SPIEGELBEELD nov 2008: Kosmische astrologie, DEEL 1

Geschreven door: Manuela van der Knaap

6,4 minuten leestijd

De afgelopen jaren heeft Adrie van der Ven deze astrologiecolumn geschreven. Adrie heeft ook mij deelgenoot gemaakt van zijn enorme kennis, ervaring en liefde voor de astrologie toen ik zijn astrologische beroepsopleiding volgde. Vanaf deze maand neem ik het stokje van mijn leraar over. Bedankt Adrie voor het delen van je astrologische inzichten, met de lezers van Spiegelbeeld en met mij. En zo zal ik mijn astrologische inzichten ook weer delen op mijn manier.

Astrologie is vooral bekent van voorspellingen in de krant, week en maandbladen. Voor het grote publiek is hierdoor de diepere wijsheid, rijkdom en bedoeling van astrologie naar de achtergrond verdwenen. In deze column ga ik uitleg geven over de verschillende niveaus en mogelijkheden van de astrologie. De inzichten achter de belangrijke groeiprocessen in een mensenleven worden belicht vanuit de rijkdom die astrologie ons te bieden heeft, met iedere maand een andere levensfase, zoals bijvoorbeeld de midlifecrisis. Al deze processen helpen je verder om steeds meer te leven vanuit je eigen kern en geven inzicht in de aanwezigheid van omvattende ordening, richting en bedoeling van het leven.

Deze maand beginnen we met belichting van de meest gangbare mogelijkheden van astrologie. Astrologen en astrologie zijn verbonden met Uranus, deze planeet staat voor hoger bewustzijn en inzicht. Omdat iedereen zijn / haar eigen weg volgt om tot bewustwording te komen, zijn er ook zeer uiteenlopende methoden van astrologie ontstaan, bijvoorbeeld vedische, psychologische, medische en spirituele astrologie. Ik zal de meest gangbare methode en nieuwe ontwikkelingen van astrologie belichten.

Voorspellende astrologie

Je hebt vast wel eens je horoscoop opgezocht in de krant of in een weekblad, met een voorspelling
voor de komende week of maand. Dit heet popastrologie, een astrologische methode die aan de hand van alleen jouw zonneteken een voorspelling geeft voor de komende week of maand. Omdat deze astrologie van de bladen dus maar één facet belichten van wie jij bent, is deze methode erg algemeen. Je bent niet alleen je Zon; bijvoorbeeld een Ram of Maagd. Deze methode van astrologie is het meest bekend, maar geeft geen volledig beeld van wat astrologie allemaal te bieden heeft. De mens is -in mijn visie- een complex wezen, met een vrije wil. Ik zie de horoscoop vooral als een hulpmiddel om de vrije wil te ondersteunen, niet anders om. Het is niet de bedoeling dat je er naar gaat leven. De Geboortehoroscoop is een blauwdruk van een persoon. Deze blauwdruk bevat vele facetten, niveaus en mogelijkheden, zodat dit een werkelijke afspiegeling kan zijn van de complexiteit van wie jij bent als mens.

Dan is er nog een andere voorspellende astrologische methode; uurhoek astrologie. Dit is een concrete, voorspellende astrologie methode, die in de Middeleeuwen sterk is opgekomen. Je gaat met een concrete vraag naar een uurhoekastroloog en krijgt een concreet antwoord. Zoals; ga ik mijn huis verkopen, is deze samenwerking vruchtbaar of ga ik scheiden enz. Als het ontwikkelingsniveau van een persoon onbewust is, kunnen vanuit het astrale niveau, de lagere drijfveren van een persoon, redelijk goed worden voorspeld waar de situatie zich naar toe ontwikkelt. Als de persoon i kwestie redelijk bewust leeft, in verbinding met de ziel en zich bewust is van haar of zijn valkuilen en afweermechanisme en daar iets mee doet, dan zullen de voorspellingen niet altijd meer kloppen. Deze persoon leeft dan niet meer vanuit de lagere drijfveren van het bewustzijn en is in potentie vrij van de vaste patronen die hierbij horen. Niets staat dan vast, omdat je altijd de vrije keus en mogelijkheid hebt om je bewustzijn te gebruiken en jezelf te corrigeren en te groeien, ook al is het op het laatste moment. Daarom heb ik meer vertrouwen in de kracht van het geven van inzicht in groeiprocessen, waardoor iemand inzicht krijgt in zichzelf en daardoor steeds meer kan gaan leven vanuit de eigen autoriteit.

Inzicht gevende astrologie

De meeste Nederlandse astrologen werken vanuit een achtergrond binnen de psychologische astrologie. Dit is een astrologische methode, die zich vooral richt op de psychische patronen van de mens en de samenhang met de psyche. De geboortehoroscoop is de blauwdruk van deze psychische inhouden. De nadruk ligt niet op voorspellen, maar op het herkennen van gedragspatronen in de mens. Zowel blokkerende als voedende patronen. Dit biedt mogelijkheden om gedragspatronen te gaan herkennen en daardoor bewustere keuzes te maken in je dagelijkse leven. Er wordt rekening gehouden met opvoeding en leefomgeving, omdat deze zaken gedrag, keuzes en onbewuste drijfveren beinvloeden. De psychologische geboortehoroscoop biedt vele mogelijkheden. De inzichten kunnen o.a. betrekking hebben op de volgende levens-gebieden:

Met welk ‘masker’ presenteer jij jezelf als je onzeker bent?

Met welk ‘masker’ presenteer jij jezelf als je onzeker bent. Wat zijn jouw waarden en hoe is het gesteld met je gevoel van eigenwaarde. Communicatie, de thuissituatie tijdens je jeugd. Jouw vorm van creativiteit, werk, gezondheid, relaties en visievorming. Jouw rol in de maatschappij, hoe ga je om met autoriteit, wie ben jij in je sociale omgeving en wat betekenen geloof / spiritualiteit voor jou en nog veel meer.

De belangrijkste groeiprocessen in een mensenleven. De psychologische astrologie is d astrologie van het zielsniveau en geeft vooral inzicht in de belangrijkste groeiprocessen in een mensenleven. Zoals het doorbreken van je grootste levens en doodsangst tussen het 37ste en 41ste levensjaar, de midlifecrisis rond het 42ste levensjaar, je autonomie opeisen rond je 29ste en 58ste levensjaar en zo zijner nog meer voorbeelden te noemen. Deze groeimomenten in een mensenleven brengen je steeds sterker in verbinding met je eigen Kern en Kernkwaliteiten, ook wel Godzelf, Kern, Bron, Monade, enz. genoemd, zodat je steeds meer gaat leven vanuit het niveau van je Geest.

Nieuwe astrologie

De mens is drieledig in bewustzijn. Ik onderscheid het niveau van Geest, Ziel en Persoonlijkheid. De groei van de mensheid is al vele eeuwen gericht op de verbinding met het bewustzijnsniveau van de Ziel. Het in lijn staan en leven van de persoonlijkheid met het Hoger Zelf. Sinds kort zijn we collectief aangekomen op het ontwikkelingsniveau waar we het bewustzijnsniveau van de Geest integreren. Dit is jouw goddelijke aspect dat samen wil vallen en leven vanuit de persoonlijkheid en het fysieke lichaam.

Afbeelding van planeet Uranus

Tot nu toe waren er maar een handjevol mensen aanwezig op Aarde, die vanuit hun ZIJN of Godzelf leefden en spraken en dit voorleefde voor de massa. Zoals bijvoorbeeld Krisnamurti en zoals de bijbel beschrijft over Jezus en de apostelen die de Heilige Geest ontvingen. De voorlopers van het collectief zijn er nu aa toe deze integratie van de Bron, het alomvattende Goddelijke Wezen te maken.

Voor dit proces is het nodig dat wij onze gerichtheid op d buitenwereld omkere naar grotere gerichtheid op onze binnenwereld. Leven vanuit een grotere balans tussen binnen en buitenwereld, maar wel midden in het leven blijven staan en deze energie van ZIJN integreren in ons dagelijks bestaan. Dit is helemaal thuiskomen en voelen dat je werkelijk tot rus komt en je diepste bedoeling leeft. Dit proces voltrekt zich geleidelijk gedurende het leven en als je de intentie hebt te groeien in bewustzijn, ontvouwt in het leven deze goddelijke laag van ZIJN zich in jou.

De nieuwe soorten astrologie begeleiden dit proces van integratie van de Bron. Deze nieuwe astrologie is astrologie van de binnenwereld, van de ZwarteMaan. Zwart genoemd, omdat deze Maan niet zichtbaar is in de buitenwereld. Ik noem het kosmische astrologie. Deze manier van astrologie helpt je om je Kernkwaliteit en jouw Godszelf te gaan her-kennen en te integreren in je dagelijks leven. En dat betekent dat je de binnenwereld integreert in de buitenwereld. Volgende maand meer over de nieuwe astrologie.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap  

Publicatie Spiegelbeeld november 2008

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD mrt 2008: Waarde in revisie
SPIEGELBEELD dec 2008: Kosmische astrologie, DEEL 2

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD nov 2008: Kosmische astrologie, DEEL 1

Plaats een reactie