Ware grenzen die bevrijden

Extra beschrijving energieën en processen rond 16 april 2021

Dit is een extra beschrijving van de huidige energieën en processen rond vrijdag 16 april 2021. Omdat we aangekomen zijn in de kern van het proces van onze innerlijke bevrijding, vond ik het belangrijk om mijn nieuwe inzichten in dit proces te delen in dit artikel. Waar ga jij voor? Voor bevrijding die buiten je wordt aangeboden met versoepelingen van de lockdown of doorbreek je de onvrijheid, angst en onmacht in jezelf?

Huidige intense proces

Vanaf de volle Maan in Weegschaal van zondag 28 maart 2021 is de intensiteit van de innerlijke transformaties best heftig. Ook lichamelijk gaan we door een diepe transformatie met de nodige ongemakken. En de nieuwe Maan in Ram van maandag 12 april 2021 was ook weer zo intens. Over deze innerlijke processen kun je lezen in de bijbehorende artikelen op mijn website www.inzichten.com . Na de nieuwe Maan in Ram is het intense proces zich in ieder van ons verder gaan ontwikkelen. De kern van het proces is het doorbreken en doorzien waar wij onze macht en kracht weggeven en dit artikel beschrijft mijn inzichten over hoe je deze kracht weer kan centreren in jezelf en hoe in dit proces grenzen bevrijdend zijn. Omdat het huidige proces een hele grote stap is in onze bevrijding, maar zo ongelofelijk intens, is er ook een extra Online activatie&meditatie webinar geopend op dinsdagavond 20 april 2021 om 19:45. We gaan vanaf de volle Maan van 27 april 2021 een periode in met Supermanen en eclipsen en deze duurt tot in juni 2021. Maar de lichtkrachten zijn groot en alom vertegenwoordigd.

Respect en vrijheid

Respect en het serieus nemen van jouw eigen grenzen zijn daarin een voorwaarde. Waarschijnlijk is er in dit proces aan jou getoond dat je de waarheid en visie van de ander verkiest boven die van jezelf. Wat is de reden dat je jezelf niet serieus neemt? Twijfel je aan jezelf en je eigen kracht? Waarschijnlijk is het vertrouwen in je eigen kracht en keuzes beschadigd geraakt door ervaringen uit het verleden, die je hebben laten zien dat jouw kracht en visie er niet toe doen (zowel huidige als andere levens). Door het verlies van jouw kracht te gaan zien en ervaren in het moment waarop dat gebeurt, komt de heling al op gang. Dit gaat meestal gepaard met pijn in het hart en mogelijk ook met een fysieke blokkade ergens in je lichaam. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis.)

Angst

Wanneer je intens wordt aangeraakt in deze oude pijn, waar je vastzit in angst voor controle van de ander(en), heb je nu de kans deze wond te helen. Het kan ook gaan om een angst om vast te zitten in een collectief dat niet jouw visie deelt. Die angst kan heel diep gaan en oude ervaringen oproepen die we direct mogen aankijken en helen. Wat we doen vanuit de onderbewuste splitsing van goed en fout, licht en donker, is de angst naar buiten projecteren. En het kan ook zo zijn dat de ander ‘macht’ heeft over jou, maar ergens in het proces verlies je de centrering in jezelf verbonden met jouw waarheid en jouw visie. Daarmee leg de centrering van de kracht in jezelf bij de ander. Een bekende wijze uitspraak rondom dit thema is: ‘Beggars can’t be choosers’ (Bedelaars kunnen geen kiezers zijn). (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis.)

Lichamelijk vastzitten

Wat ik veel tegenkom in consulten en in mijn webinars, is dat er diepe overtuigingen en programmeringen rondom het thema ‘macht’ vastzitten in het lichaam. Dit kan heel goed voelbaar worden met een enorme pijn ergens in het lichaam. Vaak in de heupen en dat is dan verbonden met levenskracht, levensvuur en je levensvisie en levenslust. Maar veel mensen voelen ook een beklemming in de nek of schedelrand. Dan zit het meer in de verantwoordelijk die je neemt voor iets buiten jou. Iets waarvan je het gevoel hebt dat jij dat moet dragen. ‘Iets op je nek nemen’ of ‘iets op de schouders nemen’. Ook de hersenstam onderaan de schedelrand kan opspelen. Deze is verbonden met diepe vaak oude overlevingsmechanisme, mogelijk van voorouders (DNA) of uit andere levens meegenomen en in de kindertijd weer herbeleefd. Het is nu de tijd om deze oude harde vastzittende patronen die verbonden zijn met de dualiteit te verzachten en op te lossen. Stap voor stap. We gaan voor bevrijding en het vormgeven van het licht, te beginnen bij jezelf, tot diep in iedere cel. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

Vrijheid vormgeven

Er is dus een diepe drift voelbaar om vrijheid te ervaren in je leven. Als je vastzit in angst en dus je kracht weggeeft, dan bepaalt dat waar jij je kracht aan geeft buiten je, waar en hoe die vrijheid vorm krijgt. Want daar conformeer jij je dan aan. Dit is het oude wel bekende vast zitten in de dualiteit van de Matrix. Deze dualiteit is oud en ingebakken in vele generaties en incarnaties. Het gaan voor bevrijding zien we ook in de maatschappij om ons heen. Het aangekondigde stappenplan van versoepelingen van de lockdown-beperkingen, is voor velen de stip van verlichting op de horizon. Daarmee geef je je kracht weg aan iets buiten jezelf. Maar echte bevrijding ligt niet buiten je, die ligt in jezelf. De energie van de nieuwe Maan in Weegschaal van 12 april 2021 reikt ons deze inzichten aan en de mogelijkheid om het krachtverlies waar te nemen en de onbewuste projectie te doorzien. Pluto in Steenbok op de ascendant is de poortwachter, die je pas doorgang verleent wanneer je jouw macht en belangen loslaat en in de heling van de pijn, de angst en onmacht die dan voelbaar worden, vindt de omkering plaats en neemt de Godskern het over. Alleen in overgave naar je Wezenlijke Zelf ontvouwt de zuivere uitgelijnde kracht (licht-as kosmos-aarde) zich als vanzelf in jou en kun je ervaren dat de kracht en het centrum van jouw aandacht weer in jezelf liggen of daar beginnen op te bouwen. Vanuit dit centrum ben je helemaal vrij van belangen naar controle van iets buiten jezelf. Dat is pas vrijheid. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

Bevrijding

Wat nog belangrijker is, dat is dat je de autonomie gaat ervaren die je over je eigen leven en energieveld hebt. Jij hebt je hele energieveld in beheer, maar zonder belangen om iets van buitenaf te willen. Er is vertrouwen en respect voor jezelf. Omdat dit net in deze enorm krachtige hoedanigheid begint te manifesteren, is het heel goed mogelijk dat je in sommige situaties deze kracht al ervaart, terwijl je in andere omstandigheden nog vastzit of gedeeltelijk vastzit in de beklemming en angsten. Kijk dan naar de belangen die je hebt. Wat moet er voorkomen worden of is te heftig of te erg? Welke herinneringen en angsten melden zich? Ben je in staat of bereid die belangen los te laten en te vertrouwen? Het innerlijke proces is diep, maar zo ongelofelijk bevrijdend en zeer effectief om in deze tijd dit pad van heling en bewustwording te gaan. Hierin val je samen met jezelf en wat zich laat ervaren en wanneer de innerlijke kracht en vrijheid zich herstellen, neem jij jezelf serieus en stel je grenzen waar dat nodig is. Niet om de ander te stoppen, maar om vanuit respect voor jouw geleverde energie (geven en nemen in balans) en jouw keuzes in je leven. Dit zijn grenzen die de vrijheid vergroten. Daarmee val je met jezelf samen en ook samen met deze bewuste keuzes, die ingebakken zijn in jouw energie en met alles wat je doet. Daar leven liefde, vrijheid, vertrouwen en blijdschap. (Horoscoop nieuwe Maan: Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus oppositie Priapus in Schorpioen. Zwarte Zon in Kreeft in het 6de huis oppositie Diamant in Steenbok in het 12de huis conjunct Pholus. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap www.inzichten.com

LAATSTE ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN
Je kunt in mijn actuele artikelen lezen over de innerlijke processen die nu actief zijn. Want ook al is de elektromagnetische situatie stabiel, de openingen die gemaakt zijn mogen alsnog geïntegreerd worden:

Dit is de link naar het artikel dat de beschrijving geeft van de energie en processen voor de nieuwe Maan van maandag 12 april 2021: https://inzichten.com/wonderen-van-ons-bewustzijn/

Dit is de link naar het artikel dat de beschrijving geeft van de energie en processen voor de volle Maan van zondag 28 maart 2021: https://inzichten.com/liefde-en-de-heilige-strijd-van-het-hart/

En het artikel voor de nieuwe Maan (nog actueel tot de volgende nieuwe Maan in 12 april 2021): Bevrijding naar de 5D maatschappij: https://inzichten.com/19533-2/

AGENDA VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Er is een extra webinar op dinsdag 20 april 2021 om 19:45 omdat het weer een zeer intense nieuwe Maan was en we gaan de periode met SUPERMANEN in voor de komende maanden en die zijn ook altijd extra intens. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/extra-actuele-online-activatie-meditatie-20-april-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op DINSDAG 27 april 2021 om 19:45 rond de volle Maan. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-supermaan-27-april-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

LAATSTE NIEUWS:

1x per week op dinsdag worden de bestellingen verzonden. Je kan gewoon aankopen doen in de webshop. De webinars en kristaldagen gaan gewoon door. Workshops en consulten starten nog niet.

YouTube video. ‘Radicale vernieuwing en de kracht van de bezielde basis van het leven’. Radicale verandering in 2023. Podcast met Manuela over 2023:  https://www.youtube.com/watch?v=Y_60iYb21HQ

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE BERICHTEN VIA TELEGRAM BINNEN: Mijn telegramkanaal vind je door te zoeken in Telegram op ‘Inzichten.com nieuws 2.0’ (astrologische artikelen iedere nieuwe en volle Maan, YouTube video’s)  Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Geplaatst op 2 juni 2023
Geplaatst op 18 mei 2023

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Er zijn ongelofelijk omvattende krachten bezig vanaf de laatste nieuwe Maan, om de dualiteit en Matrix op te lossen. Lees in dit artikel waar we dat kunnen ervaren en wat die krachten zijn. Het hart speelt op vele niveaus haar hoofdrol. Het artikel staat weer bol met interessante informatie en inzichten voor je persoonlijke proces. Lees meer…
Dit artikel gaat over de processen rondom de nieuwe Maan in Stier van vrijdag 19 mei 2023. Deze zijn de komende maand actueel. Het lijkt erop dat we de komende weken onthullingen gaan zien van oude manipulerende zaken. Op het persoonlijke vlak gaat het om herstellen van vertrouwen in relaties en het lef hebben om in actie te komen om met Hart en Ziel te gaan doen waar je voor gemaakt bent. Met nieuwe informatie over het hart en SuperClusters. Lees meer…
JAARHOROSCOOP DEEL 2. Inspiratie om je bezieling en doel in dit leven te gaan leven en delen met de wereld. Actueel van mei 2023 tot mei 2024. Ook is er veel spanning en zijn er diepe intense confronterende processen die in de basis veel zichtbaar maken van je eigen schaduwkanten, maar ook vele verbindingen in je leven. Met extra inzicht over de actuele expansie en de keerzijde van spiritualiteit die vanuit wilskracht wordt geïnitieerd. Ik wens je veel leesplezier…

1 gedachte over “Ware grenzen die bevrijden”

  1. Beste Manuela, het onderste stukje dat je schrijft voelt als op mijn lijf geschreven op dit moment. Ik kreeg net het verzoek om tijdens mijn werk in een hotel een monddoekje te dragen. Ik draag al sinds het begin van deze situatie geen monddoekje. Omdat dat niet goed voelt. Buiten het feit dat het een experiment is en niet goed is voor niets, dwingt mijn werkgever mij nu. En ik blijf bij mijn standpunt oftewel mijn bestaansrecht.
    Ik ervaar dat gevoel van staan voor mijn recht als steeds sterker. Vanuit mijn hart, mijn innerlijke kracht, mijn licht, mijn zijn, ik ga, en kan en wil mezelf niet meer verloochenen. Het is tijd, de hoogste tijd om te gaan staan, onze verantwoording te nemen voor onze vrijheid.
    het is klaar nu. We zijn soeverein.
    Dank je wel voor je woorden, die mij sterken in mijn besluit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie