Zeshoek van 30 juni 2016

Geschreven door: Manuela van der Knaap

5,6 minuten leestijd

In dit artikel lees je over de energie van de zeshoek van 30 juni 2016. Dit is een markering in de tijd voor bewustzijnsgroei en dwingt vastzittende zaken om weer mee te doen. Deze zeshoek maakt dat het individu weer kan functioneren in het geheel en uit bestaande beknellingen kan breken. Zoals Brexit uit de EU breekt en daarmee laat zien dat de massa zich niet langer kan confirmeren aan bestaande besturen en structuren. Lees meer in dit korte astrologische artikel.

Genoeg geweest

Heb jij ook zo’n gevoel dat het nu echt genoeg is geweest, om altijd maar het sluitstuk te moeten zijn van de organisatie van jouw leven. Het is niet meer op te brengen om de veelheid die inmiddels in het leven is geslopen nog te ordenen. De Noordelijke Maansknoop in Maagd ( conjunct Jupiter ) roept op om de organisatie daar in te zetten in je leven waar die hoort. En nu Pluto een pittige driehoek maakt met deze Noordelijke Maansknoop, is het niet meer te houden. Het moet anders, er moet een nieuwe weg worden gevonden. Het authentieke moet worden gediend. Dinsdag ( vlak na de volle Maan van 20 juni 2016 ) stond de Maan bij Pluto en knalde er iets uit zijn voegen. Het nieuwe moet geboren worden, geboren uit ons oorspronkelijke, authentieke DNA/ Zelf. De losse onderdelen van het geheel moeten vanuit authentiek zelfbestuur worden verbonden en zo dat er over hen geregeerd wordt, waardoor het individu ( of het onderdeel van het geheel, zoals een land ) niet zijn authentieke plaats in kan nemen en het geheel dus niet tot functioneren en organiseren kan komen. Het is nu buigen of barsten voor het vinden van een nieuwe vorm. In je eigen leven, maar ook in de wereld.  

Zeshoek aan de hemel

Op donderdag 30 juni 2016 maakt deze astrologische stand een ‘groot Aarde driehoek’ met de Maan die dan in Stier de driehoek afmaakt. Dit betekent dat deze macht en onmacht niet langer alleen staat, maar in een groter verband met gemak gaan stromen. Dit grote driehoek is onderdeel van een grotere bijzonder constellatie van hemellichamen. Op 30 juni 2016 vormt zich een Star of David oftewel een zeshoek van planeten aan de hemel, als je vanuit de aarde naar de hemel kijkt. Een zeshoek is in de geometrie een kosmische poort.  

Markering in de tijd

Een zeshoek is meestal een markering in de tijd en een teken dat er een bewustzijnsverschuiving aankomt en mogelijk ook een bijzondere collectieve gebeurtenis. Want ook het huidige financiële stelsel en andere bestuurlijke structuren ( Pluto in Steenbok ) in onze maatschappij zijn aan het einde van hun levenscyclus. Zoals de situatie met de EU nu toont. Deze zeshoek laat het nieuwe geboren worden. Met een zeshoek moet alles meestromen en kunnen de krachten die meedoen in het geheel niet worden geblokkeerd. Dit kan intern heftige reacties oproepen en angsten als dat wat vastzit gaat stromen. Een zeshoek bouwt zijn energie op en ook weer af en werkt dus een langere periode door, met een soort van brandpunt op de dag dat de zeshoek ontstaat.  

Brexit

In de opbouw naar deze zeshoek zien we al de opbouw van druk op een praktische manier in Brexit, het verlaten van Groot-Brittannië van de EU doormiddel van een referendum. Het volk is het beslissen van de gevestigde orde over hun hoofden heen zat en spreekt zich uit. ( Waterdriehoek waarin Zon, zwarte Zon en Venus in Kreeft ) De stem van het volk, van de massa krijgt in deze zeshoek hulp van het universum ( Zwarte Zon ). Liefde, universele en innerlijke waarden die ons in het geheel voorzien van kracht zodat transformatie kan stromen en wij kunnen loslaten. ( Gecorrigeerde zwarte Maan in Schorpioen op 15de graad conjunct Mars ) Het geheel komt vanuit stilstand tot stromen op een manier die chaotisch is en die alleen vanuit een groter geheel vat en inzicht geeft ( Neptunus driehoek Mars, zwarte Maan, driehoek Venus, zwarte Zon en Zon, Mercurius )     

Astrologische info

Deze zeshoek bestaat uit een driehoek die allemaal in Aarde tekens staan van de dierenriem ( Jupiter en Noordelijke Maansknoop ) in Maagd, driehoek Pluto ( Diamant ) in Steenbok, driehoek Maan in Stier ( Ruim conj. Priapus ). En de andere driehoek is opgebouwd uit allemaal Water tekens van de dierenriem; Mars in Schorpioen ( conjunct gecorrigeerde zwarte Maan ), driehoek Neptunus in Vissen ( Zuidelijke Maansknoop ), driehoek Zon in Kreeft ( Venus, zwarte Zon, mercurius conjunct ). Aarde energie maakt het praktisch en de water energie betrekt het gevoel en het innerlijk erbij.   

Uit de illusie breken

Deze zeshoek helpt ons om het nieuwe in onszelf te manifesteren. Ze zegt: We mogen doortastend handelen om uit de illusie te breken van wat het leven, onze identiteit en bestaan werkelijk is. ( Mars driehoek Zon en driehoek Neptunus ) Het leven is een cadeau en liefde. ( Venus, zwarte Zon, mercurius conjunct de Zon in Kreeft ). Een leven waarin wij gevoed worden. In overvloed, veilig en vanuit vertrouwen, authentiek en geordend, dienstbaar aan de juiste facetten van het leven. ( Maan in Stier driehoek Pluto, Diamant in Steenbok, driehoek Noordelijke Maansknoop, Jupiter in Maagd. ) Deze collectieve energie roept dwarsheid, ongehoorzaamheid en weigering op. Het MOET nu anders. We moeten die doorgang vinden in onszelf, waarmee we in de stroom van het leven komen die ons dient.   

Energetische toegift

Onder een grote laag aangekoekte stof, op een stelling achterin op een zolder, trok een bijzonder kristal mijn aandacht. We hadden direct een klik. Na intense reiniging kwam er een Dogtooth rood/ bruine Calciet onder de laag stof vandaan. Na nader onderzoek bleek het een Fantoom Calciet te zijn en de rood/ bruine puntjes van de bijzondere Calciet staken door hoekige Calciet kristallen heen, alsof er iets uit de diepte uitbrak. Ik ben met het mineraal gaan zitten en hoe het kristal eruit ziet, dat doet hij ook. Het laat het authentieke, Wezenlijke door oude DNA patronen heen breken ( ook familie karma ) ( Fantoom en roodbruine punten breken door hoekig Calciet ) en geeft de moed om het nieuwe te laten doorbreken en tot manifestatie te brengen praktisch in de stof. Mijn inspiratie om te schrijven komt altijd voort uit een praktische situatie, die mij wordt aangereikt en ik om mij heen zie of zelf ervaar. Zoals met deze Dogtooth Calciet. Dit was voor mij een regelrecht geschenk van het universum en liet mij precies zien wat er nodig was. Ik zet een foto van het kristal bij de tekst, zodat dit mineraal ook jou kan inspireren en op weg helpen. Want in de nieuwe energie dient het leven ons en levert precies dat wat wij nodig hebben.   

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap

Deel deze post op social media

2016: Van wond naar Meesterschap
Supermanen en zo ...

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Zeshoek van 30 juni 2016

Plaats een reactie