‘Door de poort, naar de nieuwe ruimte van het leven’

Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023

Geschreven door: Manuela van der Knaap

14,7 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan in Schorpioen van maandag 13 november 2023. Deze is actueel voor de komende maand en beschrijft het proces van transformatie en bevrijding dat nu van binnenuit aan het ontvouwen is. Je krijgt aangereikt waar de valkuilen, het vervallen in en van het oude en de transformatie te vinden zijn voor dit moment, voor jou persoonlijk en in de wereld. Het is een maand van diepe transformatie, vernieuwing en groei van het Licht in haar ware Essentie met heftige (ook fysieke) uitdagingen die soms uitzichtloos lijken. Met dit artikel reik ik je hoop, kracht en inspiratie aan. Ik wens je een mooie reis en veel leesplezier…

Alle tekst die blauw is, dat is een actieve link die je naar meer informatie brengt over het onderwerp.

Wanneer je het artikel liever op een witte achtergrond leest, open de pdf bovenaan het artikel.

En nu doorpakken!!!

Deze nieuwe Maan in Schorpioen is er één van transformatie. Dat is natuurlijk de kwaliteit van Schorpioen, die ons in haar hoogste octaaf inspireert om los te laten waar we controle over proberen te houden. Dan kan het doorstromen en komt er ruimte voor het nieuwe. In de horoscoop van deze nieuwe Maan is dit proces zowel op persoonlijkheidsniveau, maar ook op het omvattende kosmische niveau actief, waar de stroom van de Bron haar bijdrage levert. De stroom van de Bron neemt je mee de diepte in, het onderbewuste in, zodat je plotseling inzicht krijgt in iets wat je al heel lang in oude patronen vasthoudt. Het komt alleen maar tot je, wanneer je tussen de regels door kan lezen omdat inzichten uit het onderbewuste meestal via dromen of in flitsen van weten en inzicht tot je komen. Het is subtiel, piept er op een onbewaakt moment tussendoor en is niet iets dat ‘voor de hand liggend’ is. De boodschap die nu diep gevoeld wordt is: EN NU DOORPAKKEN!!! Kom in actie! Kom op voor jezelf! Dit is zowel voor iedereen persoonlijk, als ook op collectief niveau aan de orde en ook voor groepen mensen zoals bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen, groepen vrienden, groepen collega’s, actieve groepen die iets gezamenlijk ondernemen, enzovoort. (Nieuwe Maan in Schorpioen conjunct Mars 11de huis. Oppositie Uranus in Stier 5de huis. Zwarte Maan in Maagd 8ste huis conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 9de huis. Cheiron conjunct IC en noordelijke Maansknoop in Ram 4de huis. )

En zie: alles wordt nieuw

Vanaf de Ring of Fire Eclips van 14 oktober is er een enorme vernieuwing van het leven bezig. Misschien heb je het al gemerkt dat heel veel wat vastzat in iets dat niet klopte, in een stroom begint te komen en begint op te lossen. Dat gaat soms met een klap, soms ook echt fysiek om je pad te kunnen keren of iets te kunnen opschonen dat jou niet echt diende. Vooral op het gebied van techniek en digitalisering is de vernieuwing niet meer bij te houden. Ik moest na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van een platform voor mijn meditatie-webinars, plotseling uitwijken naar een nieuw platform door zeer ernstige technische problemen, die niet werden opgelost. Het was een pittige klus, maar echt een stap in de goede richting kan ik achteraf vertellen. Ook bouwen we aan een nieuwe website, waardoor eindelijk alles naar een nieuw niveau getild kan worden, weer klopt en daardoor eindelijk verder kan groeien en bloeien zonder vervelende bugs en met meer gemak. Dus ik ben superdruk, maar heel erg blij met al deze vernieuwing. De astrologische stand die deze vernieuwing veroorzaakt is tot in juni 2024 actief. Dus maak je riemen maar vast we gaan door een grote transitie naar het nieuwe. (Eclips 14-10-2023 Uranus in 1ste huis conjunct Jupiter in 12de huis beide in Stier. Deze stand is actief tot in juni 2024. Nieuwe Maan horoscoop: ruime conjunctie 12 graden orb. Jupiter in het 4de huis conjunct Uranus 5de huis in Stier.)

Door de innerlijke poort

Deze vernieuwing is zeker ook aan de orde voor het vrijmaken van jezelf, zodat je vanuit wie je in Wezen bent kan gaat leven. Het mineraal dat zich meldde om ons hierin te begeleiden is het nieuwe mineraal voor het moment: The ‘NEW technicolor Dreamcoat Crystal’. Dit mineraal werkt super dienstbaar zoals een bijenkolonie, om op allerlei gebieden in je energielichaam en fysieke lichaam de weg vrij te maken om naar buiten te kunnen gaan stromen. Ik zie en ervaar het proces wat nu speelt als een poort die geopend is tijdens de Maansverduistering van 28 oktober 2023, zodat wie daar aan toe is er doorheen kan gaan. Deze poort van sereniteit, zeer fijnbesnaarde helderheid, bewustzijn en liefde, hebben we mogen ervaren tijdens het meditatie-webinar van de Maansverduistering. We zijn in mijn webinars al een paar jaar van binnenuit aan het bouwen (het is eigenlijk herinneren) in ons eigen energielichaam om de oorspronkelijk aarding te kunnen maken (en stabiliseren), die buiten de dualiteit van de Matrix ligt. Het is nu terugkijkend plotseling bewust geworden dat de ruimte van de Matrix, waar we eerst in leefden en dat bestond uit dualiteit, vooral het overlevingsmechanisme en afscheiding ondersteunde. Daarom was het nodig in het oude Matrixveld, de energetische kosmische kolom van de kosmos-aarde verbinding te activeren, zodat jouw verbinding met het oorspronkelijke Licht van binnenuit ondersteund kon worden. Hierdoor kon je in verbinding blijven met je Licht en Goddelijke Wezensessentie. Dat is aan de andere kant van de poort, in het oorspronkelijke vernieuwde Scheppingsveld, anders. Maar er is daar in de nieuwe ruimte ook zeker wel een noodzaak om je multidimensionale energielichaam van binnenuit op te bouwen, zodat je energetisch stabiel in dat oorspronkelijke Scheppingsveld kan bestaan en dus buiten de dualiteit van de Matrix kan blijven. Hierdoor zal je niet steeds terugvallen in het oude. (Dat opbouwen van binnenuit (is een soort van herinneren), doen we in mijn meditatie-webinars en daar zijn ook de mineralen in de webshop voor. https://inzichten.com/product/the-amazing-technicolor-dreamcoat-crystals/ Zwarte Maan in Maagd oppositie Saturnus, Priapus in Vissen.)

Overtuigingen

Als je door de poort bent gegaan, dan is de ruimte waar je dan in bent van een andere substantie, zo lijkt het. Ook je energielichaam en integratie in het fysieke lichaam van dit energielichaam voelt moeitelozer, sereen, zuiver en lichter aan. Deze serene ruimte met zeer fijnbesnaarde helderheid, bewustzijn en liefde is ondersteunend voor je Wezensessentie, dus voor wie jij in Wezen bent. Omdat we nog niet echt helemaal stabiel in het oorspronkelijke Scheppingsveld  kunnen leven, schieten we regelmatig terug naar het oude duale Matrixveld. Dat wat je weer terugbrengt in het oude duale veld, is vooral verbonden met innerlijke overtuigingen, die meestal onbewust vastzitten. Dit kunnen overtuigingen zijn die je zelf hebt vastgezet als waarheid of gehoord hebt van je ouders of anderen die dit op jou projecteerden. Het kunnen ook overtuigingen zijn die verbonden zijn met de cultuur waarin je bent opgegroeid of leeft. Maar het kan ook gaan om overtuigingen die vastzitten in jouw familielijn, nu of van vroeger en dus uit je voorouderlijn (DNA). Er komt extra inzicht en transformatie over deze overtuigingen die je klein houden en vastzetten in je schaduw. Dat is de bijdrage van deze nieuwe Maan in Schorpioen, voor nu en de komende maand. Hierdoor kan je eindelijk loskomen van je oude ‘demonen’ en gaan leven wie je in Wezen bent. Oude overtuigingen kunnen zijn: ‘Ik kan dit niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘die ander is beter dan ik’ of ‘de ander wint altijd’ of ‘ik ben niet opgewassen tegen de wereld’ of ‘mijn schaduw is te sterk’ enzovoort, enzovoort. (Zie voor uitleg over de Matrix en de oorspronkelijke Schepping en welke transformatie we nu maken bij de online Workshop Scheppingen en zo… in 3 delen: https://inzichten.com/events/online-workshop-scheppingen-enzo-in-drie-delen-januari-2024/. Zwarte Maan in 8ste huis conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in het 9de huis in Maagd. Nieuwe Maan conjunct Mars in Schorpioen.)

De ‘Gifmantel’

Het overlevingsmechanisme is best pittig rond deze nieuwe Maan. Het overlevingsmechanisme is deze maand verbonden met de astroïde Nessus en die kan de ‘Gifmantel’ activeren in je bestaan. Dit kan dus betekenen dat je onderuit gaat, of dat iets je onderuit haalt, maar je uiteindelijk op een beter plek brengt, waar je wel je levensmissie kan leven en helemaal tot je recht kan komen. Het gaat om situaties met controleverlies, plotseling slachtoffer worden van iets of ongeluk ervaren. Dit kan ook fysiek zijn, zoals ik eerder ook al benoemde, waardoor je pas op de plaats moet maken. Het gaat dan om iets dat ‘kapot gaat’ en wat jarenlang voor grote problemen zorgde in jouw bestaan en nu eindelijk diep en mogelijk totaal geheeld kan worden in een proces van herstel. Dit is van toepassing op zowel situaties, relaties als innerlijke en fysieke processen. (Zwarte Maan 8ste huis conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in het 9de huis in Maagd oppositie Saturnus conjunct Priapus, Persephone, 2de huis en conjunct gecorrigeerde Priapus, Nessus en zeer ruime conjunctie 13 graden met Neptunus 3de huis en alles in Vissen.)

Gedragen door het veld

Vanuit het overlevingsmechanisme ziet het er mogelijk allemaal hopeloos uit. Vooral wanneer je teruggetrokken wordt de dualiteit van de Matrix in, na een heerlijke periode van wel op een natuurlijke manier kunnen stromen. Dit heerlijke stromen kan uren, dagen of weken duren, waarin je kon voelen dat je eindelijk je Zelf kon herkennen in wie je in Wezen bent en kon stromen met gemak en eenvoud. Alles wat voorheen blokkeerde begon op te lossen en een nieuwe concrete vorm te krijgen. En voor veel mensen kwam toen een verstoring zoals bijvoorbeeld een heftige zonnestorm (zoals vorig weekend), die je dat oude patroon of die overtuiging weer liet voelen en je weer in het oude kwam vast te zitten. Eigenlijk heel begrijpelijk, omdat het al zolang steeds zo gaat, is het de onbewuste gewoonte die het weer overneemt. Maar er is in dit oorspronkelijke Scheppingsveld (buiten de Matrix), aan de ‘nieuwe’ kant van de poort ondersteuning voor jou, het veld draagt je en ondersteunt je om uit dat oude te blijven. Dus er komen bijvoorbeeld gedachten zo van: ‘Joh, stop daar nu mee, met dat geduw. Blijf bij jezelf, je kan die ander (of de wereld) niet veranderen.’ Die gedachten of dat weten is meestal heel subtiel en daar kan je dus ook doorheen duwen wanneer je niet oplet. We hebben namelijk te maken met een wereld die in chaos en verandering is en waar het oude nog heerst. Dus laat je niet door je oude gedrag onbewust verleiden om het oude weer te leven. (Saturnus conjunct Priapus, Persephone, 2de huis en conjunct gecorrigeerde Priapus, Nessus en zeer ruime conjunctie 13 graden met Neptunus 3de huis en alles in Vissen. https://inzichten.com/elektromagnetische-update-zondag-5-11-nieuwe-vooruitzicht-week/ )

Hoop en inspiratie en waar we naartoe bewegen: ‘All over the world’ van Electric light Orchestra: https://www.youtube.com/watch?v=wh3i3vWgPyk En voor de tekst/lyrics: https://www.youtube.com/watch?v=fU1mB9nNtqM

De macht van ‘We the People’

Ga je wel terug het oude in of zit je erg vast in de dualiteit, trauma en overtuigingen, dan kan de diepte van het drama onoverkomelijk groot zijn, flink donker, pittig en kan het er op sommige momenten zelfs uitzichtloos uitzien. Dan is al het licht verdwenen en ben je de lichtverbinding in jezelf (weer) kwijt. Voor mij en velen met mij, zijn de mineralen uit mijn praktijk een zegen op die momenten en een 24/7 hulplijn om snel een (bewust of onbewust) genomen verkeerde afslag weer te herstellen. Dit is naast vele andere manieren een mogelijkheid om de lichtverbinding in jezelf weer te herstellen en zo de poort weer door te gaan. We zullen met vallen en opstaan in de komende periode gaan leren om Scheppers te zijn en onze ware Wezensessentie weer te gaan leven. Het oude probeert in de wereld en soms ook in ons nog de ‘macht’ te grijpen, maar we kennen het Licht en de ware essentie van ons leven. We proeven er aan en leren dit te herstellen. En hoe meer mensen wakker worden en gaan doen waar ze voor gekomen zijn op aarde en met hun ware Wezensessentie bijdragen aan het geheel, hoe meer decentrale oplossingen we gaan zien, die de ‘centrale (on)macht’ overbodig maakt. Het zal een spannende periode worden het komende jaar of misschien zelfs jaren, maar draag jouw stukje van de puzzel bij aan het geheel, zodat we elkaar kunnen versterken en het nieuwe krachtig tot stand kan komen. Het is de opstanding van ‘We the People’; het collectief staat op en komt in actie. Er zijn opnieuw enorme Goddelijke krachten betrokken bij de bevrijding van ons bewustzijn uit de dualiteit van de Matrix, die niet te stoppen zijn. (Mercurius in Boogschutter is Heer van de zwarte Maan in Maagd 8ste en 9de huis. The Great Attractor staat op de Ascendant, dus niet te stoppen grote krachten zijn betrokken in de wereld voor iedereen rond deze nieuwe Maan en de komende maand. Cheiron conjunct noordelijke Maansknoop 4de huis in Ram. Advies voor herstel verkeerd genomen afslag: Een hele grote zwarte Toermalijn met gratis Seleniet staafje, samen met de speciaal geopende Hematiet. https://inzichten.com/shop/)

Inspiratie voor hen die diep zitten: ‘Hold on tight to your Dream’: ‘Hold on tight’ van Electric light Orchestra: https://www.youtube.com/watch?v=A7ChoM2Rh60

Over een nieuwe manier om internet te gebruiken. Decentraal internet: https://www.youtube.com/watch?v=9Fa3yWYvUEw

Voor nog meer informatie over de poort waar we nu doorheen gaan, lees het extra artikel dat tussendoor is gepubliceerd: https://inzichten.com/de-poort-naar-de-vernieuwde-oorspronkelijke-aarde/

Heb het goed…<3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

P.S.: Tijdens het meditatie-webinar van donderdag 8 november 2023 was er een occultatie van Venus. Dit betekent dat de Maan vanuit de aarde gezien voor Venus kwam te staan. Dus een soort Venus verduistering. We gingen die avond door een vernieuwing van het kosmisch Hart. Dit begon met druk op het middenrif en op de hartstreek. Er ging op het Kosmische niveau van het hart een nieuwe poort open voor wie daar aan toe was. Met een activatie van een nog niet eerder geopende grotere omvattende laag rond het Kosmisch hart (bolletje op het middenrif van plasma licht), die maakt dat we het vernieuwde oorspronkelijke Scheppingsveld (buiten de Matrix) kunnen gaan stabiliseren en dus met meer gemak in dat vernieuwde oorspronkelijke veld kunnen blijven. Dit heb je mogelijk zelf ook ervaren afgelopen week, maar het is en blijft sowieso beschikbaar voor deelnemers van het meditatie-webinarveld, voor wie daar aan toe is en voor open staat. Meestal is zo’n gebeurtenis de opening en volgt er in latere meditatie-webinars nog meer om het verder uit te bouwen. (Voor meditatie-webinars kijk in de agenda: https://inzichten.com/agenda/)

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Mocht je het kunnen missen en het resoneert, dan wil ik je vragen om een hartdonatie te schenken om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2023. Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

LEKKER BIJKOMEN, ALLES WEER IN EVENWICHT BRENGEN EN INTEGREREN? Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is voor de volle Maan van maandag 13-11 om 19:45 uur. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-13-november-2023/(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**Op woensdag 22 november 2023 is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. De eerstvolgende ‘Special’ webinar is op woensdag 22 november 2023 om 19:45: https://inzichten.com/events/special-voor-eenheidsbewustzijn-oorspronkelijke-aarding-actuele-online-activatie-meditatie-wo-22nov23/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Deel deze post op social media

ELEKTROMAGNETISCHE KORTE EXTRA UPDATE DINSDAG 8-11:
ELEKTROMAGNETISCHE UPDATE DONDERDAG 16-11 & AFGELOPEN WEEK & VOORUITZICHTEN

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘Door de poort, naar de nieuwe ruimte van het leven’

Plaats een reactie