SPIEGELBEELD nov 2010:

Geschreven door: Manuela van der Knaap

8,4 minuten leestijd

In dit artikel kun je lezen over de persoonlijke gevolgen van de trillingsverhogingen in je leven. Met vele kosmische astrologische spelers in de Vissen-maagd as wordt van ons gevraagd het grotere geheel te dienen met behoud van individualiteit en autonomie ( Pluto in Steenbok ). De vorming van het nieuwe kabinet dient als praktisch voorbeeld van wat zich nu aan het ontvouwen is in ons collectief.

In deze tijd ervaren wij een versnelde groei naar eenheid, waardoor de trilling van energie in ons lichaam versnelt. Voeding met een lage energiewaarde kan dan verstoring veroorzaken. Ons voedsel vult ons, maar het meeste voedt ons niet echt meer. Daarom ga je vanzelf tijdens deze omschakelingsperiode voelen dat je anders moet gaan eten. Het eten van vers levend voedsel zoals biologische kiemen, groente en fruit /sap is daarin zeer ondersteunend. ( Boekje: Kiemen in onze voeding van Claude Gelineau ISBN: 90 6030 348 2 ) Door het binnenkomen van hogere trillingen zal je lichaam gaan ontgiften en is het raadzaam om aandacht te besteden aan reiniging van je lichaam. Langdurig en consequent gebruik van chlorofyl, vooral bijvoorbeeld verse sap uit tarwegras, is zeer helend, ontzurend, repareert en voedt je lichaam intens. Intuïtief zul je aanvoelen wat voor jou de juiste voeding is en wat je nodig hebt om je lichaam te ondersteunen.

De trilling van energie in ons lichaam versnelt

Werk

Pluto in Steenbok, Cheiron conj. Neptunus, Uranus conj. Jupiter in Ram tegenover Saturnus zijn allemaal actuele astrologische standen die ervoor zorgen dat de bestaande structuren aan het veranderen zijn. Alles van buitenaf wat je in structuren dwingt, zoals een chef, baas, partner en baan en daarmee teveel jouw leven dicteren zijn nu onderhevig aan veranderingen. Ze zullen je uitputten, zodat je niet meer verder kunt, want de collectieve energie ondersteunt het doorduwen met de wil steeds minder en minder. Ze zijn niet gebaseerd op autonomie en ondersteunen jou niet of onvoldoende in je authenticiteit. Deze oude machtsstructuren en energieën kunnen niet gemakkelijk meerbestaan in de nieuwe energie.

Symptomen van integratie

De zwarte Maan staat nu in Vissen tot 24 maart 2011 en daardoor wordt de energie van de Bron, eenheid en het universele nu enorm in ons aangesproken en kunnen we opgetild worden in een versnelling naar eenheid. Je kunt een enorme hoeveelheid energie en licht door je heen voelen stromen. Velen kunnen ook niet of slecht slapen door de veelheid aan energie. In deze periode kun je ook problemen ervaren met het focussen van je aandacht of juist een te grote focus, waardoor je helemaal in beslag genomen wordt door iets pietluttigs ( Maagd-Vissen ). Er wordt dan op iedere slak zout gelegd, alles moet perfect zijn.

Organisatie

Het overlevingsmechanisme (Priapus) staat nu tot 24 maart 2011 in Maagd en daardoor worden we geconfronteerd met alle afgescheiden aspecten die wij nog in ons hebben en veroordelen in anderen en in onszelf. Je kunt in het dagelijkse leven veel afgescheidenheid zien. Kritiek en projecties kunnen in deze periode enorm zijn. We gaan zien en ervaren waar organisatie van de praktische dagelijkse zaken niet klopt. Ook de organisatie in bedrijven laat nu de hiaten zien en ervaren en daardoor worden wij ons bewust dat er iets moet veranderen. Kritiek en hameren op betere prestaties zal alles alleen nog maar meer onder hoogspanning zetten en de organisatie nog meer ontwrichten.

Kabinetsformatie

In Nederland zijn we de hele zomer druk geweest met het vormen van een nieuw kabinet. De omstandigheden vroegen om een nieuwe structuur ( Pluto in Steenbok ), die de verschillende politieke partijen dwong om de eigen wensen in een groter kader te plaatsen, zodat het hogere doel, namelijk; regeren bereikt kon worden. Er is een verschil tussen het dienen van het eigen collectief van de partij of werkelijk een volksvertegenwoordiger zijn en het hele grotere geheel van een land en de mensen dienen. Dit is de Zwarte Maan in Vissen met het overleving /aardingspunt in Maagd, die ons leert ons in te zetten voor een hoger /groter doel. Ons huidige politieke systeem biedt niet echt ruimte om werkelijk het hele collectief te dienen, maar dit is eigenlijk wel wat het volk vraagt en laat dat zien met de verkiezingsuitslagen. Men is ontevreden met het huidige bestuur, de gevestigde orde. Als we de afgescheidenheid dienen en versterken, dan verliezen we uit eindelijk allemaal. Dat is de wijsheid van de kosmische spelers als Cheiron, Neptunus en de zwarte Maan in de Vissen-Maagd as.

Mythen

Mythen kunnen ons de diepere achterliggende wijsheid laten zien. Daarom wil ik hier graag de Mythe van Poseidon en koning Midas delen, die Vissen-Maagd principe duidelijk maakt en vooral de les en meesterschap van Cheiron in Vissen verteld. Poseidon regeerde over de zee. Hij stond bekent om zijn buien en woede aanvallen waarmee hij stormen en grote golven uitzond die de vestingen van steden vernietigde. Het was gewoon om met Poseidon te onderhandelen om zo de stad te kunnen sparen. Koning Midas deed dit ook en beloofde zijn beste stier te offeren als Poseidon zijn stad zou sparen. Maar koning Midas hield zich niet aan zijn aanspraak en offerde een gewone stier en hield de bijzondere witte stier voor zichzelf. Toen Poseidon daar achter kwam besloot hij met de hulp van Aphrodite wraak te nemen en de vrouw van koning Midas een obsessieve passie te bezorgen voor de witte stier. De vrouw Pasiphaë raakte zwanger van de witte stier en baarde de monsterlijke Minotaur. Deze werd opgesloten in een labyrinth en zorgde regelmatig voor menselijke slachtoffers.

Uitleg mythe

Deze mythe laat ons zien dat als er niet zuiver wordt gehandeld om het grotere geheel; het collectief te dienen, dit een obsessie veroorzaakt voor wat wij niet willen loslaten, en slacht-offers zal maken onder wat wij willen beschermen, namelijk het collectief.

Als wij niet werkelijk het grotere geheel willen dienen, maar alleen onszelf, dan geeft dit uiteindelijk leed van het grotere geheel.

Zuivere intenties

De kosmische astrologische spelers zoals Cheiron in Vissen in samenstand met Neptunus en zwarte Maan in Vissen, overleving /aardingspunt in Maagd, maken ons bewust maken van de wisselwerking tussen individualiteit en het grotere geheel ( collectief ) en de mogelijkheden die deze twee polen te bieden hebben. In de uitvoering van het regeerakkoord zal zichtbaar worden of iedere partij met zuivere ( Maagd ) intenties de verbinding is aangegaan en niet te veel het eigen gewin voorop heeft gesteld. Als de intenties niet kloppen dan is het mogelijk dat de verbinding die men aangegaan is om het hoger doel te bereiken zal wankelen of zelfs wordt verbroken. Ik schrijf dit artikel eind september en dan moet het regeerakkoord nog terug naar de afzonderlijke partijen om te moeten worden goedgekeurd. De energie van wat er geleerd kan en mag worden laat zich niet misleiden, en daardoor zal de tijd ons dus leren wat de werkelijke drijfveren zijn.

Kritiek en projecties kunnen in deze periode enorm zijn

Astrologische standen

Collectieve astrologische spelers op het ziels- en psychologische niveau zoals Jupiter, Saturnus, Uranus en Pluto laten de invulling en strijd zien van wat zich aan het ontvouwen is. De collectieve aspecten die nu actief zijn zoals het T-vierkant van Saturnus oppositie Uranus beide vierkant Pluto en de stand van Saturnus in Weegschaal, maken veel duidelijk. Hieronder een korte uitleg.

Relaties en verbinding

Saturnus die van 30 oktober 2009 tot 8 april 2010 en van 22 juli 2010 tot 6 oktober 2012 in Weegschaal staat, dwingt ons tot het kijken naar de verbindingen die we aangaan en zet ons aan deze te zuiveren en hiervan te leren. Zowel in de persoonlijke sfeer als op andere gebieden staan relaties en verbinding nu onder de aandacht en onder druk.

In deze periode gaan we verbindingen (en dus relaties) begrenzen, helder maken en verbeteren waar mogelijk.

Collectief betekend dit dat het politieke betrekkingen tussen landen onder druk kan zetten. Het is een tijd waarin er gekozen kan worden voor vrede door juist meer verbindingen aan te gaan met zuivere intentie, of voor strijd, waardoor verbindingen juist slechter worden tussen landen en mensen. We dragen zelf de verantwoordelijkheid voor de verbindingen en relaties in ons leven.

Kabinet van ‘vrijheid en verantwoordelijkheid’

Het sluiten van compromissen, strategie en diplomatie zijn vaak een onderdeel van relaties en verbindingen. De vorming van het kabinet deze zomer is daar een voorbeeld van. Dit is het proces van de oude gevestigde orde, bestuur en het behoudende versus vrijheid en vernieuwing. De PVV, voluit Partij Voor de Vrijheid, neemt helemaal de rol van vernieuwing voor de rekening en hoeft met het gedoogakkoord zelfs geen verantwoordelijkheid te nemen. Die nemen de andere partijen, voor hun rekening. Pluto dwingt om tot een verbinding te komen en de kabinetsformatie kreeg de naam ‘vrijheid en verantwoordelijkheid’. De vraag is alleen of CDA en VVD die de Saturnus pool van verantwoordelijkheid voor hun rekening nemen, niet geobsedeerd zijn door ‘de witte stier’; regeren, enzo offers vragen van hun partij en andere in het grotere geheel van het collectief; Nederland. Diplomatie, strategie en compromis ( Saturnus isWeegschaal ) hebben dan een te grote rol gehad inde onderhandelingen en zijn het uiteindelijke grotere doel van ‘volksvertegenwoordiging’ uit het oog verloren.

Universele waarden

De oplossing voor getouwtrek tussen de partijen wordt getoond door de kosmische astrologische spelers. ( Zwarte Maan, Cheiron en Maansknopen ) Alleen organisatie die gebaseerd is op eenheid, universele waarden en iets wat het grotere geheel dient, met respect voor de individualiteit, kan de losse facetten van meningen en belangen weer met elkaar verbinden. We zullen dus met andere ogen naar de wereld moeten gaan kijken, gebaseerd op iets wat groter is dan jezelf. Alleen zo kunnen we het universele in ieder los facet, belang en mening gaan zien. Het maakt duidelijk waar de praktische organisatie van de dagelijkse praktijk ( Maagd ) -zoals bijvoorbeeld in een bedrijf of regering van een land- het universele heeft verdreven; universele waarden zoals zorg, menselijkheid, liefde en empathie. De universele waarden waar een ieder zich in kan herkennen en voor zou willen inzetten. Dat is de verbindende factor, de lijm die eenheid heet. Iets dat ons boven onszelf uit tilt en onze individualiteit doet inzetten voor een hoger doel.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap

Gepubliceerd Spiegelbeeld november 2010

Deel deze post op social media

SPIEGELBEELD febr 2011: Manifestatie van het etherische
SPIEGELBEELD mei 2011: De kleur van jouw hart

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD nov 2010:

Plaats een reactie