SPIEGELBEELD febr 2021: De doorgang van oud naar nieuw

Jaarhoroscoop 2021 en Jupiter-Saturnuspoort

Geschreven door: Manuela van der Knaap

8,2 minuten leestijd

Een astrologisch jaarartikel is ongelofelijk omvattend en niet alles kan altijd benoemd worden in één artikel. Om wat extra verdieping te geven aan het jaarartikel voor 2021 heb ik nog dit tweede deel geschreven. Het is een jaar van grote transformatie en veranderingen en dit artikel beschrijft aanvullend wat het waarschijnlijke proces zal zijn dat de grote veranderingen zal bewerkstelligen.

Ook is 2021 een jaar van enorme technologische vooruitgang, digitalisering en een correctie van de huidige technologie verbonden met het organische van het lichaam. Ik wens je veel leesplezier…

Technologische vooruitgang

Een punt dat het verdient om extra onder de aandacht te komen voor 2021, is de technologische vooruitgang en digitalisering. Verbonden met de energiestroom van de Bron, zullen er nieuwe geniale uitvindingen en vernieuwing tot stand komen in 2021. En vooral verbonden met de natuur en de biologie van het lichaam. Omdat deze energie verbonden is met de energiestroom van de Bron voor 2021 zal er ook een soort correctie, maar ook opheldering plaatsvinden van welke technologie en digitalisering wel het geheel dienen en zuiver is en welke niet. Er komt een stuk bewustwording over het organische van de natuur, die altijd met alles verbonden blijft in het geheel en als een geheel functioneert. Met name inzicht in het organische van het lichaam zal doorbraken te zien geven in 2021. Mogelijk gedreven door de corona vaccins. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus.)

Angst

Rondom de opbouw van de energie naar de Jupiter-Saturnus samenstand (21 december 2020), bereikt de begrenzing zijn maximum en ook de bestuurlijke macht is op zijn maximum en lijkt totale controle te hebben over alles. Macht en onmacht van het overlevingsmechanisme voor 2021 in Schorpioen zijn super goed voelbaar. De angst is groot en iedere keuze die je maakt in deze bizarre maatschappelijke en sociale omstandigheden, roept op een of andere manier angst op. Of je nu angstig bent om het coronavirus te krijgen of om het vaccin te moeten nemen, of angstig bent vanwege de sociale uitsluiting die dreigt als je geen vaccin wilt nemen, de polariteit zet velen vast in angst. Of je nu de ene kant van de medaille kiest of de andere. Je afsluiten vanuit angst voor de realiteit is ook een manier om angst vorm te geven in deze tijd. (Overlevingsmechanisme is Priapus in Schorpioen)

Diepste punt

Maar er komt echt een kantelpunt. Een moment waarop de macht zó overdreven is dat deze duidelijk over zijn top heen is. Maandag 21 december 2020 hadden we eerst rond 11.02 uur de winterzonnewende. Dan is de Zon voor het noordelijk halfrond op Aarde op haar laagste punt en zijn de dagen het kortst. In de avond, om 19.22 uur, was de exacte samenstand van Jupiter en Saturnus op de eerste graad van Waterman. De energie van een planeet in de laatste graad van een teken is altijd heftiger dan wanneer deze op een andere graad staat en de les van de betreffende planeet wordt dan nog eens extra krachtig uitgedrukt.

Begrenzing

Op vrijdag 18 december ging Saturnus naar Waterman. Dus waarschijnlijk had je in de week voor vrijdag
18 december de kracht van autoritaire macht extra sterk gevoeld of zijn er processen omhoog gekomen rondom begrenzing en het overschrijden van grenzen. Of misschien kwamen er herinneringen uit andere levens spontaan omhoog in je bewustzijn, die verbonden zijn met dit thema, om gevoeld en bevrijd te worden. Ook worden knellende verbindingen, relaties en andere bezigheden die niet kloppen doorzien, gevoeld en beëindigd.

Verantwoordelijkheid

Saturnus gaat ook over verantwoordelijkheid en die kan in de afgelopen jaren veel te groot zijn geweest en nog even heel zwaar drukken. Vanaf vrijdag 18-12, als Saturnus naar Waterman gaat, kan er een bevrijding voelbaar worden en een groot verlangen naar vrijheid, gelijkwaardigheid en sociale contacten. Dit is het begin van de omkering.

Van verhalen naar luchtige communicatie

Zondag 20-12 ging ook Jupiter naar Waterman. Jupiter is de planeet van genezing, maar ook overdrijving. Het is een vuurplaneet, de grootste in ons zonnestelsel en deze gaat over plezier en enthousiasme, maar ook het uitdrukken van verhalen en visie. Jupiter in Steenbok gaat over visies en de verhalen van de partij die nu aan het stuur zit, zowel in persoonlijke relaties als wat er zich nu op collectief niveau voltrekt. We bewegen nu af van deze visie, naar een versnippering en meer luchtigheid in de informatie en communicatie met de noordelijke Maansknoop in Tweelingen. Er wordt dus van ons gevraagd om alle visies naast elkaar te laten bestaan en om elkaars mening te respecteren en niet jouw visie op te dringen aan de ander, maar waar mogelijk een open dialoog te hebben voorbij de polarisatie. Voel de pijn in je hart en wat de situatie met je doet, zodat jij jouw angst kunt loslaten. (Jupiter is heer van zuidelijke Maansknoop in Boogschutter oppositie van de noordelijke Maansknoop in Tweelingen.)

Totale Zonsverduistering

Maandag 21-12 was er een totale Zonsverduistering boven Zuid-Amerika (Chili en Argentinië). Op die dag was er plotseling een grote X-ray zonnevlam en dit had een grote black-out (stroomstoring) tot gevolg in Argentinië. Daar waar het pad lag van de totale verduistering,zien we meestal het jaar (of zelfs jaren) daarna grote veranderingen.

Lichamelijke symptomen

De Bronenergie die nu instroomt (zwarte Maan in Stier conjunct Uranus) opent nieuwe lagen van bewustzijn in ons en vooral de hersenen hebben het erg zwaar. Mogelijk heb je al weken hoofdpijn, maar dat zijn veranderingen in de hersenen die nu bezig zijn om het nieuwe wakker te maken. Dit kan de eerste helft van 2021 af en toe aan de orde zijn, omdat er een flinke bewustzijnsverruiming bezig is in 2021 en de hersenen daarin een belangrijke rol spelen. Misschien ben je zelfs misselijk en voel je je erg down en negatief. Mediteren met een zwarte toermalijn of toermalijnkwarts, samen met een witte Seleniet en een speciaal geopende ruwe brok Hematiet, kan hier erg behulpzaam in zijn om dit allemaal op te ruimen.

Totale bevrijding

Ik wil graag de super bijzondere ervaring van bevrijding delen die ons tijdens de laatste Zonsverduistering webinar werd aangereikt. Ik heb met een groep mensen online gemediteerd op de avond van de totale zonsverduistering en het was weer een feestje. De energie bracht vele deelnemers eerst in een stukje zelfafwijzing en het gevoel niet goed genoeg te zijn (Priapus in Schorpioen 5de huis).

Door aanwezig te zijn met wat er was en door het helende kristalveld van mijn praktijk en webinarveld, werd er doorbewogen en hebben we iets heel bijzonders ervaren later op de avond. Het was alsof we al door de Saturnus- Jupiter samenstand heen gingen. Energetisch opende zich met behulp van een aantal bijzondere mineralen (en draken) een enorme ruimte en vrijheid. Dit was een vrijheid die ik nog niet eerder heb ervaren.

In de (Multi) dimensies gingen oneindig-dimensionaal iedere dimensie van ons bewustzijn open. Eerst in de kosmische verbinding en daarna ook in het lichaam. Alsof alle multidimensionale delen van ons bewustzijn uit de Matrix braken. De facetten waren oneindig van wat open ging. De dimensies van alle bewustzijnsfacetten die we ooit geleefd hebben kwamen vrij in een nieuwe structuur, een nieuwe vorm met een enorme schittering van regenboog- kleuren in pasteltinten van levend licht. Nadat dit opende in het lichaam werd dit ook uitgewisseld met het Wezen van de Aarde. Dit deed iedere deelnemer in zijn eigen aardeverbinding en kwam daarmee ook beschikbaar voor het collectief. Het voelt alsof wij een voorproefje hebben gekregen van wat zich 21 december tijdens de Jupiter- Saturnus samenstand nog vollediger en praktisch heeft voltrokken.

De kracht van vrijheid

Deze ervaring wilde ik graag delen, omdat de energie ons toont dat de bevrijding al aanwezig is en met de planeten Jupiter en Saturnus op de eerste graad in Waterman (00:29:10) en komt de Matrix echt energetisch ten einde.
Dat is ook wat de energie ons heeft getoond tijdens mijn meditatie-webinar. De krachten van Waterman zullen de komende 2 jaar het sterkste zijn en de sociale processen versterken. De bevrijding zit op een praktische manier in de kracht van groepen experts en gelijkgestemden die in de Watermanenergie de wind in de rug hebben en daarmee het oude juk zullen afwerpen.

Klokkenluiders zijn niet meer alleen in dit nieuwe tijdperk, maar komen naar buiten in groepen, waardoor het proces zichzelf ondersteunt. Het is ook een jaar van hart-verbonden rebellie, die op een doortastende manier de waarheid zichtbaar gaat maken. Bereid je voor om jouw plek in te nemen in een groep en jouw bijdrage te leveren aan de nieuwe structuren, vormen en bestuur. De oude vormen en bestuurlijke controle en de opgestane Watermanvrijheid zullen elkaar schampen en dat kan wringen, maar het oude is in verval en het nieuwe voor het Watermantijdperk is in opkomst en heeft de wind in de rug. Dus heb vertrouwen in de instroom van Bronenergie van de zwarte Maan in Stier in samenstand met Uranus, die nu het nieuwe bewustzijn en vrijheid in ons helpt herinneren en opent.

Activatie (Wezens)essentie voor Nederland

Het jaar 2021 belooft een bijzonder jaar te worden voor Nederland. Nederland heeft haar (Wezens)essentie in Waterman met Saturnus erbij. Dat betekent dat de wezenlijke essentie van Nederland een bestuurlijke functie heeft voor het Watermantijdperk en staat voor vrijheid, gelijkwaardigheid, bewustzijn, bestuur vanuit sociale gelijk-waardigheid en het nieuwe groepsbewustzijn. In 2021 worden de vervormingen die zijn ontstaan, gecorrigeerd en de essentie van wat Nederland in Wezen is, wordt weer gevoeld en mogelijk ook hersteld. Met de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021, zou dat best wel eens een directe flinke correctie kunnen betekenen voor het bestuur in Nederland, dat hopelijk weer teruggebracht wordt naar haar essentie.

Ik wens je een vrij en liefdevol 2021 vol met vertrouwen en rust in je hart.

Heb het goed…

Hartegroet van Manuela van der Knaap

Voor de uitgebreide versie van dit artikel DEEL 1 ‘Welkom in het Watermantijdperk’

Publicatie SPIEGELBEELD febr. 2021

Deel deze post op social media

Wilsbesluit en herstel van verbindingen
SPIEGELBEELD jul/aug 2021: Leef je essentie, heb het LEF en ontluik

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD febr 2021: De doorgang van oud naar nieuw

Plaats een reactie