‘Van NEE naar JA!!!’

Nieuwe Maan in Maagd 27 augustus 2022

Geschreven door: Manuela van der Knaap

11,9 minuten leestijd

Deze nieuwe Maan in Maagd brengt ons de innerlijke en wereldse processen voor de komende maand tot de volgende nieuwe Maan. Het gaat over het gevecht van het beschadigende ego en de diepe innerlijke donkere transformaties waar jij en de wereld doorheen gaan. Over hoe je angsten kan loslaten voor de veranderingen van het systeem. Wat is de garantie van de Oerwet? En hoe kan je ontsnappen uit de dualiteit in jezelf en de Matrix. Hoe stroom je van een angstig NEE naar een vreugdevol JA!!!?

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan boven aan de pagina het pdf document.

Ik heb uitleg gegeven over deze nieuwe Maan en de veranderingen voor het komend jaar tijdens de nieuwe Maan webinar van 27aug2022. Deze video een het resultaat. https://www.youtube.com/watch?v=g5-e1RzwhBE

Val van het oude systeem

We zijn bezig met een transitie in onszelf en met de wereld naar een nieuwe tijdperk: Het tijdperk van Waterman. We leren lessen over gelijkwaardigheid, het leven met licht en bewustzijn (of niet), vrijheid en gebruik, gemak en ongemak rondom technologie en versnelde vernieuwing. Dat is een grote kluif en dat gaat niet van vandaag op morgen. Maar het oude wordt de komende tijd gebroken, zodat het nieuwe in de basis en in dragende en sturende krachten op zijn plek kan vallen. Ik vermoed dat de komende maand daarin wel eens pittig zou kunnen zijn. Het artikel geef je inzicht hoe je grote transformatie en bevrijding kan genereren met onbewuste en diep vastzittende delen van je bewustzijn. Kortom een maand van grote transformatie naar het uit kunnen stromen in een basisstructuur die je dient en draagt. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 8ste huis. In een groot vierkant met Saturnus in Waterman 5de huis en Venus in Leeuw 11de huis. )

Materie gebonden verandering

Wat er nu zichtbaar wordt, is hoe de wereld waar wij in leven is opgebouwd en wordt bestuurd. Alles wordt gedreven door het ego, grote gebondenheid aan materieel bezit en maximale controle. Dat is de staat van bewustzijn van de meeste mensen die nu op aarde leven. Ook al zou in essentie iedereen graag willen ontsnappen uit deze ratrace, deze gebondenheid aan de Matrix is overal. En dus zien we dit terug in de leiders, systemen, structuren en ook onze eigen persoonlijke situaties. Het is een natuurlijke cyclus van verandering die nu op komst is. Vanuit het huidige (controle) systeem is het eigenlijk logisch dat men het nieuwe vormgeeft vanuit het perspectief van het oude en dus zien we een ontwikkeling naar nog meer controle. Dus vanuit deze ego-gedreven beweging gaat de ontwikkeling dan nog dieper de materie in en wordt nog dieper gebonden aan dualiteit. Maar met deze structurele vernieuwing blijft niets hetzelfde en met Pluto in de laatste graden van Steenbok, worden deze transformaties ingezet. Het komende jaar het meest intens. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 8ste huis. In een groot vierkant met Saturnus in Waterman 5de huis en Venus in Leeuw 11de huis. Cheiron in Ram conjunct Jupiter 7de huis T-vierkant zwarte Maan en -Zon in Kreeft 10de huis oppositie Priapus in Steenbol conjunct Diamant en Pluto 4de huis.  )

Veranderingen zonnestelsel

Maar alles laat zien dat we bewegen naar een nieuwe tijd. Het zonnestelsel en ook de aarde gaan een nieuwe ruimte in en laten daarmee luid en duidelijk zien dat de structurele veranderingen overal bezig zijn. Er zijn grote structurele veranderingen op alle planeten aan de rand van het zonnestelsel. (Zie video en link onder deze alinea.) De baan van de aarde om de Zon is aan het veranderen en dit geeft ook verandering in het klimaat, maar ook onrust en onzekerheid wat deze veranderingen voor ons op aarde voor ons gaan betekenen. Er wordt gebruik en vaak ook misbruik gemaakt van de veranderingen onder andere in het klimaat, door bedrijven en mensen in onze winst gedreven systeem, met Co2-registraties en een app dragen we een schuld die in het grotere plaatje eigenlijk niet relevant is. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 8ste huis. In een groot vierkant met Saturnus in Waterman 5de huis en Venus in Leeuw 11de huis. Cheiron in Ram conjunct Jupiter 7de huis T-vierkant zwarte Maan en -Zon in Kreeft 10de huis oppositie Priapus in Steenbol conjunct Diamant en Pluto 4de huis.  )

Veranderingen in het zonnestelsel: https://www.youtube.com/watch?v=pPwFwiV7Jso

Baan van de aarde rond de Zon veranderd?: https://www.ellaster.nl/2022/08/11/nasa-klimaatverandering-is-het-gevolg-van-de-veranderende-baan-van-de-aarde-om-de-zon/ 

Verandering omdat het moet

Deze nieuwe Maan brengt een stuk bewustwording van onderbewuste patronen die ons vasthouden in angst en strijd. Velen zien een destructief controlesysteem uitgerold worden. Wakker en bewust zijn kan in deze tijd zeer pijnlijk zijn en roept diepe angsten, macht en onmacht op. Als je in de NEE-stand staat naar nieuwe ontwikkelingen, dan verlies je veel levenskracht en kwaliteit (tijd) aan het in de gaten houden, reconstrueren en frustratie over wat zich vanuit het oude systeem aan het opbouwen is. Maar wat men vergeet is dat het oude systeem ook mee moet veranderen, maar men denkt gewoon te kunnen door bewegen vanuit de oude patronen. Vanuit het oude is dat ook het meest logische. Maar dat is niet zo, de verandering is overal en in de basis van de structuur van al het leven (zoals zelfs in het zonnestelsel). Er moet dus op alle lagen besef komen dat het oude zal verdwijnen en er een nieuwe structuur zal komen. Dit is een nieuwe basis voor al het leven. Het bestaande bestuur en het systeem hebben hier geen vetorecht. Voor ons persoonlijk, in ons en in je dagelijks leven, maar ook van de systemen en bedrijven wordt er grote aanpassing gevraagd om aan het nieuwe te kunnen voldoen. Wat er van ons gevraagd wordt, is uit de weerstand van het NEE te gaan en afstand te nemen van alle situaties waar de veranderingen zich aandienen. Als je dan overzicht hebt, dan komt er rust en kan er een andere stroom van JA in jou en in je leven op gang komen en kan je jezelf optimaal voorbereiden op het nieuwe en meestromen. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier 8ste huis conjunct Uranus.)

De ware manier van leven. Over het opzetten van Common Law voor Nederland: https://www.youtube.com/watch?v=Fsj6QfJeQwQ

Uit het boek: ‘Beeldengids van de dierenriem’ van Koppejan ISBN 90-202-1673-2

Het cadeau van het gevecht

Het gevecht van de NEE-stroom heeft je ook iets gebracht. Het heeft je bewust gemaakt wat voor jou de essentie is van het leven en ook wat voor jou echt van waarde is, dat is helder geworden. De weestand van de worsteling heeft daar voor gezorgd. Het heeft je wakker gemaakt op hele diepe vaak getraumatiseerde lagen van je bestaan, waar je zonder worsteling nooit zou zijn gekomen. Je hebt in die diepe onbewuste lagen licht en bewustzijn gebracht en daarmee jezelf ook bevrijd. Dit heb je niet alleen voor jezelf gedaan, maar werkt ook door in het collectief. En eenmaal bewust van de essentie van wat nodig is in het leven, is de volgende stap om uit het gevecht te stappen. (Noordelijke Maansknoop 17de graad Stier 8ste huis conjunct Uranus.)

Illusie van de Matrix

Het grootste geschenk komt echter wanneer je in je de diepste donkere lagen in jezelf aan het worstelen bent, met een gevoel compleet vast te zitten en dat er helemaal geen licht of uitweg lijkt te zijn. Voor het ego, de persoonlijkheid, is er alleen de intensiteit van het verdwijnen in de angst die afscheiding (tussen donker en licht) in het donker geeft. Dit komt omdat je vanuit deze egolagen vastzit in de dualiteit, die heel concreet de afscheiding tussen donker en licht van de Matrix is. Vanuit deze positie kan je niet waarnemen dat dit een illusie is. De ervaring is complete afscheiding, verloren en alleen. Bewustzijn heeft niet de splitsing van donker en licht, maar is wat het IS. Het licht is nooit weggeweest, maar dat voelt voor de delen van je bewustzijn die afgescheiden geraakt zijn (het ego) heel anders. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 8ste huis, in een groot vierkant met Saturnus in Waterman 5de huis en Venus in Leeuw 11de huis. Cheiron in Ram conjunct Jupiter 7de huis T-vierkant zwarte Maan en -Zon in Kreeft 10de huis oppositie Priapus in Steenbol conjunct Diamant en Pluto 4de huis. )

Oerwet van het bestaan

De uitweg is de liefde met haar mededogen die de afscheiding weer heel maakt. Door tijdens de grootste afwezigheid van licht te stoppen met worstelen, met de weerstand, laat je het gewoon zijn wat het IS. De overgave brengt de rust en de liefde en het mededogen voor wat er is. Door je aanwezigheid in deze diepe afgescheiden, meestal getraumatiseerde delen van je bewustzijn, kan in dit afgescheiden deel van binnenuit het evenwicht tussen donker en licht herstellen. Hiermee herstel je de heelheid van je bewustzijn. Je bevrijdt daarmee gevangen bewustzijn uit het lijden dat is ontstaan door afscheiding. Er is vertrouwen voor nodig om die diepe trauma’s in jezelf te ervaren. Er is echter de garantie van de oerwet van het bestaan en dat is: dat het licht van de Bron je nooit verlaten heeft. Bewustzijn kan geen ‘niet’ bewustzijn zijn en daardoor ook niet afgescheiden zijn in donker en licht. Het enige wat je te doen staat wanneer je wanhopig vastzit in de afscheiding, is stoppen met vechten met wat er IS en daardoor Zijn met wat er is en dan stap voor stap kan je omarmen wat er is. (Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 8ste huis, in een groot vierkant met Saturnus in Waterman 5de huis en Venus in Leeuw 11de huis. Cheiron in Ram conjunct Jupiter 7de huis T-vierkant zwarte Maan en -Zon in Kreeft 10de huis oppositie Priapus in Steenbol conjunct Diamant en Pluto 4de huis. )

Bewust en vrij

Zo bevrijden wij onszelf en ons bestaan, soms tegen de verdrukking in, van onze afscheiding van de Bronstroom en het AL-Bewustzijn en maken we ons bewustzijn vrij. Zelfs tot het diepste van de materie kan het licht van het AL-bewustzijn dan stromen. Het Wezenlijke van wie je bent kan dan stromen de wereld in en vindt zonder weerstand de vorm waarin je wel kan bestaan. Het bevrijden van jezelf in je dagelijks leven, dat begint dus van binnen. Door deze innerlijke bevrijding leveren we de grootst mogelijke bijdrage en groei naar het nieuwe bewustzijn en creëren op deze manier een menselijk systeem en een structuur waarin we kunnen floreren. Als je bewust en dus wakker bent, kan er geen afscheiding of gevangenschap meer bestaan in jou. Stap voor stap, deeltje voor deeltje groei je steeds verder naar heelheid en is er soms strijd en weerstand nodig om op te staan en iets in het volle licht te zetten. Gevangenschap van materie wordt dan de overvloed van materie. Dit is de essentie van het gevecht tussen de elementen water (emotie) en aarde (materie). De emotie en het gevoel slijpen de vorm. Hierdoor incarneert wie jij Wezenlijk bent met al je Zielsaspecten steeds verder in de materie van je lichaam, compleet, multi-dimensionaal, bewust en vrij. De stroom in je leven wordt op deze manier een stroom van JA!!!

Heb het goed…💞

© Manuela van inzichten.com

❤️

VOOR GEÏNTERESSEERDE: **Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is de nieuwe Maan van zaterdag 27 augustus 2022 . Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-27-augustus-2022/(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda  .)

**Het huidige speciale webinar is ingepland op donderdag 1 september 2022 19:45 uur VOOR EENHEIDSBEWUSTZIJN met de Wortel Amethist. JE KAN MEEDOEN ZONDER WORTEL AMETHIST. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Dit proces met de Wortel Amethist is ondersteund in het openen en integreren van het vernieuwde AL-bewustzijn dat de dualiteit van de Matrix opheft. Dit is een geweldige ervaring voor jezelf, maar we leveren ook een grote bijdrage aan het collectief met het in evenwicht brengen van de polariteiten en het herstellen van verbindingen tussen de polariteiten, die nu zo ongelofelijk groot zijn. TIJDENS DIT WEBINAR WORDEN NIEUWE LAGEN VOOR HET EENHEIDSBEWUSTZIJN IN JEZELF HERINNERT EN GEÏNTEGREERD (ieder op het eigen niveau). Voor meer informatie kijk op de website: https://inzichten.com/events/special-wortel-amethist-voor-eenheidsbewustzijn-activatiemeditatie-do-1sep22/

❤️

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

❤️

JAAR-ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Dit is het artikel bomvol met video’s en uitleg over de Totale Eclips van zaterdag 4 december 2021 & de jaarhoroscoop voor 2022: https://inzichten.com/de-magische-overwinning-van-het-hart/

Dit is het artikel over de bijna totale Maansverduistering van 21 november 2021 over het innerlijke proces van 2022: https://inzichten.com/een-hele-grote-sprong-voor-de-mensheid/

Dit artikel gaat over de processen van mei 2022 tot mei 2023: https://inzichten.com/het-jaar-van-de-stralende-innerlijke-juwelen/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update dinsdag 23-8 & VOORUITZICHTEN
Elektromagnetische update donderdag 25-8

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Van NEE naar JA!!!’

2 Gedachten

 1. Maya zaterdag 27 augustus 2022 om 18:22- Beantwoorden

  Lieve, lieve Manuela,

  Dankjewel weer voor jouw, opnieuw zo liefdevol geschreven Inzichten : )
  Zo fijn om opnieuw, nu vanuit dit door jou gegeven perspectief m’n licht te kunnen laten schijnen op gebeurtenissen.
  Wereldse, maar ook in het persoonlijke .. alles wil, zo lijkt het, zó enorm intens …

  Je helpt me met jouw perspectief, doordat ik eindelijk op dat fundamentele, diepere niveau aankom .. .. ik bedoel op de echt diepe, DIEPE lagen van dit Aardse Bestaan, .. daar waar het wat mij betreft altijd al belangrijk was … omdat .. alleen vanuit de diepste diepten wil er van mij uit nieuwe structuur worden neergezet? : ) ( lol ) … : )
  .. want voor een Nieuwe Structuur dient het nieuw gekozen Fundament wel JUIST te zijn, toch?
  .. tot die tijd mag het ‘Chaos en Hel’ zijn, zo dacht ik precies 5 jaar geleden. ..
  en inderdaad ..
  .. de processen logen en liegen er niet om en mogen hier en daar echt wel met een Hoofdletter geschreven worden ..
  .. soms hap ik naar adem …
  Maar steeds beter kan ik in Liefde staan en daarbij ook gezonde weerstand bieden vanuit geaard Zijn.
  .. en wie had dat gedacht ..
  het blijkt de meest stevige Aarding te zijn die er Is.

  Lieve Manuela,
  Je nodigt de dingen en de mensen inderdaad echt uit om tot diep in de materie en diep In Zichzelf te komen.
  Om van daaruit weer te kunnen ontmoeten.
  Wat ook Is : )
  : )
  .. dat we als Water de Aarde mogen slijpen, slijten en vormen en dat we als Aarde het Water mogen ondersteunen en omhullen ..
  .. tot tranen geroerd ..
  Dankjewel lieve Manuela,
  voor je goede intenties, je moed en je kracht .. omdat Jij van Binnenuit, kan ik ook van Binnenuit … : )
  Dankjewel !
  Maya.

  • Manuela van der Knaap zaterdag 27 augustus 2022 om 19:16- Beantwoorden

   Ik ben sprakeloos en geraakt door je woorden Maya. Je hebt mij gehoord, gevoeld en begrepen <3 Zo fijn om samen deze weg te mogen gaan en het fundament van licht in de stof echt te ervaren. Ik wil jou en velen die achter jou staan eren en bedanken met heeeelll veeelll liefde <3 <3 <3 Manuela

Plaats een reactie