Levende energetische uitwisseling

Nieuwe Maan in Waterman van 11 februari 2021

Geschreven door: Manuela van der Knaap

10,7 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan in Waterman van donderdag 11 februari 2021. De nieuwe Maan initieert steeds de energie en processen voor de komende maan(d), tot de volgende nieuwe Maan. Een grote massa mensen staat op het punt van ontwaken. Het innerlijke proces vraagt om inkeer om een stevige basis te creëren voor de kracht van de nieuwe Watermanenergie. Ook lees je in dit artikel over de energetische achtergrond van eenzaamheid en waarom wij mensen in de basis verbinding nodig hebben. En je leest ook over het verschil tussen biologie en technologie. Ik wens je veel leesplezier…

Wakker worden

De energie van Uranus was vanaf november 2020 tot begin februari 2021 niet beschikbaar voor de meeste mensen in het collectief van de Aarde, omdat ze niet voldoende verbonden waren (of zijn) met de energiestroom van de Bron. De planeet Uranus is de brenger van bewustzijn, waarheid, vrijheid, licht, gelijkwaardigheid, eigenzinnigheid, genialiteit, hoger bewustzijn, vernieuwing en plotselinge veranderingen. Angst houdt mensen in een greep (massa) en het lijkt erop dat veel mensen extra afgescheiden zijn geraakt van hun bewustzijn sinds november 2020, alsof ze in een massahypnose vastzitten. Dat gaat vanaf begin februari veranderen. De kracht van Uranus wordt weer beter toegankelijk voor de massa en dat zal bij veel mensen een schok van bewustwording en grote plotselinge vernieuwing gaan opleveren. En voor het collectief en bijvoorbeeld de bestuurlijke lagen en de politiek gaan nu de vernieuwing, bewustwording ook doorzetten. Zij die wél verbonden waren met de stroom van de Bron, hebben in de periode van november 2020 tot februari 2021 juist een enorme bewustwordings- en groei spurt doorgemaakt. Veel spiritueel ontwikkelde mensen zijn in de nieuwe stroom van het leven gekomen, die hoort bij de nieuwe energie van het Watermantijdperk en waar Uranus over heerst. We zetten nu de basis neer voor dat nieuwe tijdperk. Wij zijn de architecten, aannemers en uitvoerders tegelijkertijd. En Nederland heeft een speciale functie daarin, omdat de Wezensessentie van Nederland in Waterman staat, die het komende jaar ook nog geijkt en opgepoetst wordt. (Uranus was vanaf november 2020 verbonden met de niet gecorrigeerde (true) zwarte Maan in Stier en vanaf begin februari 2021 wordt de verbinding met de gecorrigeerde zwarte Maan sterker. Deze gecorrigeerde zwarte Maan is waar interactie met de wereld mogelijk is van en met het zwarte Maan kanaal en de niet gecorrigeerde zwarte Maan.)

Verschillen vullen elkaar aan

In deze maan(d) vanaf de nieuwe Maan, zal het neerzetten van nieuwe structuren en bestuur op een decentrale manier meer vorm krijgen. Dit betekent voor ons persoonlijk dat we meer lokaal oplossingen gaan zoeken en contacten zullen aangaan. We kunnen nog meer ontdekken hoe diversiteit en de verschillen elkaar aanvullen en juist een kracht kunnen zijn in plaats van een zwakte. In de volgende video deelt Evert Bleijenberg zijn inzichten die hij door de natuur kreeg aangereikt. We zijn aangekomen in het Watermantijdperk en alles is bezig zich om te vormen naar de Watermanprincipes. Daarvoor zijn gelijkwaardige, sociale, platte bestuurlijke structuren nodig. Laat je inspireren door deze man met bestuurlijke SWARM structuur, die al deze eigenschappen in potentie in zich draagt. De SWARM structuur is een zelfsturend collectief met zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid en dus helemaal van deze tijd. (Noordelijke Maansknoop in het 10de huis in Tweelingen oppositie zuidelijke Maansknoop in Boogschutter. Pluto in Steenbok. Zwarte Zon in het 10de huis in Kreeft.)

De SWARM structuren en bestuur. The Great Reset by the SWARM oftewel ‘Wisdom of the crowd’: https://www.youtube.com/watch?v=wy82YduJ9_A&feature=youtu.be (Nederlands gesproken).

Basis voor de nieuwe stroom

De energie van deze nieuwe Maan in Waterman voor het innerlijke proces, lijkt sterk op die van de afgelopen volle Maan van 28 januari 2021. De energie van Waterman stroomt enorm rond deze nieuwe Maan en ook nog de komende maand, met zes planeten in Waterman op een hoopje. Als je de stroom van de nieuwe energie gevonden hebt, dan ontwikkelen de stroom van vrijheid, vriendschap en andere Watermankwaliteiten zich steeds verder. Het leven is dan een magische stroom van synchroniciteit. Mercurius staat retrograde en is de planeet die het voortouw neemt in het groepje van zes planeten. Daardoor is, totdat Mercurius uit retrograde komt op 21 februari 2021, de ontwikkeling van de stroom nieuwe Waterman-energie naar binnen gericht. Dit kan momenten van twijfel geven, verbonden met gebrek aan eigenwaarde, die je uitnodigen innerlijk dieper te onderzoeken wat nog niet zo lekker voelt. Dit zelfonderzoek geeft de nieuwe stroom een basis en innerlijke samenhang. En maakt dat je na de retrograde periode van Mercurius, krachtiger door kunt stromen in het nieuwe. (Zon, Maan, in het 6de huis conjunct Mercurius retrograde, Jupiter, Venus en Saturnus in het 5de huis in Waterman.)

Druk in het hart

Als de innerlijke drang om je uit te drukken in de nieuwe stroom van het leven groot is, maar er is nog geen basis in jezelf en geen stevige aardeverbinding, dan kan het hart onderdrukt en gevangen voelen. De drang om gehoord te worden en gelijkgestemden te ontmoeten kan groot en pijnlijk zijn en soms zelfs eisend. Dit zijn processen die al rond de volle Maan speelden (Pluto conjunct Venus volle Maan). Maar er is nu een verschuiving naar het verlangen naar vrije expressie, het vrij uit kunnen stromen. Het is misschien handig om het artikel van de volle Maan alsnog of nog een keer te lezen, omdat het huidige proces, dat nog steeds aan de orde is, daarin goed uitgelegd wordt. (Zon, Maan, in het 6de huis conjunct Mercurius retrograde, Jupiter, Venus en Saturnus in het 5de huis in Waterman.)

Vrij uitstromen

Om deze enorme druk van het hart te verlichten, is het nodig om de angst die toch nog in je leeft onder ogen te zien. Deze is verbonden met het collectieve overlevingsmechanisme dat op dit moment overal zo zichtbaar is. Velen zijn gevangen geraakt in een hypnotische angst. Wij zijn als mens van nature sociaal en in contact zijn met elkaar is daarin een veel groter belang dan we ooit hebben gezien of onderkend. Dat wordt nu levensgroot voelbaar met al deze energieën in Waterman rondom deze nieuwe Maan. De drang is om horizontaal uit te reiken naar buiten, maar wat er nodig is, is eerst veiligheid te vinden in jezelf. En dan bedoel ik niet alleen voor de persoonlijkheid, maar ook in verbinding met jouw multi-dimensionale Zelf (hogere en lagere delen). Daar ligt de oplossing, in de verticale verbinding. Daarna kan het verlangen naar vrije expressie en jezelf te mogen uiten en verbinden weer stromen, maar dan vanuit de diepere authentieke lagen van het hart. (Zon, Maan, in het 6de huis conjunct Mercurius retrograde, Jupiter, Venus en Saturnus in het 5de huis in Waterman. Uranus conjunct zwarte Maan en Mars in Stier in het 9de huis.)

Oer-aarding

En ja, daar is ie weer: de oer-aarding. Die oer-aarding is nodig om de grote krachten van dit moment te kunnen opvangen. Als deze oer-aarding er is, dan kan het onderbewuste helemaal oplossen. Het onderbewuste is ontstaan toen we deze oer-verbinding met de Aarde hebben losgelaten. Als we dit lineair bekijken, dan zien we dat dit vrij snel ontstaan is nadat we in de dualiteit van de Matrix kwamen op Aarde. Dit is een diepere en authentieke verbinding dan een ‘normale’ aarding. De oer-verbinding met de Aarde en de Bron, maakt het onderbewuste en het afwijzen van facetten van jezelf overbodig. De speciaal geopende Bolderopaal (zie webshop) kan deze frequentie helpen herinneren.

Ander levend Wezen

Een mens is niet gemaakt om zo lang uit een levende verbinding te zijn met een ander energetisch Wezen. Nu, tijdens de langdurige lockdown, is de eenzaamheid en een diep verlangen naar verbinding heel groot. Zo groot dat sommigen er beroerd van worden. Een levend energieveld wisselt energieën uit met andere levende energievelden. Dat kan natuurlijk ook op afstand via een digitale verbinding of via de telefoon. Dat is dan een energetische interactie buiten tijd en ruimte en daarom adviseer ik ook mijn mineralen te gebruiken tijdens mijn webinar, waardoor tot op het fysieke, de energetische uitwisseling met meer gemak mogelijk is. Maar we treffen elkaar veel minder in deze tijden van de lockdown. Er gebeurt iets als we een ander levend Wezen treffen. Dan is er een energetische uitwisseling en hebben we interactie. Ik schrijf bewust levend Wezen, want deze levende energetische uitwisseling is er met alle levende Wezens, zoals dieren, planten, bomen, mineralen (kristallen en edelstenen) en mensen. Deze uitwisseling brengt je tot leven, voedt je, laat je groeien en leren op heel andere lagen dan het praktische verstand. (Pluto in het 5de huis sextiel Neptunus in het 7de huis (majeur duet). Neptunus 7de huis Vissen sextiel Mars zwarte Maan Uranus in Stier 9de huis. Cheiron in Ram in het 7de huis sextiel Saturnus, Jupiter, Venus en Mercurius retrograde 5de huis conjunct Zon en Maan in het 6de huis alles in Waterman.)

Biologie versus technologie

Je kunt soms in jezelf blijven rondgaan in dezelfde kringetjes. Door je te uiten en uit te wisselen met een ander levend Wezen, ontstaat er in de energie ook een interactie en komen er nieuwe inzichten en antwoorden. Je groeit, je leeft. Een computer of technologie, zoals ‘virtual reality’, het leven in een virtuele realiteit of heling met een computer, kan deze energetische uitwisseling nooit vervangen. Een computer of robot geeft een frequentie af die niet flexibel energetisch communiceert en past zich dus niet aan de interactie aan. Technologische interactie is een monoloog, die een realiteit dicteert. Het is van groot belang dat wij het verschil tussen biologische en technologische uitwisseling en informatieoverdracht gaan onderkennen en herkennen. Misschien gaat dat in de toekomst veranderen, maar technologie kan de dans van de levende energetische uitwisseling nooit vervangen. (Uranus conjunct zwarte Maan en Mars in Stier in het 9de huis.)

Energetische levende uitwisseling

Als we te weinig ontmoetingen hebben met andere levende Wezens, dan roept het energielichaam om deze uitwisseling vanuit een diep verlangen. De uitwisseling brengt je in contact met de wereld en de invalshoek van de realiteit van de ander. Dit brengt op een magische wijze een nieuwe kijk op jouw eigen realiteit. Het maakt je los van het oude vertrouwde en brengt magische synchroniciteit in jouw leven. De levende energetische uitwisseling haalt je uit je isolement en voedt de Ziel, de Geest en de diepere bedoeling van het bestaan. Het bevestig het Wezenlijke van jouw bestaan. In deze levende energetische uitwisseling kom (er stond komt) je Wezenlijk tot leven: ‘This is where the magic happens’. (Pluto in het 5de huis sextiel Neptunus 7de huis (majeur duet). Neptunus 7de huis Vissen sextiel Mars zwarte Maan Uranus in Stier 9de huis. Cheiron in Ram in het 7de huis sextiel Saturnus, Jupiter, Venus en Mercurius retrograde 5de huis conjunct Zon en Maan in het 6de huis alles in Waterman. )

Heb het goed <3
©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

VOOR GEÏNTERESSEERDE:
Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op DONDERDAG 11 februari 2021 om 19:45 rond de nieuwe Maan. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-11-februari-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)
*
Er is een EXTRA webinar gepland op vrijdag 19 februari 2021 als extra ondersteuning voor de huidige processen die voor sommige nogal intens zijn. Er zijn zeer grote veranderingen in ons energielichaam bezig en dit heeft extra aandacht en ondersteuning nodig van het webinarveld. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/extra-actuele-online-activatie-meditatie-19-februari-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)
*
Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )
*
Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

Deel deze post op social media

Helen van oude sociale wonden
Elektromagnetische update woensdag 10-2

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Levende energetische uitwisseling

Één gedachte

  1. Gwendolien donderdag 11 februari 2021 om 10:01- Beantwoorden

    Dank Manuela!
    Wat jij beschrijft is zo duidelijk voelbaar. Fijn om terug te lezen dat wat ik voel en ervaar jij dit in woorden uitdrukt.

Plaats een reactie