SPIEGELBEELD mrt 2017: Leven van het watermanprincipe / Heilige ruimte

Jaarartikel 2017

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,8 minuten leestijd

Dit artikel beschrijft het huidige proces wat innerlijk en in de wereld om je heen ervaren wordt. Alles lijkt uit elkaar te vallen, te ontbinden, maar dat is dus een onderdeel van een grotere beweging waarover je in dit artikel meer kunt lezen. Het belang van de principes van het Watermantijdperk zoals vrijheid, vriendschap, eerlijkheid, en gelijkwaardigheid worden onderstreept en zijn het nieuwe goud. In dit artikel ook achtergrond informatie over de zons- en maansverduistering in februari 2017, die de eerste helft van 2017 werkzaam zijn.  

Laatste loodjes

De laatste loodjes van wat in het grote proces van loslaten ( 2016 ) was blijven hangen, mogen alsnog worden losgelaten. Dit gaat mogelijk gepaard met vele ongemakken, slecht slapen, onrust, diepe onveiligheid ervaren en soms kiest je ziel ervoor om het lichamelijk uit te werken tot op die diepste lagen doormiddel van ziek zijn.   

Loslaten

Dit grote proces van loslaten liet zich vanaf mei 2016 ervaren en is nu in de afrondende fase gekomen en gaat op Valentijnsdag 14 februari naar de volgende fase. *1 Deze goddelijke stroom van de zwarte Maan in Schorpioen vraagt om alles wat je niet dient te laten gaan. Los te laten, zodat we met een schone lei verder kunnen en opnieuw onze creaties en intenties kunnen richten. Loslaten is geen ‘werkwoord’, maar vraagt om alles wat er is te omarmen, toe te staan en je ego belangen los te laten.   

Daar gaan we weer

Vanuit verbinding kan dat wat er is doorstromen, wegvloeien uit jouw ruimte. Je laat het los en geeft het over aan krachten van het geheel om jouw authentieke ruimte te ontdoen van wat jou beperkt om te leven wie je in Wezen bent. Ieder op eigen benen in zijn eigen ruimte, gedragen door de eigen kracht. Dacht je dat je er al was en komt nu opnieuw diezelfde pijn of situatie omhoog, dan was het blijkbaar toch nog niet helemaal afgerond.

Ontbinding

Nu in deze afrondingsfase is de kracht van ontbinding nog sterker uitvergroot. *2 Het moet nu begrepen worden. We worden uitgenodigd om de heilige ruimte van de stilte in onszelf te betreden, die nog dieper ligt, dicht bij jezelf. Deze Plutonische kracht van de dood en ontbinding brengt je het intense witte licht van ZIJN, als je toestaat die volle lege ruimte in jezelf te betreden. Vol is deze ruimte van stilte, ZIJN, non-duaal licht, waarin alles IS wat het IS, naakt ontdaan van alle belangen.   

Heilige ruimte

Deze intense fase van de goddelijke stroom, vertegenwoordigt door de zwarte Maan in Schorpioen, mondt uit in een enorme beloning. Het is de doorgang naar wie je in Wezen bent. De heilige ruimte in jou opent zich. Deze fase is de wachter op de drempel die je ontdoet van alle ballast, alles wat niet meer actueel is, wat je niet meer dient. Vanuit deze leegte kun je zuivere intenties uitzetten, die ook werkelijk doel treffen. Verbonden zijn met je intuïtie, met de grotere bedoeling van het geheel. De timing klopt dan ook, je bent precies op tijd op het juiste moment daar waar je zijn moet. Dat is je beloning die zich het komende jaar gaat ontvouwen. Op energetisch niveau wordt er een nieuwe etherische verbinding geweven voor de grootste splitsing in ons; het man-vrouw veld. Dit kan vele ongemakken geven in relaties. De projecties van Anima en Animus worden losgelaten en op een nieuwe manier verbonden, vanuit autonomie, naar diepere eenheid. Meer hierover in mijn jaarartikel. *11  

Er doorheen

Maarrrrr, als het door de omstandigheden niet lukt om je vrij te maken, dan blijft de oude situatie steeds trekken en zullen je creaties, de pijlen die je afschiet een ander doel treffen. *3 Er zijn dan vervormingen, die van kleine of grote invloed zijn op het resultaat. Kun je ondanks de vastzittende zaken toch ook de stilte en leegte bereiken in jezelf, dan is dat de kracht die het komende jaar zorgt dat de nieuwe pijlen zuiver worden gericht. *4  Je kunt dan door steeds samen te vallen met dit nulpunt in jezelf, door de chaos en ingewikkelde situaties heen worden geloodst.   

Collectief

Ook om ons heen en in de maatschappij valt er van alles uit elkaar en is onder andere Premier Trump in de Verenigde Staten bezig om van alles te ontbinden. Dit is nodig om de beerput van collectief te legen en van alles zichtbaar te maken ( belangen ) en op eigen benen te zetten.

Maansverduistering

In februari is er een bijna maansverduistering op 11 februari (00:33 GMT) en een ringvormige zonsverduistering op 26 februari. Zoals we vorig jaar ook hebben kunnen merken met de bijna maansverduisteringen in de bij-schaduw van de Aarde, zijn de krachten van dit soort bijna verduisteringen niet echt makkelijk te hanteren. Met een volledige verduistering is de zuivere kracht veel gemakkelijker te vatten, duidelijk en direct. Met deze bijna maansverduistering is de impact wel groter dan van een gewone volle Maan, maar de helderheid en richting mist. Het hierboven beschreven thema zal sterk voelbaar zijn. Ik heb het dan over het loslaten wat niet op zijn plaats is en daarmee verstorend werkt. Ook zal het klaarmaken voor de start, de intense stilte voor de storm, voelbaar zijn. *5   

Watermantijdperk

Op een meer praktisch niveau zien we het omploegen van het oude, zodat er later rijk kan worden geoogst. *6 Ook zal het overwinnen van sociale- en culturele vooroordelen een thema zijn; zoals vrijheid, broederschap, eerlijkheid, gelijkwaardigheid voor inkomens en rassendiscriminatie of man-vrouw thema’s.  Er heerst bij veel mensen enorme angst voor chaos en voor situaties die sterk doen denken aan de vooravond van de wereldoorlogen. De principes van het Watermantijdperk, broederschap, sociale waarden, als vriendschap en met elkaar, vrijheid en gelijkwaardigheid worden hiermee benadrukt en voorzien van een gouden randje als doel voor de ideale creatie voor onze toekomst. Ook als groep, functioneren we vanuit onze eigen heilige ruimte. *7  

Zonsverduistering

De ringvormige zonsverduistering vindt plaats op 26 februari (14:59 GMT). Het thema wat hierboven beschreven is van de maansverduistering is voor deze verduistering van de Zon ook aan de orde; omploegen van het oude, voor latere rijke oogst en thema’s die het belang van de principes van het Watermantijdperk onderstrepen. Die thema’s zijn vrijheid, eerlijkheid, bewustzijn, gelijkwaardigheid en broederschap.   

Oude beerput

In het persoonlijke en collectieve proces kan een oude beerput met karmische thema’s voelbaar en zichtbaar worden om opgelost te worden. Maar er kan ook veel angst en verwarring zijn en de neiging om verstoppertje te spelen. Op alle niveaus zou het wel eens kunnen dat de belangen heel erg zichtbaar worden, om zo een zuivere financiële situatie te bereiken. De Watermanprincipes zijn hierin de weg uit de modderpoel. *6  Toch belooft deze zonsverduistering uiteindelijk een plotseling geluk en een vreugdevolle gebeurtenis. *8  Dit hoeft dus niet gepaard te gaan met drama, maar kan een geluk bij een ongeluk zijn.  

Natuur inclusief

Kijk toch ook uit voor bedrog en gebruik dus je onderscheidingsvermogen, door te onderkennen welke belangen er zijn en daarmee eerst op eigen benen te komen. Van daaruit mogen we samen spelen in het nieuwe veld van de nieuwe tijd. *9 Een voorbeeld is Natuurinclusief boeren. Dit is een andere benadering van het leven, waarin we samenleven vanuit Watermanprincipes in een boeren bedrijf samen met de omgeving. *10 Waarin er sociale verbinding en gelijkwaardigheid is voor iedere vorm van bewustzijn in dier, plant en mens. Dus Watermantijdperk in de breedste zin van het woord.

Link naar artikel over natuurinclusief boeren, klik hier!   In mijn astrologisch jaarartikel wordt dieper in gegaan op de informatie die je in dit artikel vindt. Dit artikel komt later in het jaar op de website.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap   

Publicatie Spiegelbeeld maart 2017

Astrologische verwijzingen en bronvermeldingen bij het artikel:

*1 Zwarte Maan in Schorpioen gaat naar Boogschutter.

*2 Zwarte Maan in de laatste graad van Schorpioen. Heer Pluto in Steenbok vierkant Uranus in Ram.

*3 Zwarte Maan in Boogschutter.

*4 Zwarte Maan staat tot eind van 2017 in Boogschutter.

*5 Noordelijke Maansknoop 5de graad Maagd. Sabian Symbols uit boek ’Beelden van de dierenriem’door Helene W. en Willem A. Koppejan. ISBN: 90-202-1670-8 

*6 Noordelijke Maansknoop 4de graad Maagd. Sabian Symbols en boek boek ’Beelden van de dierenriem’door Helene W. en Willem A. Koppejan. ISBN: 90-202-1670-8

*7 Zon in Waterman en maan in Leeuw. Groot driehoek Saturnus in Boogschutter, driehoek Uranus in Ram en Maan in Leeuw. Maan in Leeuw oppositie Zon in Waterman.

*8 Sarosserie 19S uit boek ‘Voorspellende astrologie’: Bernadette Brady ISBN: 90-76277-61-3.Nessus is betrokken en daardoor komt de gifmantel er aan te pas, maar is het uiteindelijk een geluk bij een ongeluk.

*9 Zonsverduisterings horoscoop 26-2-2017 14:59 Greenwich. Mercurius, Zuidelijke Maansknoop, Nessus, Zon, Maan, Neptunus in Vissen in het 8ste huis oppositie noordelijke Maansknoop in Maagd 2de huis. 

*10 Een artikel over Natuurinclusief boeren: https://www.groene.nl/artikel/doe-altijd-het-tegenovergestelde-van-wat-de-overheid-adviseert  

*11 Jupiter in Weegschaal oppositie Uranus in Ram. (Maansverduistering 11 februari 2017 00:33 GMT Greenwich)Tijdens de maansverduistering van 11 februari staan Mars en Venus conjunct in Ram en zijn dus betrokken bij de Jupiter oppositie Uranus via huisheer Uranus.  Tijdens de zonsverduistering een wat ruimere conjunctie, maar Mars staat ook conjunct Uranus en ruimere conjunctie met Venus in Ram. Ook *9

Deel deze post op social media

Meesterschap over handelen.
Structuren voor de nieuwe tijd

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD mrt 2017: Leven van het watermanprincipe / Heilige ruimte

Plaats een reactie