Elektromagnetische update vrijdag 24-7

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,1 minuten leestijd

ELEKTROMAGNETISCHE UPDATE VRIJDAG 24-7: Rond 8:30 was er een kleine zonnevlam A-Klasse en rond 21:00 uur een flinke B-Klasse zonnevlam. De Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC) is toch nog niet begonnen, maar er is dus nog steeds een magnetische verbinding tussen de Zon en de Aarde. Er was een licht verhoogde binnenkomende zonnewind die een scheur heeft geopend in de beschermende magnetosfeer rond de Aarde. Hierdoor liep de kp-index op naar level 3 (groen). In de nacht en bijna de hele dag had de beschermende magnetosfeer van de Aarde het zwaar (Kp-index 3 code groen) en het magnetisch veld was dan ook erg onrustig. En de gaten in de corona van de Zon zijn nog steeds op de Aarde gericht. Er was tussen 21:00 en 23:00 een gedeeltelijke Schumannresonantie activiteit met een gemiddelde intensiteit. En er was nog een kleine elektronen crash actief op deze vrijdag. Lees de uitgebreide uitleg hieronder en ook over lichamelijke symptomen en wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen.

We zien in de afbeelding de X-rays oplopen vanaf donderdag 23-7 op. En op 24-7 zien we 2 zonnevlammen met een flinke begon rond 8:30 en de hoogste piek was rond 19:30 uur.

Zonnevlammen

In deze tijd van een zonneminimum is de Zon in diepe rust en zijn grote zonnevlammen uitzonderlijk. Een B-klasse zonnevlam die normaal klein is en weinig impact heeft, die heeft in deze tijd van het zonneminimum wel een flinke impact. Sinds donderdag is de lichtfrequentie gestegen in het zonnestelsel door de actieve zonnevlek die nu aan onze kant van het zonnestelsel zichtbaar is. (Constante A-klasse) en worden er af en toe kleine zonnevlammen geproduceerd. Op deze vrijdag was er een kleine zonnevlam A-Klasse rond 8:30 en opnieuw een grotere B-Klasse rond 21:00 uur. Zeker die laatste kan het zenuwstelsel op scherp zetten en overbelasten.

Zonnevlammen en actieve regio’s die x-rays produceren, geven acute ascentiesymptomen die plotseling, fel en pittig kunnen zijn. En ook net zo plotseling kunnen verdwijnen. Ze versterken wat er al in je leeft op dat moment. Dus je kunt ook een geweldige topervaring hebben met mooie inzichten. Lees meer over ascentiesymptomen en wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen in de alinea ‘Waarom deze updates?’ onderaan dit bericht. De plasma van de zonnevlam is ongeveer drie dagen onderweg en komt dus over ongeveer 3 dagen aan op Aarde met zonnewind impact. De impact van de x-rays is instant op Aarde en dat is wat de x-ray grafiek registreert.

Zonnewind gemeten door de ACE satelliet. Het pijltje geeft een x-ray piek aan. Dit heb ik uitgelegd in de elektromagnetische update van donderdag 23-7.

Zonnewind licht verhoogd

De Zonnewind was licht verhoogd op deze vrijdag, maar nog steeds binnen de normale waarden. Een plasma stroom afkomstig van gaten in de corona kun je herkennen in jezelf door fluit en pieptonen in de oren en het hoofd. Maar dus geen extremen met de zonnewind en dus blijft echte impact hiervan uit. Maar omdat de zonnewind uit een bepaalde hoek op Aarde aankomt creert deze een scheur in de beschermende magnetosfeer en daardoor liep de kp-index die zonnestormen aangeeft op naar level 3 (groen). Dit is niet super hoog en zeker nog geen zonnestorm, maar maakt wel dat de zonnewind die super zwak is met zijn 380 km/sec en nog onder de 10 p/cm3 toch een grote impact kan hebben met de nodige ascentiesymptomen.

Dit is de kp-index en die liep op naar kp level 3 op deze vrijdag. De balken zijn nog groen (niet rood) en dus is de impact mild.

Symptomen zonnestorm/verhoogde zonnewind

Verhoogde zonnewind kun je herkennen aan een stroom deeltjes die je door je heen voelt razen. Hoe sneller en intenser (dichtheid) de zonnewind is, hoe heftiger deze stroom voelbaar is. Dit kan mogelijk geestelijke en lichamelijke ascentiesymptomen veroorzaken die versterken wat er al in je leeft en wat gezien en omarmt wil worden. Je kunt meer lezen over ascentiesymptomen onderaan dit bericht in de alinea ‘Waarom deze updates?’ met een zonnestorm is dit nog allemaal wat heftiger. Concreet wordt versnelt de vernieuwing ingezet, slapenritme kan verstoord zijn, en plotseling intens moe en uitgeput voelen, vergeten van woorden tijdens het praten (magnetisch veld onrust). Deze symptomen zijn met een zwakke zonnewind mild, maar met een scheur in de beschermende magnetosfeer die rond de Aarde is het toch mogelijk dat je wel ascentiesymptomen ervaart. Lees meer over ascentiesymptomen in de alinea onderaan dit bericht bij ‘Waarom deze updates?’ en ook wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen.

Gedeeltelijke Schumannresonantie zien we aan de rechterkant met de witte vlammen.

Schumannresonantie activiteit

Er was tussen 21:00 en 23:00 een gedeeltelijke Schumannresonantie activiteit met een gemiddelde intensiteit. De grootste piek was rond 22:00 uur met een gemiddelde intensiteit (A1=amplitude 48). De Schumannresonanties zijn golven van frequenties die steeds wijzigen door veranderingen in de druk in de Aardse atmosfeer. Deze Schumannresonantie activiteit ontstaat door onweer met bliksem en andere ontlading van deze druk in de beschermende magnetosfeer rond de Aarde. Ons lichaam kan intens reageren op deze frequenties, omdat deze corresponderen met frequenties van de hersenen en het lichaam. Hierdoor kunnen mensen ook krachtig ascentiesymptomen ervaren. Dit kunnen fijne en minder fijne ervaringen en lichamelijk reacties zijn. Full spectrum Schumannresonantie activiteit betekent dat ook de hogere frequenties in ons, in trilling en beweging komen. In deze periode van een full spectrum activiteit kun je dan ook met meer gemak de bijzondere openingen ervaren in het hogere bewustzijn van jezelf.  Lees meer over ascentiesymptomen in de alinea ‘Waarom deze updates?’ onderaan dit bericht.

Schumannresonantie piek zien we rond 00:00 Russische tijd.

Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC)

Onze normale magnetische verbinding van de Aarde is met de negatief geladen zuidpool van de Zon. Als de Aarde een switch maakt naar een magnetische verbinding met de noordpool van de Zon, dan noemen we dat de Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC). Meestal switchen we een keer per 3 weken voor een paar dagen naar een verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon. Meestal duurt deze switch een dag 5 tot een week. Maar sinds begin 2020 is de magnetische cyclische switch erg van slag. We hebben nu maar 5 dagen de normale magnetische verbinding gehad met de negatief geladen zuidpool van de Zon en zoals het er naar uit ziet is de switch naar de positief geladen noordpool van de Zon (groene deel van de cirkel) weer aanstaande. Dat is extreem snel, want normaal blijven we dus 3 weken in de normale magnetische verbinding met de negatief geladen zuidpool van de Zon.

In de periode waarin we in de HCC zijn (magnetische verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon.) lijkt de Aarde een intern conflict te hebben met de stroom zonnewind en kosmische deeltjes die door haar heen stroomt via de polen. Maar dat is slechts mijn persoonlijke ervaring en waarneming en dit is dus niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het magnetisch veld is in deze periode erg onrustig en reageert veel heftiger op verstoringen. Maar dat is dus slechts mijn eigen observatie. En we zien die onrust in het magnetisch veld sinds vrijdag in de loop van de ochtend. En dat is een signaal dat de HCC waarschijnlijk toch al bezig is. Omdat er dus nog een sprong moet komen van de magnetische verbinding met de Zon, zal het magnetisch veld nog wel even onrustig blijven en de kp-index verhoogd (KP-index level 3 groen). Ons geheugen is verbonden met het magnetisch veld van de Aarde en kan in deze periode ook mogelijk wat minder stabiel zijn. De Heliospheric Currentsheet Crossing kan mogelijk voelen als een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met Aarde. Mensen ervaren vaak een slapend en doof gevoel in de benen en voeten en aarding is dus anders en soms wat moeizamer. En het voelt voor veel mensen vreemd aan.

Het magnetisch veld laat een verstoring zien vanaf vrijdag 24-7 in de ochtend.

Magnetisch veld tijdens een HCC

Het magnetisch veld is tijdens een Heliospheric Currentsheet Crossing altijd extra verstoord, is mijn persoonlijke ervaring. Het lijkt dan wel alsof er een soort van conflict is de interne magnetische stroming van de Aarde. De Aarde maakt in deze periode anders dan normaal een magnetische verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon. Het magnetisch veld is verbonden met ons geheugen, dus dat kan zo zijn dat het geheugen soms plotseling heel goed is of zelfs wegvalt tijdens gesprekken in het moment. Ook zorgt het magnetisch veld dat je goed geaarde bent en verbonden met de Aarde. Dus dat wordt met verstoringen veel ingewikkelder en daardoor ook het aanwezig zijn in het NU.

Gaten in de corona van de Zon.

Gat in de corona van de Zon

De Zon heeft bijna altijd wel gaten in haar Corona. Via zo’n gat in de Corona van de Zon spuwt de Zon plasma de ruimte in. Als deze stroom plasma in de richting van de Aarde stroomt, dan komt deze meestal een dag of 2,5/3 later aan op Aarde. Tijdens een zonneminimum waar we ons nu in begeven (de Zon slaapt nu), gebeurt het ook regelmatig dat de zonnewindstroom (plasma) afkomstig uit een gat in de Corona van de Zon, op Aarde aankomt en niet of nauwelijks verhoogd is. Dan ervaren we geen ascentiesymptomen en blijft het elektromagnetische spectrum op Aarde onverstoord of nauwelijks verstoord. Hoog gevoelige mensen ervaren soms al ascentiesymptomen op het moment wanneer een gat in de corona zich opent. Zij horen de plasma als het ware aankomen, met hoge fluitende ruis in het hoofd of oren.

Een lichte elektronen crash ongeveer tussen 5:00 en 13:00 uur

Lichte elektronen crash

Er was voor het eerst sinds weken weer een lichte elektronen crash actief ongeveer 5:00 en 13:00 uur. Tijdens een elektronen crash zijn de elektronen rond de Aarde in de ionensfeer sterk verminderd in aantal en in dit geval dus licht. Sinds begin 2020 is de hoeveelheid elektronen in de ionesfeer rond de Aarde sowieso erg laag en hebben we de tot een maand geleden heel erg veel in een elektronen crash gezeten, omdat bij het minste of geringste wat de Aarde naderde de elektronen al snel zo sterk liet verminderen dat we in heel snel al elektronen crashes hadden. De laatste weken liepen de elektronen hoeveelheden weer wat op. Maar nu dus weer de eerste lichte elektronen crash. Tijdens een elektronen crash is dan de magnetische kant van het elektromagnetische spectrum op Aarde extra sterk voelbaar, omdat de elektrische component rond de Aarde zwakker aanwezig is. De elektronen crash kan druk geven in het onderlichaam, alsof je de Aarde in gedrukt wordt, met pijn in de benen, heupen, voeten enz. In de psyche is er confrontatie met minder leuke eigenschappen van jezelf. De zware en laag trillende eigenschappen melden zich. Dit is tijdens een crash versterkt aanwezig. Ook zijn veel mensen knorrig en zitten slecht in hun vel met als gevolg overal opstootjes en mogelijk zelfs ruzies. Er wordt tijdens een elektronencrash licht, helderheid en beweging gebracht in de vastzittende diepte van je psyche in alles wat is weggestopt om te kunnen functioneren volgens de eisen van de dualiteit. Dus best een confronterende periode van confrontatie, opruimen, inzicht en grote groei.

Heb het goed… 💞 Manuela van www.inzichten.com

©Manuela van www.inzichten.com

WAAROM DEZE UPDATES? (en over ascentiesymptomen)

Deze updates worden geplaatst om je te informeren als er onrust is in het elektromagnetische spectrum op Aarde en wanneer er iets onderweg is naar de Aarde vanaf de Zon of space. Ons lichaam is opgebouwd uit elektromagnetische pulsen en daardoor kunnen lichaam en psyche enorm reageren op deze veranderingen en verstoringen in het elektromagnetische spectrum. Deze verstoringen versterken wat er al uit balans is bij jou.

Ze versterken wat er in je leeft en op dat moment aanwezig is. Dus als je ontspannen bent en in de flow zit, dan wordt dat versterkt. En naar mate je steeds meer in je eigen autonome soevereine energieveld komt kun je ook steeds beter in verbinding blijven met de grotere krachten van de Bron en de Aarde en kosmisch Hart en blijf je met meer gemak in je eigen flow en heb je dus minder ‘last’ van de elektromagnetische verstoringen. (Ik schrijf over het soevereine autonome energieveld in mijn astrologische artikelen en we bouwen dat veld van binnenuit op tijdens mijn webinars.)

Dus iedereen ervaart andere symptomen. Symptomen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, duizeligheid, hartfladderen, stijfheid, plotseling intens moe zijn, misselijkheid, plotseling wazig of scherp zien, maar ook diepe angst en onmacht/macht ervaren, enz. Je kunt deze onbalans weer in evenwicht brengen door met je bewustzijn aanwezig te zijn zonder oordeel of zonder te willen dat het weg moet. Dus gewoon ZIJN met de grote Z. Dit kun je doen met mineralen (edelstenen/kristallen), door te ademen met wat er IS of het toepassen van yoga, chi-kung, cranio sacraal, Holistic pulsing, helende massage, meditatie, wandelen in de natuur of in de tuin/grond werken en nog meer… Ik verkoop in mijn praktijk en webshop grote ruwe kosmisch geopende Hematiet (wakker multi-dimensionaal Wezen). Deze zijn ook geweldig om mee te zitten, omdat ze je helpen om alles wat niet Wezenlijk bij je hoort los te laten. (deze kosmisch geopende Hematiet werkt anders als ‘gewone’ Hematiet. Ze werken in het hele energielichaam tegelijk en openen het kosmisch Hart (bolletje op het middenrif.) en de opbouw van de basis van het nieuwe energielichaam. Ze kunnen worden opgestuurd en worden ervaren in een telefonisch mini consult.) Mijn webinars zijn ook een manier om dit evenwicht te herstellen. (onderaan dit bericht staat een link.

LAATSTE ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Je kunt in mijn actuele artikelen lezen over de innerlijke processen die nu actief zijn. Want ook al is de elektromagnetische situatie stabiel, de openingen die gemaakt zijn mogen alsnog geïntegreerd worden:

*Het laatste artikel over de Nieuwe Maan van maandag 20 juli 2020.

*En het artikel over de ringvormige Zonsverduistering van 21 juni 2020.

*Jaarartikel over 2020

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar en vanaf september ook weer iedere week. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische updates donderdag 23-7:
Elektromagnetische update zaterdag 25-7

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Elektromagnetische update vrijdag 24-7

Plaats een reactie