‘De kleuren van jouw innerlijke regenboog’

Nieuwe Maan in Vissen 20 februari 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,8 minuten leestijd

Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Vissen van maandag 20 februari 2023. Deze is de komende maand actueel. Een confronterende maand, waarin de boodschap van eigen verantwoordelijkheid, authenticiteit en het zichtbaar worden van bestuurlijke macht op een hoogtepunt komen. Sleutelwoorden zijn virussen, begrenzing, recht maken wat krom is. Voor het lichaam is het zwaar en in dit artikel vind je inzicht in de processen voor het ego en het lichaam en wat je nu wordt aangereikt. Ik wens je veel leesplezier…

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond? Open dan de pdf bovenaan deze pagina.

Zeer hoge druk

De processen zijn op dit moment diep en zeer confronterend. Pluto staat in de laatste graad van Steenbok en in de laatste graad van een dierenriemteken komt alles onder zeer hoge druk te staan. De boodschap MOET begrepen worden en het gaat nu om de boodschap van Pluto in Steenbok en dus om issues rondom bestuurlijke macht, grenzen, verantwoordelijkheid, autoriteit, autonomie en authenticiteit. Dit is actueel de komende maand, zowel voor jou persoonlijk al op collectief niveau. Waarschijnlijk zijn er situaties die je moet begrenzen. Dus waar je voor jezelf moet opkomen, je niet gezien of serieus genomen wordt of ronduit bedrogen bent. (Cheiron conjunct Jupiter 1ste huis Ram. Pluto laatste graad Steenbok conjunct Priapus en Mercurius in Waterman 12de huis. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

Recht maken wat krom is

Je kan het gevoel hebben alsof je voor het ongeluk geboren bent en heel erg diep in een eigenwaarde conflict vastzitten. Het voelt dan als uitzichtloos en misschien heb je zelfs geen sprankje hoop meer en voelt het alsof je klem zit in een rad dat zich blijft draaien in pech en tegenslag. Het probleem is waarschijnlijk ontstaan doordat je afhankelijk was of bent van anderen, waardoor je bent gaan compenseren om alles toch georganiseerd te krijgen. Maar misschien ook om te krijgen wat je nodig had of wenste. En nu is het moment gekomen waarop je niet langer kan compenseren en alle ballen hooghouden. Allereerst wordt er acceptatie van je gevraagd, waardoor je loslaat wat jou zo uitput en kan gaan zien wat er in jouw leven is gemanifesteerd. Nadat je overzicht hebt gekregen over de situatie zal er waarschijnlijk begrensd moeten worden wat er niet klopt en waar je over je eigen grenzen bent gegaan. Het is nodig om in gesprek te gaan en wat krom is weer recht te maken. (Cheiron conjunct Jupiter 1ste huis Ram. Cheiron Ram 1ste huis sextiel Priapus 12de huis Waterman. Pluto in Steenbok laatste graad conjunct Priapus conjunct Mercurius in Waterman. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

Virussen en bedrog?

Dit proces speelt ook in de maatschappij. Met Pluto, de planeet van macht, in de laatste graad is de druk maximaal en dat maakt dat alle bestuurlijke macht en ambities voor macht ook echt zichtbaar zijn geworden voor iedereen die het wil zien. Je zou het zo kunnen zien; dat het collectief echt wakker wordt rondom deze nieuwe Maan en dat er zaken nu echt besproken gaan worden. En mogelijk dat men probeert nog weer een nieuw sociaal controledingetje in de media te brengen. Omdat het een nieuwe Maan in Vissen is, zijn situaties met virussen altijd een mogelijk issue (Marburg virus?) dat extra onder de aandacht kan komen. Door de samenstand met Saturnus zijn er issues rondom begrenzen van bedrog of juist het in gang zetten van bedrog, maar waarschijnlijk beide op verschillende plaatsen en momenten. (Pluto in Steenbok laatste graad conjunct Priapus conjunct Mercurius in Waterman. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

Herboren

Lichamelijk is het ook pittig rond deze nieuwe Maan en de komende maand. Er waren series van M- en X-klasse zonnevlammen die we in 3 golven over ons heen hebben gekregen, waarvan de eerste in december 2022, de tweede in januari 2023 en de laatste afgelopen week in februari 2023. Deze enorme golven van licht, geven de frequenties door van de Bron die wij nodig hebben om het nieuwe mens zijn te ontsluiten in onszelf. Maar het licht maakt ook oude blokkades vrij en helpt ons deze te zien en los te laten. Het is niet altijd fijn wanneer je zenuwstelsel overbelast is en je door hoofdpijn gevloerd bent, maar het dient een hoger doel en rust en ruimte nemen om te voelen wat er speelt vanbinnen is echt noodzakelijk. Neem je die ruimte niet, dan kan het zo zijn dat je plat gelegd wordt met griepverschijnselen. Dan word je door de omstandigheden gedwongen om in overgave te gaan met wat er is en wordt dat wat vernieuwd wil worden via je lichaam uitgewerkt. Dit zijn grote transformaties en na zo’n periode voelen de meeste mensen zich als nieuw, een soort van herboren. Je bent echt ergens doorheen gegaan en hebt iets achter je gelaten. Dat merk je ook praktisch in het dagelijks leven. (Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

Meesterschap over jezelf

Lichamelijk is er een diepe transformatie bezig zich te voltrekken. Deze transformatie laat je voelen waar je jezelf in de steek laat en angst hebt om egoïstisch te zijn. De focus mag helemaal op jou liggen. Je komt extra in contact met wanneer en waarom je niet op eigen benen kan staan en onzeker bent. Ook een diep gevoel niet te voldoen kan zich aan je opdringen. Dit gebeurt om te zorgen dat de verborgen gevoelens die je ondermijnen, worden bevrijd en getransformeerd naar Meesterschap. Tot eind april 2023 staat Cheiron, de kosmische wond, samen met Jupiter en wordt deze wond extra groot voelbaar om geheeld te kunnen worden en omgezet te worden naar wijsheid en iets wat je dient. Meesterschap is in dit geval het omzetten van de signalen van zelfafwijzing, naar het weten wanneer er ondermijnende situaties ontstaan die je niet dienen. Het zijn waarschuwingen die vanuit lage zelfwaarde als het ware naar binnen slaan. Je betrekt het op jezelf, maar eigenlijk is het een signaal om goed op te letten of je stevig verbonden bent met jezelf en wat jij nodig hebt. Pas als je gevoelens van zelfafwijzing helemaal hebt durven toelaten en doorvoelen, komt de wijsheid van zelfbeschikking en zelfstandigheid vrij beschikbaar. (Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

‘The Amazing Technicolor Dreamcoat’

Al ruim een jaar geleden heb ik een flinke partij gekocht van een uniek mineraal dat een heldere kristallijnen kern heeft en eromheen is afgedekt met een heel scala aan paarse en rode mineraalsoorten, als een soort hoedje. Deze mineralen waren energetisch flink confronterend. Ze brachten op een praktische manier in het zicht waar je jezelf saboteert of in de weg zit, maar liet ook de doorgang zien. Omdat de manier waarop dit ging veel te confronterend en rauw was voor de meeste mensen, hebben deze mineralen een tijdje apart gestaan onder mijn begeleiding, om daar in de energie te openen vanuit een diepere essentie. Inmiddels is dat ook gebeurd en nu is de energie verbonden met een diepe compassie en liefde en doet het nog steeds waar het voor ontstaan is, maar op een veel zachtere manier, vanuit een bedding. Het mineraal lost de ballast op die je opgelopen hebt in de dualiteit van de Matrix. Het laat nog steeds de doorgang zien uit de ellende, maar nu vanuit een zachtheid en met mededogen en geeft de zin en moed om er iets aan te doen vanuit een positieve flow. De scherpe, rauwe randjes zijn er nu dus echt vanaf. Ik heb gewacht tot het moment waarop het tijd was dat ze naar buiten mochten en dat moment is NU. Dit mineraal is verbonden met ‘The Amazing Technicolor Dreamcoat’. Zoals in het verhaal uit de bijbel waarin Josef door zijn broers wordt verkocht en na veel ellende uiteindelijk de rechterhand van de Farao wordt, waar hij zijn ware kracht leeft, op de plek waar hij thuis hoort naast de Farao met zijn levendige voorspellende dromen. Dit mineraal ontdoet je van de ballast van jaloezie uit de omgeving, tegenwerking en zwaarte die je aangenomen hebt als jouw realiteit, en maakt dat je Wezensessentie kan bloeien op de plek waar het tot zijn recht komt. Laat de innerlijke kleuren van jouw regenboog vanuit je diepte door de grijze massa heen stralen. Het kristal heet ‘The Amazing Technicolor Dreamcoat Crystal’ en is te koop in mijn webshop: https://inzichten.com/product/the-amazing-technicolor-dreamcoat-crystals/

Dit is in het kort het bijbels verhaal van Josef and the Technicolor Dreamcoat: https://www.youtube.com/watch?v=UNieyD0BgxY  Of kijk de hele musical: https://www.youtube.com/watch?v=57pUKrzVaDw

Aarding in hogere dimensies

Op een diepere laag is er nog een veel groter wonder zich aan het voltrekken. We komen met weer een nieuwe laag los van de dualiteit van de Matrix. Het lichaam krijgt upgrades en sommige mensen ervaren dat het lichaam van binnenuit verandert in kristallijne vormen die vanuit de Bron (Geest) komen. Vaak zijn dit mensen die met Yoga, Chi-Kung, Tai-Chi enzovoort de lichtbanen in het lichaam hebben vrijgemaakt. Dit is nog steeds vanuit een achtergrond van ‘mind over matter’. Maar er is nog dieper iets aan het ontvouwen. Als mens bestaan wij uit Geest (Bron) en Stof (Materie), dat is een gelijkwaardige samenkomst van twee verschillende krachten. Het oorspronkelijke AL-Bewustzijn waaruit we vertrokken zijn, vanuit de leegte van het AL en van waaruit we zijn gaan creëren, dat AL-Bewustzijn doorstroomt alles. Alles is in oorsprong AL-Bewustzijn en komt daaruit voort. Dit AL-Bewustzijn kan veel makkelijker door het creatiepunt van de Bron/Geest stromen en komt van boven via de Geest in diepe lagen van het energielichaam tot in het fysieke lichaam en wordt nu kristallijn. De Stof (Materie) zijde van ons bewustzijn zijn we nu ook aan het bevrijden. Het lichaam hoort niet ziek te worden en te sterven, alles is AL-Bewustzijn. De materie is in de 2de dimensie vastgezet en daarmee beperkt tot de lagere dimensies, maar nu krijgen we de sleutels om het AL-Bewustzijn dat materie/Stof doorstroomt in hogere dimensies te laten ontvouwen. Je krijgt dan als het ware aarding in hogere dimensies. Ik ben heel erg benieuwd waar dit zich naartoe gaat ontwikkelen en hoe de dimensies van bewustzijn over een jaar ervaren zullen worden. In mijn speciale webinars voor het Eenheidsbewustzijn ontwikkelen deze nieuwe lagen zich bij wie daar aan toe is. Kijk in de agenda voor de data. (Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

Anders ervaren van tijd

Ik wil het toch nog even kort benoemen. Doordat er in de Stof (Materie) nieuwe ontwikkelingen gaande zijn, kan je lichamelijk extra moe zijn en ruimte nodig hebben om gewoon rust te nemen en de natuur in te gaan. Een ander bijkomend iets is dat er verschuivingen zijn in het ervaren van tijd en de lineaire vastgezette tijd van ‘verleden, heden en toekomst’. Deze zijn niet vast wanneer je loskomt uit de dualiteit, maar zijn verbonden als een eenheid. Daardoor staan verleden en toekomst niet vast en vanuit het NU kan je verbinding met de realiteit in het verleden en de toekomst veranderen. Daarin worden nu hele concrete stappen gemaakt vanuit de materielagen. Meer hierover in toekomstige artikelen en in mijn meditatie-webinars. (Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

Alles wordt anders

De thema’s van dit moment gaan over zelfbewustzijn en kunnen stromen vanuit wie je in Wezen bent. Dus er worden in deze periode nieuwe lagen van jezelf bewust en zichtbaar. Ten eerste voor jezelf en als er voldoende zelfbewustzijn is, ook naar buiten zichtbaar voor anderen. We worden in deze periode geïnspireerd om de plek te vinden waar je het meest tot je recht komt. Daar valt wat je te brengen hebt in vruchtbare aarde en dit wordt ook gezien. Dit is een magische nieuwe Maan in het dierenriemteken Vissen, die je vanuit de liefde in je hart leiding geeft. Maar die liefde laat zich ook voelen in iedere vezel van je lichaam en in samenwerking met je intuïtie en instinct wordt jouw plekje in de wereld helder en opent zich in jou wat authentiek en Wezenlijk is. Laat jouw innerlijke regenboog stralen. Ik wens je veel vrede en rust in deze grote transformatie naar heelheid. Echt alles wordt anders en ontvouwt zich van binnenuit.

Met een muzikale toegift van ‘Earth, Wind and Fire’ met ‘September’ (do you remember): https://www.youtube.com/watch?v=Gs069dndIYk&list=PLF9Dx60oSplx5RxRUHcuZNnVKszR4ZL6O

Mijn laatste YouTube video over de praktische groei en processen van de Bronstroom in Leeuw actueel, dit zijn de basis processen voor heel 2023: https://youtu.be/9sCtFTGdESE

Ik heb een persoonlijk interview gegeven aan Danny van People United , misschien vind je het leuk om deze video te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=EuF2UVCgL4o

Heb het goed…<3

©Manuela van https://inzichten.com  

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan en is op maandag 20 februari 2023 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-20-februari-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). We hebben de afgelopen maand de volgende stap genomen voor de integratie van het Eenheidsbewustzijnsveld. We breken uit de Matrix en komen aan in onze natuurlijke Goddelijke aarding. Je kan hier meer over lezen in het jaarartikel deel 2.
We gaan tijdens dit ‘special’ webinar dus een combinatie maken met het mediteren met de ‘WORTEL AMETHIST’ om het EENHEIDSBEWUSTZIJN te integreren & de volgende stap ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING. DIT IS EEN SPECIALE WEBINAR VOOR HET ERVAREN VAN DE COMBINATIE VAN DE AGNI MANITIET EN HET DESTILLAAT VAN DE WOLLEMIA. Het is het fijnste als je meedoet samen met het mineraal en het destillaat. Ook de Satyaloka Azeztuliet doet mee, omdat deze ook belangrijk is voor het openen van de natuurlijke oorspronkelijke aarding tot op fysiek niveau. Dat is ons uitgangspunt. JE KAN OOK MEEDOEN ZONDER DE PRODUCTEN. De eerst volgende ‘Special’ webinar is op donderdag 2 maart 2023: donderdag 2 maart 2023: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-extra-webinar-2-maart-2023/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update do 16-2 & BIJGESTELDE VOORUITZICHTEN WEEK
Elektromagnetische update vr 17-2 & za 18-2 & VOORUITZICHTEN WEEK

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De kleuren van jouw innerlijke regenboog’

2 Gedachten

 1. A.J.Olree zondag 19 februari 2023 om 10:39- Beantwoorden

  Ik zou graag een Amasing Cristal van u willen ontvangen
  groet ArieJn Olree
  Oudelandselaan 115
  2652 CJ Berkel en Rodenrijs

  • Manuela van der Knaap maandag 20 februari 2023 om 12:19- Beantwoorden

   Hoi Arie Jan,
   Ik heb bericht gezien, zal het niet op de website plaatsen onder het artikel, zo met je adres erbij. Wil je mij hierover een mail sturen via manuela@inzichten.com
   Waarschijnlijk zijn er nog wat afwijkende maten te koop. Dat weet ik dinsdag zeker.
   groetjes van Manuela

Plaats een reactie