Sleuteljaar 2020

‘Christmas Ring Of Fire’

Geschreven door: Manuela van der Knaap

33,5 minuten leestijd

In dit artikel vind je informatie over het sleuteljaar 2020 en over de ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2019, 2de Kerstdag ‘The Christmas Ring Of Fire’, en de gedeeltelijke Maansverduistering van 10 januari. Zowel de persoonlijke innerlijke, als de collectieve processen voor de maatschappij en de Aarde worden in dit artikel belicht. Het is een lang artikel, maar alles is duidelijk ingedeeld, zodat je de aparte onderdelen van de veranderingsprocessen van dit intense jaar kunt overzien en datgene kunt lezen wat jouw interesse heeft. Het staat ook helemaal vol met filmpjes. Aan het eind van het artikel is er ook nog een korte samenvatting. Ik wens je veel leesplezier…

Kort overzicht

2020 belooft een bijzonder sleuteljaar te worden op vele vlakken. We worden steeds dieper en dieper uitgedaagd om los te laten wat niet Wezenlijk bij ons authentieke Zelf hoort. In de maatschappij is de druk om de massa op allerlei manieren te controleren maximaal. Deze periode is bepalend voor de toekomst van onze maatschappij. De patronen van controle worden doorzien, maar wordt het tij nog gekeerd? Andere thema’s voor dit jaar zijn pionieren, initiatie van het nieuwe, moedig zijn om het oude te doorbreken en de nieuwe weg te gaan. Chaos, opstanden en strijd rondom controle van bestuurders en vanuit overleving wordt het mogelijk een gevecht voor vrijheid en zelfbeschikkingsrecht. Ook moeten er intense keuzes gemaakt worden, is er twijfel en zijn er relatie- en verbindingsperikelen. Veel nieuwe vormen en samenwerkingen die nu ontstaan, krijgen de handtekening van het Watermantijdperk met haar communities. Deze nieuwe samenwerkingsvormen gaan zeer waarschijnlijk op vele fronten de vrijheid en gelijkwaardigheid weer terugbrengen voor de massa. In het artikel vind je ook uitleg over het nieuwe meest intense licht ooit dat in 2019 is gemeten en wat dit met ons en de Aarde doet. En er is speciale aandacht voor de horoscoop van Nederland en de huidige processen en kansen.

VERDUISTERINGEN 2020

Invloed Zonsverduisteringen

De invloed van een Zonsverduistering beschrijft de processen van alles wat leeft en bestaat op Aarde en dit beslaat dus de maatschappij, het bestuur, de innerlijke processen van de mens en de Aarde en het universum. Zonsverduisteringen werken vooral door in het dagbewustzijn van onze wereld, een Maansverduistering werkt meer naar binnen door in het onderbewuste. De horoscoop van de ringvormige Zonsverduistering ga ik wat uitgebreider bespreken verderop in dit artikel.

‘Christmas Ring of Fire’

Voor ons in Europa is er op 2de Kerstdag 26 december 2019 een bijzondere ringvormige Zonsverduistering rond 6:13 Europese tijd ( astrologisch gezien ). Deze ‘Ring of Fire’ is bij ons in Europa niet zichtbaar, maar vindt plaats boven Azië en Australië. De Maan die voor de Zon schuift, dekt de Zon niet helemaal af en daardoor is er een ring van vuur zichtbaar en is er dus geen volledige verduistering van de Zon.

Maansverduistering in bijschaduw

Deze ‘Christmas Ring Of Fire’ wordt op 10 januari 2020 vergezeld door een Maansverduistering in de bijschaduw van de Aarde en dat betekent dat dit niet een ‘echte’ Maansverduistering is, maar dat alleen de schaduw van de Aarde op de Maan valt, waardoor het licht van de Zon dat normaal op de volle Maan valt enigszins wordt verduisterd. De Aarde komt dus niet echt tussen de Maan en de Zon in te staan op een rij om de Maan te verduisteren. We kunnen dit dus meer zien als een bijna gewone volle Maan met wat diepere werking in het onderbewuste. Er is door de bijschaduw dus wel een onderbreking van de volle Maanenergie. Normaal gesproken is een Maansverduistering een verankering voor het innerlijke proces, maar als de verduistering maar half is, dan leert de ervaring, dat de krachten niet echt lekker doorzetten, maar blijven sluimeren en zoeken naar de energetische doorgang. Voor meer inhoudelijke informatie adviseer ik je om de ( toekomstige ) beschrijving te lezen die een paar dagen voor deze Maansverduistering in de bijschaduw online komt.

Deze Maansverduistering in de bijschaduw is hier in West-Europa zichtbaar en begint om 18:06 en eindigt om 22:15 met het maximum rond 20:11 ( Europese tijd.)

Proces Maansverduistering in bijschaduw

Deze Maansverduistering in bijschaduw op 10 januari 2020 vindt plaats op het diepste punt rondom issues met bestuurlijke macht en systemen en structuren in je dagelijks leven die je gevangen houden in het oude. Voor iedereen persoonlijk gaat het om het vinden van de doorgang en bevrijding rondom thema’s zoals Zelfexpressie en het leven van je authenticiteit en dus wie je in Wezen echt bent. Op 12 januari 2020 is de samenstand exact tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. Deze samenstand veroorzaakte de afgelopen jaren in toenemende mate druk rondom deze thema’s. En dit komt nu dus tot een hoogtepunt en bevrijding. ( Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis oppositie Maan conjunct zwarte Zon en noordelijke Maansknoop in het 11de huis. )

Filmpje met alle astronomische speciale gebeurtenissen voor 2020 inclusief de eclipsen. https://www.youtube.com/watch?v=p9wudsLOeW8

OVERZICHTEN 2020

Astrologisch overwegingen

Dit jaar vallen een aantal horoscopen zo goed als samen, die normaal los geduid worden. Het gaat om de horoscoop van de ‘Winter Stolstice’ van 22 december, de Ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2019 en de jaarhoroscoop van 1 januari 2020. Omdat de ringvormige Zonsverduistering tijdens de 2de Kerstdag 26 december 2019 een verankering in de tijd is, heeft deze invloed op zowel de natuur als op de mens en de maatschappij. Daarom concentreer ik mij voor de informatie over 2020 op de horoscoop van deze ringvormige Zonsverduistering van de 2de Kerstdag 26 december 2020. De jaarhoroscoop ( van 1-1-2020 00:00 GMT Greenwich ) levert vooral informatie voor het maatschappelijke in het dagelijkse leven. Het is een menselijke afspraak waardoor op 1 januari het jaar begint, maar de natuur houdt zich niet aan dit soort afspraken. Daardoor ben ik door de jaren heen geleidelijk aan overgestapt om vooral de astrologische ankerpunten van de eclipsen te duiden.

Jaarhoroscoop 2020 kort

De jaarhoroscoop van 1 januari 2020 laat dus vooral de maatschappelijke processen zien. Het is een gevecht om aandacht van de mensen, door controle van de buitenwereld op het leven van het individu en de massa. Of lukt het jou om het centrum van jouw aandacht in je eigen binnenwereld te houden? Dat laatste leidt naar authenticiteit en werkelijke vrijheid en de mogelijkheid je eigen werkelijkheid te leven. De jaarhoroscoop voor 2020 geeft aan dat op maatschappelijk niveau de bevolking ( de Maan ) op een magische manier gedragen wordt door de kosmische goddelijke stroom. En dat geldt ook voor het proces van het innerlijk leven van de mens. Dit betekent dat voor het maatschappelijke leven in 2020 vanuit het collectieve leven verrassende ontwikkelingen zullen komen. De massa van de bevolking beweegt mee met de grotere collectieve bewegingen die de vernieuwingen in de natuur en het universum ook maakt. Het leven vernieuwt zich namelijk en er ontstaat een nieuwe samenhang. Als collectief kunnen we, gedwongen door de Klimaatcrisis, niet langer doorgaan op de ingeslagen weg. Hiermee worden de besturende krachten gedwongen mee te bewegen naar het nieuwe. En natuurlijk zijn de krachten van controle met technologie maximaal op dit moment. Deze technologie biedt ook veel kansen om nieuwe vormen voor bijvoorbeeld de handel te laten ontstaan of nieuwe verdienmodelen die jou je vrijheid en zelfstandigheid terug kunnen geven. Ook het lichaam en de natuur dwingen ons in nieuwe vormen. Als je volgt wat jouw lichaam nodig heeft en wat de natuur in de huidige verandering dicteert, dan leidt dit naar het authentieke van jouw binnenwereld. Van daaruit ontstaan dan op een verrassende manier steeds nieuwe vormen en manieren die uiteindelijk naar een nieuwe structuur en vrijheid leiden,dwars door de mazen heen van de controle van buitenaf. Met de magie van synchroniciteit ben je dan verbonden met jouw dagelijkse realiteit en manifesteer je in het moment en trek je aan wat innerlijk vorm krijgt in jouw kosmische Hart. Mensen die deze stap naar het leven vanuit het innerlijk niet kunnen maken, zullen zeer waarschijnlijk ervaren dat ze vast zitten in chaos, regels en bestuurlijke macht. Maar ook hier is de situatie grillig en is er een ongrijpbare kosmische invloed. ( Jaarhoroscoop 1-1-2020 00:00 GMT Greenwich: Maan conjunct Neptunus en zwarte Maan in Vissen en conjunct Cheiron in Ram in het 6de huis. Mercurius is Heer van Priapus in Maagd en staat Out Of Bounds. Mercurius ingaand Saturnus Pluto in Steenbok 3de en 4de huis. In de horoscoop van de eclips is Mercurius Out of Bounds en ook nog eens majeur ongeaspekteerd. )

Winter stolstice horoscoop kort

De horoscoop van de winter stolstice op 22 december 2019 ( om 4:19 GMT Greenwich ) is heel puur verbonden met de processen in de natuur. Deze geeft de natuurlijke processen aan voor het komende ( half ) jaar. Dus deze horoscoop omvat ook niet het geheel, maar vooral de natuurlijke processen. Deze horoscoop geeft extra informatie over wat de natuur, het klimaat en het milieu gaan aanleveren in het geheel en dat is met de huidige Klimaat- en milieucrisis best iets om zicht op te houden. Deze horoscoop laat zien dat de Aarde door een transformatie gaat en los wil komen van het juk van wat corruptie en bestuurlijke macht hebben toegestaan aan misbruik van onze planeet Aarde. De natuurlijke voedende kosmische stroom kan dan weer zijn plek innemen. De massa ( het volk ) treedt op voor deze krachten en transformatie. De Mens, de Aarde en het universum worden doorstroomd met nieuwe lagen van hoogfrequente multi-dimensionale energie en herstellen op een magische manier de eenheid in zichzelf. Het overlevingsmechanisme van deze horoscoop laat zien dat men vanuit het bestuurlijke en bestaande structuren van onze maatschappij, vooral veel foute beoordelingen en losgeslagen controle toch echt de boot gaat missen. ( Horoscoop winter Stolstice 22 december 2019 om 04:19 GMT Greenwich:Zon conjunct Jupiter, zuidelijke Maansknoop, Diamant, Saturnus alles ingaand op Pluto in Steenbok 2de huis. Oppositie noordelijke Maanknoop conjunct zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft. Neptunus conjunct zwarte Maan in Vissen conjunct Cheiron in Ram 4de huis oppositie Priapus in Maagd in het 10de huis, conjunct gelukspunt. )

‘CHRISTMAS RING OF FIRE’ ECLIPS 2DE KERSTDAG

2020 Heling van het verleden

De ringvormige Zonsverduistering van donderdag 2de Kerstdag 26 december ( 5:13 GMT Greenwich ) wordt ook wel de ‘Christmas Ring Of Fire’ genoemd. Deze Zonsverduistering laat op een duidelijke manier zien dat 2020 draait om heling van oude vastzittende structuren uit het verleden. Dit gaat over het genezen van structuren en bestuur dat in het verleden is ontstaan en ons afgescheiden heeft van het grotere geheel van de universele stroom en het universum. Het heeft ons vastgezet in een overleving gericht op de buitenwereld en uit verbinding met onze binnenwereld. Dit is tot diep in onze celstructuur van het DNA doorgedrongen. Dit betekent dat er diepe transformatie nodig is om de stroom van eenheid van de Bron te herstellen op alle vlakken. Deze heling zal als vanzelf ontstaan en vanuit het innerlijk worden aangeboden in 2020 en daarna. Onder de juiste omstandigheden van onvoorwaardelijkheid kan dit zich pas ontvouwen en integreren. ( Zon, Maan, Jupiter en zuidelijke Maansknoop conjunct ingaand Diamant, Saturnus en Pluto in Steenbok in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon in het 8ste huis. )

Herstructurering

Als ik de instroom van de Bronenergie bekijk in de horoscoop van de ‘Christmas Ring Of Fire’, dan is deze voor het komende jaar verbonden met de energie van de Aarde en haar natuur. Maar ook met onze binnenwereld. Het universum, de Aarde en ook wij gaan door een transitie heen en onze binnenwereld en het Wezen van de Aarde zijn ontvankelijk voor deze veranderingen. Door het leven in de dualiteit van de Matrix zijn deze krachten gevangen gezet. Om de hoogfrequente veranderingen te kunnen ontvangen en om te kunnen meestromen met het universum is het nu buigen of barsten. Kosmische structuren zijn niet vast, maar beweeglijk en alleen al daarom is het nodig dat er een herstructurering komt op alle vlakken. De Aarde zal dat waarschijnlijk doen met haar tektonische platen en het shiften van haar magnetische polen. Bij ons mensen gaat het om het ondergaan van een herstructurering van het energielichaam en van daaruit van het fysieke lichaam. Doordat we al zolang leven in de dualiteit van de Matrix zijn we de verbinding met de oorsprong van onze blauwdruk als universeel mens vergeten. Ons lichaam is multi-dimensionaal omdat zij voortkomt uit de Aarde en de Aarde is in essentie een multi-dimensionaal Wezen. Ons lichaam heeft alles in huis wat het nodig heeft, maar we hebben de sleutels nodig om deze oude vergeten wijsheid te openen. Het is dus een kwestie van herinneren, daar hoef je niets voor te doen. Maar alleen vanuit onvoorwaardelijkheid wordt de dualiteit doorbroken en opent zich de nieuwe multi-dimensionale realiteit en gezondheid van het lichaam en energielichaam. Mijn webinars bieden daarvoor een mogelijkheid om dit te doen vanuit onvoorwaardelijkheid. ( Zwarte Maan in Vissen conjunct IC en Cheiron in Ram 4de huis. )

Hoogste licht ooit gemeten

Door de instroom van zeer hoogfrequent licht vanuit het universum worden deze frequenties weer wakker gemaakt. In de zomer van 2018 en in het begin 2019 is door de wetenschap het meest intense licht ooit waargenomen. Het was het M.A.G.I.C. team dat met een telescoop op Aarde dit licht heeft waargenomen. Er zijn toen een nieuw soort ‘Gamma Ray Bursts’ waargenomen die 100 miljard keer zo sterk zijn als zichtbaar licht.Het is dus ook concreet bekend dat er nieuw licht wordt waargenomen die de Aardse atmosfeer en ons lichaam beïnvloedt. Dit lijkt erg op ‘The Event’ van David Wilcock, die spreekt over een flits van intens licht die ons allemaal in een moment zal transmuteren en onze goddelijke kwaliteiten zal openen. Ik weet niet of deze nieuwe Gamma Ray Bursts ‘The Event’ is, maar er zijn wel heel concreet steeds enorme x-ray pieken die waargenomen worden op Aarde. In onderstaand filmpje vind je een korte uitleg over ‘The Event’ van David Wilcock in de eerste 3 minuten:

https://youtu.be/GeW9HVyft4A

Intense x-rays

Ik volg en plaats bijna dagelijks informatie over de invloed van de Zon, het universum en de Aarde. In mijn ‘Elektromagnetische Updates’ spelen de laatste maanden opvallend veel x-rays en kosmische straling de hoofdrol. Technisch gezien komt dit doordat de Zon elektromagnetisch in een zonneminimum is en als het ware slaapt. Daardoor is het beschermende magnetische veld van de Aarde zwakker en de kosmische invloed met haar kosmische straling groter dan normaal. De meningen zijn verdeeld of kosmische straling, x-rays en Gamma rays ook echt binnenkomen in de Aardse atmosfeer op grondniveau en daardoor invloed hebben op ons mensen en ons DNA. Maar inmiddels is het wel zeker geworden door onderzoek, dat tijdens vluchten in een vliegtuig op grotere hoogte deze invloed van kosmische straling echt impact heeft op het menselijk DNA en alle materie. Als er x-ray pieken plaatsvinden dan ioniseren ze in de Aardse atmosfeer en worden ze waargenomen in de dichtheid van de zonnewind metingen. Als deze pieken er zijn of als er kosmische straling is, dan is dat zeker voelbaar met ascentiesymptomen. Dit kun je wel afleiden uit de vele berichten die mensen met elkaar delen en uitwisselen bij mijn berichten over elektromagnetische verstoringen op mijn Facebook tijdlijn. Dus we kunnen gerust zeggen dat dit nieuwe licht en andere kosmische invloeden impact op ons hebben. En gelukkig filtert de beschermende magnetosfeer van de Aarde flink veel schadelijke invloeden uit. In welke mate dat weten we niet. Ik leg meer uit over de ascentiesymptomen in mijn ‘Elektromagnetische Updates’ op mijn tijdlijn van Facebook en ook op de website.

Nieuw soort Gamma Rays ontdekt 100 miljard ( billion in Engels ) keer sterker dan zichtbaar licht. Dit is het hoogste licht ooit gemeten in het universum en is gemeten in de zomer van 2018 en januari 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=H-M82mxrEUo

Het is uit wetenschappelijk onderzoek helder geworden dat x-rays en hun extreme octaaf Gamma rays mutaties veroorzaken in het DNA en deze moeten dus verwerkt worden door onze psyche en in ons lichaam. Ook de Aarde en de natuur moeten deze frequenties verwerken.

Dit overzicht is gemaakt door de wetenschaps community SpaceWeatherNews.com

Rust nemen

Op het moment dat je potdicht zit en vast in de dagelijkse structuren van de buitenwereld, dan wordt het een hele toer om mee te bewegen met-en ruimte te geven aan wat er innerlijk gebeurt. Als het lichaam en haar energielichaam geen tijd en ruimte krijgen om te vernieuwen, op energetisch niveau en door de manier waarop je leeft, dan kan de nieuwe stroom niet worden gevonden in je lichaam en kun je dus het nieuwe hoogfrequente licht niet verwerken. De mutaties in het DNA worden dan niet verwerkt en mijn vermoeden is, dat dit dan kan leiden tot ziekte. Kun je het wel verwerken, dan openen zich nieuwe mogelijkheden in het menselijke bestaan. ( Zwarte Maan in Vissen conjunct IC en Cheiron in Ram 4de huis. )

Pool omkering

Ook de Aarde met haar natuur ontvangt deze door de atmosfeer van de Aarde getemperde hoge Gamma Rays in haar materie. Om mee te kunnen bewegen zou het best wel eens kunnen dat haar magnetische as reageert evenals en de structuur van de tektonische platen om het nieuwe licht te kunnen verwerken. De magnetische polen van de Aarde zijn enorm aan het verschuiven en inmiddels zijn er twee noordpolen, één boven Canada en één boven Siberië. De nieuwste informatie voor 2020 laat zien dat de noordpool die boven Siberië ligt sterk in kracht toeneemt. Het magnetisch veld van de zuidpool verschuift naar Australië toe en men vermoedt dat deze twee magnetische polen naar elkaar toe gaan bewegen en dat we dan een magnetische ompoling van de assen krijgen. Men weet niet hoeveel tijd deze verschuiving nodig heeft en of er wel of niet een ompoling van de assen komt. Maar de horoscoop van de winter zonnewende 2020 en de horoscoop van de ‘Christmas Ring Of Fire’ laten diepe transformatie zien van structuren in de Aarde. Ik geloof niet zo in positieve verandering door ramp scenario’s en ben er dan ook van overtuigd dat dit proces begeleid wordt door grotere omvattende krachten van het bewustzijn. Deze transformatie is al jaren bezig en ik vermoed dat deze zijn keerpunt krijgt in 2020. ( Zon, Maan, Jupiter en zuidelijke Maansknoop conjunct ingaand Diamant, Saturnus en Pluto in Steenbok in het 2de huis oppositie noordelijke Maanskoop conjunct zwarte Zon in het 8ste huis. )

Licht-as ontvouwt

Als een Gamma Ray in het universum ontstaat, dan ontvouwt zich een as van hoogfrequent licht. ( Zie afbeelding hierboven.) Als het kosmisch Hart in ons nieuwe energielichaam ontvouwt en actief wordt ontstaat in ons vanuit dit bolletje ook een licht-as. Vanuit het Kosmische Hartbolletje ontvouwt deze licht-as dan als vanzelf naar boven en onder. Deze licht-as en ook het Kosmische Hart bolletje zijn van levend licht en verbinden zich als vanzelf met de kern van de Aarde en de Bron. Deze as is de basis van ons nieuwe energielichaam en is het centrum van onze goddelijke Wezensessentie en de expressie van de Godsvonk op Aarde. Dit bolletje zetelt in het middenrif. Dit ontvouwen van deze licht-as manifesteert niet door visualisatie en dus manipulatie, maar ontvouwt alleen als het er klaar voor is, van binnenuit en vanzelf. En een belangrijke voorwaarde is de aanwezigheid van onvoorwaardelijkheid.

Link naar een filmpje van 2013 als voorbeeld voor een Gamma Ray Burst en de as die dan ontstaat :


https://www.youtube.com/watch?v=H-M82mxrEUo 

Hoogfrequent licht verwerken

Dit zeer hoogfrequente licht van de Gammarays spreekt ons aan op de Goddelijke lagen in ons energielichaam en DNA, dat is mijn vermoeden en voortschrijdend inzicht door ervaring. Door met elkaar deze x-ray pieken te ervaren en te bespreken, hebben we helder gekregen wat de reacties zijn bij mensen. Deze x-rays ( mogelijk soms Gamma Rays ) komen soms zo diep binnen, dat we als het ware bevriezen, een soort van vast slaan en als er dan in de dagen erna rust komt, dan kun je je ineens beroerd gaan voelen ( ascentie symptomen ) en dan wordt het licht diep verwerkt en geïntegreerd. De rust en ruimte is in deze tijd ongelofelijk noodzakelijk. Ascentie symptomen zoals ik ze noem, kunnen je echt platleggen, je conditie plotseling sterk verminderen, het zicht plotseling verslechteren, het geheugen plotseling doen haperen en hart-ritmeverstoringen geven enz. Deze ascentie symptomen overkomen je in een moment en deze lichamelijke functies die het af laten weten herstellen zich vanzelf na rust en als je weer in evenwicht bent.Het zijn wel echte fysieke klachten, die optreden waar jouw zwakke punt ligt, dus blijf hierover in overleg met je therapeut of arts.

HET COLLECTIEVE MAATSCHAPPELIJKE PROCES in 2020

Strijd

Op collectief maatschappelijk niveau zien we dat de schaduw van de kosmische wond van Cheiron in Ram zich laat zien als strijd vanuit boosheid naar de wereld. Ik verwacht daarom in 2020 nogal wat opstootjes, demonstraties en collectieve woede. Vanuit woede over onrecht wordt er in 2020 toch echt flink tegengas gegeven door de massa. ( Eclips horoscoop Cheiron in Ram 4de huis. Heer is Mars in Schorpioen in het 12de huis bijna 4 graden orb naar de ascendant. Zwarte Maan staat in Ram vanaf 28 januari tot 23 oktober 2020. Priapus /overlevingsmechanisme in Weegschaal bijna heel 2020.)

Nieuwe vormen

Het overlevingsmechanisme laat zien dat er veel kritiek is naar overheden, bestuurders en de bestuurlijke structuren die in deze tijd naar een nieuwe vorm MOETEN. Er zal een nieuwe vorm gevonden moeten worden die leidt naar een nieuwe ordening. Men dient dus opnieuw te bekijken wat zuiver is. De eenheid en samenhang die nu vaak volledig zoek is moet worden hersteld. Dit proces van verandering zal soms erg ongrijpbaar en chaotisch zijn en pas over een tijdje zal vanuit de chaos het nieuwe zichtbaar worden. Er is een nadruk voor veranderingen voor de handel wereldwijd. ( Eclips horoscoop: zwarte Maan in Vissen conjunct IC en Cheiron in Ram 4de huis. En conjunct Neptunus (Heer zwarte Maan) in het 3de huis. Neptunus sextiel Saturnus en Pluto. )

Landen in de spotlights

Landen die hun Kernkwaliteit of kosmische wond in Ram hebben krijgen meestal een bijzondere rol in het jaar waarin deze Kernkwaliteit of kosmische wond actief is. Ik noem er een paar waar dat voor 2020 het geval is:  Irak, China, Turkije, Griekenland en Duitsland.

Voor Irak begon de situatie direct in het nieuwe jaar al te escaleren. In opdracht van de president Trump werd generaal Soleimani vermoord. Irak heeft met haar overlevingsmechanisme een probleem met het buiten de deur houden van vreemde bestuurders. En Irak heeft ook een collectieve verbindende rol voor de wereld. Andere landen zoals de Verenigde Staten en Iran maken op bestuurlijk niveau al jaren de dienst uit in Irak. Het komende jaar krijgt Irak een activatie van haar Kernkwaliteit. ( Zwarte Maan in Ram conjunct Mars. ) Het land wil haar eigen bestuur weer oppakken na jarenlange bezetting en oorlog. Het volk is het enorm zat en zet nu druk op het bestuur om door te pakken.  

Filmpje van het NOS journaal over de situatie in Irak rondom de moord op generaal Soleimani.

https://www.youtube.com/watch?v=3jWd2dcWYgs

België heeft haar Kernkwaliteit in Weegschaal en Schorpioen en wond Cheiron in Stier. Ik verwacht dus voor België eind van het jaar 2020 de grote verschuiving waar de collectieve wond heel voelbaar wordt. Eerder in het jaar wordt ook hun Pluto in Ram geraakt en dat kan situaties van macht en onmacht activeren. Alhoewel Nederland in 2019 een activatie van haar Cheiron wond had, wordt ook 2020 wordt voor Nederland een bijzonder jaar. Ik diep het hieronder nog wat verder uit.

COLLECTIEVE PROCES VOOR NEDERLAND in 2020

Het Meesterschap

Nederland heeft haar kosmische wond in Vissen in het 10de huis. Vanaf afgelopen zomer is deze kosmische wond geactiveerd. Deze wond gaat over bestuurlijk bedrog en misleiding. Het beste scenario voor het Meesterschap is het neerzetten van een praktische organiserende visie en doel voor de hele wereld. En ook besturen door rekening te houden met het niet zichtbare en dat alles met alles energetisch is verbonden. Mogelijk zelfs energetisch besturen, waarin er een plek is voor spiritualiteit en energiewerkers. Er is in dit Meesterschap voor Nederland een bestuurlijke kwaliteit van het collectief en de collectieven wereldwijd. Als het Meesterschap van de wond begrepen is, dan kan de Kernkwaliteit van Nederland ook eindelijk positief stromen. Deze kernkwaliteit is een bestuurlijke visie van vrijheid, gelijkwaardigheid en bewustzijn. Ook heeft Nederland transformerende kwaliteiten voor bewustzijn en het Watermantijdperk. ( Horoscoop van Nederland: Heer van Cheiron in Vissen is Neptunus in 6de huis in Boogschutter. Kernkwaliteit van Nederland: zwarte Maan in 8ste huis in Waterman, gecorrigeerde zwarte Maan in Waterman in het 9de huis. En Saturnus in het zwarte Maan kanaal in het 9de huis.)

Melkveehouder Schoonman wil een beter verdienmodel voor de boeren, zie filmpje of link naar filmpje

Weglippen van macht

Sinds september zijn ook de Zon, Mercurius en Pluto in Vissen in het 10de huis in de horoscoop van Nederland geactiveerd. Dit is ook verbonden met het zichtbaar zijn van Nederland en haar macht en stem in de wereld. Het zet de macht en controle voor het Nederlandse bestuur onder druk en haalt de bestaande manier van controle onderuit, zodat er gezocht moet worden naar een nieuwe vorm. Dit duurt nog tot begin maart 2020 overigens. ( Horoscoop Nederland 16 maart 1815 10:27 LMT Den Haag. Cheiron in Vissen 10de huis. Zon, Mercurius en Pluto in Vissen in het 10de huis. Afgelopen zomer conjunctie met Cheiron en vanaf september 2019 tot begin maart 2020 transit zwarte Maan conjunct dit stellium Mercurius, Zon en Pluto. )

Strijd van de overheid

Er is op dit moment een strijd bezig van de overheid met de georganiseerde misdaad in Nederland, vooral verbonden met drugs. De georganiseerde misdaad lijkt in Nederland niet meer te controleren door justitie en politie. De situatie wordt steeds grimmiger en het gebeurt steeds vaker dat er dienstverleners van het rechtssysteem, zoals advocaten, worden vermoord. Bijna heel 2020 staat het overlevingsmechanisme in Weegschaal. Weegschaal is verbonden met het rechtssysteem en rechtvaardigheid. Ik verwacht in 2020 dus nogal wat veranderingen en intense momenten voor het rechtssysteem. Een filmpje van ‘Een vandaag’ van 21 december 2019 over de huidige situatie in Nederland:  

Artikelen met filmjes : Liquidatie Amsterdam is dieptepunt in de strijd tegen de misdaad en hoofdrolspelers kijken terug op moord op advocaat Derk Wiersum

Of  link naar filmpje: https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/523074/?

Kansen

In deze instabiele bestuurlijke periode voor Nederland liggen ook kansen. We zien dat het collectief ineens in actie komt en boeren, de bouwsector en onder andere de zorg, laten van zich horen.

Het beleid van de overheid zet vele ondernemers en sectoren klem. Er moeten nieuwe vormen gevonden worden en het bestuur MOET in gesprek met de gedupeerden. 2020 is een jaar waarin er mogelijkheden zijn om door te dringen tot de heilige huisjes van de bestuurders. Eerst zullen er gesprekken en de protesten zijn. Maar vanaf maart gaat Saturnus even kort naar Waterman en openen zich nieuwe mogelijkheden voor het uitdrukken van de Kernkwaliteit ( zwarte Maan in Waterman met Saturnus ) van Nederland, vrijheid, gelijkwaardigheid, vriendschap en bestuurlijke structuren ontwikkelen voor het Watermantijdperk enzovoort. Misschien schrijf ik er nog een artikel over in 2020.

Constructieve oplossingen

Ik verwacht dat er pas eind van 2020 nieuwe vormen gevonden gaan worden, wanneer Saturnus Waterman in gaat voor een langere tijd tot 8 maart 2023. Ook voor de boeren en andere sectoren geldt voor 2020, dat zij uit de bestaande structuren moeten om nieuwe vormen te laten ontstaan. Het is een tijd voor actie en om te pionieren om de nieuwe vormen te vinden. De boeren kunnen misschien een nieuwe collectieve vorm vinden voor het aanbieden van hun producten aan de consumenten, die vele malen goedkoper is dan de huidige structuur die nu gaat via de grootwinkelbedrijven en de winst oneerlijk verdeelt. Ik ben erg nieuwsgierig naar de constructieve oplossingen die voort gaan komen uit de collectieve woede en noodzaak om opnieuw de structuren te bekijken en de eigen sector en bedrijf centraal te zetten. ( Cheiron staat in Ram en zwarte Maan gaat naar Ram vanaf 28 januari 2020 tot 23 oktober 2020. )

HET INNERLIJKE PROCES voor 2020

Magische nieuwe ontwikkelingen

2020 staat bol van magische, nieuwe ontwikkelingen. We gaan nieuwe paden ontdekken en initiëren. Maar alleen als je jezelf serieus neemt en centraal zet in alles wat je doet, met een gezond en geheeld egoïsme, dan kan de authentieke nieuwe stroom in jou pas echt vorm krijgen. Het gaat er om dat je het brandpunt van je bestaan in jezelf legt. Hierin is het erkennen van de schaduw van de gewonde egodelen een sleutel. Hiermee bedoel ik het onder ogen zien van egoïsme dat geboren is uit angst en tekort. Dit is een karmische wond. De oude karmische pijn kan in deze tijd snel worden getransformeerd, door de pijn en verdriet van deze kosmische wond te durven ervaren. Uiteindelijk kan het Meesterschap van deze kracht van het ego er dan voor zorgen dat je gaat staan voor wat er in jouw leven mag manifesteren. En daarmee initieer je jouw keuze, die zich dan vervolgens direct manifesteert, maar alleen wanneer je in je kern bent en dus in het oog van de storm. ( Eclips horoscoop Cheiron in Ram 4de huis. Heer is Mars in Schorpioen in het 12de huis. Zwarte Maan staat in Ram vanaf 28 januari tot 23 oktober 2020.)

Het oog van de storm

Houd er rekening mee dat we in deze tijd met ons brandpunt in het leven van de 4de naar de 5de dimensie bewegen. Alles manifesteert zich razend snel in deze tijd. De tijd versnelt en het is om gek van de worden, maar je lijkt veel minder te kunnen doen in een dag dan jaren geleden. Je wordt naar binnen geperst onder hoge druk, naar de authentieke kern van je bestaan. Het MOET, je kan er niet meer omheen. De samenstand van Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok bijna heel 2020, laat de druk nog eens extra toenemen, waardoor je opzoek MOET naar de doorgang en de nieuwe authentieke manier om je leven vorm te geven. Alles wat niet authentiek is, komt onder de aandacht en in het bewustzijn om te worden omarmd en geïntegreerd. In 2020 komt dit waarschijnlijk tot de kern en in een omslag. Als je naar het oog van de storm beweegt, dan versnelt alles enorm. Maar zodra je bent aangekomen in het oog de storm wordt alles heerlijk rustig. En dat gebeurt ook wanneer de Godsvonk, de Wezensessentie in jou het overneemt, dan ontstaat er een weldadige rust en stilte. ( Samenstand Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok bijna heel 2020. )

Bevrijding van knellende banden

Als je eenmaal in het oog van de storm bent, dan volgt de bevrijding van vastzittende structuren van buitenaf. En daarmee bedoel ik concreet dat er verantwoordelijkheden zijn bijvoorbeeld in je gezin, relatie of werk, waar je aan moet voldoen en die je bij je eigen stroom vandaan houden. Of opgelegde wetten door de overheid of verzekeringen of die onmogelijke dingen eisen of grote bedrijven waar je niet omheen kunt, maar die je verplichten om zaken te accepteren die onacceptabel zijn. En zo zijn er nog meer knellende banden. Op 18 december 2020 gaat Saturnus naar Waterman tot 8 maart 2023, samen met Jupiter die op 20 december 2020 naar Waterman gaat. Op 12 januari 2020 is de samenstand van Saturnus met Pluto en ik verwacht dat de voorlopers in dit innerlijke proces dan de doorgang vinden en met meer gemak in de rust en stilte kunnen blijven in het oog van de storm. Lukt het je niet, dan gaat de druk gaat geleidelijk aan steeds verder van de ketel gedurende 2020 en ontstaat er weer meer ruimte en rust in december 2020.

Openheid in verbindingen

Als je de doorgang naar bevrijding van knellende banden in jezelf vindt, dan kun je leven waar je voor geboren bent. Dan ontstaat er synchroniciteit en trek je mensen en situaties aan die elkaar aanvullen, voeden en bevestigen wie jij in Wezen bent. Dat betekent niet perse dat er alleen maar vrede en harmonie is, maar vanuit het oorspronkelijke in jezelf is er openheid in de verbinding met de ander waarin alles onderzocht en besproken kan worden. ( Eclips horoscoop Meesterschap van Cheiron in Ram 4de huis. Heer is Mars in Schorpioen in het 12de huis. Zwarte Maan staat in Ram vanaf 28 januari tot 23 oktober 2020 oppositie Priapus in Weegschaal. )

Opschoning in relaties

Bijna heel 2020 van 28 januari tot 23 oktober, staat het overlevingsmechanisme in Weegschaal. Dit betekent dat als je niet de daadkracht en de oorspronkelijke verbinding met jezelf kunt vinden, dat relatieproblemen dan echt een issue worden in 2020. Ook twijfel, niet kunnen kiezen of doorpakken naar het nieuwe is dan aan de orde. Er is dan ook een hang en een belang naar harmonie en vrede in de verbinding. Daardoor kan de frisse wind van de goddelijke stroom ( zwarte Maan ) in Ram niet doorstromen naar het nieuwe, omdat je de ‘geit en de kool’ wilt sparen. Sommige situaties hebben echt vernieuwing nodig en hun houdbaarheidsdatum is al lang verstreken. Dus durf in alle openheid in de verbinding te zijn met de ander of met situaties, zodat je jezelf kunt bevrijden uit oude situaties. En zo mogelijk op een frisse, schone en nieuwe manier verder kunt in de verbinding. ( Vanaf half juli tot half oktober staat Mars in het zwarte Maan kanaal in Ram oppositie Priapus in Weegschaal. Cheiron in Ram. )

Moedig zijn

Vooral vanaf half juli tot half oktober is het moeilijk om de daadkracht te vinden als je niet verbonden bent met jezelf en alles in harmonie wilt houden. Dan word je een gevangene van de verbindingen in je leven en kun je de daadkracht niet vinden om situaties te doorbreken. In deze periode kan vooral de daadkracht moeilijk te vinden zijn. Wat er van ons gevraagd wordt, wanneer de goddelijke stroom ( zwarte Maan ) in Ram staat, is om moedig te zijn. Moed en dus durven de sprong te wagen in het nieuwe. Dit is de weg van de Fool in de tarot. Je neemt de stap naar het nieuwe, zonder te weten wat er zal ontstaan. Door vooraf helder te krijgen en samen te vallen met wat voor jou belangrijk is, waar je dus voor wilt gaan en toch het resultaat los te laten, neem je de vernieuwing in eigendom. Dan sta je ervoor, zonder hierover in gevecht te hoeven gaan, stoot je af wat niet past en wordt het nieuwe spontaan geboren. ( Vanaf half juli tot half oktober staat Mars in het zwarte Maan kanaal in Ram. Cheiron in Ram.)

Boost voor het Watermantijdperk

Saturnus beweegt op 18 december 2020 naar Waterman samen met Jupiter ( 20 december 2020 ). Saturnus is verbonden met begrenzing, structuur, vormkracht, verantwoordelijkheid, autonomie en authenticiteit. In Waterman geeft deze kracht extra vormkracht en mogelijkheden aan het Watermanprincipe. Daardoor verwacht ik dat er nieuwe vormen van samenwerkingen in communities gaan ontstaan in 2020 en jaren daarna. Dit is dus op een nieuwe manier, zoals wij als architecten van het Watermantijdperk mogen laten ontstaan in deze tijd. Dat betekent gelijkwaardige samenwerking, elkaar aanvullen, vriendelijkheid, diepe vriendschap en oude herenigingen. Dit zijn samenwerkingen die het individu bevestigen en in vrijheid en gelijkwaardigheid uitnodigen om zijn of haar bijdrage vanuit het Hart en wie je in Wezen bent te leveren aan het geheel. Dan kun je leven waar je voor geboren bent en blij van wordt. Naast elkaar wordt deze innerlijke kracht van ZIJN zo krachtig, dat ze niet makkelijk doorbroken kan worden.

Nieuwe community toepassingen

Praktisch gezien verwacht ik dat communities bijvoorbeeld zelf verzekeringen gaan regelen, zoals een verzekering ook bedoeld is om met elkaar het risico te dragen. En ik verwacht bijvoorbeeld ook nieuwe sociale media oplossingen waar wij zelf eigenaar zijn van onze data. En zo nog meer oplossingen in nieuwe samenwerkingsvormen. De Watermanprincipes gaan ook over eigendom loslaten en over de keuze voor het praktisch gebruiken van spullen zoals bijvoorbeeld vervoersmiddelen. De samenstand van Saturnus met Jupiter in Waterman geeft een extra boost aan deze ontwikkelingen. Saturnus blijft in Waterman tot 8 maart 2023.

Verandering en vrijheid

De goddelijke stroom ( zwarte Maan ) gaat vanaf 23 oktober 2020 naar Stier en dit betekent dat het overlevingsmechanisme dan in Schorpioen komt. Dit overlevingsmechanisme kan veel angst genereren, maar ook veel verandering en transformatie. Ik verwacht dus dat eind 2020 de beweging naar verandering en vrijheid in de wereld hoogtij viert. Voor ons persoonlijk vraagt deze kracht van ons om te gaan voor rust, veiligheid, meer organische oplossingen te zoeken, de natuur te waarderen en vanuit het Hart te leven. Maar daarover volgend jaar meer in mijn nieuwe en volle Maan artikelen wanneer het aan de orde is.

Luchtigheid

Tegen de zomer komt er meer stimulans om de Kreeft kwaliteiten lost te laten, zoals het zoeken naar koestering, zachtheid, gezelligheid van familie en het gezin en behoefte hebben aan echt gevoed worden in je leven. Ook komt er stimulans om Tweeling kwaliteiten meer te omarmen, zoals luchtigheid, communicatie, beweging, afwisseling en speelsheid. Rond mei en juni 2020 gaat de noordelijke Maansknoop van Kreeft naar Tweelingen. De noordelijke Maansknoop geeft de richting aan waar alles zich naartoe ontwikkelt. Hierdoor verandert onze grotere drijfveer en zoektocht naar meer luchtigheid, speelsheid, beweging, uitwisseling van informatie en snelle communicatie. ( Noordelijke Maansknoop gaat op 6 juni 2020 van Kreeft naar Tweelingen en de gecorrigeerde noordelijke Maansknoop al op 6 mei 2020.)

SAMENVATTING voor 2020

Kortom het is een jaar van diepe transformatie, waarin veel mensen eindelijk kunnen gaan leven waar ze voor geboren zijn. Voor het maatschappelijke collectieve niveau en dat meestal bestuurd wordt vanuit het overlevingsmechanisme, verwacht ik strijd rondom zelfbeschikking, intense demonstraties, fouten in beoordelingen en veel kritiek op onzuiverheid van het systeem en bestuur. Het is een jaar waarin de processen van de massa van het volk op een magische manier gedragen worden. Het is een jaar van heling van oude knellende structuren. Er ontstaan nieuwe vormen door voor jezelf te kiezen en ja te zeggen tegen je eigen daadkracht, te durven pionieren en moedig het nieuwe te verwelkomen. Er zijn nieuwe zeer hoogfrequente Gamma Rays waargenomen in de ruimte en dit kosmische licht transformeert alles en opent de goddelijke lagen van ons energie- en fysieke lichaam. Ook de Aarde ontvangt dit nieuwe licht en gaat met haar natuur, structuur ( tektonische platen en polen ) en klimaat door een pittige verandering heen. We zien dit terug in een Klimaatcrisis, met vele natuurrampen en extreme veranderingen in het klimaat. Dit dwingt bestuurders om milieumaatregelen te nemen. Ook wij mensen gaan door deze intense veranderingen heen. In het artikel staat uitgebreid beschreven wat een Gamma Ray is en hoe deze correspondeert met ons nieuwe energielichaam en hoe deze ons transformeert. In het artikel is er ook speciale aandacht voor de horoscoop van Nederland en haar processen. 2020 wordt een pittig jaar als je belangen hebt om de harmonie en vrede te willen bewaren en als er veel twijfel is en angst voor het nieuwe dan is de kans groot dat je ook relatie perikelen ervaart. We mogen nieuwe paden openen in ons leven en moedig pionieren. In het jaar neemt de druk geleidelijk aan af, als je hebt gevonden waar je werkelijk voor bent geboren en het oude hebt losgelaten. Aan het eind van het jaar komen er dan concreet meer mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen in nieuwe communities, die de vrijheid, gelijkwaardigheid en een samenwerking ondersteunen en waardoor het veel gemakkelijker wordt om jouw unieke plek in te nemen in het geheel.

Dan wil ik je nog graag een geweldig, gezond en liefdevol 2020 wensen en dat je jouw authentieke Zelf kan gaan leven in dit sleuteljaar.

Heb het goed….

©Manuela van der Knaap

Publicatie lichtwerkersnederland.nl, pan-holland.nl en wakkeremensen.nl

Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang geen vergoeding hiervoor, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties

Deel deze post op social media

Met het hart aan het stuur
Maansverduistering van ont-moeten

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Sleuteljaar 2020

Plaats een reactie