Leef je essentie, heb het LEF en ontluik…

De eclipsen van mei & juni 2021

Geschreven door: Manuela van der Knaap

25,7 minuten leestijd

Dit artikel beschrijft de innerlijke en wereldse processen van de Super totale Maansverduistering van woensdag 26 mei 2021 en de ringvormige Zonsverduistering van donderdag 10 juni 2021. Deze informatie is actueel voor het komend jaar tot in juni 2022 en ook de jaren daarna zullen deze processen nog vorm krijgen. Je kan lezen over de positie en transformaties voor Nederland en ook België, het bouwen aan een nieuwe basis voor de maatschappij, de vele ideologieën en hervormingen die op stapel staan voor het komende jaar. Op persoonlijk niveau ontluikt er ook een nieuwe basis en het leven vanuit je Wezenlijke essentie, als een maagdelijke zonsopgang. Het artikel zit ook boordevol inspirerende video’s. Ik wens je veel leesplezier…

Het nieuwe artikel over de volle Supermaan van donderdag 24 juni 2021 staat zondag 20 juni op de website. https://inzichten.com/eenvoud-en-jouw-ware-levensdoel/

Bekijk mijn eerste videobericht over de Zonsverduistering van 10 juni 2021. https://youtu.be/IVeA5eSW8zU

Impact verduisteringen

Het begint allemaal met een totale Maansverduistering op woensdag 26 mei 2021. Deze is niet zichtbaar bij ons in West-Europa, maar wel in Oost-Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Deze totale Maansverduistering is een bijverschijnsel van de ringvormige Zonsverduistering van 10 juni 2021, waarvan het centrum over de noordpool loopt en die bij ons in West-Europa als een gedeeltelijke verduistering zichtbaar is. Energetisch lijken de beide verduisteringen sterk op elkaar. De totale Maansverduistering heeft vooral impact op onze binnenwereld en wordt in de komende maanden door gedrag van mensen zichtbaar in de wereld. Een Zonsverduistering is de kern van het eclipsseizoen en geeft een imprint in de wereld voor de komende jaren.

De essentie van de verduisteringen

De essentie van beide eclipsen gaat over het bouwen aan nieuwe structuren voor de maatschappij. Het oude is kapot, maar voor wie het kan en wil zien is het nieuwe als een jonge loot al zichtbaar. Er worden in deze periode ideeën, nieuwe ideologieën in de vorm gezet. Er zullen vele realiteiten naast elkaar gaan ontstaan en ook nieuwe maatschappelijk en bestuurlijke structuren. Het gaat om een grote hervorming van de basis van het maatschappelijke leven. Ook wordt er gezocht naar de essentie van wat van waarde is (o.a. financieel systeem, media, sociale media platforms). Verder is vanuit het overlevingsmechanisme gezien de ethiek en het niet zo nauw nemen met de regels, echt een issue het komende jaar. Het doel heiligt dan de middelen en het grotere plaatje en het implementeren van wereldwijde plannetjes is zeker aan de orde. We zullen veel verhalen op de mouw gespeld krijgen die op angst gebaseerd zijn. Intuïtie en weten en nieuwe zintuigelijke waarnemingen kunnen ontvouwen en geven innerlijk de juiste richting. Als je jouw eigen visie in de vorm brengt en maatschappelijk gezien onafhankelijk bent, dan vind je gelijkgestemden en kunnen de vreugde, genezing en de vruchtbaarheid enorm zijn en nieuwe horizonten zullen zich openbaren. Het komende jaar is een jaar van grote ideologieën en van daaruit hervormingen in de basis van ons bestaan, zoals in de gezondheidszorg met mogelijk niet aardse technieken, telefonie en het 5G netwerk, economie en het financiële systeem. Kortom, de sky (lijkt) the limit te zijn. Blijf goed bij jezelf en in contact met je innerlijke kompas.

Afbeelding van de 12de graad in Tweelingen uit het boek van Helene W en Willem A. Koppejan. ‘Beeldgids van de dierenriem’ ISBN: 90-202-1673-2. Beschrijving bij de afbeelding: Het beeld dat hoort bij de richting waarheen alles in de horoscoop zich beweegt is de noordelijke Maansknoop. Deze staat op de 11de en 12de graag Tweelingen.

Diverse ideologieën

Het in de vorm zetten van nieuwe ideologieën zal gebeuren vanuit verschillende perspectieven. Dit geeft de stroom van de huidige energie in de horoscoop, de noordelijke Maansknoop in Tweelingen, aan. We zullen dus vele verschillende nieuwe ideologieën in de vorm zien komen. Het is maar net waar je je op richt. Alles zal naast elkaar verrijzen. De machten en krachten van de oude structuren waarin wij gewend zijn maatschappelijk te leven, hebben dus ook hun idealen en plannen, die we terug zien in ‘Build Back Better’, de quote die we alle leiders in de wereld horen uitspreken, en de uitingen van het World Economic Forum met de Great Reset van Klaas Swaab. Deze idealen zijn zichtbaar in de grote stromingen van de Mainstream Media en als je niet oppast, dan kan het lijken alsof dit de enige vorm en richting zijn die mogelijk zijn en vorm MOETEN krijgen. Maar de diversiteit van de hervormingen is decentraal en komt van binnenuit in ieder persoon naar buiten en dus zullen overal nieuwe ideologieën en nieuwe basisstructuren verrijzen. Je kan het zien als een bloem die ontluikt in ieder mens die zijn of haar angst kan loslaten. Zoveel nieuwe ideologieën die via mensen die hun eigen vorm vinden, dat is te veel om centraal te kunnen aansturen en controleren. Controle hiervan is een illusie. De richting aangever (Noordelijke Maansknoop 11de graad Sabiansymbol) geeft letterlijk aan: ‘Pas opengestelde gebieden, bieden nieuwe ervaringsmogelijkheden’. Dit zullen we zowel praktisch in de wereld zien, als innerlijk via wat multi-dimensionaal opengaat in onze belevingswereld en nieuwe dimensies van het leven zoals 5D, 6D, 7D enz. (Noordelijke Maansknoop in het 10de huis in Tweelingen conjunct Zon bij de Maansverduistering en conjunct eclips en Mercurius bij de Zonsverduistering. Het is de beschrijving van de Sabian Symbols 11de en 12de graad: Tweelingen uit het boek van Helene W en Willem A. Koppejan. ‘Beeldgids van de dierenriem’ ISBN: 90-202-1673-2.)

Gaan voor je eigen ideaal

Deze eclipsen spreken ons allemaal aan om ons ideaal in zijn essentie te gaan ervaren en vorm te geven. Laat je niet vasthouden in angst of gevoelens van onmachtig zijn en dat je er niet toe doet. Angsten zorgen er voor dat je vast blijft zitten in het oude of in de ideologie van de ander. Die ander kan een externe autoriteit zijn, de overheid, een expert die het allemaal mooi kan vertellen of een partner, vriend(in) of goede buur, die erg enthousiast is. Als je diep durft te voelen, dan kan het helder worden dat je vastzit in de waarden van een ander, in dat waar juist de ander blij van wordt. Er wordt van ons gevraagd je IK te voelen en voor jezelf te kiezen in de verbinding met de ander. Pas dan kan er gelijkwaardigheid zijn en werkelijke uitwisseling en stimuleren we elkaar om tot de meest ideale vorm te komen. (Cheiron in Ram in het 8ste huis sextiel Saturnus in Waterman, in de horoscoop van de Maansverduistering Saturnus in het 6de huis en Zonsverduistering in het 5de huis. Zwarte Maan in Stier in het 9de  en 10de huis (In het 10de huis alleen tijdens de Maansverduistering met de gecorrigeerde zwarte Maan. Maansverduistering noordelijke Maansknoop 12de graad.)

Bevrijden van je kracht

Rondom de totale Maansverduistering kan er meer strijd zijn en diepe macht en onmacht, wanneer jouw kracht en met name jouw mannelijke daadkracht nog niet is bevrijd. Dan kun je mogelijk strijd en diepe innerlijke woede ervaren die los wil komen van onbewuste invloeden uit de omgeving. Dit kan met mensen zijn waar je mee samenwerkt, vriendschap mee hebt of familie zoals broers, zussen of ouders die nog een te grote invloed hebben op jouw handel en wandel, waardoor je niet zelfstandig jouw plek kan innemen in het geheel. De richting aangever van de energie van de Maansverduistering (noordelijke Maansknoop Sabiansymbol 12de graad Tweelingen) heeft het letterlijk over: ‘Een zwarte jonge slavin eist bij haar meester haar rechten op’. Je kan ook in gevecht zijn met systemen of iets anders wat zijn macht oplegt aan jou. Tijdens dit hele proces rond de Maansverduistering is er een helpende hand van Bronenergie die je helpt assertief te zijn en los te komen hiervan. Dit bereik je vooral door te kiezen voor jezelf en daardoor je ruimte innerlijk te claimen en misschien zelf jouw ruimte in de wereld door je autonome bestuur op te eisen (geboorte trust opeisen (autonomie?). Hierdoor komt er ruimte en kun je jouw energie vrij gaan inzetten voor jouw ideologie in de wereld. (Maansverduistering: zwarte Zon conjunct Mars in het 11de huis. Mars is heer van Cheiron in Ram in het 8ste huis.)

Deze tekening is gemaakt door Milena Blomqvist van http://www.spiritinmatter.nl en is met toestemming geplaatst.

De wortels van Nederland en België

Het opeisen van de eigen rechten is voor Nederland iets wat bij onze wortels hoort. In de video met het interview van Prof. Dr. Bob de Wit, vertelt hij dat dit in Nederland al eens eerder is gedaan (zie video rond 1uur 7 minuten). Op 26 juli 1581 heeft het Nederlandse volk de koning van Spanje in een verdrag bedankt en het eigen bestuur teruggenomen. Onder anderen Koning Willem Alexander noemt deze daad de geboorte van Nederland. Dit ‘Plakkaat van Verlatinghe’ is onze eigen onafhankelijkheidsverklaring die vele andere landen, zoals de Verenigde Staten, heeft geïnspireerd, om hetzelfde te doen. België was toen nog niet afgescheiden van Nederland, dus feitelijk is deze ‘Plakkaat van Verlatinghe’ niet alleen van Nederland, maar ook van de Belgische bevolking. Deze Maan- en Zonsverduistering van mei en juni 2021, geeft met de 11de graad Tweelingen (Sabiansymbol) deze sprong naar onafhankelijkheid een nieuwe boost. De Cheiron wond van dit verdrag wordt nu vol gevoeld en ook geheeld en we hebben nu de kans om deze wond te verheffen naar Meesterschap, waarin de macht en kracht teruggehaald worden naar waar het hoort: bij de persoon zelf. (Noordelijke Maansknoop (werking 11de en 12de graad) in het 10de huis in Tweelingen conjunct Zon bij de Maansverduistering en conjunct eclips en Mercurius retrograde bij de Zonsverduistering. Cheiron conjunct Pluto in Ram in de horoscoop van het Plakkaat van Verlatinghe, staat conjunct transit Cheiron vanaf mei 2021, retrograde 3 oktober 2021 en laatste activatie op 3 maart 2022.  Wikipedia Plakkaat van Verlatinghe: https://nl.wikipedia.org/wiki/Plakkaat_van_Verlatinghe. https://www.historischnieuwsblad.nl/terecht-noemde-willem-alexander-het-plakkaat-van-verlatinghe-de-geboorteacte-van-nederland/ )

Revolutie in Nederland?

Zoals ik al vaker heb geschreven in mijn artikelen, heeft Nederland een bijzondere positie voor de wereld in het laten ontstaan van de nieuwe structuren voor het recent gestarte Watermantijdperk: Gelijkwaardigheid, vrijheid, vriendschap/broederschap en bewustzijn met respect voor het individu. De Wezensessentie van Nederland is het leven en transformeren van visie, structuren en vorm voor bestuur voor het Watermantijdperk. En deze door de Goddelijke Bron aangestuurde kosmische kwaliteit van Nederland is nu vol geactiveerd en misschien nog niet zo zichtbaar, maar al volop in de vorm aan het komen. Ook is er nu een astrologische stand actief die de positie en gedrag van het Nederlandse Volk zal veranderen. Misschien wakker maken als een soort wake-up call? Deze astrologische stand haalt de oude manier waarop het volk functioneert onderuit en daardoor is het noodzakelijk om alles opnieuw uit te vinden en de positie opnieuw te bepalen. Het is een soort reset en herijking, terug naar de basis van wat Wezenlijk is. Dit proces duurt ongeveer tot in oktober 2021. (Noordelijke Maansknoop (werking 11de en 12de graad) in het 10de huis in Tweelingen conjunct Zon bij de Maansverduistering en conjunct eclips en Mercurius bij de Zonsverduistering. Cheiron conjunct Pluto in Ram in de horoscoop van het ‘Plakkaat van Verlatinghe’, staat conjunct transit Cheiron vanaf mei 2021, retrograde 3 oktober 2021 en laatste activatie op 3 maart 2022. Dit betekent het herstellen van de IK positie en helen van de kosmische wond. Dit is een intens diepe pijn. Transit zwarte Maan in Tweelingen over de Maan in Tweelingen van de horoscoop van Nederland. Dit reset de kracht en positie van het volk. Dit betekent een verandering van positie van het Nederlandse volk: Transit Saturnus staat conjunct zwarte Maan en Saturnus in Waterman van Nederland in het 7de en 8ste huis. Horoscoop Nederland: 16 maart 1815 om 10:27 Den Haag.)

Is deze video verwijderd of wil je de video kijken op de website van Jorn Luka: https://www.jornluka.com/videos/the-trueman-show-24-prof-dr-bob-de-wit/

Veranderingen geldsysteem?

Rond de Zonsverduistering is de helpende hand van de Bronenergie verschoven naar het hart, liefde en wat van waarde is voor jou en de ander. We krijgen dan een extra duwtje om de zuiverste waarden te ervaren en helder te krijgen, waar jij jouw ideologieën, ideeën en toekomst op bouwt. Het is ook heel goed mogelijk dat dit gepaard gaat met een grote verschuiving in het geldsysteem. Er wordt al een tijdje aangegeven dat er verschuivingen aankomen voor het huidige geldsysteem, omdat dit systeem eigenlijk al sinds 2008 failliet is. De verandering zou met een digitale wereldmunt ingezet kunnen worden. Misschien zelfs gekoppeld aan een sociaal credit systeem dat nu al volledig actief is in China. Welke kant het op gaat weten we niet, maar deze periode kenmerkt zich door het naar buiten brengen van ideeën en ideologieën die verstrekkende gevolgen hebben voor de basis van ons bestaan. De video met Willem Middelkoop hieronder geeft een goed beeld van wat er allemaal aan het verschuiven is op het gebied van het financiële systeem. (Zonsverduistering: zwarte Zon conjunct Venus. Venus is Heer van de zwarte Maan in Stier en Tweelingen in het 9de huis.)

Video Madelon navigeert. Madelon Vos in gesprek met Willem Middelkoop over de veranderingen in het financiële systeem: https://www.youtube.com/watch?v=39Y1518crss

Handigheidjes

In beide eclipsen zie ik nog meer impact op waarden en waardesystemen met handigheidjes en slimmigheidjes die verbonden zijn met de God Mercurius. Mercurius is de God van de handel en in Nederland staan beelden van de God Mercurius op prominente plekken in en voor de beursgebouwen. De God Mercurius is de boodschapper die hemel en aarde verbindt. Mercurius wordt niet beïnvloed door een hoog moraal. Hij heeft geen eigen mening of visie, maar brengt slechts over wat wordt uitgezonden van de hemel naar de aarde en andersom. Hij maakt handig gebruik van wat hem voor de voeten komt en pikt zo zijn graantje mee. Het is heel goed mogelijk dat we vreemde verschuivingen gaan zien in waarde, waardesystemen en op de beurs. Vanaf eind mei 2021 tot 5 juni 2022, het komende jaar dus, staat de stroom van Bronenergie in Tweelingen en komt er dus een grote of kleine correctie op het gebied waar Mercurius over regeert en dat is: handel, beurshandel, verkeer, media, communicatie, informatie uitwisseling, humor, hersenen, studie, onderwijs en alles waar kinderen bij betrokken zijn. Het gaat dan om het herstellen van de kinderlijke onschuld en zuiverheid in ons allemaal en voor alle kinderen of juist de schending daarvan. Voor het lichaam staan vooral de zintuigen extra onder druk en die kunnen transformaties doormaken. Zoals extra nieuwe zintuigen die mogelijk wakker worden, zoals bijvoorbeeld telepathie. (Maansverduistering: Mercurius Out of Bounds Noord conjunct Venus. Venus is Heer zwarte Maan in Stier 9de en 10de huis. Mercurius inconjunct Pluto. Zonsverduistering: Mercurius in Tweelingen conjunct eclips sextiel Cheiron in Ram in het 8ste huis. Gecorrigeerde zwarte Maan in het 9de huis in Tweelingen. Beide horoscopen Mercurius vierkant Neptunus in Vissen in het 7de huis.)

Extra intense Mercurius retrograde 2021 & 2022

Ook zullen de retrograde periode in het komende jaar veel intenser zijn en veel verwarring en verschuiving laten zien met veel meer impact dan normaal. Mercurius heerst over Tweelingen en is verbonden met: handel, beurshandel, verkeer, media, communicatie, informatie uitwisseling, humor, hersenen, studie, onderwijs en alles waar kinderen bij betrokken zijn. Mercurius staat in de horoscoop van de Zonsverduistering van 10 juni 2021 retrograde en daardoor is de komende tijd alles wat je in de wereld doet veel krachtiger verbonden met je binnenwereld dan normaal. Er wordt innerlijke communicatie gevraagd en contemplatie. Alles wat te ver naar buiten gericht is ondervindt het komende jaar de hinderlijke begrenzingen van de retrograde Mercurius, zoals afspraken of leveringen die steeds niet doorgaan, opstoppingen in het verkeer, communicatieverstoringen, iets anders horen dan er gezegd wordt en zo nog meer, wat allemaal verbonden is met een retrograde Mercurius. (Vanaf eind mei 2021 tot 5 juni 2022 staat de zwarte Maan in Tweelingen. En daardoor is de Bronstroom verbonden met Mercurius. En ook door de retrograde Mercurius in de horoscoop van de ringvormige Zonsverduistering.)

Extra focus op ethiek en moraal

Het enorme gevaar dat aanwezig is tijdens grote veranderingen, is dat er handig gebruik of zelfs misbruik gemaakt wordt van de mogelijkheden en openingen die geboden worden tijdens grote hervormingen. Zelfverrijking is dan ook zeker iets dat de handigheid van Mercurius met een laag moraal in de hand werkt. De grote richting aangever in beide eclipsen is de noordelijke Maansknoop en die staat in beide horoscopen op de 11de graad. Deze graad staat bekend om gevoeligheid rondom oneerlijke verrijking en demoralisatie van hen die juist een beschermende, controlerende en onderzoeksfunctie hebben. Dat is ook wat een prominente Mercurius met handigheid en lage moraal in de hand werkt. Maar de hervormingen die zullen worden doorgevoerd, verhitte communicatie, informatiestroom, correcties voor de media en nieuwe inzichten die allemaal op gang komen in het komende jaar is nodig, maar heeft dus een extra focus nodig voor de ethiek en moraal. (Het komende jaar tot juni 2022 staat de zwarte Maan in Tweelingen oppositie Priapus in Boogschutter en noordelijke Maansknoop op de 11de graad in het 10de huis in Tweelingen. Zie de beschrijving van de Sabian Symbol van de 11de graad: Tweelingen uit het boek van Helene W en Willem A. Koppejan. ‘Beeldgids van de dierenriem’ ISBN: 90-202-1673-2.)

Openstellen voor het nieuwe

Het is belangrijk dat we gehoor geven aan de nieuwe impulsen en niet blijven hangen in angsten voor vernieuwing en daardoor terugvallen in de oude patronen. De eerste instinctieve reactie bij grote vernieuwing is vaak om met angst te reageren, waardoor de veiligheid van de groep of de omgeving gezocht wordt. Vanuit angst maak je dan een terugval in het oude, onder het mom van: Beter het kwaad verduren dat je kent, dan je openen voor het hoger Zelf en nieuwe inzichten. Het is voor het komende jaar echt nodig om moedig te zijn en je open te stellen voor het nieuwe. We kunnen echt niet meer terug naar het oude. Het oude is geknakt, we moeten door naar de nieuwe horizon. En daarin liggen kansen en vele bedreigingen, maar blijf door bewegen vanuit jouw eigen idealen en wat jou van binnenuit drijft en wat werkelijk van waarde en belangrijk is voor jou. Bij stilstand kom je in de klauwen van iets buiten jezelf waar je je dan aan vastklampt. Vertrouw, volg je intuïtie en je trekt dan de realiteit aan met gelijkgestemden. (Noordelijke Maansknoop op de 11de graad beide eclipsen. Cheiron in het 8ste huis in Ram. Maansverduistering zwarte Maan in Stier in het 9de en 10de huis en Zonsverduistering: zwarte Maan in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 9de huis.)

Overlevingsmechanisme komend jaar

Het overlevingsmechanisme voor het komende jaar tot juni 2022, gaat over opportunisme en soms zal het zo lijken dat de persoon of stroming die het hardste roept of de beste positie heeft, ook de meeste aandacht krijgt. Een andere schaduwkant van het overlevingsmechanisme in Boogschutter is overschatting. Dus alles te positief inzien, wat praktisch niet haalbaar is en dan vanuit enthousiasme ergens aan beginnen, maar dit niet kunnen leveren. Dit is een periode waarop burn-out op de loer ligt. Dus stap af en toe uit de mallemolen en neem tijd om te spelen, afstand te nemen, het niet te serieus te nemen allemaal, luchtig te zijn en contact te maken met je innerlijke kinderlijke onschuld. Ook kunnen we heftige debatten zien tussen anders denkenden. Of men denkt vanuit angst de ander te moeten overtuigen met grove middelen of de ander zelfs de wil op te moeten leggen om het gestelde doel er toch door te drukken. Want de grote lijnen ‘moeten’ doorgevoerd worden en het doel ‘moet’ gehaald worden, bezien vanuit het overlevingsmechanisme. Ook vanuit overleving is globalisme en een wereldwijde visie dan vaak het doel dat de middelen heiligt. (De zwarte Maan staat tot juni 2022 in Tweelingen en Priapus/overlevingsmechanisme dus in Boogschutter. Maansverduistering: Priapus in Schorpioen in het 3de en 4de huis. Zonsverduistering: Priapus in Schorpioen en gecorrigeerde Priapus in Boogschutter oppositie zwarte Maan in Stier en Tweelingen. Beide horoscopen noordelijke Maansknoop in het 10de huis in Tweelingen conjunct de Zon. Pluto oppositie Mars en Pluto sextiel Neptunus.)

Correctie informatie en communicatie

De propaganda machine kan het komende jaar op volle toeren draaien. Ook de Mainstream Media spelen daarin een belangrijke rol. De instroom van de Bronenergie zal ook correcties geven voor de media, communicatie en informatie in het algemeen, om terug te bewegen naar de essentie van informatie- en communicatievoorziening. De afgelopen decennia zijn er voor communicatie en informatievoorziening grote veranderingen geweest. Het internet heeft nieuwe functies gekregen en de grote sociale media platforms, zijn van neutrale platforms die op een neutrale manier alle gebruikers een podium gaven, vanaf 2014 veranderd naar sturende en zichzelf verrijkende platforms. (Zie onderstaande video.) Censuur is in toenemende mate aan de orde van de dag. Met deze eclipsen zien we een definitieve kentering komen hierin. Er zullen nieuwe transparante platforms ontstaan die gebaseerd zijn op nieuwe basisstructuren en basiswaarden. Het gebruik van bijvoorbeeld blockchain structuren, uitgevonden door de makers van Bitcoin, biedt mogelijk een hele goede basis om ook in de media, communicatie en informatie te gaan toepassen. Het gaat dan vooral om nieuwe structuren die transparantie, geen topdown aansturing, controle en macht hebben. Maar ook voor andere toepassingen gaan we mogelijk deze nieuwe transparante, niet aangestuurde structuren zien, zoals bijvoorbeeld voor het financiële systeem. Dit is nodig als basis voor het nieuwe tijdperk van Waterman dat nu begonnen is. Zodat reusachtige bedrijven (Corporate States) niet meer hun wil kunnen opleggen en zich de creatie van een ander kunnen toe-eigenen, afromen of verwijderen. In de nieuwe structuren blijft de creatieve bron eigenaar. (Maansverduistering zwarte Maan in Stier in het 9de en 10de huis oppositie Priapus in Schorpioen in het 3de huis en gecorrigeerde Priapus in Boogschutter in het 4de huis en Zonsverduistering: zwarte Maan in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 9de huis. Zwarte Zon in het 11de huis oppositie Diamant in het 5de huis. Cheiron in Ram in het 8ste huis.)

Kijk deze video op LBRY.TV: Hoe blijf je weerbaar in een informatie-oorlog. Informatie over een journalistieke scriptie/onderzoek. Café Weltschmerz Fiona Zwarte met Laura Slot: https://lbry.tv/@CafeWeltschmerz:f/-hoe-blijf-je-weerbaar-in-een-informatie-oorlog—–fiona-zwart-met-laura-slot:5 Link om te kijken op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9XPjfSSDLuw

Blockchain structuren?

Op allerlei vlakken gaan we hervormingen zien van de basis waarop het leven zoals wij dat kennen functioneert. Het zal niet altijd even goed zichtbaar zijn wat er allemaal tegelijkertijd in de basis verandert. De nieuwe basisstructuren die het meeste succes hebben, zijn gebaseerd op het Watermanprincipe: gelijkwaardigheid, platte besturingssystemen, vrijheid, het sociale, vriendschappen, groepsvorming maar met respect voor de Leeuwkwaliteiten en dus het creatieve proces van het individu. De blockchain structuur die de makers van Bitcoin hebben ontwikkeld, voldoet daar aan. Het gaat dan vooral om nieuwe structuren die transparantie, geen topdown aansturing, controle en macht hebben. Bitcoin is overigens de enige cryptocurrency waar geen beheerder is die kan ingrijpen en iedere gebruiker heeft alle data van alle transacties in handen. Dus er kan niet mee gerommeld worden. Als paddenstoelen zijn er vele cryptocurrencies opgekomen, maar deze hebben niet die kwaliteiten die Bitcoin heeft. Er wordt gespeculeerd dat Bitcoin ten onder zou gaan, omdat de machthebbers het niet lang zullen toestaan te bestaan. Maar als ik naar de horoscoop kijk van Bitcoin, dan denk ik niet dat dit aan de orde is. Er zou een correctie of begrenzing kunnen komen, maar ik denk eerder aan een stuk vergroting van de autoriteit. Bitcoin is een systeem dat een alternatief is naast een eventuele digitale wereldmunt. Dus ik verwacht dat dit niet zomaar te stoppen is. Ook krijgt Bitcoin eind van 2021 een correctie van de handel naar het ware doel van deze digitale waarde. (Horoscoop Bitcoin: 2-11-2008 tijd en plaats niet bekent. Transit Saturnus staat op de noordelijke Maansknoop 14’06 Waterman. Transit zwarte Maan eind van het jaar en begin 2022 conjunct Priapus in Tweelingen.)

Verhalen, verhalen en nog eens verhalen

Ik verwacht vanaf de Maansverduistering en het komende jaar, dat manipulatie en op angst gebaseerde informatie (media), verhalen, veel, heel veel verhalen aan de orde zullen zijn. En in zijn heftigste vorm wordt het dan propaganda. Het zal waarschijnlijk een hele klus worden om goed bij jezelf te blijven en niet in de angst te schieten voor alles wat we aan informatie, wilde ideeën en verhalen voorbij zullen zien komen. Het overlevingsmechanisme dat vanaf de Zonsverduistering van 10 juni 2021 voor een deel in Boogschutter staat, is ook verbonden met het Galactische en het niet aardse. En mogelijk gaan we ook op angst gebaseerde verhalen horen over buitenaards leven. Je  gevoel en je energielichaam zijn je graadmeter om te weten of iets echt is of niet. Blijf goed bij jezelf en voel wat de frequentie van de informatie met je doet, om zo allerlei misleidingen van informatie te tackelen. (Maansverduistering zwarte Maan in Stier in het 9de en 10de huis oppositie Priapus in Schorpioen 3de en 4de huis en Zonsverduistering: zwarte Maan in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 9de huis oppositie Priapus in Schorpioen en Boogschutter in het 3de huis.)

Respect voor het individu

Er komen grote veranderingen van de basis van alles wat top-down geleid werd in de oude economie, naar transparantie en gelijkwaardigheid dat het nieuwe tijdperk van Waterman van ons vraagt. Een schaduwkant van Waterman is dat er helemaal geen privacy meer bestaat en geen bezit, als de hang naar gelijkwaardigheid en transparantie te groot wordt. Gelijkwaardigheid en groepsbelang staan bij Waterman voorop. Een dierenriemteken komt pas in evenwicht als het tegenovergestelde teken ook meedoet. Dit betekent concreet dat de Leeuwkwaliteit meegenomen moet worden om een gezond Watermantijdperk te laten ontstaan. Dit betekent dit dat het individu niet ondergesneeuwd of opgeofferd mag worden in het systeem. De wil van het individu en die van de groep wegen even zwaar. Op een natuurlijk manier zal een individu dat niet (meer) past dan uit de groep vertrekken en misschien op termijn een andere groep vinden die beter aansluit bij de wensen van dit individu. We leggen nu de structuren aan voor deze nieuwe samenleving en we hebben nog heel erg veel te leren over een goed functionerend groepsbewustzijn met respect voor het individu. (Maansverduistering zwarte Maan in Stier in het 9de en 10de huis en Zonsverduistering: zwarte Maan in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 9de huis. Zwarte Zon in het 11de huis oppositie Diamant in het 5de huis.)

Intense vreugde en geluk

Gelukkig is er een grotere kracht die we allemaal innerlijk ontvangen van de Bron en de Wezensessentie van de Aarde. Wat van ons gevraagd wordt is onze eigen vorm te vinden in de maatschappij. Dus je buiten de normale paden en aangegeven structuren te begeven. Waarschijnlijk gaan we parallelle realiteiten en maatschappijen zien, die naast elkaar bestaan. Voor wie uit de angst kan blijven, is er een gedragen krachtige stroom die je vanuit vertrouwen en diep weten helpt om een basis te bouwen in je eigen leven en daarmee in de maatschappij. Dit is een basis die verbonden is met het hart en waarden die met het universele verbonden zijn. Vanuit een diepe rust en speelsheid, luchtigheid en pure onschuld, komt de essentie van de juiste informatie tot je en er ontluiken nieuwe vaardigheden en zintuigen in ons. Als je het autonome pad loopt dat bij je hoort, dan is er intense vreugde en groot geluk. Ook de ware bedoeling van alles wat bestaat en de verbinding met de Aarde en het grotere plaatje, worden zichtbaar en voelbaar. De video van Dr. Bob de Wit die in het begin van dit artikel staat, is ontzettend inspirerend. Ook hij moedigt ons aan om je vooral te richten op het creëren van het nieuwe, in plaats van te vechten tegen het oude. Ik wens je toe dat je jouw essentie tot bloei kan laten komen en dat je deze zichtbaar durft te maken in de wereld. Het komende jaar zal de grote richting aangever van energie en kracht (noordelijke Maansknoop) samenvallen met de energiestroom van de Bron (de zwarte Maan). Dat geeft extra (Bron)kracht en zuiverheid om de essentie van alles op alle vlakken te gaan ervaren en daardoor ook in de vorm te zetten. Leef je essentie, heb LEF en ontluik…(Maansverduistering zwarte Maan in Stier in het 9de en 10de huis en Zonsverduistering: zwarte Maan in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 9de huis. Beide horoscopen staat de Zon conjunct de noordelijke Maansknoop.)

Wat nog meer?

Iedere maand kun je van mij met nieuwe en volle Maan artikelen lezen en webinars volgen over de actuele innerlijke en wereldse processen. Daarin worden mineralen en inzichten aangedragen die heel praktisch kunnen ondersteunen. Andere thema’s die mogelijk tot eind januari 2022 ook nog een podium krijgen zijn: nieuwe inspirerende helingstechnieken, nieuwe niet aardse technieken, telefonie en 5G aansturing, correctie van media naar zuivere vormen van doorgeven informatie, impact op de huizenmarkt, nieuwe woonvormen,  manipulatie van en met het milieu, communicatie met het Wezen van de Aarde ontluikt dieper, genezing van de Aarde of de Aarde laat van zich horen met verstoringen.

Heb het goed… <3

©Manuela van der Knaap www.inzichten.com

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is de RINGVORMIGE ZONSVERDUISTERING VAN DONDERDAG 10 JUNI 2021 om 19:45. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-ringvormige-zonsverduistering-10-juni-2021/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

EXTRA WEBINAR WORTEL AMETHIST op dinsdag 8-6 om 19:45. Dit is een webinar waarin de nieuwe energie van het eenheidsbewustzijn sterk wordt ervaren en ook geintegreerd. Is een super ervaring voor de meeste deelnemers van eenheid, thuiskomen en Bronenergie ervaren en integreren. Lees meer: https://inzichten.com/events/speciale-actuele-online-activatie-meditatie-dinsdag-8-juni-2021-wortel-amethist/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update zaterdag 22-5 & zondag 23-5
Elektromagnetische update maandag 24-5

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Leef je essentie, heb het LEF en ontluik…

Één gedachte

  1. Agnès dinsdag 8 juni 2021 om 15:56- Beantwoorden

    Dankjewel Manuela voor de inzichten in de komende moeilijke periode die ons te wachten staat en om ons in onze kracht te zetten om die met durf en moed aan te gaan.

Plaats een reactie