ZONSVERDUISTERING INFO & LIVESTREAM

Geschreven door: Manuela van der Knaap

4,7 minuten leestijd

Vandaag dinsdag 25-10 is er een gedeeltelijke ECLIPS die ook zichtbaar is in Nederland en België (Europa) rond 12:00 is het maximum van de verduistering. Er zal alleen een hap uit de Zon te zien zijn. Hieronder staat een livestream, zodat je kan meekijken met de verduistering. DE LIVESTREAM IS NADIEN OOK NOG TE BEKIJKEN.

Als je naar de Zon kijkt, die dit dan niet onbeschermd, draag een speciale Eclipsbril of kijk door een stukje glas dat zwart gemaakt is met roet van een kaarsenvlam. Lees verder op meer over hoe je nog meer je ogen kan beschermen.

Kijk richting het zuid-oosten om te zien dat de Maan een hap uit de Zon neemt. De Zon is 32- tot 37% afgedekt door de Maan. Je merkt dus nauwelijks dat het donkerder wordt, zoals bij een totale Zonsverduistering. Normaal tijdens een volledige Zonsverduistering gaan alle haren over het hele lichaam omhoog staan. Dat is een bijzondere ervaring kan ik je zeggen. Wij waren in 1999 op Land’s end in Groot-Brittannië, bij de langste Zonsverduistering van deze tijd. Deze is dus gedeeltelijk, maar wel een mooi gezicht. Het begint iets voor 11:00 uur en eindigt iets na 13:00 uur (onze tijd).

De eerst volgende totale eclips die vanaf het vaste land in Europa te zien zal zijn is op 12 augustus 2026, zichtbaar vanuit Noord-Spanje kort voor zonsondergang.
❤️
Morgenavond is er weer een meditatie-webinar voor het integreren van de energie van deze Eclips, zodat je met meer gemak de impact eigen kan maken. We starten om 19:45 en ik begin weer eerst MET UITLEG OVER DE ENERGIE EN PROCESSEN VAN DE VOLLE MAAN (en beyond over wereldse en persoonlijke processen). Deze meditatie webinar is heerlijk om alle spanning te ontladen, in je stilte te komen en waar het relevant is energie te integreren, op te halen of je te openen voor nieuwe paden als daar ruimte voor is bij jou in je groei. Het is geen geleide meditatie, maar ik begeleid je om je te openen voor je eigen goddelijke Zelf vanuit de fysieke praktische lagen, voor een optimale geaarde integratie. Je hoeft dus niks te doen, alleen maar te ZIJN met wat er in je leeft in het NU.
Je bent van harte uitgenodigd ❤️ (deelname 10 euro). https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-eclips-25-oktober-2022/
❤️
Voor meer informatie over de processen in de maatschappij en in jezelf behorende bij deze Eclips, zijn voor velen ook herkenbaar. Lees er meer over in het artikel dat elders op mijn website staat: https://inzichten.com/jaarhoroscoop-2023-transitie-naar-de-nieuwe-basis-van-het-leven/
❤️
Heb het goed…💞
© Manuela van inzichten.com

Video: Je kan de livestream van volkssterrenwacht in België volgen via deze livestream. Deze livestream is later nog te bekijken en duurt ruim 2 uur, met uitleg en informatie van astronomen erbij. Als je in stilte wil zijn met de energie van de Zonsverduistering, zet het geluid dan uit. Vanaf 1 uur livestream zie je de totale verduistering en is het interview afgelopen en kan je in stilte de verduistering volgen.

Wil je nog meer weten over de eclips, dan kan je dat vinden op de website van de Belgische sterrenwacht.

Heb je geen eclipsbril kunnen scoren? Niet getreurd! Er zijn andere veilige manieren om de eclips te bekijken. Ga in ieder geval niet tobben met cd’s, oude fotonegatieven of beroete glaasjes. De kans dat je dan je ogen beschadigt is levensgroot aanwezig. Maar gebruik één van onderstaande alternatieven.

Lasglas Een lasglas met een verduisteringsfactor van 13 of meer is zeker veilig. Te koop bij de doe-het-zelf-winkel. (Opmerking van Manuela: Ik heb ook begrepen van professionals dat als je met de vlam van een kaars een glas zwart blakert dat het dan ook werkt zoals lasglas. Maar zoek even op internet als je het helemaal zeker wil weten.)

Projecteer met verrekijker Projecteer het zonsbeeld met een telescoop of verrekijker. Een telescoop heeft niet iedereen in huis, maar een verrekijker vaak wel. Gebruik niet je beste, duurste verrekijker, want door de hitte kan hij stuk gaan. Let ook op dat niemand per ongeluk door de kijker kijkt; dat is heel gevaarlijk. Met een verrekijker kun je een zonsbeeldje van 2-3 cm doorsnede projecteren op een vel papier zo’n 30 cm achter de kijker. Laat de dop op een van de objectieflenzen zitten, anders projecteer je twee beeldjes door elkaar. Het leuke van deze methode is dat je met veel mensen te gelijk kunt kijken.

Projecteer met een camera obscura
Klinkt duur maar is goedkoop. Neem een lange doos (bijv. schoenendoos) en prik aan de ene kant een klein gaatje (~ 1 mm), richt dit op de zon en aan de andere kant kun je dan aan de binnenkant een klein zonsbeeldje zien. Wil je meer contrast, maak dan de deksel weer op de doos met daarin een klein venster om naar het geprojecteerde zonsbeeld te kijken.

Projecteer met alles waar gaatjes inzitten
Allerlei objecten om ons heen werken als een camera obscura. We zijn er volkomen aan gewend om in schaduwen kleine ronde vlekjes te zien. Dit zijn zonsbeeldjes! Tijdens een gedeeltelijke zonsverduistering worden dit sikkeltjes. We zien dit in schaduwen van bomen, bij gaatjes in zonwering, onder een vergiet (leuk experiment), een klein gaatje tussen je vingers. Kijk tijdens een eclips om je heen en ga zelf experimenteren.

Bezoek een sterrenwacht
Veel publiekssterrenwachten zijn dinsdag open. Met hun telescopen kun je veilig kijken en veel sterrenwachten hebben voldoende eclipsbrillen bewaard voor hun bezoekers. Kijk op dit overzicht van alle Nederlandse publieksterrenwachten om er eentje in jouw omgeving te vinden. Sterrenwachten en verenigingen die zeker meedoen staan op deze pagina van de KNVWS.

Tekst: Edwin Mathlener. Bron: https://www.zonsverduistering.nl/ipveclipsbril.html

Heb het goed…💞
©Manuela van inzichten.com

Deel deze post op social media

JAARHOROSCOOP 2023 DEEL 1: 'Transitie naar de nieuwe basis van het leven'
Elektromagnetische update donderdag 27-10 & VOORUITZICHT

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ZONSVERDUISTERING INFO & LIVESTREAM

Plaats een reactie