SPIEGELBEELD jun 2009: Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 1

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,5 minuten leestijd

Deze maand gaan we verder met het behandelen van de belangrijkste transformatiemomenten in een mensenleven. Deze maand behandelen we de transformatiemomenten van Pluto, beschreven vanuit de kosmische astrologie, de astrologie van de Kern en haar Kernkwaliteit. Pluto vertegenwoordigt de energie van transformatie, macht en onmacht. Zij activeert het ZIJN en leven vanuit je Kern, tenminste als haar boodschap begrepen wordt.

Pluto staat voor de kracht van acceptatie en loslaten. Ze vraagt van ons om door de dood heen te gaan en te herrijzen uit de as als een Phoenix. Als we niet in acceptatie leven, dan leven we niet in het nu. We ervaren dan macht en onmacht en proberen situaties te veranderen. Daar gaat heel veel energie naar toe en laat zich zien in macht en controle van jezelf en de ander.

Macht en controle

Macht en controle hebben in de huidige maatschappij aanzien. Het wordt vaak gezien als een pré om situaties en mensen te kunnen controleren of naar je hand te zetten. Bot gezegd is dit gewone manipulatie. Eigenlijk wordt hiermee een signaal afgegeven dat het iets oplevert als je alles naar je hand zet. Het probleem met macht en controle is dat het verhindert energie op een natuurlijke manier te laten stromen.

Bij een natuurlijke stroom van energie, vormt de creatie zich bijna als vanzelf, dan is het niet nodig om de stroom van het leven te controleren. We kunnen dan eenvoudig waarnemen wat er is en op een open manier meewerken aan een gezamenlijke creatie. Dat wat niet echt met je resoneert laat je gewoon gaan en daardoor worden we gespaard voor ongezonde situaties en zijn macht en onmacht niet aan de orde.

Als macht en controle aanwezig zijn, proberen we vanuit angst situaties te voorkomen en te controleren. Angst is dus de raadgever. Maar het leven heeft ook voor dit thema wat transformatiemomenten in petto, zodat we kunnen leren samen te werken met de stroom van het leven. Zodat we kunnen leven vanuit acceptatie, loslaten wat niet bij ons past en daarmee ja te zeggen tegen de stroom van het leven en door je grootste angst heen te gaan.

Jonger in onze kracht

Pluto vierkant Pluto, het belangrijkste transformatiemoment van Pluto in het leven vindt nu voor de meeste mensen plaats rond het 38ste levensjaar. Omdat Pluto nu op topsnelheid door ons zonnestelsel heen beweegt, wordt tegenwoordig dit transformatiemoment veel eerder in het leven beleefd. Sommigen ervaren dit nu zelfs rond hun 35/ 36ste. Mensen die rond 1930 zijn geboren hadden dit moment rond hun 48/ 49ste en begin 1900 pas rond hun 65ste. Dit betekent dat we tegenwoordig veel jonger uitgedaagd worden om onze kracht op te pakken, dan de mensen die een eeuw geleden leefden. Het thema machten onmacht krijgen we nu dus relatief jong te verwerken. Meestal duurt dit transformatieproces tien maanden, maar voor mensen waar Pluto samenstanden maakt met andere hemellichamen, zoals bij personen die geboren zijn rond 1968, dan kan dit proces tot wel zo’n 5 jaar aanhouden.

Leven vanuit acceptatie, loslaten wat niet bij ons past

Loslaten van het verleden

Het transformatieproces van Pluto vierkant Pluto helpt ons om in het reine te komen met het verleden. Het verleden los te laten en daardoor samen te vallen met de dieptes in jezelf, congruent te leven in het nu, dus het leven te beleven in haar volle omvang.

Macht of onmacht

Vóór dit transformatieproces van Pluto vierkant Pluto zit je gevangen in een grote angst voor iets. Bijvoorbeeld een (doods) angst voor groepen mensen, angst voor God, angst voor verbinding of juist angst voor verlies van verbinding.

Een reactie op deze Plutonische (doods) angst maakt dat je situaties uit de weg wilt gaan vanuit het gevoel van onmacht en de overtuiging dat je niets kunt inbrengen tegen deze overmacht. Je voelt je slachtoffer en maakt jezelf kleiner en past je aan. Op andere momenten probeer je met controle, manipulatie en macht situaties te veranderen. Dit mondt vaak uit in het verlies van heel veel energie, doordat we vast komen te zitten in het onderdrukken, manipuleren en controleren van situaties. Meestal wisselen de reactie van macht en onmacht zich af, maar het kan ook zijn, dat je gekozen hebt voor één pool van dit thema, zodat de andere pool door je omgeving wordt ingevuld.


God van de onderwereld

Dit transformatieproces van Pluto vierkant Pluto kan je hieruit bevrijden. Je krijgt eerst te zien en te voelen waar je situaties niet accepteert en macht of onmacht ervaart. Alles in jouw leven wordt zo in stelling gebracht dat je er ook doorheen kunt breken, ook al lijkt het daar vaak niet op. Want je moet het onacceptabele accepteren. Het zijn die situaties die je niet kunt accepteren, want dat voelt als doodgaan. En dat is nu precies wat Pluto van je wil. Dat je opgeeft, loslaat en als het ware doodgaat, waardoor je herrezen vanuit de as weer als een nieuw mens verder kunt gaan. Pluto wordt ook wel de God van de onderwereld genoemd. De onderwereld is eigenlijk niets meer of minder dan dat wat wij afwijzen in onszelf en daarmee in anderen. We verwijzen het naar het onderbewuste, de onderwereld.

Een voorbeeld

Ik zal het transformatieproces van Pluto vierkant Pluto uitleggen aan de hand van een voorbeeld van Pluto in het 7de huis in Leeuw: Je hebt moeite om tot zelfexpressie te komen in relaties. Vaak heb je het gevoel je te moeten aanpassen. Door de onbewuste doodsangst voor het tonen van je kracht en jezelf tot expressie te laten komen in verbinding met de ander, trek je mensen en relaties aan waarin het altijd om de ander draait. Tenzij je de andere pool kiest en dan manipulerend of in de overpowering in de verbinding aanwezig bent. Je kunt je niet ontspannen in verbinding met de ander. Je ervaart afwisselend macht en onmacht om in verbinding met anderen te kunnen zijn. Tijdens het transformatieproces van Pluto vierkant Pluto wordt je zo intens uitgedaagd door de mensen om je heen, dat het wel lijkt alsof ze tegen je samenspannen. Je MOET nu je kracht tonen en de expressie van jezelf centraal stellen in de verbinding met de ander, anders blijf je nergens meer. Ga je in je kracht staan dan volgt er respect. Maar alleen als er werkelijk een grotere basis in de relatie aanwezig is. Dan wordt de relatie weer naar een gezonde verbinding getrokken en kun je eindelijk ontspannen. Je hoeft niet meer constant te touwtrekken met de ander om je ding te mogen doen en te stralen.

De verbindingen die je niet echt dienen zullen wegvallen en soms kan het lijken alsof er niemand meer over is om je mee te verbinden. Waar het om gaat is dat Pluto de schellen van de ogen haalt en je laat zien en ervaren welke situaties je levenskracht en vreugde wegzuigen en je niet dienen. Je komt dan in acceptatie dat het is zoals het is. Je gaat zien waar je net doet alsof het niet zo is en niet wilt zien wat er werkelijk aan de hand is. Je moet onder ogen zien waar je zelf ongezonde situaties creëert of in deze situaties blijft. Terwijl het veel heilzamer zou zijn om bepaalde verbindingen gewoon niet aan te gaan of los te laten, omdat ze niet heilzaam voor je zijn. In dit transformatieproces MOET je dit leren. Dit noemen we ‘Het kraken van Pluto’.

‘Het kraken van Pluto’

Als we de te transformeren doodsangst zien als een noot, die in een dikke harde schil gevangen zit, dan is het transformatieproces van Pluto vierkant Pluto een moment waarin er zoveel druk wordt opgebouwd, dat de schil breekt en de noot gekraakt wordt. Je gaat dan door het proces heen en vanaf dat moment kun je de angst bewuster hanteren. Je ziet dat je niet sterft en je kunt de situaties meer zien zoals ze werkelijk zijn. Je wordt niet meer verdoofd door je angst. Je hebt immers meegemaakt waar je zo bang voor was en zie, je leeft nog en het heeft je uiteindelijk ook nog wat opgeleverd. Je bent namelijk bevrijdt uit situaties die niet heilzaam voor je zijn. Na ‘Het kraken van Pluto’ wordt het nooit meer hetzelfde. Je gaat als het ware door een sluis heen. Er komt veel energie beschikbaar, doordat je geen energie meer hoeft te steken in controle van de stroom van het leven. Je kunt aanspraak maken op kracht in jezelf en keer op keer wanneer je in oude situaties verzeild raakt, kun je dit transformatieproces weer activeren in jezelf.

Volgende maand meer over de heilzame uitwerking van dit transformatieproces en de functie van Pluto als poortwachter om te kunnen leven vanuit je ZIJNskracht. Ook bespreken we het transformatiemoment van Pluto driehoek Pluto op een later tijdstip in het leven, waarin je kracht op een natuurlijke manier kan stromen en de ZIJNskracht optimaal ervaren kan worden.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap   

Gepubliceerd Spiegelbeeld juni 2009

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD mei 2009: Saturnus, autoriteit en begrenzing
SPIEGELBEELD jul/aug 2009:Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 2

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD jun 2009: Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 1

Plaats een reactie