‘Pure alchemie: van donker versus licht, naar het ware GOUD’

AUGUSTUS & Nieuwe Maan in Leeuw 4 aug & volle SUPERMAAN in Waterman 19 aug

Geschreven door: Manuela van der Knaap

13,9 minuten leestijd

In dit artikel kan je lezen over de nieuwe Maan in Leeuw van zondag 4 augustus en de volle SUPERMAAN van maandag 19 augustus en de processen voor de komende MAAND AUGUSTUS, in jezelf en in de wereld. Deze maand gaat over diepe innerlijke transformatie en herstel van heelheid in jezelf en de wereld. Dwars door diepe wanhoop en lichamelijke ongemakken heen. Deze maand brengt ons pure alchemie, waaruit het ware GOUD ontstaat: onvoorwaardelijke compassie en liefde. Lees in het artikel over dit bijzondere proces dat alles omzet in puur GOUD.

Lees je het artikel liever op een lichte achtergrond, open dan de pdf boven aan deze pagina.

Verschuivingen in Bewustzijn

De Leeuwenpoort ligt in augustus en daar gaan we ieder jaar doorheen. Voor mij is het ieder jaar gewoon weer een nieuwe transformatie wanneer de nieuwe Maan in Leeuw valt. Deze unieke transformatie waar we nu doorheen gaan, daar kan je hieronder over lezen. Je kan er bijna de klok op gelijk zetten, dat als er grote verschuivingen in ons bewustzijn en dus in de wereld gaande zijn, dat er dan ook grote intensiteit op de Zon is. De Zon zie ik als een doorgeefluik van hogere dimensionale frequenties en informatie. Vanaf eind juli 2024 is de Zon pittig actief met grote zonnevlammen en krijgen we veel X-ray licht en zonnestormen te verduren. Dit helpt ons om onze trilling te verhogen en brengt ons dieper in contact met blokkades in het energielichaam en met blokkades die lichamelijk geworden zijn en zich laten ervaren met ziekte en lichamelijke ongemakken. Je kan de vooruitzichten over de onrust op de Zon en effecten voor ons op aarde lezen op mijn website, met uitleg onder de grafieken en beschrijving van de symptomen. https://inzichten.com/2024/07/elektromagnetische-update-woensdag-31-7-nieuwe-vooruitzichten-week/

Nieuwe cadeau van de Bron

Zoals je vorige maand hebt kunnen lezen, is er bij de vorige nieuwe Maan van 6 juli 2024 een nieuw multidimensionaal veld van Eenheid beschikbaar gekomen voor de wereld, waar dualiteit en de Matrix geen deel meer van uitmaken. Dit is een nieuw cadeau van de Bron. Dit veld was al een paar maanden af en toe actief in mijn meditatie-webinars en werd nu beschikbaar gemaakt voor de wereld en verankerd met de volle Maan van 21 juli 2024 . Je kan in dit artikel meer lezen over dit nieuwe veld: https://inzichten.com/2024/07/vertrouw-op-de-kracht-van-het-licht-deel-2/ Het proces van integratie in onszelf en de beschikbaarheid in de wereld van dit nieuwe multidimensionale veld gaat waarschijnlijk minimaal een half jaar tot een jaar in beslag nemen. Deze informatie kreeg ik tijdens het weekend waarin ik ervaring en helderheid kreeg over het nieuwe veld samen met het mineraal United Colors of Happinez Crystal. Dit kristal werd door de natuurwezenswereld aangedragen als begeleiding voor ons in het openen van het nieuwe veld en ter ondersteunen hierin. De integratie gebeurt door ieder persoon die dit nieuwe veld in zichzelf opent en herinnert en op die manier komt het ook beschikbaar voor het grotere geheel. We gaan zien hoe het zich ontvouwt. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd conjunct zwarte Maan in Weegschaal en zuidelijke Maansknoop oppositie Saturnus conjunct gecorrigeerde Priapus, Neptunus in Vissen conjunct Priapus en noordelijke Maansknoop in Ram.)

Intense leegte en stilte

De energie van het nieuwe multidimensionale veld is sereen met een intens diepe rust. De rust is groter dan die intense rust van de Bron die sommigen al hebben ont-moet in zichzelf. Het is verfijnder besnaard, voelt leeg, zonder weerstand en laat een diepe vrijheid ervaren. Om erin te komen is soms verveling en door het niets gaan nodig, nog dieper dan waar je ooit was met je Bewustzijn. Dus maak gebruik van de rust en de natuur die je tijdens de zomer en je vakantie kan opzoeken. Want de ondersteuning van rust en natuur maken dat het nieuwe veld zich met meer gemak laat ervaren. (Zie voor astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven.)

Chaos en projectie

Het overlevingsmechanisme heeft ieder jaar een ander mechanisme, maar kenmerkt zich vanaf september 2023 tot half september 2024 (in Vissen in samenstand met Neptunus) onder andere met chaos, ongrijpbaarheid, illusie, projectie, verslavingen en diepe eenzaamheid. Maar dit is de afgelopen maanden extra geïntensiveerd en nu op het hoogtepunt. Door middel van projectie, verhaal halen door te strijden en daarmee het aanwijzen van de oorzaak buiten jezelf, probeert men nog wat vat te krijgen op de situatie in de wereld en in zichzelf. (Zie voor astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven. En Neptunus conjunct Priapuskanaal tot ongeveer half september 2024. Neptunus gaat retrograde vanaf 2-7-2024 tot 7-12-2024. Neptunus in Vissen 5de huis sextiel Uranus in Stier 8ste huis. )

Diepe wanhoop

Vanaf 2 juli 2024 is Neptunus retrograde gaan lopen (tot 7-12-2024) en dit zorgt dat de chaos zich naar binnen keert. En ook nog eens in de laatste graad van Vissen, waardoor er extra druk is om het proces echt te doorgronden om het te kunnen afronden. Het naar binnen keren van de chaos kan diepe wanhoop, macht en onmacht veroorzaken. Dan kan het voelen alsof je vastzit in een gevoel van wanhoop die maar niet lijkt op te lossen. Mede omdat het allemaal zo ongrijpbaar is wat er nu in de wereld gebeurt en ook in je eigen leven. De doorgang uit de chaos ligt voor deze maand augustus diep in de onderbewuste lagen. Het gaat vooral om oude patronen die ooit ontstaan zijn in de dualiteit van de Matrix en dus veel ouder zijn dat jouw huidige leven. Oude trauma’s uit andere tijden waarin we ook grote machtsverschuivingen hadden (Atlantis, Avalon, Katharen, Egypte, Lemurië, Azteken, Maya’s enz.), terwijl we toen steeds dieper de dualiteit (Matrix) in bewogen. Deze trauma’s zijn diep en vanaf de 8ste dimensie afdalend de dualiteit van de Matrix in, is jouw persoonlijke overlevingsmechanisme van de Matrix steeds herhaald en steeds meer verdiept in die oude tijden. Het vertrouwen in een goede afloop, de eenzaamheid met het gevoel aan je lot overgelaten te zijn, heeft een diepe programmering gekregen door deze steeds herhalende en verdiepende ervaringen van trillingsverlaging en afbraak. (Zie voor astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven.)

Van polariteit naar Eenheid

De wanhoop die zo diep geraakt wordt, heeft voor een groot deel te maken met de grotere collectieve processen waar je als ‘persoontje’ niet zoveel aan kan veranderen. De dualiteit van de Matrix kenmerkt zich door de scheiding van donker en licht, Evil en Divine, bloei en afbraak. Toen de Matrix ontstond tijdens de val van Atlantis, kwam er een splitsing van de heelheid naar dualiteit en op zijn best ontstond er polariteit. In de Matrix mochten we onze individualiteit gaan ontdekken en ont-wikkelen. En nu dit wel begrepen is door ons bewustzijn (zelfs veel te ver is doorgeschoten naar mijn bescheiden mening), openen we het nieuwe tijdperk van Waterman en bewegen we uit de dualiteit van de Matrix. Maar dat betekent dat er heel erg veel ontmanteld mag worden in onszelf en in de wereld. Daarom zien we heel veel afbraak en lijkt de aanwezigheid van de heelheid van de Bron afwezig. (Zie voor astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven.)

Fysieke ongemakken

Ons lichaam is ook in transitie en veel mensen hebben enorme problemen met het verteren van voedsel. Het lichaam kan in deze periode voedsel weigeren te verteren en het er weer uitgooien. Dat is vaak al voelbaar vanaf het eerste moment dat je iets in je mond stopt. Alles wat belastend is zoals suiker, junkfood of soms ook gezondere opties, kan het proces van transitie waar ook het lichaam doorheen gaat verstoren. Ook hebben het lichaam en het energielichaam het zwaar, omdat het zich weer moet leren aanpassen aan de belasting van de straling van 5G, wat nu volledig in gebruik is genomen vanaf 10 juli 2024. Een ander proces dat speelt is dat er enorme druk op je keel(chakra) en thymus kan staan, of dat het voelt alsof de slokdarm en de luchtpijp verkrampt zijn. Dat heeft te maken met Saturnus die samen staat met Neptunus in het overlevingsmechanisme in Vissen en vraagt om te transformeren naar nieuwe vormen van scheppingskracht en magie. (Saturnus conjunct gecorrigeerde Priapus, Neptunus in Vissen conjunct Priapus en noordelijke Maansknoop in Ram.)

Aanwezigheid en verbinding

De weg uit de diepe macht, onmacht en wanhoop is overgave en vertrouwen. Maar ja, dat ben je nu juist kwijtgeraakt tijdens de vorming van de dualiteit van de Matrix. Dus ligt de heling in het helemaal durven te doorleven van de pijn die hierbij hoort. Er kan intense gitzwarte woede vrijkomen of allesverslindend verdriet met een gevoel slachtoffer te zijn van wat zich collectief ontvouwt of misschien heb je het gevoel compleet door te draaien. Het onvoorwaardelijk en zonder oordeel durven ervaren hiervan, daar begint het mee en wat zich dan toont van binnenuit is jouw doorgang. Die vertaalt zich in pure aanwezigheid in het hier en nu, in jouw leven en door aanwezigheid in verbinding met je omgeving, maar ook met je huis en de plek waar je woont. Het is het bewust worden van het eigenaarschap van waar je leeft en bent. Op deze manier neem je jouw persoonlijke situatie weer in eigendom. Je bent en verbindt je waar je op dat moment bent. Hierdoor kan er daadkracht stromen, het voelen en weten of je echt op de juiste plek bent, het juiste doet waar je voeding uit haalt en blij van wordt. Soms kan reizen je blik verruimen en een ander perspectief aanreiken en je inspiratie geven. Heb je niet de mogelijkheid om te reizen, verander dan van omgeving of stap uit vaste patronen. Doe eens iets onverwachts of vanuit een nieuw perspectief. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 11de huis conjunct zwarte Maan in Weegschaal 12de huis, zuidelijke Maansknoop oppositie Saturnus conjunct gecorrigeerde Priapus, Neptunus in Vissen conjunct Priapus en noordelijke Maansknoop in Ram. Het cadeau om eruit te komen is o.a. de Zwarte Zon in het 9de huis in Kreeft oppositie Diamant 3de huis Steenbok.)

Ware Eenheid

Zolang je vasthoudt aan het duale van licht en donker en op zoek blijft naar wat Goddelijk en wat duivels is, blijf je de polariteit van donker en licht voeden in jezelf en dus in jouw beleving van de realiteit. Om echt uit de dualiteit te kunnen bewegen heb je echt de weg naar binnen te gaan en niet het donker of het kwaad te projecteren op iets buiten jezelf, wat jou grijpt of redt. De regie ligt in ons gezamenlijke AL-Bewustzijn, buiten het duale veld van de Matrix, verbonden met de Godsvonk en de Goddelijke Licht-as in ons. Dat is onze oorsprong en daar ligt de heelheid, de Eenheid. Die hoeven we ons alleen te herinneren. Dus stap uit je gevecht met de dualiteit, van licht tegen donker. Het is een illusie. Het houdt je vast in de dualiteit en afscheiding. Het bevestigt en verdiept iedere keer weer je pijn en afscheiding. Dit is ook hoe oorlogen werken en waarom de oplossing nooit in strijd ligt. (Zie voor astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven. Zuidelijke Maanknoop conjunct zwarte Maan in Weegschaal 12de huis driehoek Jupiter conjunct Mars in Tweelingen 8ste huis.)

Pure alchemie naar GOUD

Alles heeft zijn functie tijdens de weg die we als collectief nu afleggen om de dualiteit weer af te leggen. Alle manipulaties die nu het collectief regeren, het grootste kwaad dat nu over de wereld wordt uitgestort, heeft een grotere bedoeling. Ook al is het bijna niet te verteren. Misschien is dit de enige manier waarop iedereen tot bewustwording kan komen en slapen anders de meeste mensen gewoon door in hun comfortabele leventje. Deze transformatie gebeurt in jezelf vanbinnen. Alles wat zwart  en Evil is geworden, zowel in jezelf als in de wereld, dat is ontstaan door afwijzing, strijd, uitsluiting, afgescheidenheid en diepe intense wanhoop. Op aarde kunnen we leren om met ons innerlijke proces onszelf te bevrijden en zo de diepste pijn, wanhoop, verdriet en de grootste (multidimensionale) woede in onszelf te transformeren. Door dit proces, dat pure alchemie is, ontstaat het GOUD: Het is de grootste kracht van ware onvoorwaardelijke liefde, die met pure alchemie door de innerlijke processen is gegroeid in ons. Dat is uniek aan het mens zijn en leven op aarde. We lossen de dualiteit en afscheiding op in onszelf en het bijproduct is pure onoverwinnelijke compassie en de grootste liefde die uniek is voor het leven als mens op aarde en die in alle universa niet geëvenaard kan worden. Voor begeleiding van dit proces is het misschien een idee om eens een keer mee te doen met mijn meditatie-webinars.

Retrograde Mercurius in augustus

Direct na de nieuwe Maan van 4 augustus gaat op 5 augustus Mercurius retrograde lopen. Vooral de periode waarin Mercurius in Maagd retrograde loopt, tussen 5 en 15 augustus is het ongemak goed merkbaar. Dit is omdat Mercurius heerser is van Maagd en vraagt om zuiverheid en eenvoud. Mercurius vraagt ons om in de communicatie naar binnen te keren. Dus met alles wat van a naar b gaat (reizen), alle bewegingen dus, kunnen een hinderlijke remming ondervinden tijdens retrograde Mercurius. Ook computers en andere bronnen van informatievoorzieningen ondervinden mogelijk ‘lastige’ belemmeringen. De hele periode dat Mercurius retrograde loopt is tussen 5 en 28 augustus 2024. Dus ga naar binnen, stop met jakkeren en jagen en maak de bewegen naar de buitenwereld vanuit de verbinding met je binnenwereld. Dat geeft de beste resultaten.

Volle SUPERMAAN 19 augustus

Omdat ik zelf vakantie heb en op reis ben, komt er geen nieuw artikel voor de volle Maan in augustus 2024. Dit artikel beschrijft dus de hele maand augustus. De volle Maan op maandag 19 augustus is een volle SUPERMAAN en dus extra krachtig. De volle Maan verankert maximaal de frequenties die met de nieuwe Maan binnenkomen, in de stof en in ons. Dus met een opkomende volle SUPERMAAN zijn de krachten extra groot. Er is ter ondersteuning WEL een volle SUPERMAAN meditatie-webinar op maandag 19 augustus, omdat ik dan net weer thuis ben.

Ik wens je een hele fijne zomer maand met veel rust en transformatie toe…

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024. Hartdonatieknop: https://inzichten.com

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is rond de nieuwe Maan zondag 4 augustus, start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 uur de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-4-augustus-2024/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .) & voor de volle SUPERMAAN van maandag 19 augustus 2024: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-supermaan-19-augustus-2024/

IN AUGUSTUS ZIJN ER GEEN EXTRA EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINARS. WE GAAN WEER VERDER IN SEPTEMBER. De eerst volgende is daarna is op woensdag 11 september 2024 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op woensdag 11 september 2024 19:45 uur: https://inzichten.com/events/special-actuele-online-activatie-meditatie-11-september-2024/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 31-7 & NIEUWE VOORUITZICHTEN WEEK

Laatste nieuws

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar.

IN AUGUSTUS KAN JE GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN (Blog) & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

VERZENDING BESTELLINGEN IN AUGUSTUS:

We verzenden de bestellingen in augustus alleen in de week van 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

*We verzenden rond 31 juli bestellingen.

*Daarna 2 weken niet.

*Rond 21 augustus worden de bestellingen verzonden.

*Daarna 1 week niet.

*Vanaf 3 september worden weer wekelijk de bestellingen verzonden op woensdag en donderdag met DHL.

Wij wensen jou een heerlijke zomer met veel rust en liefde…<3

Hartegroet van Manuela van der Knaap & team

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Pure alchemie: van donker versus licht, naar het ware GOUD’

Plaats een reactie