SPIEGELBEELD dec 2008: Kosmische astrologie, DEEL 2

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,8 minuten leestijd

Deze maand geef ik uitleg over een nieuwe vorm van astrologie. Ik noem deze vorm van astrologie ‘kosmische astrologie’. Deze vorm van astrologie is erop gericht om je in verbinding te brengen met jouw unieke kernkwaliteit. Deze kernkwaliteit is jouw persoonlijke verbinding met de Bron, het is jouw Kern en eenheidsbewustzijn en uit zich in een kwaliteit van ZIJN.

Als collectief zijn wij begonnen me het zetten van de eerste stap in de volgende fase van onze evolutie. De integratie van Geest in de stof. Praktisch laat zich dat op het diepste niveau zien als cellen in ons lichaam die steeds meer eenheid kunnen bevatten en een persoonlijkheid die steeds minder leeft vanuit de dualiteit.

De mens is drieledig in bewustzijn. Ik onderscheid het niveau van Geest, Ziel en Persoonlijkheid. De groei van de mensheid is al vele eeuwen gericht op de verbinding met het bewustzijnsniveau van de Ziel. Dit is het leven van de persoonlijkheid met de Ziel en het in lijn staan met het Hoger Zelf. De nieuwste ontwikkelingen zijn erop gericht ons goddelijk aspect, vanuit de eenheid van de Bron te laten samenvallen met de persoonlijkheid en te integreren in ons lichaam, zodat je in je dagelijks leven kunt gaan leven vanuit het ZIJN, voorbij dualiteit.

Tot nu toe waren er maar een handje vol mensen aanwezig op Aarde die leefden en spraken vanuit hun ZIJN of Godzelf en dit voorleefde voor de massa, zoals bijvoorbeeld Krisnamurti en zoals de bijbel beschrijft over Jezus en de apostelen die de Heilige Geest ontvingen. Ons collectief is er nu aan toe deze integratie van de Bron, het alomvattende Goddelijke Wezen stapje voor stapje te gaan maken. Daarin voelen velen zich geroepen zich hiervoor open te stellen.

Versluiering van eenheidsbewustzijn

Toen wij met deze schepping begonnen, waren wij één in de Bron die sommige God, Allah of Krishna noemen en zo zijn er nog vele andere benamingen voor het onbenoembare. Omdat de Bron zichzelf wilde ervaren in vele vormen en mogelijkheden, zijn wij de afdaling begonnen in de stof. Dit begon met de oerknal. De Bron wierp vele delen van zichzelf uit d eenheid. Ieder deeltje van het bewustzijn, vertegenwoordigde en was zich bewust van een specifieke kwaliteit van d Bron. Dit is wat we de Zwarte Maan en jouw unieke kernkwaliteit noemen in de kosmische horoscoop. Dit is jouw persoonlijke verbinding met de Bron en het eenheidsbewustzijn. Je kunt je wel voorstellen dat dit een enorme diversiteit van ZIJN bewust maakte. We waren ons nog duidelijk bewust van de grotere samenhang en eenheid. Direct na de eerste afscheiding van de Bron, begonnen wij met het opbouwen van dit bewustzijn en te ontdekken en spelen met de ervaring van diversiteit van ZIJN en afgescheidenheid. Het bewustzijn was zo betrokken bij de eigen creaties die ontstaan waren door het spelen en ontdekken met de diversiteit van ZIJN, dat ze hierdoor in afgescheidenheid kwamen. De weg de verdichting in was begonnen, met als gevolg versluiering van eenheidsbewustzijn en leven achter de sluier van de dimensies.

Kosmische wond

Steeds minder en minder eenheid verbond ons nog met de Bron, tijdens de afdaling in de stof. De heelheid werd achtergelaten, achter de sluier van de hogere dimensies. Verlies van het eenheidsbewustzijn en verbinding met de Bron, werd veroorzaakt door schuld, schaamte en veroordelen van gemaakte keuzes tijdens het spelen met en ontdekken van de eigen unieke kernkwaliteit. In de kosmische horoscoop kun je de essentie van deze ervaringen terugvinden in ‘de kosmische wond Cheiron’. Cheiron is in de mythologie ‘De gewonde meester’. Deze ervaringen spelen in ieders dagelijks leven nog steeds een hoofdrol. Dit zijn de ervaringen waar je vanuit een diepe afkeer hard voor weg wilt lopen.

Cheiron is als het dekseltje op het potje van de verbinding met de Bron. Op het moment dat je in de angst, schuld, schaamte en veroordeling terechtkomt voor gemaakte keuzes en gebeurtenissen, dan verlies je het vertrouwen in je pad, de Bron en je unieke kernkwaliteit. Want tot nu toe heeft deze kracht je immers ook niet kunnen behoeden voor gemaakte ‘blunders’. Je kunt je dan niet meer openstellen voor deze kracht. De verbinding met de Bron, je unieke kernkwaliteit, sluit zich dan gedeeltelijk, of soms zelfs bijna helemaal. Maar stel nu eens dat wat jij ziet als gemaakte blunders, helemaal geen blunders zijn, maar gewoon ervaringen zijn, die opgedaan moesten worden om te leren leven en werken met jouw unieke kernkwaliteit in de stof, in de dualiteit.

Op het moment dat je de opgedane ervaringen niet meer veroordeeld, maar hebt geaccepteerd, dan wordt je werkelijk Meester in de stof, over je unieke kernkwaliteit en ZIJNskracht. Dan kun je met wijsheid de ervaringen zien en tot je nemen in je dagelijks leven. Je wordt daarmee een verantwoordelijk en krachtige heler van je eigen wond die ontstaan is tijdens de afdaling in de stof en dualiteit. Daarna wil de opgedane ervaring en geïntegreerde helende energie gedeeld worden. Zoals de Centaur Cheiron, door zijn wond Meesterheler werd.

Jouw unieke kernkwaliteit

Inmiddels zijn er vele manieren ontwikkeld om deze multi-dimensionale kosmische wond te helen en werken vele therapeuten en helers op dit vlak. De kosmische horoscoop geeft je inzicht in hoe jouw kosmische wond eruit ziet en hoe je deze kunt omvormen naar Meesterschap en welke hulpkrachten, energieën je in jezelf daarvoor beschikbaar hebt. Het is belangrijk te beseffen dat jij zelf in het reine mag komen met je ervaringen en dat dit dan stapje voor stapje zichtbaar wordt in de realiteit van jouw dagelijks leven, dat kan niemand anders voor je doen. Zelf werk ik met helende belevingsconsulten, als vervolg op de kosmische horoscoop. In dit belevingsconsult ervaar je jouw unieke kernkwaliteit van ZIJN en wordt deze vrijgemaakt als dat nodig is om vervolgens te worden geïntegreerd. De helende ZIJNskracht van de unieke kernkwaliteit, werkt vervolgens helend naar de kosmische wond en andere blokkerende energieën tijdens deze healing.

De heling in je dagelijks leven

Innerlijk groeien we op een cyclische manier naar een steeds meer en meer thuiskomen in je eigen kernkwaliteit van ZIJN. Dit is het geschenk van het leven. Er zijn in het leven verschillende momenten waarop de unieke kernkwaliteit van ZIJN van binnenuit extra actief wordt. Je krijgt dan als het ware een innerlijke update en activeert het volgende evolutieniveau van je kernkwaliteit van ZIJN. Een van de belangrijkste periode speelt zich iedere 29/30 jaar af, maar is bij iedereen weer op een ander moment in zijn of haar leven, dat ligt namelijk aan de maanstand van het geboorte moment. Dit is het activatie moment van ‘de progressieve nieuwe maan’ en is een periode van ongeveer zes jaar, waarin alles in je leven zo instelling wordt gebracht dat je unieke kernkwaliteit zich kan aandienen. Jouw kwaliteit van ZIJN wordt voelbaar en zichtbaar in je leven en dat kan je leven aardig op zijn kop zetten. Heftige verliefdheid door de intense ontmoeting met je zielemaatje, is vaak een manier om je innerlijk te openen voor dit proces wat zich in jou wil ontvouwen. Dit alchemistische proces van verbinding met wie je in Wezen bent, speelt zich af in de diepte van jouw binnenwereld. Dit is een zeer intens innerlijk alchemistisch proces, dat enorme innerlijke druk opbouwt. Als je in deze periode de innerlijke drijfveren en correcties negeert of je steeds maar blijft richten op de buitenwereld, wordt deze druk onhoudbaar. Vaak wordt je dan gedwongen om rust te gaan nemen, d.m.v. een burnout of overspannenheid. Deze ho-houders zorgen ervoor dat je toch gaat luisteren naar deze diepe innerlijke roep, die de richtingaanwijzer is voor het vinden van intens geluk en het leven van je diepste bedoeling en diepe innerlijke rust. Kosmische astrologie is een manier om je inzicht te geven in dit grote veranderingsproces en het ook praktisch handenen voeten te geven.

Collectieve heling

Collectief zijn we het punt van maximale dualiteit al gepasseerd. De omkering is al in gang gezet. De aandacht van de mens is nog steeds voornamelijk gericht op de buitenwereld. Voor het proces van heel worden en weer gaan leven vanuit eenheid en ZIJN is het nodig dat wij onze gerichtheid op de buitenwereld inwisselen voor balans tussen binnen en buitenwereld, een uiting van evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke. Hierbij midden in het leven blijven staan en deze eenheidsenergie van ZIJN van de unieke kernkwaliteit integreren in ons dagelijks bestaan.

De veranderingen die we nu zien in de wereld, laten zien dat we op een nieuw evolutieniveau zijn aangekomen. Er moeten nieuwe keuzes gemaakt worden in hoe wij met onze planeet omgaan en met elkaar. Collectief worden we aangespoord om als broeders te gaan samenleven. Dit zijn de eerste voorbereidingen voor het neerzetten van het Watermantijdperk van broederschap en gelijkwaardigheid. De veranderingen in systemen en structuren die deze beweging niet ondersteunen worden zichtbaar, zodat we de dualiteit kunnen omzetten naar leven vanuit eenheid. Zodat de maatschappij ons gaat dragen en ondersteunen in het proces van verandering en ieder mens kan leven en werken vanuit autonomie, eenheid en de eigen kernkwaliteit van ZIJN.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap  

Publicatie Spiegelbeeld december 2008

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD nov 2008: Kosmische astrologie, DEEL 1
Versnelde groei naar eenheid / Mondiale krachten en universele waarden in 2009

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD dec 2008: Kosmische astrologie, DEEL 2

Plaats een reactie