Praktisch leven van het Kosmische Hart

Nieuwe Maan in Leeuw van 19 augustus 2020

Dit is het artikel over de nieuwe Maan in Leeuw, waarin het proces voor de komende maand beschreven staat. Deze Maan(d) is het thema hoe je op een nieuwe manier, vanuit het hart, de juiste grenzen kunt stellen in je leven, verschillen in waardesystemen kunt gaan zien en dat we de verschillen mogen vieren in plaats van strijden om ieders gelijk. We krijgen deze maand de mogelijkheid om het Kosmische Hart op een praktische manier aan het roer te zetten van ons leven. Ik wens je veel leesplezier…

Afstand nemen

Door de lockdown in de eerste helft van 2020 zijn de omstandigheden rondom inkomen en werk voor veel mensen zo enorm gaan verschuiven, dat alle structuur en begrenzing tussen werk en vrije tijd verdwenen lijken te zijn. Om te compenseren wat er verloren is geraakt, jakkeren velen alsmaar door met hun werkzaamheden en vervagen de grenzen. Deze nieuwe Maan laat zien dat er van ons gevraagd wordt om even afstand te nemen en om dus te stoppen met jakkeren en jagen. Wat dit oplevert is een verrassende nieuwe kijk op situaties, vanuit geniale nieuwe invalshoeken, inzichten en informatie en dan weet je welke veranderingen nodig zijn. Als bonus komen er dan nieuwe lagen van het Kosmisch Hart op een praktische manier tot leven. Hierdoor kun je veel effectiever handelen. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram.)

Spontane activiteit

Het overlevingsmechanisme van deze nieuwe Maan(d) gaat over het niet in beweging en tot daadkracht kunnen komen. Op een praktische manier is de situatie rondom het coronavirus daarin een aanjager, samen met vele andere omstandigheden die ons uit ons ‘gewone’ doen halen. In deze omstandigheden heeft iedereen zijn of haar eigen visie en mening. Als de daadkracht en frisse spontaniteit om in beweging te komen missen, dan is er te veel aanpassing en rekening houden met elkaar. We hangen dan als het ware aan elkaar en komen niet tot een eenduidige richting en visie. En vervolgens is er dus helemaal geen beweging en blijven we thuis. Probeer in het hier en nu te voelen wat jij zou doen als je geen rekening hoeft te houden met anderen en kijk wat er dan kan ontstaan in het moment. Dat kan hele spontane frisse korte tripjes opleveren met verrassende invalshoeken, maar het gaat om steeds korte spontane actiemomenten waarin dit tot stand komt, omdat de visies steeds bijgesteld moeten worden. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis.)

Overrompeld

We zien in het openbare leven dat er veel strijd is rondom het kiezen van de juiste visie met betrekking tot het coronabeleid. De eerste scholen starten deze week weer op, dus is het neerzetten van goed bestuur en beleid van belang. We zien absurde regels en tegenstrijdigheden in de regels en visies van bestuurders. Maar ook in je directe omgeving heb je misschien gemerkt dat er soms keiharde meningsverschillen zijn, waarin men elkaar verkeerd begrijpt en agressie de kop opsteekt. Als je goed bij jezelf bent, dan kun jij wel jouw visie en standpunt verwoorden. Maar met deze stand van Cheiron is het zeker ook mogelijk dat je overrompeld en overspoeld wordt door de agressieve visie van de ander en dichtklapt. (Cheiron 9de huis conjunct MC in Ram ingaand gecorrigeerde Zwarte Maan.)

Opgejaagd wild

Het overlevingsmechanisme van dit moment kan ook heel intens ervaren worden, alsof je opgejaagd wild bent en zelfs of er constant jacht op je gemaakt wordt. Dit komt omdat er verbindingen zijn in je leven van waaruit je nog in leeft en die je niet echt dienen of Wezenlijk bij je horen. Dat wordt in deze fase enorm duidelijk. Om werkelijk jouw eigen stroom te kunnen gaan leven, moet je loskomen uit situaties van misbruik en slachtoffer-dader patronen. Als je dieper in verbinding met jezelf kunt komen, in verbinding met de voeding die jouw eigen kosmos-aardeverbinding jou altijd zal geven, dan zal er inzicht zijn over de waardesystemen die niet kloppen voor jou  of  aansluiten op elkaar. De verschillen zijn dan te groot en dan kan het voelen alsof jij steeds jezelf ontkent om in verbinding te blijven met de ander. Als je nog erg in projectie en slachtoffer-dader principes vastzit, dan ervaar je waarschijnlijk dat de ander jou iedere keer niet ziet, ontkent of afwijst. Dan is het tijd om afscheid te nemen of om heel helder jouw visie te delen, vanuit wat voor jou van waarde is. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis. Zon, Maan en Mercurius in Leeuw in het 2d huis.)

Geld versus universele waarden

De één leeft volgens universele waarden, zoals liefde en de ander wil alleen beloond worden met geld. Geld is een ruilmiddel, maar mag volgens mijn bescheiden mening universele waarden die ook een uitwisseling van waarde vertegenwoordigen, niet vervangen. Universele waarden die naast uitwisseling met geld staan, zijn bijvoorbeeld liefde, een fijne samenwerking, groeien in helderheid, die je bevrijden uit patronen en thuisbrengen bij je Wezenlijke Zelf. Ook het uitwisselen van diensten aan elkaar of iets anders wat heel waardevol is voor jou en de ander, kan universele waarden uitdrukken. Dit kan bijvoorbeeld een geweldig kristal zijn of iets waar de ander enorm blij mee is of een ander ‘hulpmiddel’ of een herinneren, waardoor de ander uit zijn of haar oude overlevingsmechanisme kan blijven en blijvend thuis komt bij zijn of haar Wezenlijke Zelf. Werkelijke universele waarden zijn soms zo enorm waardevol, dat ze niet uit te drukken zijn in geld. Deze Maan(d) is dit thema zeer actueel en wordt het tijd om ook op een praktische manier op te schuiven van waarden van de dualiteit van de Matrix naar universele waarden. (Cheiron conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan conjunct Zwarte Maan, conjunct Mars 10de huis Ram oppositie Priapus in Weegschaal in het 4de huis. Zon, Maan en Mercurius in Leeuw in het 2d huis.)

Vier de verschillen

Het is niet nodig om allemaal dezelfde waarden en visies te hebben. We mogen de verschillen ook vieren. Maar dat betekent ook dat sommige verbinding veranderen, omdat ze niet meer passen en situaties en mensen verstoort of op slot zet. Als we naast elkaar willen leven, dan is het vieren van de verschillen een groot gemeengoed. Als we naast elkaar staan, los mogen bewegen in de richting waarheen ons leven ons leidt, kunnen alle verschillen een aanvulling worden, in plaats van concurrentie of verstoring. Maar daarin is het allereerst van groot belang dat alle deelnemers in een samenwerking op eigen benen staan, zichzelf dragen en hun zaakjes ook praktisch goed hebben geregeld. Ik verwacht dat in deze Maan(d) nieuwe samenwerkingen tot stand zullen komen die gebaseerd zijn op universele waarden en het kosmisch Hart. (Noordelijke Maansknoop in Tweelingen 11de huis. Zwarte Zon conjunct Venus 12de huis. Zon, Maan, Mercurius samenstand in Leeuw 2de huis.)

Loskomen van dualiteit

Het kan zijn dat je nog vastzit in oude mechanisme en verbindingen die je niet dienen en niet stromen. Dan vragen de huidige situaties om te kiezen voor jezelf en om afstand te nemen. Daardoor komt alles even tot stilstand, maar dit helpt jou om weer helemaal in de belangrijkste verbinding te komen, namelijk de energetische verticale kosmos-aarde verbinding in jezelf. Dit brengt je weer helemaal bij jezelf in verbinding met je multi-dimensionale Kosmische Hart (Godsvonk). Ook het oorspronkelijke autonome veld waarin we leefden in de tijd van Lemurië en Avalon, opent zich dan weer en is steunend aanwezig. Voor wie eraan toe is om de dualiteit te verlaten, is dit authentieke oorspronkelijke IK-veld al een tijdje aan het integreren in ons, met het Matrixveld. In het Matrixveld waren we gevangenen in de wereld van de dualiteit. Wanneer deze energievelden integreren, komen we helemaal los van dualiteit van de Matrix en daardoor worden we helemaal autonoom. Als mens vallen we dan samen met ons multi-dimensionale Zelf, met het kosmisch Hart als centrum. Van daaruit manifesteert alles zichzelf, gewoon door aanwezigheid. (Zon, Maan, Mercurius samenstand in Leeuw 2de huis. En uiteindelijke kristallisatie van de Zwarte Maan achtbaan in de Diamant conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok 6de huis.)

Praktische leven van het Kosmische Hart

Deze horoscoop van de nieuwe Maan laat zien dat de komende maand het Kosmische Hart het helemaal gaat overnemen, als wij het maar de ruimte en de stilte geven. En hiermee bedoel ik heel concreet dat het Hart dan alles wat je moet weten of doen, als vanzelf ontvouwt. Dus waar je bent opgejaagd, aangevallen en waar er misbruik van je gemaakt is, corrigeert alles zichzelf en weet je wat er niet klopt. Daardoor kun en weet je hoe je situaties kunt corrigeren of op je eigen koers kunt blijven en weet je waar het voor je resoneert en waar niet. Dit ontvouwt alleen als je loslaat en afstand neemt en in verbinding met de rust en stilte van jezelf komt. Dan, vanuit deze immense rust, neemt het Kosmisch Hart het over en kristalliseert het leven uit in een organisatie, gedragen door synchroniciteit. Met het Hart aan het roer kun je de hemel op Aarde manifesteren, gewoon door aanwezig te ZIJN en dan begint het nieuwe gouden tijdperk ook in jouw leven vorm te krijgen.  (Zwarte Zon conjunct Venus in het 12de huis oppositie Diamant, Jupiter, Pluto en Saturnus in het 6de huis.)

Heb het goed

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

Dankbaar

Je kunt mijn artikelen altijd op mijn compleet vernieuwde website vinden, net zoals de dagelijkse elektromagnetische update die atmosferische verstoringen beschrijft in het zonnestelsel en op Aarde en de mogelijke symptomen ervan, voor ons mensen. Wil je vanaf september steeds de link naar mijn nieuwste artikel in je mailbox krijgen wanneer dit is geplaatst, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief op mijn website. Ik wil iedereen enorm bedanken voor de verbinding en ik ben dankbaar dat ik je in deze bijzondere tijden af en toe heb mogen bijstaan met inzicht in je persoonlijke situatie. Ik hoop dat mijn artikelen je zullen blijven inspireren en dat ik je mag ont-moeten op mijn eigen website, tijdens één van mijn webinars of andere activiteiten.

Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op mijn website en is op WOENSDAG 19 AUGUSTUS OM 19:45. https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-19-aug-2020/  (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Er zijn ongelofelijk omvattende krachten bezig vanaf de laatste nieuwe Maan, om de dualiteit en Matrix op te lossen. Lees in dit artikel waar we dat kunnen ervaren en wat die krachten zijn. Het hart speelt op vele niveaus haar hoofdrol. Het artikel staat weer bol met interessante informatie en inzichten voor je persoonlijke proces. Lees meer…
Dit artikel gaat over de processen rondom de nieuwe Maan in Stier van vrijdag 19 mei 2023. Deze zijn de komende maand actueel. Het lijkt erop dat we de komende weken onthullingen gaan zien van oude manipulerende zaken. Op het persoonlijke vlak gaat het om herstellen van vertrouwen in relaties en het lef hebben om in actie te komen om met Hart en Ziel te gaan doen waar je voor gemaakt bent. Met nieuwe informatie over het hart en SuperClusters. Lees meer…
JAARHOROSCOOP DEEL 2. Inspiratie om je bezieling en doel in dit leven te gaan leven en delen met de wereld. Actueel van mei 2023 tot mei 2024. Ook is er veel spanning en zijn er diepe intense confronterende processen die in de basis veel zichtbaar maken van je eigen schaduwkanten, maar ook vele verbindingen in je leven. Met extra inzicht over de actuele expansie en de keerzijde van spiritualiteit die vanuit wilskracht wordt geïnitieerd. Ik wens je veel leesplezier…

Plaats een reactie