of moeten sporten voor de broodnodige dopamine of gekluisterd zijn aan de tv of tablet bingewatchen of verslaafd zijn aan je werk en al het andere dat je voor een kort moment via verdoving kan bevrijden uit de tredmolen van het dagelijkse leven. Dit kan je mogelijk herkennen in je eigen leven of je ziet het om je heen. (Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad.)

Diepe eenzaamheid

Als het verdoven vooral om je heen gaande is met mensen waarmee je in contact bent, dan brengt dat mogelijk diepe eenzaamheid en een gevoel nergens bij te horen. Maar feitelijk maakt de verdoving ons allemaal eenzaam. Eigenlijk is het een roep om zingeving in het leven. Waar hoor je nu thuis? Waar kan jij stromen en is er waardering, kom je tot je recht en wordt je echt ont-moet? (Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen.)

Noodzakelijke leegte

Wat kan die leegte in jezelf vullen? De kerk is passé, het intellect en de nieuwe religie van de ‘wetenschap’ heeft ook af gedaan. Waar vind je die verbinding met ware inspiratie en de volle ervaring van het leven? Dat wat eigenlijk gezocht wordt is een ont-moeting met je Wezenlijke Zelf. En die kan alleen ontstaan in leegte en stilte. En dus is het nodig om ruimte te maken voor die leegte en stilte. Als je dat niet gewend bent dan kan dat enorme verveling geven of een diepe confrontatie met jezelf en wat er werkelijk van binnen in jou allemaal bestaat en gevoeld kan worden. Dus dat was het waar je van weg wilde blijven en waarom verdoving de enige ontsnappingsmogelijkheid gaf. (Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen. Maan in Kreeft 9de huis.)

Creëer de ont-moeting met je Wezenlijke Zelf

Veel mensen vinden die leegte in zichzelf in de natuur. Het beste kan je alleen het bos in gaan, in plaats van dit met een vriend of vriendin te doen. Als je alleen bent in de stilte in de natuur, dan helpt de natuur je jezelf te ont-moeten. Of ga tuinieren, rommelen in de tuin. Maar die leegte kan ook ontstaan als je aan het rommelen bent in huis, gewoon je gevoel volgen, zonder doel je neus achterna, zodat het NIETS kan ontstaan. De LEEGTE. Even geen input van informatie of indrukken, maar gewoon even met jezelf zijn. Mijn meditatie-webinars zijn daar enorm geschikt voor, want ik begeleid je naar binnen om dat wat daar vanbinnen is te horen, te ontvangen en los te laten, zodat er ware stilte en leegte en diepe rust ontstaat. In die ruimte van Leegte ont-moet je Jezelf, je Wezenlijke Zelf. (Zwarte Maan in Maagd 11de huis oppositie doorstromen van de kernkwaliteit (zwarte Maan naar) Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad.)

De volle stilte

Je ont-moet JeZelf in een ruimte van leegte die vol is van aanwezigheid van iets dat groter is dan jij zelf bent. Je ont-moet God in jezelf. Je Goddelijke Zelf. En dat is een stilte zo vol, dat GOD en JIJ elkaar ont-moeten en samenvallen. Vanuit deze volle leegte weet je waar jouw plekje is. We zoeken altijd naar dat plekje van vervulling buiten ons, maar deze ligt in ons en stroomt vanuit deze vruchtbare innerlijke ontmoeting de wereld in. De synchroniciteit brengt je dan vanzelf op de plek waar jij ware ont-moetingen hebt en jouw plekje vindt en jouw stroom in de sociale omgeving aan kan komen en je jouw ware hogere bedoeling kan voelen. Meestal in kleine dingetjes, maar die zijn zo groots en superbelangrijk voor het geheel om te kunnen functioneren. Ik wens jou toe dat je deze volle Leegte in jezelf kan vinden en misschien mag ik je inspireren en begeleiden met mijn meditatie-webinars en online workshop ‘Scheppingen en zo… in 3 delen’ die start op zondag 14 januari 2023. (https://inzichten.com/events/online-workshop-scheppingen-enzo-in-drie-delen-januari-2024/  https://inzichten.com/agenda/ Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen. )

Diepe dankbaarheid

Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om je te bedanken voor het lezen en steunen van mijn bijdrage aan het geheel op allerlei manieren zoals hartdonaties, maar ook gewoon met jouw aanwezigheid in het veld waar ik space-holder van ben. Ik voel diepe dankbaarheid voor jouw aanwezigheid en bijdrage hieraan. We bouwen met elkaar aan de ‘Nieuwe Wereld’ die nu echt aan het ontstaan is van binnenuit. Ik hoop je ook in 2024 weer te mogen ont-moeten op een net zo magische manier als afgelopen jaar.

**Ik wens jou hele fijne feestdagen en een gezond, liefdevol en vredig 2024 in Eenheid. Je bent SUPER welkom bij alle activiteiten van inzichten.com in 2024 en ik hoop dan weer op magische ont-moetingen.**

Heb het goed…💞

©Manuela van der Knaap

__________________________________

Dan nog wat inspirerend leesvoer of video’s over 2024: WAT BRENGT 2024 ONS?

**Video over 2024: https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4


**JAARHOROSCOOP DEEL 1 vanaf oktober 2023 tot eind oktober 2024: Over het MAATSCHAPPELIJKE proces in de wereld: https://inzichten.com/weergaloze-transformatie/

**JAARHOROSCOOP DEEL 2  vanaf eind oktober tot eind oktober 2024: Over het INNERLIJKE PROCES zie je op de website vlak voor deze gedeeltelijke Maansverduistering van 28 oktober 2023. https://inzichten.com/magische-vernieuwing-van-het-leven/

**EXTRA ARTIKEL over het najaar 2023 & 2024 EN OVER DE UITWERKING VAN DIT ECLIPSSEIZOEN: https://inzichten.com/de-poort-naar-de-vernieuwde-oorspronkelijke-aarde/

Lees je de artikelen liever op een witte achtergrond, download de pdf’s op de website of kijk de video’s die in de artikelen zijn opgenomen.

____________________________________

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2023. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

**KERSTVAKANTIE: De laatste bestellingen voor 2023 zijn verzonden op 20 december. Je kan tijdens de kerstvakantie WEL gewoon bestellen via de webshop. Die bestellingen worden dan verzonden op 9 en 10 januari 2024 (dus 2 weken niet). Het volle Maan artikel en het meditatie webinar voor de volle Maan op 27 december 2023 19:45 uur gaat WEL gewoon door! Ik ont-moet je graag weer in 2024. **

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de volle Maan van woensdag 27 december en start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-27-december-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Op zondag 14 januari start er een nieuwe online workshop ‘SCHEPPINGEN EN ZO… in 3 delen’. Met deze workshop breng ik eindelijk het hele plaatje van mijn levenswerk naar buiten en daar heb ik heel veel zin in. Tijdens de workshop gebeurd er heel veel in je bewustzijn, etherlichaam en kom je in een oorspronkelijke verbinding met Bron, Stof en Kosmische Hart. Je krijgt inzicht in de Matrix, het ontstaan hiervan en hoe we hier weer uit gaan bewegen, welke invloeden we daarbij gaan zien en wat dit de komende jaren voor ons brengt. Ook krijg je inzicht in het grotere plaatje van waar we in beland zijn en wat je overlevingsmechanisme is. Door wat er aangeraakt en inzichtelijk gemaakt wordt in deze workshop kan je Wezensessentie beter haar ruimte innemen en aanwezig zijn in het dagelijks leven. Er zijn meditaties om de informatie op een rustige manier te integreren die van binnenuit geopend wordt. Voor meer informatie: https://inzichten.com/events/online-workshop-scheppingen-enzo-in-drie-delen-januari-2024/

LAATSTE UPDATE: Ik weet niet of ik nog meer van deze workshops ga geven en hoe het verder zal gaan met het neerzetten van mijn levenswerk. Het voelt alsof ik op een kruispunt sta van een grote verandering die zich in 2024 gaat voltrekken. Het ontvouwt zich vanuit het NU en ik kan dan ook niet overzien hoe het allemaal verder zal gaan. Ik wil graag verder met meditaties en workshops met de groep die de eerdere workshops heeft gedaan. We gaan zien in welke vorm dit gaat komen.

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op woensdag 17 januari 2023 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op woensdag 17 januari 2024: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-wo-17jan24/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update vrijdag 22-12 & Vooruitzichten KERSTWEEK
Elektromagnetische updat vrijdag 29-12 & Vooruitzichten

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘In de volle Leegte, ont-moet je JeZelf’

Plaats een reactie