De doorgang van oud naar nieuw

DEEL 2: JAARHOROSCOOP 2021 & Jupiter-Saturnus poort

Een astrologisch jaarartikel is ongelofelijk omvattend en niet alles kan altijd benoemd worden in één artikel. Om wat extra verdieping te geven aan het jaarartikel voor 2021 heb ik nog een tweede deel geschreven. Het is een jaar van grote transformatie en veranderingen en dit artikel beschrijft aanvullend wat het waarschijnlijke proces zal zijn dat de grote veranderingen zal bewerkstelligen. Ook is 2021 een jaar van enorme technologische vooruitgang, digitalisering en een correctie van de huidige technologie verbonden met het organische van het lichaam. Ik wens je veel leesplezier…

Technologische vooruitgang

Een punt dat het verdient om extra onder aandacht te komen voor 2021, is de technologische vooruitgang en digitalisering. Verbonden met de energiestroom van de Bron, zullen er nieuwe geniale uitvindingen en vernieuwing tot stand komen in 2021. En met name verbonden met de natuur en de biologie van het lichaam. Omdat deze energie verbonden is met de energiestroom van de Bron voor 2021 zal er ook een soort correctie, maar ook opheldering plaatsvinden van welke technologie en digitalisering wel het geheel dienen en zuiver is en welke niet. Er komt een stuk bewustwording over het organische van de natuur, die altijd met alles verbonden blijft in het geheel en als een geheel functioneert. Met name inzicht in het organische van het lichaam zal doorbraken te zien geven in 2021. Mogelijk gedreven door de corona vaccins. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus.)

Video van een internationale groep artsen die hun visie geven op het vaccin dat overheden adviseren of zelfs verplichten voor hun bevolking: https://brandnewtube.com/watch/ask-the-experts-covid-19-vaccine-now-banned-on-youtube-and-facebook_qIsNohSIeSgfz2J.html

Angst

Rondom de opbouw van de energie naar de Jupiter-Saturnus samenstand (21 december 2020), bereikt de begrenzing zijn maximum en ook de bestuurlijke macht is op zijn maximum en lijkt totale controle te hebben over alles. Macht en onmacht van het overlevingsmechanisme voor 2021 in Schorpioen zijn super goed voelbaar. De angst is groot en iedere keuze die je maakt in deze bizarre maatschappelijke en sociale omstandigheden, roept op een of andere manier angst op. Of je nu angstig bent om het coronavirus te krijgen of om het vaccin te moeten nemen of angstig bent vanwege de sociale uitsluiting die dreigt als je geen vaccin wilt nemen, de polariteit zet velen vast in angst. Of je nu de ene kant van de medaille kiest of de andere. Je afsluiten vanuit angst voor de realiteit is ook een manier om angst vorm te geven in deze tijd. (Overlevingsmechanisme is Priapus in Schorpioen)

Diepste punt

Maar er komt echt een kantelpunt. Een moment waarop de macht zó overdreven is dat deze duidelijk over zijn top heen is. Maandag 21 december 2020 hebben we eerst rond 11:02 uur de winterzonnewende. Dan is de Zon voor het noordelijk halfrond op Aarde op haar laagste punt en zijn de dagen het kortst. In de avond, om 19:22 uur, is de exacte samenstand van Jupiter en Saturnus op de eerste graad van Waterman. De energie van een planeet in de laatste graad van een teken is altijd heftiger dan wanneer deze op een andere graad staat en de les van de betreffende planeet wordt dan nog eens extra krachtig uitgedrukt. (Ik ben er weer met een extra webinar voor dit belangrijke kantelpunt: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-extra-21-december-2020/ )

Begrenzing

Op vrijdag 18 december ging Saturnus naar Waterman. Dus waarschijnlijk heb je in de week voor vrijdag 18 december de kracht van autoritaire macht extra sterk gevoeld of zijn er processen omhoog gekomen rondom begrenzing en het overschrijden van grenzen. Of misschien kwamen er herinneringen uit andere levens spontaan omhoog in je bewustzijn, die verbonden zijn met dit thema, om gevoeld en bevrijd te worden. Ook worden knellende verbindingen, relaties en andere bezigheden die niet kloppen doorzien, gevoeld en beëindigd.

Verantwoordelijkheid

Saturnus gaat ook over verantwoordelijkheid en die kan in de afgelopen jaren veel te groot zijn geweest en nog even heel zwaar drukken. Vanaf vrijdag 18-12, als Saturnus naar Waterman gaat, kan er een bevrijding voelbaar worden en een groot verlangen naar vrijheid, gelijkwaardigheid en sociale contacten. Dit is het begin van de omkering.

Van verhalen naar luchtige communicatie

Zondag gaat ook Jupiter naar Waterman. Jupiter is de planeet van genezing, maar ook overdrijving. Het is een vuurplaneet, de grootste in ons zonnestelsel en deze gaat over plezier en enthousiasme, maar ook het uitdrukken van verhalen en visie. Jupiter in Steenbok gaat over visies en de verhalen van de partij die nu aan het stuur zit, zowel in persoonlijke relaties als wat er zich nu op collectief niveau voltrekt. We bewegen nu af van deze visie, naar een versnippering en meer luchtigheid in de informatie en communicatie met de noordelijke Maansknoop in Tweelingen. Er wordt dus van ons gevraagd om alle visies naast elkaar te laten bestaan en om elkaars mening te respecteren en niet jouw visie op te dringen aan de ander, maar waar mogelijk een open dialoog te hebben voorbij de polarisatie. Voel de pijn in je hart en wat de situatie met je doet, zodat jij jouw angst kunt loslaten. (Jupiter is heer van zuidelijke Maansknoop in Boogschutter oppositie van de noordelijke Maansknoop in Tweelingen.)

Totale Zonsverduistering

Afgelopen maandag was er een totale Zonsverduistering boven Zuid-Amerika (Chili en Argentinië). Op die dag was er plotseling een grote X-ray zonnevlam en dit had een grote blackout (stroomstoring) tot gevolg in Argentinië. Daar waar het pad lag van de totale verduistering, zien we meestal het jaar (of zelfs jaren) daarna grote veranderingen.

Lichamelijke symptomen

De Bronenergie die nu instroomt (zwarte Maan in Stier conjunct Uranus) opent nieuwe lagen van bewustzijn in ons en vooral de hersenen hebben het erg zwaar. Mogelijk heb je al weken hoofdpijn, maar dat zijn veranderingen in de hersenen die nu bezig zijn om het nieuwe wakker te maken. Dit kan de eerste helft van 2021 af en toe aan de orde zijn, omdat er een flinke bewustzijnsverruiming bezig is in 2021 en de hersenen daarin een belangrijke rol spelen. Misschien ben je zelfs misselijk en voel je je erg down en negatief. Mediteren met een zwarte toermalijn of toermalijnkwarts, samen met een witte Seleniet en een speciaal geopende ruwe brok Hematiet, kan hier erg behulpzaam in zijn om dit allemaal op te ruimen (kijk in mijn webshop voor meer informatie). (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus)

Totale bevrijding

Ik wil graag de super bijzondere ervaring van bevrijding delen die ons tijdens de laatste Zonsverduisterings webinar werd aangereikt. Ik heb met een groep mensen online gemediteerd op de avond van de totale zonsverduistering en het was weer een feestje. De energie bracht vele deelnemers eerst in een stukje zelfafwijzing en het gevoel niet goed genoeg te zijn (Priapus in Schorpioen 5de huis). Door aanwezig te zijn met wat er was en door het helende kristalveld van mijn praktijk en webinarveld, werd er doorbewogen en hebben we iets heel bijzonders ervaren later op de avond. Het was alsof we al door de Saturnus-Jupiter samenstand heen gingen. Energetisch opende zich met behulp van een aantal bijzondere mineralen (en draken) een enorme ruimte en vrijheid. Dit was een vrijheid die ik nog niet eerder heb ervaren. In de (Multi) dimensies gingen oneindig-dimensionaal iedere dimensie van ons bewustzijn open. Eerst in de kosmische verbinding en daarna ook in het lichaam. Alsof alle multi-dimensionale delen van ons bewustzijn uit de Matrix braken. De facetten waren oneindig van wat open ging. De dimensies van alle bewustzijnsfacetten die we ooit geleefd hebben kwamen vrij in een nieuwe structuur, een nieuwe vorm met een enorme schittering van regenboogkleuren in pasteltinten van levend licht. Nadat dit opende in het lichaam werd dit ook uitgewisseld met het Wezen van de Aarde. Dit deed iedere deelnemer in zijn eigen aardeverbinding en kwam daarmee ook beschikbaar voor het collectief. Het voelt alsof wij een voorproefje hebben gekregen voor wat zich maandag tijdens de Jupiter-Saturnus samenstand nog vollediger en praktisch gaat voltrekken. Wij gaan maandag opnieuw tijdens een online webinar met elkaar de volgende integraties ontvangen door te ZIJN met wat er is.

De kracht van vrijheid

Deze ervaring wilde ik graag delen, omdat de energie ons toont dat de bevrijding al aanwezig is en met de planeten Jupiter en Saturnus op de eerste graad in Waterman (00:29:10) komt de Matrix echt energetisch ten einde. Dat is ook wat de energie ons heeft getoond tijdens mijn meditatie-webinar. De krachten van Waterman zullen de komende 2 jaar het sterkste zijn en de sociale processen versterken. De bevrijding zit op een praktische manier in de kracht van groepen experts en gelijkgestemden die in de Watermanenergie de wind in de rug hebben en daarmee het oude juk zullen afwerpen. Klokkenluiders zijn niet meer alleen in dit nieuwe tijdperk, maar komen naar buiten in groepen, waardoor het proces zichzelf ondersteunt. Het is ook een jaar van hart-verbonden rebellie, die op een doortastende manier de waarheid zichtbaar gaat maken. Bereid je voor om jouw plek in te nemen in een groep en jouw bijdrage te leveren aan de nieuwe structuren, vormen en bestuur. De oude vormen en bestuurlijke controle en de opgestane Watermanvrijheid zullen elkaar schampen en dat kan wringen, maar het oude is in verval en het nieuwe voor het Watermantijdperk is in opkomst en heeft de wind in de rug. Dus heb vertrouwen in de instroom van Bronenergie van de zwarte Maan in Stier in samenstand met Uranus, die nu het nieuwe bewustzijn en vrijheid in ons helpt herinneren en opent.

Ik wens je fantastische feestdagen en een geweldig, vrij en liefdevol 2021 vol met vertrouwen en rust in je hart. Heb het goed…
Hartegroet van Manuela <3

GA NAAR DEEL 1 van dit artikel: ‘Welkom in het Watermantijdperk’: https://inzichten.com/welkom-in-het-watermantijdperk/

In 2021 kun je weer iedere nieuwe en volle Maan artikelen lezen die de innerlijke en wereldse processen beschrijven van dat moment. Deze vind je onder nieuwe/volle Maanartikelen op deze website.

En schrijf je in voor de nieuwsbrief op de homepage en dan ontvang je of 4x per jaar het belangrijkste nieuws zoals een jaarhoroscoop en beschrijvingen van verduisteringen of kies er voor om iedere nieuwe en volle Maan de inleiding en link naar het nieuwe of volle Maan artikel in je mailbox te krijgen.

UPDATE MAANDAG 21-12-2020: Dankbaarheid is de grootste kracht die je in jezelf kunt openen. Als deze werkelijk zuiver is, niet bedacht of gepusht omdat het zou MOETEN of zoveel beter is voor jou, maar echt gevoeld wordt, dan is het de grootste kracht van heling en eenwording met alles wat bestaat. (De huidige stroom van de Bronenergie: zwarte Maan in Stier conjunct Uranus.)

Deze kracht is van groot belang voor de poort naar het Watermantijdperk die iedereen persoonlijk mag openen in zichzelf. De poort door de afscheiding en angst heen gaan en wat zich dan mogelijk opent is dankbaarheid, vertrouwen, liefde en mededogen.

Ik wens je een geweldige ervaring vanavond met de Jupiter-Saturnus poort op 21dec2020. Misschien doe je ook mee met een meditatie. Ik organiseer mijn webinar om je van binnenuit te begeleiden in het proces, door aanwezig te ZIJN met wat er is. Vanuit die onvoorwaardelijkheid opent de Goddelijkheid zich in jou en krijgt de gelegenheid aan het roer te komen van jouw leven.
Heb het goed <3 Manuela <3

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Er is een extra webinar ingepland voor 21 december 2020. We starten dan al om 18:45 omdat we dan nog op tijd zijn om de exacte samenstand van de Jupiter-Saturnus te ervaren en vooraf nog energetische kunnen opbouwen. https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-extra-21-december-2020/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op WOENSDAG 30 DECEMBER 2020 om 19:45. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-30-december-2020/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Overweeg eens om een Hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

©Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

JAARHOROSCOOP DEEL 2. Inspiratie om je bezieling en doel in dit leven te gaan leven en delen met de wereld. Actueel van mei 2023 tot mei 2024. Ook is er veel spanning en zijn er diepe intense confronterende processen die in de basis veel zichtbaar maken van je eigen schaduwkanten, maar ook vele verbindingen in je leven. Met extra inzicht over de actuele expansie en de keerzijde van spiritualiteit die vanuit wilskracht wordt geïnitieerd. Ik wens je veel leesplezier…
JAARHOROSCOOP DEEL 1: over de bijzondere ‘Totale Hybride Eclips’ actueel van april 2023 tot april 2024. Er staat een grote totale transformatie met radicale vernieuwing voor de deur en het ontstaan van een compleet nieuwe basis voor het leven. In dit artikel lees je over de veranderingen en hoe je de stevige begeleidende hand van het universele kan herkennen. Met extra informatie over hoe los te komen van 3D- en 4D en tijd en ruimte voor jezelf, maar ook voor de hele mensheid en de planeet.
JAARHOROSCOOP DEEL 2: De totale Maansverduistering is een verankering voor de innerlijke processen voor 2023. In dit artikel kan je lezen over het overlevingsmechanisme die er vooral op lichamelijk niveau flink inhakt. Met ons innerlijke proces bewegen we de ruimte van de dualiteit van de Matrix uit en naar een natuurlijke aarding. Het belooft een jaar van transitie te worden met grote veranderingen voor je dagelijkse bestaan. Lees meer…

Plaats een reactie