‘Waarheid & de transformatiekracht van het hart’

Nieuwe Maan in Kreeft 17 juli 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

11,9 minuten leestijd

In dit artikel kan je lezen over de nieuwe Maan in Kreeft van maandag 17 juli 2023. Er zijn nog steeds diepe transformatiekrachten bezig zich te ontvouwen en dit geeft mogelijk verwarring, twijfel en moeheid. Lees in dit artikel wat de verwarring veroorzaakt en wat de huidige transformatie van informatie en communicatie te bieden heeft en hoe het hart de hoofdrol speelt en ons de weg wijst door een dwingende vingerwijzing van de Bron die deze grote transformatie richting geeft. Ik wens je veel leesplezier…

(Alles wat in de tekst onderstreept staat is een link waar je op kan klikken en die je meer informatie geeft over het betreffende onderwerp.)

Lees je dit artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf boven aan deze pagina.

Veranderingen en onzekerheid

Er zijn de komende maand tot de volgende nieuwe Maan van 16 augustus 2023 wat verschillende wisselingen van energieën en richting waarheen alles zich ontwikkelt. Dit geeft meestal wel wat ongemakken nadat bepaalde thema’s langdurig hebben gespeeld. Dit kan onzekerheid en verwarring geven en ook het wegzakken in moeheid, want er worden nieuwe richtingen aangeboden waar nog inzicht over verworven mag worden. In dit artikel reik ik je een aantal van deze inzichten aan. De dynamiek rond het optillen van de frequenties en inzetten van het hart en de liefde (en 5D) naar nieuwe kosmische lagen en creatieve expressie komt in een afronding en wordt de komende maand extra krachtig. Maar we worden rond dit thema zeker ook in een transformatie gedwongen. Dit alles is een opmaat naar interessante veranderingen die we de komende maanden in onszelf, maar ook in de wereld zullen gaan zien.

Dankbaarheid

De richting aangever van wat zich in ons en in de wereld ontwikkelt, dat is de noordelijke Maansknoop in de horoscoop. Deze staat ongeveer 1,5 jaar in een dierenriemteken en gaat rond deze nieuwe Maan van Stier naar Ram. Dit betekent dat het thema dat rondom Stier speelde nu afgerond wordt. We hebben alle thema’s rond Stier maximaal kunnen herontdekken, zoals het organisch groeien zoals de natuur dat aan ons laat zien, maar ook het waarderen en dankbaar zijn voor de natuur en haar overvloed en alles wat ze ons geeft. Stier is ook verbonden met geld en het leggen van een nieuwe basis waarop we verder kunnen. Dat thema heeft gespeeld met de CBDC, de digitale euro en zal waarschijnlijk binnenkort naar een nieuw niveau ontwikkelen. Andere thema’s van Stier zijn rust en veiligheid van de moederschoot zoals van de aarde en aarding herontdekken en de hoogste octaaf van Stier is dankbaarheid. Dus dankbaarheid is waar je nu misschien bent aangekomen. Dankbaarheid voor alles wat er wel is en voor de transformaties in jezelf en de liefde voor jezelf en de omgeving of voor wat je doet of beweegt.

‘JUST DO IT’

De nieuwe richting aangever, de noordelijke Maansknoop in de horoscoop, gaat voor de komende 1,5 jaar tot 13 januari 2025 door het dierenriemteken Ram. Dit geeft een compleet andere beweging in de wereld en in je leven. Ram gaat over actie en is verbonden met het mannelijke, daadkracht, het nieuwe omarmen en dus pionieren, maar ook strijd en oorlog zijn meer in het vizier. De hoogste octaaf van Ram is spontaniteit en moedig zijn, in het diepe durven springen van de FOOL van de tarot, dus zonder dat je weet waar je aan begint. ‘JUST DO IT’. Als je vanuit je hart en intuïtie deze stroom volgt, dan brengt deze je waar je zijn moet, daar waar het goud ligt en kan vanuit synchroniciteit en spontaan een onverwachte nieuwe realiteit ontstaan. Dit herken je misschien wel van als je afgestemd bent op je innerlijke leiding, hart en intuïtie, dan kijk je achterom en dan zie je wat zich heeft gevormd. En dat heeft dan altijd zeer onverwachte prachtige resultaten, die alleen vanuit onwetendheid kunnen ontstaan. En deze weg ga je dus van binnenuit, moedig en spontaan alleen. Mogelijk ontmoet je een paar medereizigers, maar jij hebt je eigen sprongen te maken. Deze noordelijke Maansknoop in Ram gaat ook over voor jezelf kiezen en ZIJN met je zelf, samenvallen met je actie. Vanaf 18 juli is de noordelijke Maansknoop helemaal in het dierenriemteken Ram.

Afb: Dit is de kaart van de grote Arcana van de tarot nr 0 ‘The Fool’.

Verwarring

De schaduw die krachtig actief wordt tijdens deze 1,5 jaar is waar je op terugvalt als je niet durft door te bewegen. Dan kom je in de zuidelijke Maansknoop in Weegschaal en voel je vooral twijfel en wikken en wegen, geen keuzes maken en dan kom je niet in beweging. Ook is een schaduwzijde van Weegschaal om te lief te zijn, voor de ander te kiezen, voor de verbinding en jezelf daarbij te vergeten. De overgang van Stier naar Ram is groot en kan tijdelijk een desoriëntatie geven en een gevoel dat je niet meer weet of de richting waar je heen beweegt nog klopt. Maar geef de verandering van energie en richting een kans. Je krijgt gewoon nieuw invalshoeken aangereikt om alles opnieuw tegen het licht te houden, zodat je echt goed achter je eigen keuzes kan gaan staan. En dat is nodig, om niet stil te vallen in de schaduwzijde van Weegschaal en dus geen keuzes te maken. Je mag alles gewoon even opnieuw onder de loep nemen. (Nieuwe Maan horoscoop: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen en gecorrigeerde zuidelijke Maansknoop in Weegschaal oppositie noordelijke Maansknoop in Ram en gecorrigeerde noordelijke Maansknoop in Stier. Op donderdag 13 juli 2023 gaat de noordelijke Maansknoop naar Ram. Op dinsdag 18 juli 2023 gaat de gecorrigeerde noordelijke Maansknoop naar Ram, dus vanaf dat moment tot 30 januari 2025 in Ram. De gecorrigeerde noordelijke Maansknoop gaat 13 januari 2025 en op 30 januari 2025 gaat de niet gecorrigeerde noordelijke Maansknoop naar Vissen.)

Zuivere informatie

Dan is er nog een andere kracht die het gevoel kan geven dat je eventjes niet meer goed weet wat waar is en wat er wel en niet klopt en dan met name rondom communicatie en informatie. Mercurius is de planeet die heerst over dit betreffende gebied en was tijdens de volle Maan van 3 juli 2023 en is ook tijdens deze nieuwe Maan verhoogd in frequentie. Dit maakt dat we communicatie optillen naar nieuwe niveaus, zoals zonder woorden kunnen aanvoelen of weten of iets klopt of niet. Je gaat de inhoud van wat er achter de woorden zit van informatie en communicatie doorzien. Je hart laat je weten of de uitwisseling van informatie uit het hart komt en bepaalt ook of het bij jou kan aankomen in je hart of niet. Daar komt meer bewustzijn op of de interesse in bepaalde informatie valt weg. Maar als je dus niet verbonden bent met je hart kan er verwarring zijn rondom communicatie en informatie. Een soort Mercurius retrograde, maar dan net even anders. (Mercurius conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan in Leeuw 7de huis conjunct zwarte Maan en Venus in Leeuw 8ste huis, conjunct Mars in Maagd 8ste huis.)

Wat is waar?

Als je de informatie achter de woorden kan gaan waarnemen en aanvoelen, dan ga je herkennen wat niet essentieel is en daarmee krijg je ook de mogelijkheid om dat wat niet resoneert los te laten, in plaats van het te bestrijden of te willen veranderen. Je krijgt dan inzichten dat niet essentiële informatie geen slagkracht heeft en eigenlijk alleen maar verwarring en dualiteit zaait. In eerste instantie zal het aanvoelen alsof je niet meer weet wat waar is en in verwarring zijn, waardoor alle informatie mogelijk verwarring geeft. Maar als je door de verwarring heen beweegt, dan opent zich een pad waarin je vanuit een diepere laag weet wat waar is en wat niet en komt die meer zuivere manier van communicatie en informatie op gang en het herkennen hiervan. De verwarring is eigenlijk een strijd tussen verschillende niveaus in jezelf. De oude vorm en de nieuwe hart gedragen communicatie en informatiestroom. (Uranus in Stier 4de huis (ruim) conjunct Jupiter vierkant Venus in Leeuw 8ste huis. Venus staat verhoogd verbonden met de zwarte Maan en dus in de grotere conjunctie van Mercurius, zwarte Maan in Leeuw enz. Zie alinea hierboven bij de astrologische verwijzingen.)

Transformatie in de wereld

Dat wat beschreven wordt in de alinea hierboven heeft ook in de wereld impact, want die twijfel of het allemaal wel klopt heeft de massa van de mensheid ook. Men zal vraagtekens zetten bij informatie en berichtgeving en ook niet meer weten wat nu wel of niet waar is. Er zijn te veel tegenstrijdige berichten en ook nieuwe onderzoeken die men onder het tapijt probeert te vegen. Het juist nu vallen van kabinet Rutte 4 was na maanden van flaters en druk om af te treden, nu te duidelijk georkestreerd. En zo zijn er op dit moment nog veel meer zaken die te zichtbaar worden. Maar maak de transformatie vanuit je hart. Het is voldoende om te zien en te weten wat er niet klopt. Vanuit dualiteit ga je er met strijd in om zaken te veranderen. Deze nieuwe Maan laat zien, dat het met veel meer gemak kan wanneer je het kan zien voor wat het is en vanuit je hart in actie komt. Dan laat je alleen zien wat er is, zonder dat jij het moet of mag veranderen. Dan is je slagkracht vele malen groter en gedragen door de Eenheid en de Bron. (Mercurius conjunct gecorrigeerde Zwarte Maan in Leeuw 7de huis conjunct zwarte Maan en Venus in Leeuw 8ste huis, conjunct Mars in Maagd 8ste huis.)

Uitleg over de CBDC en wat de invoering hiervan voor ons gaat doen: https://www.youtube.com/watch?v=pxrMH7mZD20

Heel interessante podcast van de nieuwe wereld met wat bespiegelingen en inzichten onder andere over berichtgeving: https://www.youtube.com/watch?v=RlU6BCqNOTg  & Pierre Capel met de laatste inzichten en onderzoeken rondom actuele situaties die al 2 jaar spelen: https://www.youtube.com/watch?v=_2MxscFKKxk

Transformatiekracht van het hart

Dan heeft deze nieuwe Maan horoscoop nog een Yod. Dat is een vingerwijzing van God/Bron en daarmee is het een aangever voor waar nu echt aan gewerkt moet worden en wat ook de grootste transformatie kan geven. De kracht van een Yod kan veel ontwrichten. Deze wijst naar Venus in haar huidige staat van transformatie en verbonden met hogere frequenties van de Bron. Wat deze Yod ons zegt is: Kijk de macht en onmacht over je bestaan, lichaam en wie je bent aan, kom ermee in het reine, zodat het mag zijn wat het IS en geef dit over aan je hart. Jouw hart kan vanuit liefde de transformatie echt maken. De andere vingerwijzing is: Waar zijn er verslavingen die je verdoven, waar verstop je jezelf voor de waarheid en leef je in illusie en lieg dus eigenlijk tegen jezelf? Verbind je met je hart en de transformerende kracht van het hart laat je het grotere plaatje zien en haalt je uit het vastzitten in de afscheiding, eenzaamheid en dualiteit. Ook maken deze dwalingen je energielichaam kwetsbaar en open voor astrale krachten (zoals entiteiten en bedrog), die je kunnen beïnvloeden en leeghalen. (Zie website voor Charoite dat daar bij kan ondersteunen.) Dus deze maand is er extra druk op transformatie en overgave naar en met het hart, macht en onmacht over wie je bent en wat je leeft en onzuivere energetische invloeden, verslavingen en misleiding. Verbind je met je hart en laat de transformerende kracht van het hart haar werk doen en je leiden om zuivere acties te ondernemen. (Yod: Apex Venus in Leeuw 8ste huis. Venus staat conjunct met: zie alinea hierboven bij de astrologische verwijzingen. 1ste inconjunct Pluto 1ste huis met Venus en 2de inconjunct met Neptunus 2de huis in Vissen.)

Mijn praktijk is in augustus gesloten. Je hoeft bijna geen astrologische artikelen van mij te missen. Alleen met de nieuwe Maan van woensdag 16 augustus zal er geen artikel verschijnen, maar het meditatie-webinar van deze nieuwe Maan gaat wel door en daar vertel ik dan over de actuele processen. Dus alle nieuwe en volle Maan meditatie-webinars gaan wel gewoon door. De webshop is wel open, maar de bestellingen worden pas in september uitgeleverd. De elektromagnetische updates zal ik alleen plaatsen als er echt heel heftige verstoringen zijn en die vind je dan op de socials op Facebook en op Telegram en af en toe op mijn website. Ik wens je een heerlijke, rustige, zwoele en liefdevolle zomer…

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Een vrijwillige bijdrage houdt de stroom van geven en ontvangen in evenwicht. Als je mijn artikelen waardeert, dan ontvang ik met liefde een hartdonatie van jou. Volg daarin je eigen gevoel, doe het niet vanuit verplichting, maar echt vanuit je hart. Dit is de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de nieuwe Maan van maandag 17-7 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-17-juli-2023/ & voor dinsdag 1 augustus 2023 om 19:45 uur: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-super-maan-1-augustus-2023/ & voor donderdag 31 augustus om 19:45: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-supermaan-31-augustus-2023/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Deel deze post op social media

Special rondom de vreemde Schumannresonantie activiteit in juni 2023
Elektromagnetische update zondag 16-7 & vooruitzichten WEEK

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Waarheid & de transformatiekracht van het hart’

Plaats een reactie