SPIEGELBEELD jul/aug 2009:Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 2

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,2 minuten leestijd

Dit is deel 2 dat gaat over de transformatiemomenten van Pluto, als één van de belangrijke transformatiemomenten in het leven, beschreven vanuit de kosmische astrologie, de astrologie van de Kern en haar Kernkwaliteit. Pluto vertegenwoordigt de energie van transformatie, macht en onmacht. Zij activeert het ZIJN en leven vanuit je Kern als haar boodschap begrepen wordt. Het leven is dan een stroom van toevalligheden en synchroniciteit.

Vorige maand kon je lezen over de belangrijkste levensles en transformatiemoment van Pluto; Het ‘Kraken van Pluto’, wat meestal plaatsvindt zo rond je 38ste levensjaar. Als je dit proces aangaat en door de (doods) angst heen gaat, dan komt er dus veel energie vrij voor andere zaken. Je kunt gaan leven vanuit je kracht. Pluto is dan ‘gekraakt’, het proces is doorleefd, maar helaas nog niet altijd begrepen. Dit komt doordat tijdens deze astrologische activatie, het proces van (transit) Pluto vierkant (radix) Pluto, alles in je leven meewerkt om jou door dit proces heen te duwen. Je kunt niet anders, je MOET door de angst heen en gaat gevoelsmatig dood, maar je kracht herrijst uiteindelijk als een feniks uit de as. Voor iedereen ligt deze grote angst weer op een ander levensgebied. Bijvoorbeeld een angst voor groepen mensen, angst voor God, angst voor verlies of vervorming in communicatie, angst voor verbinding of juist angst voor verlies van verbinding.

Oude patronen

Vaak verval je later weer in oude patronen en houd je jezelf weer gevangen in macht en onmacht. Dan is het belangrijk om opnieuw door dit plutonische proces heen te gaan. Je kunt nu de angst hanteren en omzetten naar kracht, die ervaring heb je opgedaan. Het is van belang dat deze opgedane ervaring herinnert wordt en opnieuw wordt ingezet. Zodat je kunt blijven leven vanuit je kracht. Daarbij moeten we dus zelf actief ons bewustzijn en kracht inzetten en blijven inzetten.

Nieuwe groeikansen

Mocht je na dit proces weer in oude patronen van onmacht en macht vervallen zijn, dan biedt het leven je in de tijd weer opnieuw een opening en groei in dit proces. Voor de meeste mensen is zo rond je 50ste levensjaar het proces van (transit) Pluto driehoek (radix) Pluto weer actief. Voor mensen geboren rond 1930 was dit rond het 60ste levensjaar en voor de huidige jongeren geboren rond 1990 zelfs pas rond hun 65ste levensjaar. Pluto gaat nu op topsnelheid door ons zonnestelsel heen. In het verleden en de toekomst valt de leeftijd van de Pluto-activaties dan ook op latere leeftijd.

Met eenvoud in je ZIJNskracht

In dit proces heb je de wind mee. Alles in je leven is erop gericht om jou in je kracht te zetten. Je kunt heel eenvoudig in de acceptatie zijn. Het is gewoon zoals het is. Je hoeft niets te veranderen, situaties niet, jezelf niet, maar de ander ook niet. Je verliest geen energie meer aan zaken die jou, de situatie of de ander niet dienen. Daardoor kom je eenvoudig in verbinding met je innerlijke ZIJNskracht.

Het leven is dan een stroom van toevalligheden en synchroniciteit

De angst voorbij

Om deze heerlijke en vooral krachtige periode in je leven van Pluto driehoek Pluto te kunnen beleven, moet je kracht wel vrijgemaakt zijn. Het vrijmaken van je kracht gebeurt in het eerste grote proces van Pluto zo rond je 38ste levensjaar. Als je deze levensles/proces van Pluto niet hebt doorleefd, maar in angst bent blijven hangen, dan moet je nu eerst die angst nog loslaten om echt in je kracht te kunnen zijn. Pas na het loslaten van de (doods)angst en het durven accepteren dat het is zoals het is, kun je de vruchten plukken van dit levensproces, waarin alles lijkt mee te zitten.

Je leeft dan voorbij macht en onmacht. In totale openheid richt je je op mogelijkheden voor het inzetten van kracht, in plaats van je te richten op angst, voor wat deze levensstroom van ZIJN eventueel zou kunnen blokkeren. Daarmee verwerf je stabiliteit in je leven. Je volgt je eigen levensstroom en staat op een vanzelfsprekende manier voor het doen van jouw ding. Angst en de blokkerende situaties worden zo niet opgeroepen en krijgen geen aandacht, omdat jij je daar helemaal niet op richt. Je volgt gewoon je eigen koers. Je kunt buiten situaties van macht en onmacht blijven en daardoor helder blijven zien waar je pad ligt en jouw kracht en kernkwaliteit kunnen worden ingezet.

Transformatiemomenten van Pluto

Dit is deel 2 dat gaat over de transformatiemomenten van Pluto, als een van de belangrijke transformatiemomenten in het leven, beschreven vanuit de kosmische astrologie, de astrologie van de Kern en haar Kernkwaliteit. Pluto vertegenwoordigt de energie van transformatie, macht en onmacht. Zij activeert het ZIJN en leven vanuit je Kern als haar boodschap begrepen wordt. Het leven is dan een stroom van toevalligheden en synchroniciteit. Daarom is Pluto de wachter op de drempel om het ZIJN te ervaren. Als er geen behoefte meer is aan controle en het beheersen van anderen en jezelf, maar alles er mag zijn, gewoon zoals het is, dan leven we vanuit totale openheid en dan kan ‘het grote niets’, het ZIJN, zich opbouwen. Dán is het mogelijk dat jouw kern, de bron, hoger dimensies en jouw persoonlijke kernkwaliteit (de Zwarte Maan) door je heen gaan werken. De kracht van Pluto moet beheerst worden, helemaal eigen zijn, om werkelijk open te kunnen leven, zonder verborgen agenda en angst voor, stel dat…

Medeschepper ZIJN

Pluto heerst over het onderbewuste. Heb je deze levenslessen begrepen, dan heb je de toegang tot het onderbewuste verworven. Er is geen ruimte meer voor dualiteit en afgescheidenheid van het onderbewuste. Alles wat we hebben afgewezen in onszelf (en de ander) en daarmee hebben verwezen naar het onderbewuste en daar wordt vastgehouden, mag en kan geheeld worden. Niets wordt veroordeeld of mag er niet zijn. Niets wordt nog verwezen naar het onderbewuste. Alles mag de natuurlijke plek innemen in het geheel, waardoor de stroom van het leven en de Bron kunnen stromen. Er is dan geen blinde vlek meer naar een negatief onderbewuste, dat dualiteit vasthoudt en creëert, maar alleen openheid, onderzoeken en ZIJN. We hoeven dan alleen de stroom te volgen en mee te werken als medeschepper. Dan komen we als mens eindelijk in onze eigenlijke functie om hemel en aarde te verbinden als medeschepper van het alomvattende. Ieder vanuit de eigen unieke kernkwaliteit.

Kosmische kernkwaliteit

In het decembernummer 2008 van Spiegelbeeld, leg ik uitgebreid uit wat die persoonlijke Kosmische kernkwaliteit nu eigenlijk is. Ik zal nu nog even kort de essentie benoemen. Het is onze Godsvonk, jouw persoonlijke verbindingen met de Bron. Het is jouw unieke stukje van de eenheid, jouw specialisme. Je hebt vanaf de oerknal ervaring opgedaan met dit stukje bewustzijn van de eenheid, waardoor je dit unieke specialisme van de eenheid hebt leren gebruiken in de dualiteit en kunt vormgeven.

ZIJN

Als er geen controle en alleen maar openheid is, dan komen we dus in het grote NIETS, het ZIJN. Alles mag gewoon zijn wat het is en daarom kan alles zijn natuurlijke plaats in het geheel in nemen. Je wordt dan een multidimensionaal kanaal voor de energie van ZIJN van de Bron en jouw persoonlijke kernkwaliteit kan zich manifesteren in de materie. Dit ZIJN vormt een veld waarin eenheid kan bestaan. Het leven is dan een stroom van toevalligheden en synchroniciteit. Alles valt in elkaar en het klopt. Dat is wat het veld van eenheid in de materie creëert. Als je vanuit dit veld anderen ontmoet, is het mogelijk om vanuit eenheid samen te ZIJN, te helen en vanuit het hart te leven, vanuit innerlijke stilte en rust. ZIJN in de huidige realiteit.

Er zijn nog meer individuele activatie momenten in het leven waarin Pluto ons levenslessen leert, maar de fase rond je 38ste en 50ste zijn wel erg belangrijk in onze groei naar eenheid. De huidige realiteit op dit moment is, dat sommige van ons af en toe en in de toekomst steeds vaker en langer in deze staat van ZIJN zullen verkeren. We zijn aan het ontwaken en komen meer en meer in onze kracht. De boodschap van Pluto wordt steeds beter begrepen en toegepast. We zullen vanuit onze innerlijke kracht en bewustzijn actief zelf en steeds opnieuw een opening moeten creëren voor het ZIJN, waardoor dualiteit omgezet kan worden naar eenheid. Daarin mogen we onze Kosmische kernkwaliteit herinneren, ontdekken en groeien naar steeds meer leven vanuit eenheid, als medescheppers van de alomvattende stroom van de Bron. Hierin is de Kosmische astrologie een liefdevolle en inzichtgevende gids.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap   

Gepubliceerd Spiegelbeeld juli/ augustus 2009


Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD jun 2009: Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 1
SPIEGELBEELD sept 2009: Eclips van vernieuwing

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD jul/aug 2009:Transformatiemomenten van Pluto, DEEL 2

Plaats een reactie