Voorbereiding voor de sprong

Nieuwe Maan in Vissen van 23 februari 2020

Dit artikel kan je helpen om de doorbraak te vinden voor dit moment. Ik nodig je van harte uit deze tijd in jezelf te investeren…  

Dit is de beschrijving van de processen die bij de nieuwe Maan in Vissen horen van zondag 23 februari 2020. Deze zijn actueel voor de komende maan(d). De processen die de afgelopen maanden actief waren verdiepen zich nu nog verder. Mercurius staat retrograde en is daarin een katalysator. De processen gaan over het vinden van zelfstandigheid, autonomie en authenticiteit in jezelf en je dagelijks leven. Het nieuwe is al in zicht, maar het oude dat jou vastzet vraagt nog aandacht zodat het kan worden losgelaten. Een ander thema is het helder maken en loslaten van symbiotische relaties en wat jij in jezelf draagt wat niet van jou is. Het resultaat is dat je helemaal jezelf kan zijn en alle wonden die dat in de weg staan worden nu gevoeld en geheeld. Nog een actueel thema dat op dit moment extra actief is, dat is de tredmolen van het geld moeten verdienen.  

Mercurius retrograde

Mercurius staat retrograde en dat is voor veel mensen een pittige periode. Mercurius is de planeet van de communicatie en deze planeet staat nu retrograde en dit betekent dat de communicatie naar binnen gericht staat. Daar is nu onze aandacht en aanwezigheid gewenst. Als je eigenwijs toch blijft door bewegen met te veel naar buiten gerichte actie, dan kom je de schaduwkant van Mercurius retrograde tegen en dan merk je dat niets loopt of gaat zoals je het zou willen. Dan lijkt dat alles tegenzit, maar dit komt doordat je dan dus de verkeerde kant op beweegt, namelijk naar buiten in plaats van naar binnen. Mercurius gaat uit zijn retrograde modus op 9 maart 2020, vlak na de volle Maan. 

Vastzitten in een systeem

In de overlevingsmodus is er strijd tegen dat wat beperkt en alles vastzet. Dat is in de maatschappij het systeem, met haar wetten en afspraken. Zoals de boeren die nu strijden tegen het systeem van de overheid en de afspraken die gemaakt zijn met andere landen over het terugdringen van de stikstof uitstoot. Dit bedreigt deze branche in haar voortbestaan.   

Ook is het overlevingsmechanisme van dit moment sterk verbonden met vastzitten in valse dienstbaarheid naar het verdienen van geld. We dienen dan het systeem, niet de eigen innerlijke stroom. Als je daar succesvol in bent dan stroomt de geldstroom wel, maar vaak verkoopt men daarmee zijn Ziel om mee te kunnen doen in de dienstbaarheid naar het geldsysteem. Voor anderen die hier niet in meekunnen en minder succesvol zijn hierin, lijkt alles financieel dol te draaien. Alle kosten zijn dan zo enorm opgelopen, waardoor voor sommige mensen nu extra zichtbaar wordt dat zij het niet meer bij elkaar kunnen verdienen.   

Ook komen we de hardheid en soms zelfs wreedheid van regelgeving tegen die vaak ver afstaat van menselijkheid en van alles dicteert en oplegt. In zijn uiterste vorm kunnen systemen met hun structuren zelfs aanvoelen als moderne slavernij. Zoals bijvoorbeeld opgelegde structuren in bedrijven, verenigingen en teamverband, relaties, het gezin en het geldsysteem.  (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mars en Pholus in het 5de huis in Steenbok ingaande conjunctie naar Diamant in het 5de huis conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok in het 6de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

Bevrijding van het oude 

In het persoonlijke proces laat het overlevingsmechanisme in deze periode rondom de nieuwe Maan een strijd zien met de controle en hardheid in jezelf. Waar leg jij jezelf, maar ook anderen onmenselijke dingen op en duw jij jezelf over het randje heen? We mogen stilstaan bij wat wezenlijk bij ons hoort en dat betekent loslaten wat er niet meer bij hoort. Het nieuwe is al in zicht, maar het oude vraagt nog onze aandacht. We worden nog dieper dan in de afgelopen jaren geconfronteerd met wat niet authentiek is. Het lijkt wel of alles blokkeert en het kan zelfs zo zijn dat alles tot stilstand komt. Dat wat niet klopt en stroomt wil en kan nu bevrijd worden.   (Zuidelijke Maansknoop conjunct Mars en Pholus in het 5de huis in Steenbok ingaande conjunctie naar Diamant in het 5de huis conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok in het 6de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

Symbiotische verstrengelingen

Dat wat niet kan stromen in je leven en vastzit in onderbewuste weggestopte (pijnlijke) patronen wil worden bevrijd. Deze vastgezette zaken vragen om gezien en gevoeld te worden rondom deze nieuwe Maan. Je kunt pas echt je eigen leven manifesteren vanuit authenticiteit, vrijheid en Meesterschap als ook alle onbewuste energieën die verblijven in jouw energieveld zijn bevrijd. Je kan bijvoorbeeld nog onbewuste lijntjes en symbiotische verstrengelingen hebben met anderen, zoals je ouders, kind, vriend(in), je ex-partner, je werkgever. Het kan gaan om oude vastgezette patronen die zich blijven herhalen en je vasthouden in het oude. Dit gaat nu dieper dan ooit en kan voelen als een diepe crisis.  (Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis.) 

Loskomen van oude verbindingen

Pas als je helemaal je oorspronkelijke IK bent, kan het diepste authentieke Zelf (Godsvonk) naar buiten treden. Dus als je als maar blijft hangen in het oude, dan is er nog een stukje onvrijheid en dus vooral van oude afhankelijke intieme of zeer diepgaande verbindingen. Heel vaak gaat dit veel verder ‘terug’ dan dit leven. Dat hoeft je niet te weten, maar het kan heel goed zo zijn dat als je loskomt van deze oude verbindingen, je in flitsen andere levens of multi-dimensionale (niet aardse) herinneringen aan andere bestaansvormen langs ziet komen. Nu is het moment van die diepste genezing van de afscheiding in jezelf naar heelheid. Daarmee herstel je de verbinding met de oorsprong van je Goddelijke unieke Zelf. Kan het niet stromen? Zoek dan uit welke verbindingen of oude tapes in je hoofd je vasthouden in het oude en haal dan jouw energie uit die verbindingen. Soms is het zelfs noodzakelijk om praktisch gezien even helemaal los te zijn van deze personen door de relatie te verbreken.  (Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis. Priapus gecorrigeerd in Maagd 2de huis en Priapus niet gecorrigeerd in Weegschaal 3de huis.)

In consulten heb ik recent veel mogen samenwerken met de edelsteen en het Wezen van de zwarte Maansteen. Mijn Wezensessentie maakt de Godsvonk van het Wezentje wakker en dan komt de multi-dimensionale heling van het mineraal ter beschikking tot in de stoffelijke lagen van het lichaam. Deze speciaal geopende zwarte Maansteen helpt je herinneren hoe je het onderbewuste kunt bevrijden van energieën die niet bij jouw oorsprong horen en dus niet authentiek zijn. De heling ontstaat door je eigen bewustzijn in het onderbewuste te versterken en daardoor verdwijnt wat daar in oorsprong niet hoort te zijn. Dit heeft de Wezensessentie van de zwarte Maansteen mij helpen herinneren.   (Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis.) 

De zwarte Maansteen die beschreven wordt in het laatste artikel van 23 februari 2020 is te koop tijdens kristaldagen in mijn praktijk en door een mail te sturen met een bestelling of via de webshop

Bouwen aan het nest

Het nieuwe ligt al klaar en staat te jubelen om naar buiten te treden. We zijn in voorbereiding van een nieuwe geboorte. Dit is de sprong in het grote onbekende en we bouwen nu aan het nest. Het gewonde IK en dat wat jou afhoudt van het uitdrukken van je oorsprong dienen zich aan. De pijn van deze wond is de katalysator van het herstel. Vergeving van jezelf en de ander en het loslaten van schuld en schaamte zijn daarin de sleutel. Door de wond te erkennen, wordt de verbinding in jezelf en met de ander weer zacht, zuiver en oorspronkelijk. De oorsprong van ons innerlijke Goddelijke kind kan dan weer gevoeld worden en zich in al haar puurheid herstellen. Vanuit deze puurheid ontstaan nieuwe samenwerkingen waar iedereen veel authentieker dicht bij zichzelf komt en kan zijn. In deze groepsverbindingen van het nieuwe Watermantijdperk voel je je gedragen, gelijkwaardig, vrij en gevoed. En dan is het goed…   (Zon, Maan, Mercurius, Nessus, Neptunus, gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen in het 8ste huis, ingaand zwarte Maan conjunct Cheiron in Ram in het 9de huis. En Diamant als kristallisatiepunt in het 5de huis in Steenbok. Noordelijke Maansknoop in het 11de huis conjunct zwarte Zon.) 

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week op dinsdag (met soms een uitloop naar woensdag) verzonden. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. De laatste zijn de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke).

NIEUWE VIDEO over de Totale Super Nieuwe Maan Eclips van maandag 8-4-2024:https://www.youtube.com/watch?v=tmctzGBV_u0

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Podcasts op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. Het is helaas nog niet gelukt om de website te verhuizen naar de nieuwe versie. Dus je ziet  nog de oude omgeving. De nieuwe versie komt zo snel als verantwoord is online.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

JAARHOROSCOOP Het is een eclips met super bijzondere en unieke gebeurtenissen die op één moment samenkomen, zoals de ‘Devil’s Comet, veel planeten op een rij en nog veel meer. Er komt een enorme kracht samen tijdens deze imprint van de eclips. Lees in dit artikel over de superlatieven en wat je kan verwachten van deze eclips en hoe je de mega versnelling van vernieuwing kan overleven en grip kan houden op je situatie. Dit artikel staat weer bol van de interessante video’s en artikelen. Ik wens je veel leesplezier…
Inzicht in de conflicten die er ontstaan rondom een diep verlangen naar vrijheid en hoe je de kracht van vrijheid optimaal kan laten stromen in verbinding en wijsheid. Hoe kunnen we alles oplossen wat is vastgelopen, dus ook in de wereld met alle systemen zoals de politiek en economie? Lees meer…
Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je de zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpen kanaliseren.

Plaats een reactie