SPIEGELBEELD nov 2009: Uranus, vrijheid, licht, bewustzijn, DEEL 2

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,3 minuten leestijd

Deze maand deel twee van het belangrijkste transformatiemoment van Uranus, de planeet van vrijheid, licht, ‘hoger’ bewustzijn, het ‘hoger zelf’ en ‘Eros’ de levenskracht. Dit transformatiemoment is de midlifecrisis die we beleven rond het 40ste levensjaar. Het ‘hoger zelf’ klopt aan de deur. Vele vluchten naar een nieuwe liefde en horen de innerlijke boodschap niet. In dit artikel uitleg over de rijkdom die ligt te wachten om in deze levensfase tot je te nemen.

De basis van de informatie over Uranus komt voort uit de wijsheid van de psychologische astrologie. In deze column bespreken we deze inzichten vanuit de invalshoek van de kosmische astrologie. Dit is de astrologie van de kernkwaliteit, het goddelijke ZIJN in de mens.

In vogelvlucht

Tussen het 38ste en 45ste levensjaar kan het zijn dat je leven, lichaam en geest staan te schudden op de grondvesting. Uranus klopt aan de deur en kondigt verandering aan. Eros, de kracht van het leven laat zich voelen. Het leven wil geleefd worden tot in het kleinste deeltje van je cellen. Het leven wil bezield worden en bewust geleefd. Het mannelijke en vrouwelijke wil in balans komen, waardoor de Kundalini, die lag te slapen in de wortelchakra, wakker wordt en zich een weg zoekt door de chakra’s heen. De Kundalini heeft de potentie om op haar weg naar boven alle blokkades weg te branden en dit veroorzaakt vaak veel ongemak. Uranus de planeet van vrijheid, licht en bewustzijn komt ons bevrijden en opladen zodat de tweede helft van ons leven een feestje kan worden gevuld met levenslust en -kracht. Dit artikel gaat over het proces van (transit) Uranus oppositie Uranus (radix).

Wanneer?

Dit transformatieproces van levenkracht van Uranus kan een jaar duren, maar gemiddeld zo’n 18 maanden. Mensen geboren voor en rond 1950 zijn meestal tussen het 38ste en 40ste levensjaar als deze periode aanbreekt. Voor de mensen geboren rond 1968 begint deze periode iets later in het leven, zo tussen het 40ste en 42ste levensjaar en de leeftijd loopt nog verder op voor de geborenen rond 1980 met het 42ste en 43ste levensjaar als aanvang van dit transformatieproces.

Fysieke en energetisch ervaringen

Deel één van dit artikel in het oktobernummer, beschreef vooral de psychologische en spirituele beleving die de meeste mensen ervaren tijdens dit transformatieproces, dat zich vooral uit in het zoeken naar nieuw evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke. In dit artikel beschrijf ik vooral de fysieke en energetische ervaringen. Op deze niveaus gebeurt ook heel veel tijdens dit transformatie-proces.

Hersenen

Ook op fysiek en energetisch niveau zoeken het mannelijke en vrouwelijke een groter evenwicht, samenwerking en gelijkwaardigheid. Het mannelijke is elektrisch geladen en het vrouwelijke magnetisch. Deze velden gaan een wisselwerking met elkaar aan in de cellen en creëren een elektromagnetisch veld. Tijdens dit transformatie-proces kunnen er verschuivingen plaatsvinden in dit elektromagnetische veld. Er wordt evenwicht gezocht tussen het elektrische en magnetische, waarin Spirit ( het’Hoger Zelf’) zich kan manifesteren. Ook in de twee hersenhelften wordt een nieuw evenwicht gezocht tussen de intuïtieve rechter hersenhelft en de verstandelijke linkerhersenhelft. Ook kunnen er nieuwe verbindingen ontstaan in de hersenen en tussen de hersenhelften.

Elektromagnetische verschuivingen

Deze verschuivingen kunnen nogal eens grote ongemakken veroorzaken. Een vrouw die bijvoorbeeld haar kracht wil oppakken in deze fase komt situaties tegen waarin ze moet gaan staan voor zichzelf. Door deze uitdaging aan te nemen gaat het elektromagnetisch veld in haar cellen zich aanpassen en vinden er verschuivingen plaats om een nieuw evenwicht te vinden. Ook de dichtheid in de cellen vermindert en een intens regeneratie-proces vindt plaats. Haar lichaam kan zelfs gaan zweten en schudden. Ze kan zich ineens intens zenuwachtig voelen, terwijl er tegelijk rust, zekerheid, standvastigheid en een open hart aanwezig zijn. Vaak kan in plaats van rust ook totale twijfel aan zichzelf en aan alles wat zeker was toeslaan. Ze kan zelfs het gevoel hebben gek te worden. Vaak wisselen grote innerlijke onrust en instabiliteit zich af met intense innerlijke rust. Dit houdt aan tot het elektromagnetisch veld in de cellen een nieuw evenwicht heeft gevonden.

Fysieke klachten

Het lichaam en het zenuwstelsel kunnen het zwaar hebben in deze periode. Het zenuwstelsel verbindt de kosmische energie van het ‘Hoger Zelf’ en bewustzijn met het lichaam en deze verbinding wil in dit transformatieproces worden hersteld. Daarom heeft het zenuwstelsel nu een zware taak. Alle organen en cellen in het lichaam willen bezield worden, zo ook het hart. Liefde begint bij liefde voor jezelf, voordat je het kunt delen met anderen. Liefde voelen op alle niveaus voor jezelf is voor vele mensen niet gemakkelijk. Het lichaam kan dit protest naar zelfliefde laten zien door fysieke klachten van het hart. Het is raadzaam om fysieke problemen uit te sluiten door bij angst voor hartklachten of andere fysieke problemen je te laten onderzoeken en naar de huisarts te gaan.

Kundalini

Deze transformatie van levenkracht is een natuurlijk moment in het leven waarin de Kundalini zich kan manifesteren. Het evenwicht in het elektromagnetisch veld in de cellen maakt dat de Kundalini uit haar zetel in het basischakra omhoog kan komen. De levenkracht van Eros komt vrij. Het lichaam wordt geladen met pure kosmische seksuele energie, pure schepping- en levenskracht, die het lichaam verjongen. Daar waar je geblokkeerd bent zal de Kundalini blijven steken en een proces creëren om de betreffende chakra vrij te maken. Daarbij is het mogelijk om ervaringen te hebben van hitte in de ruggengraat, witte licht explosies te zien en visioenen of ontmoetingen met je gidsen/ begeleiders uit de ongeziene wereld en je Goddelijke Kern, die jou je levensdoel laten zien. Dit transformatieproces hoeft niet altijd heftig te verlopen, het kan zich ook heel geleidelijk en subtiel voltrekken.

Niets van gemerkt!

Misschien denk je nu wel, ik heb helemaal niets ervaren in deze periode. Dan kan het zijn dat je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten al redelijk goed in evenwicht waren voor dit transformatieproces begon. Het proces heeft zich dan heel geleidelijk en bijna niet merkbaar voltrokken. Maar het kan ook zijn dat je de uitdagingen die werden aangeboden niet bent aangegaan of dat de omstandigheden er niet naar waren om dit te kunnen doen. Vaak zijn we ook te druk om de signalen serieus te nemen en op te pakken. Deze periode van de midlifecrisis in het leven waarin je levenkracht geactiveerd wordt is een van de meest vruchtbare perioden in het leven, waarin we enorme groei kunnen doormaken.

Andere transformatiemomenten

Het is niet zo dat als je deze transformatie niet hebt opgepakt, deze kans voorbij is en niet meer terugkomt. Er zijn nog veel meer persoonlijke momenten van groei in het leven. Zoals de activeringsmomenten van de Kernkwaliteit/ Gods-vonk, uitgelegd in het decembernummer van 2008 en maart 2009. Het transformatieproces van Uranus is erop gericht om ons in een relatief korte tijd te bevrijden van blokkades in het lichaam en het leven en een bewust levend mens van ons te maken. Met de nadruk op het mens zijn, in alle facetten van je leven.

Begeleiding

Begeleiding door professionals is in deze fase zeer effectief. Zoals hulp van mensen die het rijzen van Kundalini kunnen begeleiden, evenwicht kunnen brengen in het zenuwstelsel en tussen de hersenhelften. Het uitwerken van blokkades kan in deze periode razendsnel. Het onderzoeken van je levenspad is in deze fase ook heel belangrijk en kan nieuwe inzichten en evenwicht brengen. Onderzoek naar andere levens kan ook veel inzicht en verlichting brengen.

Ontwaken

Dit transformatiemoment van de Uranus oppositie laat ons spiritueel ontwaken als we nog niet wakker zijn. Een periode van creatieve doorbraken, enorme groei van bewustzijn en voor sommigen zelfs ontmoetingen met gidsen, het eigen‘Hoger Zelf’/ de ‘Goddelijke Wezenskern’ of een periode met visioenen. Er is een verschil met de transformatiemomenten van de Zwarte Maan, de Goddelijke Wezenskern (prog. nieuw en volle Maan). In deze transformatieperiode zoekt de Goddelijke Wezenskern de weg van de minste weerstand, daar waar deze kracht ervaren kan worden. Dit is meestal in het werk. Maar het is heel vaak zo dat deze Goddelijke Wezenskwaliteit in sommige facetten van het leven nog niet kan worden geleefd en daar nog steeds de overlevingsstrategie actief is. Tijdens deze transformatieperiode van de Uranus oppositie wil Spirit, het kosmische ZIJN in alle levensgebieden, in het hele leven doordringen. Daar waar je spiritueel nog niet helemaal volwassen bent geeft Spirit de impuls om te ontwaken. Als mens zijn we hier op deze leeftijd nu rijp voor en kunnen we worden verlicht en bewust worden tot in onze cellen, zodat we kunnen leven als een evenwichtig kosmische mens. We worden als totaalmens spiritueel volwassen. Toch zal ook na deze transformatieperiode de groei gewoon doorgaan, die is oneindig.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap 

Gepubliceerd Spiegelbeeld november 2009

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD okt 2009: Uranus, vrijheid, licht, bewustzijn, DEEL 1
SPIEGELBEELD dec 2009: Cheiron, van kosmische wond naar meesterschap

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD nov 2009: Uranus, vrijheid, licht, bewustzijn, DEEL 2

Plaats een reactie