Maansverduistering van ont-moeten

Maansverduistering van 10 januari 2020

Geschreven door: Manuela van der Knaap

7,9 minuten leestijd

Deze volle Maan op vrijdag 10 januari 2020 is een Maansverduistering in bijschaduw. Deze verduistering is verbonden met het diepste punt van macht en onmacht over systemen en opgelegd bestuur die ons op een praktische manier klemzetten in onze dagelijks leven. Deze Maansverduistering geeft ons inzicht in het loslaten van het MOETEN, het herstellen van heelheid in jezelf en in de verbinding met de ander. Zodat we elkaar weer kunnen ONT-MOETEN. De branden in Australië zijn daarin voor de wereld een katalysator.     

Maansverduistering in bijschaduw

De ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2020, ‘The Christmas Ring Of Fire’ wordt op 10 januari 2020 vergezeld door een Maansverduistering in de bijschaduw van de Aarde en dat betekent dat dit niet een ‘echte’ Maansverduistering is, maar dat alleen de schaduw van de Aarde op de Maan valt. Zo wordt het licht van de Zon dat normaal op de volle Maan valt enigszins verduisterd. De Aarde komt dus niet echt tussen de Maan en de Zon in te staan op een rij om de Maan te verduisteren. We kunnen dit dus meer zien als een bijna gewone volle Maan met een wat diepere werking in het onderbewuste van de mens. Daardoor is de impact meestal indirect, omdat we eerst de energetische lagen in onszelf verwerken, waarna het in het praktische komt. Er is door de bijschaduw dus wel een onderbreking van de volle Maan energie. Normaal gesproken is een Maansverduistering een verankering voor het innerlijke proces, maar als de verduistering maar half is, dan leert de ervaring, dat de krachten niet echt lekker doorzetten, maar blijven sluimeren en zoeken naar de energetische doorgang.  

Deze Maansverduistering van 10 januari 2020 in de bijschaduw is hier in West-Europa ( Nederland en België ) zichtbaar en begint om 18:06 en eindigt om 22:15 met het maximum rond 20:11 ( Europese tijd.) 

Diepste punt

Deze Maansverduistering in bijschaduw op 10 januari 2020 vindt plaats op het diepste punt rondom issues met bestuurlijke macht en klemmende systemen en structuren in je dagelijkse leven die je gevangen houden in het oude. De controle, macht en onmacht kunnen enorm intens zijn en veel zichtbaar maken in je leven rondom deze thema’s. Voor iedereen persoonlijk gaat het om het vinden van de doorgang en bevrijding rondom thema’s zoals zelfexpressie, het uitdrukken van jezelf op een authentieke manier en dus leven wie je in Wezen echt bent. Dit is leven vanuit een stroom en met gemak en eenvoud. Op 12 januari 2020 is de samenstand exact tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. Deze samenstand veroorzaakte de afgelopen jaren in toenemende mate druk rondom deze thema’s. En dit komt nu dus tot een hoogtepunt en daarna is er bevrijding. ( Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis oppositie Maan conjunct zwarte Zon en noordelijke Maansknoop in het 11de huis.) 

Situatie in Irak

Irak speelt in het geheel een belangrijke rol. Voor Irak begon de situatie direct in het nieuwe jaar al te escaleren. In opdracht van president Trump werd generaal Soleimani vermoord. Irak heeft met haar overlevingsmechanisme een probleem met het buiten de deur houden van vreemde bestuurders. En Irak heeft ook een collectieve verbindende rol voor de wereld. Andere landen zoals de Verenigde Staten en Iran maken op bestuurlijk niveau al jaren de dienst uit in Irak. Het komende jaar krijgt Irak echter een activatie van haar Kernkwaliteit. ( Zwarte Maan in Ram conjunct Mars. ) Het land wil haar eigen bestuur weer oppakken na jarenlange bezetting en oorlog. Het volk is het enorm zat en zet nu druk op het bestuur om door te pakken. Filmpje over de situatie in Irak rondom de moord op generaal Soleimani. 

https://www.youtube.com/watch?v=3jWd2dcWYgs

Bewustwording man /vrouw scheiding

Deze Maansverduistering heeft een extra diepe impact op het onderbewuste van de mens en de goddelijke stroom biedt de mogelijkheid op deze diepe lagen heelheid te herstellen. Uranus met zijn heldere licht brengt in deze periode bewustwording en inzicht in de mannelijke Marskracht en de vrouwelijke Venuskracht in ons. Hierdoor ontstaat er indirect helderheid over de afscheiding tussen het mannelijke (daadkracht) en vrouwelijke (ontvangende) in ons. De intieme verbinding tussen deze lagen in onszelf en daarmee in de wereld om ons heen, zorgt ervoor dat we ook wat er innerlijk leeft, kan worden gemanifesteerd. Dit is een noodzakelijke stap in het herstellen van heelheid in jezelf en in je leven. ( Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus conjunct Cheiron in Ram in het 8ste huis. En Mars in Boogschutter 4de huis inconjunct Uranus (Stationair) in Stier in het 9de huis sextiel Venus (en gelukspunt) in Waterman in het 7de huis ruim vierkant met Mars. ) 

Overlevingsmechanisme

Het overlevingsmechanisme rondom deze Maansverduistering gaat over een te grote hang naar materie. Er is dan ook dwang op het beter moeten organiseren van praktische aardse zaken en rondom geld en materiële waarden. Het MOET dan praktisch anders, maar dat levert enorm veel frustratie op en kan niet praktisch georganiseerd worden.

Australië en het herstellen van het geheel

In Australië zien we het gevecht van de mens met de natuur, waar de vlammenzee die al maanden actief is alles kapot maakt. Het beheersen en blussen van de vlammenzee moet praktisch anders georganiseerd worden, maar komt maar niet in de juiste vorm. Dit leidt tot grote wanhoop en onmacht en lijkt niet echt tot een oplossing te komen. Deze branden in Australië vragen om de krachten te verenigen en verschillen te overbruggen. Iedere bijdrage telt. Er is een wereldwijde meditatie georganiseerd en dat is een hele goede manier om een persoonlijke bijdrage te leveren. Dat laat deze horoscoop van de Maansverduistering zien. Maar doe dat dan niet door licht te sturen, maar door aanwezig te zijn met je bewustzijn bij wat er in Australië aanwezig is. Alleen licht sturen kan de polariteit van licht en donker vergroten. Hier wordt gevraagd om de afscheiding te overbruggen en dat kan alleen als alles er mag zijn zonder oordeel: ‘The good, the bad and the Ugly’. Dus als we niet denken in goed en fout, maar wanneer alles een plekje krijgt in het geheel, dan lossen pijn en afwijzing op en komt het Wezenlijke weer tevoorschijn. Door aanwezig te zijn met je bewustzijn met alles wat er is, komt ook alles weer in evenwicht. Dat wat ontspoord is komt weer thuis, in verbinding met het geheel. Ook de natuur in verbinding met de mens is daar een onderdeel van. En de natuur geeft antwoordt, eindelijk het regent in Australië. ( Priapus in Maagd 2de huis. Heer is Mercurius en deze staat conjunct met zuidelijke Maansknoop, Diamant, Zon, Saturnus en Pluto in Steenbok in het 5de huis. Neptunus conjunct zwarte Maan in in Vissen 8ste huis conjunct Cheiron in Ram.) 

Ont-moeten

Dit proces rondom de situatie in Australië werkt precies hetzelfde in onszelf. We mogen rondom deze Maansverduistering zonder oordeel kijken naar onze pijn en dat wat we afwijzen in onszelf en de ander. Deze periode is super effectief voor het helen van deze pijn van onze afgewezen en afgescheiden delen. Als de pijn heel erg groot is, dan wordt deze naar buiten geprojecteerd en MOET de ander veranderen (of de situatie ). Verslavingen zijn dan vaak een manier om te vluchten, om het allemaal niet te hoeven voelen en dus uit verbinding te gaan met de ander, maar vooral met jezelf. Op het moment waarop je jouw eigen pijn kunt ont-moeten, kun je de ander loslaten en weer werkelijk ONT-MOETEN. Dan kunnen vriendschap, vriendelijkheid en vrijheid herstellen. Dit is de basis vanwaaruit we in heelheid met elkaar kunnen bouwen aan deze basiswaarden van het Watermantijdperk. Als afsluiting wil ik graag een gedicht met jullie delen van een bijzonder mens, Brigit Rozestraten die ik persoonlijk heel lang geleden heb mogen leren kennen. Dit gedicht verwoordt heel helder wat het proces is dat wij te gaan hebben om in de stroom van de heelheid te komen. Dank je wel Brigit, je hebt het geweldig verwoord. ( Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis. Oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon en Maan in Kreeft 11de huis.)  

Ont-moeten  ( gedicht van Brigit Rozestraten )

Als niets meer moet, is dat ont-moeten
Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk

Dan doet ontmoeten niet meer pijn
Het moeten zet me achter tralies
Met monsters om me heen op wacht
Afwijzing, Woede en Vernedering

Maar IK ben het die mezelf veracht
Ik maak van willen meestal moeten
Omdat ik steeds naar iets verlang
Goedkeuring, liefde of aanvaarding

En daarom ben ik altijd bang
Als niets meer moet, ontmoet ik Vrijheid
Zij wordt mijn liefste kameraad
Zij accepteert, steunt en vertrouwt me

Ik weet dat zij me nooit verraadt
Dan kan ik jou ook vrijheid geven
Ik houd je niet meer in mijn macht
Jij hebt recht op je eigen leven

Op jouw manier vanuit je kracht
Als niets meer moet, kan ik ontmoeten
Gewoon omdat het dan zo gaat
Niet meer de eis ontmoet te worden

Geen angst meer dat je me verlaat
Want zonder moeten is er Vrijheid
Vol liefde en humor spoort ze me aan
Om elk aspect van mezelf te beminnen

En zo het leven aan te gaan
Ik wil mezelf nu graag ontmoeten
Verlost van uiterlijke schijn
Ik sta mij toe niets meer te moeten
En eindelijk mezelf te zijn

Gedicht: ( juli 2003 )  ©Brigit Rozestraten  https://www.awareness.net.nz/ 

Dan wil ik je nog graag een geweldig, gezond en liefdevol 2020 wensen en dat je jouw authentieke Zelf kan gaan leven in dit sleuteljaar. Heb je het complete jaarartikel voor 2020 al gelezen ?  

Heb het goed…..

Manuela van der Knaap

Deel deze post op social media

Sleuteljaar 2020
Weven van het web van liefde

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Maansverduistering van ont-moeten

Plaats een reactie