Herstel organisch universeel bewustzijn

Nieuwe Maan in Schorpioen 15 november 2020

Geschreven door: Manuela van der Knaap

13,2 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan in Schorpioen en beschrijft de processen voor de komende maand tot de volgende nieuwe Maan. De nadruk ligt deze maand op loslaten en transformatie van het ego, de persoonlijkheid, maar ook het lichaam gaat door een grote verandering heen. We herstellen de verbinding met het organische van de natuur en het grote universele, oorspronkelijke bewustzijn. We worden uitgenodigd door de Goddelijke stroom om het ware vertrouwen in de verbinding met anderen en het leven te herstellen. Lees meer in het artikel hieronder…

Negatieve Schorpioen-energie

De Schorpioen-energie brengt ons sterk in contact met weggestopte zaken die we liever niet van onszelf zien en dit wordt nog eens extra versterkt doordat het overlevingsmechanisme ook in Schorpioen staat sinds 23 oktober 2020 tot 22 oktober 2021. Dus schaduw van Schorpioen speelt rond deze nieuwe Maan extra sterk met thema’s zoals  wantrouwen, achterdocht, onveiligheid, machtspelletjes, controle, negativiteit in het algemeen, (doods)angst, wraakgevoelens, diepe onmacht, neerslachtigheid, onvrede, boosheid, lage zelfwaarde en zelfafkeuring. We krijgen deze schaduwkanten van onszelf te ervaren en daardoor wordt helder waar we belangen hebben en niet kunnen vertrouwen. (Zwarte Maan in Stier in het 7de huis oppositie Priapus in Schorpioen in het 1ste huis. Zon conjunct Maan in Schorpioen in het 1ste huis. Cheiron in Ram in het 1ste huis sextiel Saturnus, Pluto, Jupiter in het 3de huis in Steenbok. Is een duet.)

Licht op de schaduw

We kunnen de schaduwen in onszelf die getoond worden, toelaten en in de ogen kijken en beginnen met te accepteren dat ze er zijn. Daarvoor is het nodig dat je belangen loslaat. Bijvoorbeeld een belang dat je alleen maar mooi, licht en liefde mag zijn. Door alles wat jij niet als mooi, licht en liefde ervaart in jezelf bewust aan te kijken en te ervaren, haal je deze stukjes niet-licht in jezelf uit de schaduw. Je brengt ze onder je bewuste aandacht door ze aan te kijken en te onderzoeken en dus zet je ze in het (dag)licht, omdat ze er mogen zijn. (Priapus in Schorpioen in het 1ste huis conjunct Mercurius. Zon conjunct Maan in Schorpioen in het 1ste huis. Cheiron in Ram in het 1ste huis sextiel Saturnus, Pluto, Jupiter in het 3de huis in Steenbok. Is een duet.)

Hel en verdoemenis

Vanuit dit overlevingsmechanisme in Schorpioen kan er van alles misgaan en blijven gaan en dan kan het lijken alsof je hel en verdoemenis over jezelf hebt afgeroepen. Dit is een zeer destructieve kracht die alles sloopt wat het tegenkomt op zijn pad. Het is dan alsof het leven zich tegen je heeft gekeerd. Dit kan een flink zware trigger zijn die je de diepte van mislukking en zelfafwijzing intrekt. Het is dan belangrijk om te stoppen met wat je doet en verbinding gaat maken met deze zelfafwijzing en negatieve energie in jezelf. De speciaal geopende ruwe Hematiet uit mijn webshop is hierbij echt een uitkomst. Samen met een zwarte toermalijnkwarts of zwarte toermalijn kan daarmee in supersnel tempo alle negatieve energie afgevoerd worden. Daarbij is deze maand heel goed om alle hoekjes in jezelf af te stoffen en af te voeren en op te lossen wat niet kan meestromen in het geheel. En voor veel mensen is het zelfs een dagelijkse noodzaak om zichzelf energetisch te reinigen deze maand, maar zeker ook het komende jaar tot eind oktober 2021, zolang de Schorpioen energie zo sterk is. (Overlevingsmechanisme=Priapus in Schorpioen conjunct Ascendant en Mercurius 1ste huis. Cheiron in Ram in het 1ste huis sextiel Saturnus, Pluto, Jupiter in het 3de huis in Steenbok. Is een duet.)

Reinigen

Het is een hele goede maand voor reinigingskuren voor het lichaam en het loslaten van overgewicht en dat wat niet echt bij jou of je lichaam hoort. Het onderzoeken van nieuwe manieren om dit te doen, bijvoorbeeld met ademhalingstechnieken of een andere manier van eten en bewegen, bevordert de openheid die de transformatie energie van deze tijd nodig heeft. Vooral het zelf doen en de oplossing van binnenuit laten komen heeft de voorkeur. (Priapus in Schorpioen in het 1ste huis conjunct Mercurius. Zon conjunct Maan in Schorpioen in het 1ste huis. Cheiron in Ram in het 1ste huis sextiel Saturnus, Pluto, Jupiter in het 3de huis in Steenbok. Is een duet.)

De verlichte Schorpioen

Als Schorpioen-energie opgetild wordt naar de kosmische verlichte octaaf, dan is dit het meest zuivere en transparante dierenriemteken dat er is, dat een supersnel pad opent naar verlichting en leven vanuit ZIJN en stilte. De energie van Schorpioen wordt dan onderzoekend en er is een grote bereidheid tot een dialoog met jezelf en de ander. En alles mag zijn wat het IS, omdat belangen worden herkend, erkend en benoemd en daarmee transparant gemaakt. Deze horoscoop van de nieuwe Maan laat zien dat de innerlijke dialoog hersteld wil worden. Ook het open communiceren over jouw schaduwkanten met anderen kan veel heil brengen, oplossen en verlichten. De komende maand kunnen er ook scherpe discussies ontstaan met anderen als er paranoia en wantrouwen is van jou of van de ander.  (Priapus in Schorpioen in het 1ste huis conjunct Mercurius. Zon conjunct Maan in Schorpioen in het 1ste huis. Cheiron in Ram in het 1ste huis sextiel Saturnus, Pluto, Jupiter in het 3de huis in Steenbok. Is een duet.)

Open communicatie

Als de energie van de Bron goed stroomt in jou deze maand, dan benader je het leven vanuit vertrouwen en op een onderzoekende manier. Misschien heb je zelfs weer zin om iets te gaan (be)studeren. Iets anders wat je misschien al is opgevallen, dat is dat onbewuste communicatie ineens bewust wordt. Je moet bijvoorbeeld aan iemand denken en dan belt die persoon of je droomt of voelt al wat er naar je toe gaat komen. Het is eigenlijk het openen van het kanaal van helder weten en voelen. We zijn allemaal verbonden in een netwerk van energie en met deze nieuwe Maan dus extra sterk. Dus geniet van het openen van deze kanalen in jezelf. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus in het 7de huis oppositie Venus in Weegschaal 12de huis conjunct gelukspunt, ascendant, Priapus conjunct Mercurius in het 1ste huis in Schorpioen.)

Intense stilte en vertrouwen

De goddelijke stroom staat vanaf 23 oktober 2020 in Stier en de verandering van de moedige actieve energie van Ram naar de rust en het vertrouwen van Stier, was een hele plotselinge en scherpe verandering in de energie en inspiratie. Dat was even schakelen. Vanaf het moment dat de Bronenergie van de zwarte Maan Stier in is gegaan, is de leegte en stilte af en toe zo groot en intens, dat die als beangstigend ervaren kan worden. Ook lijkt deze los te staan van stress en de onrust en angst die er nu zijn in de wereld rondom het coronavirus. Het is bijna vreemd om zo in vertrouwen en rust te zijn, terwijl de wereld in brand lijkt te staan. De Bronenergie in Stier (zwarte Maan) inspireert ons nu en het komende jaar om te leren diep (en hoe) te vertrouwen, rust en liefde toe te laten en een basis te vinden in jezelf die je waarlijk draagt en veiligheid biedt. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus tussen 23 oktober 2020 en 22 oktober 2021 verlaat ook de gecorrigeerde zwarte Maan het dierenriemteken Stier.)

Nergens zin in

Externe doelen verdampen en er is een enorme hang naar vrij zijn en vanuit rust in verbinding zijn. De Bronenergie van de zwarte Maan in Stier kan ook lui aanvoelen. Maar het is geen luiheid, maar de rust wil hersteld worden in jezelf. Dus het kan zijn dat je helemaal geen energie of zin hebt om iets te doen en ook heel erg moe bent. Dan is het nu tijd om te herbronnen en de rust en stilte in jezelf te herstellen. Als er voldoende ruimte is gegeven aan deze vrijheid, rust en ruimte in de verbinding met anderen en de wereld, komt er vanzelf een nieuwe stroom op gang die je diep zal voeden op een hele effectieve manier. Deze stroom komt dan voort uit rust, vertrouwen en vanuit wat je werkelijk begeestert. Deze komt dan op een organische manier tot stand, daarmee bedoel ik dat stap voor stap het nieuwe wordt opgebouwd. Ene steen op de andere. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus in het 7de huis.)

Wat is waar?

Het transformatieproces dat persoonlijk speelt is ook collectief bezig. Nu wordt er plotseling van alles doorzien. De huidige Schorpioen-energie nodigt uit om onderzoek te doen. Het wordt ineens allemaal veel duidelijker wat zin en onzin is. Innerlijk komen mensen hierdoor in een conflict en ontstaat er een enorme interne onveiligheid. Als je geen basis hebt in jezelf van wat waarachtig en werkelijk van waarde is, omdat je altijd de waarheid van anderen hebt aangenomen als DE waarheid, dan kom je nu in de problemen als je regels moet volgen die niet gebaseerd zijn op logica en niet helemaal zuiver zijn. Dat wat waar is begint te schuiven in de wereld. De Goddelijke stroom van de zwarte Maan in Stier inspireert ons om weer verbinding te vinden met de waarheid van organische basiswaarden die in de natuur alles oneindig verbindt. Daarin vinden we weer de rust van waarheid die ingebed is in een groter geheel.

In deze video wordt vanuit de invalshoek van filosofie, psychologie en geloof uitgelegd wat er bij mensen intern gebeurt in dit veranderingsproces en ook wat de grote veranderingen zijn die nu in de wereld plaatsvinden, vanuit een interessante invalshoek. Video met een interview met Jorn Lukaszczyk en Lawrence Jacobs. ‘Geloof in het systeem verloren’: https://www.youtube.com/watch?v=DskiXjhaRKk&feature=youtu.be

Nieuwe basiswaarden in ons leven

De huidige Goddelijke energiestroom in Stier (zwarte Maan) inspireert ons om ons geloof en de basis van ons bestaan opnieuw te ijken. Waarin leggen wij ons vertrouwen en vanuit welke basis bouwen wij ons leven op? De filosoof in de video laat zien hoe de kerk als externe autoriteit in de vorige eeuw is vervangen door geld als de nieuwe afgod. De huidige Goddelijke stroom van de zwarte Maan in Stier inspireert ons om dit te doorzien en te herijken, zodat we een nieuwe basis vinden die verbonden is met de natuurlijke en organische stroom van het leven en het universele bewustzijn. Waarin de mensheid weer een onderdeel wordt van het organisme van de Aarde en het universum. Daarin spelen virussen een belangrijke rol en de vaccins die ons RNA modificeren grijpen daar op in. De komende maand en ook jaar zijn cruciaal in het bewust maken hiervan. We krijgen kennis van verborgen processen en ik verwacht ook onthullingen van deze kennis en het zichtbaar worden van manipulerende communicatie van de overheid en hun communicatiekanalen. (Zwarte Maan in Stier 7de huis conjunct Uranus oppositie Venus in Weegschaal conjunct gelukspunt, Priapus en Mercurius in het 1ste huis in Schorpioen. Zwarte Zon in het 9de huis in Kreeft oppositie Diamant conjunct Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok in het 3de huis. Venus is heer van de zwarte Maan in Stier. De wond van Cheiron in Ram is egoïsme en los opereren van het geheel. Heer Mars staat in Ram in het 6de huis. Strijd (snijden) met de organisatie van het leven. Zuidelijke Maansknoop in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Tweelingen in het 8ste huis. Heer is Mercurius in Schorpioen.)

Herstel van organisch bewustzijn

Deze schepping is een reis van ons bewustzijn. We leven in de Matrix van de dualiteit in een afgescheiden stukje van het universum. Het organische natuurlijke bewustzijn waar wij vanuit onze oorsprong een onderdeel van zijn, klopt weer aan de deur en wil zich herstellen in ons en in ons lichaam, in iedere cel en onderdeel van ons bestaan. Deze nieuwe Maan biedt ons deze organische verbinding aan. Iedereen zal daarin zijn of haar eigen pad bewandelen en stukje bijdragen aan het geheel. Zoals mijn webinarveld deze lagen beschikbaar maakt voor de deelnemers en voor het collectief als onderdeel van het geheel.

Heb het goed…

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

UPDATE: Op zaterdag 14 november 2020 was er een grote manifestatie: ‘Women for freedom’ op het museumplein in Den Haag. Astrologische gezien is dit het neerzetten van de verbinding. Vrouwen die opstaan en transformatie neerzetten met elkaar in verbinding met doortastende woorden en met liefde als kern van de boodschap. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus in het 7de huis oppositie Venus in Weegschaal conjunct gelukspunt in het 12de huis, conjunct ascendant, Priapus en Mercurius in Schorpioen in het 1ste huis.)

Dit is de link naar een weergave van de manifestatie: ‘Women for freedom’: https://www.facebook.com/watch/live/?v=2779531165595791&ref=watch_permalink

NOG EEN UPDATE OP WOENSDAG 18-11: UITLEG HUIDIGE INNERLIJKE EN LICHAMELIJKE PROCESSEN: Elektromagnetisch valt het op de kosmische stralingsalerts en het enorm verstoorde magnetische veld in Noord-Europa wel mee. Maar de energie van de nieuwe Maan was intens diep met heel veel energetisch Schorpioen-energie en de nadruk van de transformatie ligt op het lichaam. Er gaan nieuwe bewustzijnslagen open in het lichaam en de hersenen en dan kan het zenuwstelsel ernstig overbelasten. Het zenuwstelsel verbindt het kosmische met het fysieke en als er veel energetische moet gebeuren dan is het alsof de leidingen van het zenuwstelsel te nauw zijn. Tijdens mijn webinar integreren we de energie van de nieuwe en volle Maan en wat er opviel tijdens de nieuwe Maan meditatie webinar is dat er veel gebeurde in het nek gebied in de hersenstam waar de imprint van het overleven werd geheeld, net als in het stuit gebied. De schedelrand waar karma is opgeslagen in de kleine hersenen is nu veel aan het loslaten. Dus dat is ook goed voelbaar in de hersenen en het zenuwstelsel en met andere lichamelijk kwalen. Wat zich na de nieuwe Maan laat zien, is dat de mindcontrole die in de hersenen en ons DNA is vastgezet onder de loep komt en ook helemaal in lijn is met wat er nu collectief gebeurd rondom corona. Het grotere kosmische bewustzijn wil opnieuw verbonden worden in ons DNA en in de hersenen, maar komt daarbij de oude programmeringen (DNA manipulatie uit het verleden) tegen. Dus doe alsjeblieft jouw stukje heling in jezelf. Het is echt heel belangrijk dat nu ieder op zichzelf zijn of haar doorbraak maakt en zo bijdraagt aan het geheel en het wakker worden van de massa. Lees meer over de huidige processen in het artikel over de nieuwe Maan: https://inzichten.com/herstel-organisch-universeel-bewustzijn/

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

VOOR GEÏNTERESSEERDE: Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op MAANDAG 30 NOVEMBER 2020 OM 19:45 RONDOM DE MAANSVERDUISTERING IN BIJSCHADUW. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-15-november-2020-2/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

Overweeg eens om een Hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/  )

*

Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 11-11
Elektromagnetische update donderdag 12-11

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Herstel organisch universeel bewustzijn

Plaats een reactie