‘De hoogste potentie van mens Zijn’

Nieuwe Maan in Steenbok 11 januari 2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

15,3 minuten leestijd

In dit artikel over de nieuwe Maan in Steenbok van donderdag 11 januari 2024 kan je lezen over de processen voor januari 2024, die intens en explosief kunnen zijn. De schade van diepe onwaardigheid en egoïstisch gedrag is enorm zichtbaar en voelbaar overal, en op hun hoogtepunt. Ook vernieuwing is op topsnelheid. Het belooft een bijzondere maand te worden. Lees over de veranderingen in de wereld, maar ook over de innerlijke processen en wat je kan doen om de hoogste potentie van bewustzijn in jezelf te ontsluiten. Dit is de geboorte van het zuiverste Licht en de grootste compassie in de mens…

Lees je het artikel liever op en witte achtergrond, open dan de pdf bovenaan deze pagina.

Alle tekst in dit artikel die blauw is, dat is een actieve link waar je op kan klikken voor meer informatie.

Het jaar 2024

Allereerst de beste wensen voor 2024. Dat het voor jou vooral een magische jaar mag worden, met veel liefde, geluk, overvloed en gezondheid. Ben je benieuwd wat 2024 voor ons te bieden heeft? Ik heb een nieuwe video opgenomen met Danny van People United met de vooruitzichten voor 2024. https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

Andere video’s en artikelen over 2024:

**Video over 2024: https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

**JAARHOROSCOOP DEEL 1 vanaf oktober 2023 tot eind oktober 2024: Over het MAATSCHAPPELIJKE proces in de wereld: https://inzichten.com/weergaloze-transformatie/

**JAARHOROSCOOP DEEL 2  vanaf eind oktober tot eind oktober 2024: Over het INNERLIJKE PROCES https://inzichten.com/magische-vernieuwing-van-het-leven/

De diepste wond

Het meest intense moment waarop we door de grootste karmische wond heen bewegen is nu in januari en ook nog in februari 2024 op zijn hoogtepunt. Een paar pittige maanden waarin iedereen voor zichzelf de doorgang en heling mag vinden. Dit gaat over een diep gevoel niet voor zichzelf op te kunnen komen, niet te kunnen leveren wat er nodig is om in de huidige maatschappij ook te kunnen functioneren en over de eeuwige strijd van een leven in dualiteit. In de diepte zijn gevoelens van schuld en schaamte verbonden hiermee. Deze karmische wond die zo diep gevoeld kan worden, is groter dan alleen dit leven en is een rode draad door vele levens (existenties) heen. Deze is ook sterk verbonden met het slavenbewustzijn van het menselijk ras en het overlevingsmechanisme van een leven in de afgescheidenheid van de Matrix. We maken in deze periode, die gestart is in augustus van 2023 en doorloopt tot in juni 2024, een grote sprong in het collectieve en persoonlijke bewustzijn. We helen de isolatie en eenzaamheid die de afscheiding van de Matrix ons heeft gebracht, maar daardoor kan je er niet omheen om eerst wel die wond te voelen en te erkennen. (Cheiron conjunct noordelijke Maansknoop in Ram in deze nieuwe Maan horoscoop in het 12de huis.)

Niet functioneren

Doordat de stroom van de Bron vlak voor de jaarwisseling nog even voor een deel Leeuw in ging, kom je tot 16 januari 2024 opnieuw en extra heftig in contact met gevoelens en verlangens rondomn erkenning, gezien worden, gelijkgestemde ont-moeten en stromen met dat waar je van droomt en voor geboren bent. Maar waarschijnlijk functioneert het grootste deel van de mensen om je heen vanuit het overlevingsmechanisme, terwijl die roep van binnenuit verlangt naar een diepere ont-moeting met gelijkgestemden, vanuit je ware Zelf, vanuit wie je in Wezen bent. Het kan hierdoor zeer pijnlijk zijn om te zien dat de massa zich laat bedienen door gemak, spektakel, snelle vluchtige informatie en er helemaal geen ruimte en tijd is om te voelen of te onderzoeken of het wel zuiver is en of de feiten of inhoud kloppen. Zoals de jaarhoroscopen die viraal gaan, die de dierenriemtekens van jouw zonneteken voor 2024 voor je uittekenen. Terwijl dat eigenlijk helemaal niet van echte waarde kan zijn, omdat je veel meer bent dan alleen dat ene facet van je zonneteken. Maar ze gaan viraal, die snelle hap waar geen onderbouwing aan te pas komt. De massa is de weg kwijt en de verbinding met zichzelf. Gedreven door de snelheid en de absurde eisen van een maatschappij die haar structuur verloren heeft en eigenlijk op alle vlakken niet meer functioneert en is vastgelopen. En dat kan frustratie, een gevoel van uitzichtloosheid en verdriet oproepen. Ook op collectief niveau wordt deze wond diep gevoeld en is zeker ook zichtbaar. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Leeuw conjunct (true) zwarte Maan in Maagd 5de huis oppositie corrigeerde Priapus in Waterman conjunct Saturnus en Priapus in Vissen 11de huis. Cheiron in Ram conjunct noordelijke Maansknoop in Ram 12de huis.)

Hier en nu  

Deze nieuwe Maan kan je dus het gevoel geven dat je even niet meer weet hoe je verder moet en dus aan alles twijfelt. Het kan zelfs aanvoelen als een tijdelijke identiteitscrisis. Je komt weer in contact met de stroom en inspiratie van de Bron wanneer je je zorgen over de toekomst loslaat en je aandacht in het nu brengt. Er wordt een open vizier gevraagd op dit moment en het lef om het niet te weten. Dus het niet vooraf te hoeven weten. Maar in het hier en nu te voelen wat aandacht nodig heeft en wat goed voelt en daar dan je aandacht aan te geven; dat brengt je weer op het pad waar je ware Wezenlijke Zelf kan stromen en je gelijkgestemden ont-moet. (Zie beschrijving astrologische bron alinea hierboven.)

Explosieve drang naar vrijheid

Er staat veel te gebeuren in 2024 en wat dat precies zal zijn, kan nog niet onthuld worden. Ik zie het zo dat grote veranderingen, het hoe en wanneer, niet vooraf al vaststaan, maar door een samenloop van omstandigheden er ineens een trigger is en dat daardoor de chaos van de verandering vol zijn intrede doet. Astrologisch kan je wel de periode zichtbaar maken, waarin de potentie met zeer grote waarschijnlijkheid voor die grote omkeringen kan zorgen. Maar het valt niet mee om met absolute zekerheid het exacte moment van escalatie vooraf te vinden. Ik krijg vaak pas vlak van tevoren, tijdens het schrijven van een artikel, te voelen en/of zien wat er ‘waarschijnlijk’ gaat ontvouwen. Maar dat kan dus nog tot op het laatste moment anders uitpakken. Die potentie voor een grote verandering is er nu in januari en februari zeker wel. Pluto staat nu in de laatste graad van Steenbok en gaat op maandag 22 januari 2024 naar Waterman tot 2 september 2024. In de laatste en eerste graad van een dierenriemteken is de kracht van een (semi)planeet het grootst. Pluto in Steenbok gaat over de macht (en onmacht) van het systeem en van externe autoriteit. Als dan op 22 januari 2024 Pluto in Waterman komt, dan komt die met een grote kracht vrij, als een explosie met diepe drang naar vrijheid en gelijkwaardigheid. En ja, ook een sprong van het bewustzijn, ‘bewustworden van’ is aan de orde. (Pluto in Waterman van 22-1-2024 tot 2-9-2024 en Pluto in Steenbok vanaf 2-9-2024 tot 20-11-2024. Pluto blijft in Waterman tot in 2044. Zon conjunct Maan conjunct Pluto 10de huis in Steenbok.)

Technologische vooruitgang

In deze horoscoop van de nieuwe Maan in Steenbok, staat net als bij de eclips van 14 oktober 2023 (jaarhoroscoop 2024), de grote vernieuwer Uranus samen met de planeet die alles uitvergroot: Jupiter op de Ascendant, op nagenoeg dezelfde manier. Dit is een enorme trigger voor vernieuwing in de wereld vooral verbonden met technologie, met name GenTech. Dus technologie toegepast op de biologie van het leven, dus het organische en natuurlijke. Je hebt misschien ook al begrepen dat er vergevorderde plannen zijn om de voedselproductie compleet te veranderen, zoals vlees, insecten en groente kweken onder speciaal licht in laboratoria met genetische aangepaste zaden, bacteriën en andere GenTech-hulpmiddelen. Het is allemaal al beschikbaar en wil onder druk ingevoerd worden, omdat het voor verbetering kan zorgen voor het klimaat op aarde. Dus dan zijn de boeren vervuilers en dat is echt niet meer nodig volgens de nieuwe United Nations en WEF 2030 agenda. Maar willen wij die veranderingen? Ik verwacht flink wat weerstand. De vernieuwing van de basis van het leven is onder andere ook aan de orde voor de biologie van de mensheid (het lichaam) en hoe leven kan ontstaan. Ook dat is binnenkort mogelijk op bestelling, tot stand gekomen in een laboratorium, met zelfs de eerste zwangerschappen buiten de baarmoeder. Met Pluto in Waterman (vanaf 22 januari) komen de volgende vraagstukken rondom Waterman aan de orde, zoals: vernieuwing, technologie, de basis van het leven, alles vrij en open delen (privacy), het ontwikkelen van nieuwe woonvormen en sociale groepsvorming en leefvormen. En Pluto in Waterman geeft dus macht en onmacht rondom deze thema’s. (Pluto gaat 22-1-2024 naar Waterman tot 2-9-2024. Uranus is Heer van Waterman en staat conjunct Jupiter tijdens de start van deze periode en daarom dus deze thema’s. Uranus 1ste huis conjunct Ascendant, conjunct Jupiter 12de huis alles in Stier.)

https://www.youtube.com/watch?v=EUGdJvJv90I&t=0s
Video over AI in het algemeen en de kansen en bedreigingen. Dit is een onderdeel van 3 afleveringen. Dit is deel 2: https://www.youtube.com/watch?v=EUGdJvJv90I&t=0s

Bevrijding van het bewustzijn

Een ander facet dat vanaf 22 januari 2024 ook een enorme trigger krijgt diep binnenin ons, wanneer Pluto naar Waterman gaat, dat is een sprong van het bewustzijn en het Licht in de wereld en in ons. De ware potentie van ons lichaam en bewustzijn krijgt een enorme boost. Als ik het samenvat, dan kan er in jou een grote activatie zijn van het hoogste zuiverste licht, dat zich vanbinnen laat voelen en alleen maar ontvangen hoeft te worden. Ook al tijdens de opbouw naar deze nieuwe Maan toe kan dat aan de orde zijn. Het heeft zich al aan mij getoond: de geboorte van een onoverwinnelijk kosmisch licht, dat zich vanuit een krachtige ster in het Hart verbonden met de Goddelijke licht-as manifesteert, met een zeer hoge frequentie (toon). Het is een explosie van oorspronkelijk Licht dat zich uitbreidt. Prachtig, zeer krachtig en het kan nu ontvangen en geactiveerd worden. (Kosmische achtbaan: Gecorrigeerde zwarte Maan in Leeuw conjunct zwarte Maan in Maagd 5de huis oppositie gecorrigeerde Priapus in Waterman conjunct Saturnus en Priapus in Vissen. Zwarte Zon 3de huis oppositie Diamant 9de huis conjunct Maan, Zon en Pluto 10de huis in Steenbok. Noordelijke Maansknoop conjunct Cheiron in Ram in 12de huis. Venus driehoek noordelijke Maansknoop en Cheiron (geen andere facetten, dus een duet, super zuivere Venus). Uranus 1ste huis conjunct Ascendant en Jupiter 12de huis in Stier driehoek Diamant 9de huis en Zon en Maan 10de huis in Steenbok.)

Diepe onwaardigheid

Maar ook de kosmische karmische wond laat zich voelen en de vele misstappen die we als mensheid of als mens(je) hebben gemaakt. De vele karretjes waar we ons voor hebben laten spannen, de dwaling waar we ‘ingetrapt’ zijn om die enkeling of onszelf te dienen, de diepe onwaardigheid, dat zijn diepe wonden die de persoonlijkheid en ons mens heeft te dragen. Vanuit deze lagen van ons (Matrix)bewustzijn kan er een diep gevoel zijn dat als mens dit hoogste zuiverste licht niet te dragen is. Met een overtuiging dat je het toch wel weer zal verpesten. Want vanaf het moment dat ons bewustzijn in de afgescheidenheid (Matrix) kwam, is het toch altijd zo gegaan? (Zie astrologische verwijzing in de alinea hierboven.)

De hoogste potentie van mens Zijn

‘Het vlees is zwak’ zeggen we dan en de wond, het slavenbewustzijn in het verre verleden door (GenTech) manipulatie ontstaan, is te vers of te groot om die puurheid en zuiverheid te dragen. Door het gevoel van schuld, schaamte en een diep gevoel van onwaardigheid te durven voelen, kan er plotseling een wonder gebeuren. Er komt dan een integratie vanuit het Hart op gang van het hoogste pure krachtigste Licht, die de diepste onwaardigheid ontvangt met compassie. De wond die schuld en schaamte geeft, verandert in pure onvoorwaardelijke liefde en compassie. Met diep respect, nederigheid, zuiverheid, eenvoud en diepe eerbied voor het pad dat wij als mens gegaan zijn. Dit ontluikt de hoogste potentie van het mens Zijn. Die hoogste potentie is compassie, mededogen en doorleefde pijn zet zich om naar puur goud, dat de diepste pijn en het hoogste pure oorspronkelijke Schepperslicht van de Wezensessentie met elkaar verbindt en integreert. Dit is wat zich nu kan gaan voltrekken. Ik hoop dat je wat ik schrijf kan volgen, ik zal het zeker in gaan brengen tijdens het meditatie-webinar. Dit is de integratie van het hoogste en puurste oorspronkelijke Schepperslicht in ons menszijn. Die krijgt hier een nieuwe kleur. De kleur van compassie, waarin alles verbonden is, het hoogste pure Zijnslicht en de diepste mislukking en dwaling. Alles is oké, dit is het nieuwe thuis. (Zie astrologische verwijzing in de alinea hierboven.)

Het verbond van strijd verbroken

We kregen tijdens deze integratie van het hoogste pure oorspronkelijke onoverwinnelijke Licht met de diepste onwaardigheid in ons, ook een bloedeed (contract) voor de mensheid te zien dat ooit is beklonken in een speciaal gebouw in een stad in het oude Mesopotamië, dat tussen de Tigris en de Eufraat lag (heet nu Irak). Die eed hield verschillende bevolkingsgroepen die in het verbond zaten, in een constant evenwicht van spanning met elkaar, waarin steeds weer een ander conflict de spanning gaande hield met oorlogen, verraad en ellende. Door met het geïntegreerde bewustzijn van compassie en Licht, dat ik hierboven beschrijf, aanwezig te zijn bij de situatie, viel het verbond uit elkaar en werden de spanning en de bloedeed verbroken. Of dit ook concreet zo is gebeurd of niet, dat doet er voor mij niet toe. Wat het voor mij aangeeft, is dat het collectief en dus ook de eeuwige spanningen in die hoek van de wereld (rond Irak) nu verbroken zullen worden. De mensheid kan en zal zichzelf bevrijden van de eeuwige spanningen van strijd en ellende die al zolang de wereld in haar greep hebben. En daar speelt dat proces van de strijd in en met onszelf en zelfafwijzing, een hoofdrol. Daarin wordt nu de mogelijkheid geboden om vanuit Eenheid in onszelf op multidimensionaal niveau alles te herstellen. Door het hoogste zuiverste onoverwinnelijke Licht met de diepste onwaardigheid, schuld en schaamte te integreren, waaruit compassie van onszelf, de ander, de mensheid en alles wat we hebben doorgemaakt tot heling komt. Daarmee herstellen we de Eenheid in onszelf en in het leven. Deze nieuwe Maan en de processen voor de komende maan(d), laten een hele krachtige doorbraak zien voor de evolutie van de mensheid naar het volgende niveau van bewustzijn. Waarin het verbond van strijd ons als wereldbevolking, maar ook op persoonlijk niveau niet meer zal leiden. De ijzeren greep van dualiteit vanuit het afgescheiden stuk in ons bewustzijn dat we de Matrix noemen is voorbij.

Heb het goed… <3

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de nieuwe Maan van donderdag 11 januari 2024 en start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-11-januari-2024/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

START ZONDAG 14-1: Op zondag 14 januari start er een nieuwe online workshop ‘SCHEPPINGEN EN ZO… in 3 delen’. Met deze workshop breng ik eindelijk het hele plaatje van mijn levenswerk naar buiten en daar heb ik heel veel zin in. Tijdens de workshop gebeurt er heel veel in je bewustzijn, etherlichaam en kom je in een oorspronkelijke verbinding met Bron, Stof en Kosmische Hart. Je krijgt inzicht in de Matrix, het ontstaan hiervan en hoe we hier weer uit gaan bewegen, welke invloeden we daarbij gaan zien en wat dit de komende jaren voor ons brengt. Ook krijg je inzicht in het grotere plaatje van waar we in beland zijn en wat je overlevingsmechanisme is. Door wat er aangeraakt en inzichtelijk gemaakt wordt in deze workshop kan je Wezensessentie beter haar ruimte innemen en aanwezig zijn in het dagelijks leven. Er zijn meditaties om de informatie op een rustige manier te integreren die van binnenuit geopend wordt. Voor meer informatie: https://inzichten.com/events/online-workshop-scheppingen-enzo-in-drie-delen-januari-2024/

LAATSTE UPDATE: Ik weet niet of ik nog meer van deze workshops ga geven en hoe het verder zal gaan met het neerzetten van mijn levenswerk. Het voelt alsof ik op een kruispunt sta van een grote verandering die zich in 2024 gaat voltrekken. Het ontvouwt zich vanuit het NU en ik kan dan ook niet overzien hoe het allemaal verder zal gaan. ik wil graag verder met meditaties en workshops met de groep die de eerdere workshops heeft gedaan. We gaan zien in welke vorm dit gaat komen. Ik verwacht ook dat er nieuwe lagen zullen ontsluiten tijdens deze workshop in 3 delen.

**’SPECIAL’ meditatie-webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS woensdag 17 januari 2024 om 19:45 uur: Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommigen zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op woensdag 17 januari 2024: https://inzichten.com/events/special-meditatie-wo-17jan24/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update zondag 7-1
Elektromagnetische update di 9-1 & wo 10-1 & Vooruitzichten

Laatste nieuws

***De praktijk is gesloten tussen 13 en 21 juli 2024, dus die week worden er geen pakketten verzonden***

In augustus gaan we naar de slow modus en om alles weer in orde te maken voor het najaar. We verzenden de bestellingen in augustus alleen op 21 augustus. Dus zorg dat je voor die tijd je bestelling hebt geplaatst.

JE KAN GEWOON AANKOPEN

NIEUWE EN VOLLE MAAN ARTIKELEN & WEBINARS GAAN WEL GEWOON DOOR.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Sugar Blade Laser uit Mongolie (Heling en herstel van licht in het hart en van daaruit alles) United Colors of Happinez Crystal (Interne multidimensionale communicatie en heling, herstel van lichtheid en blijdschap. Nieuwe vormen van creatie.). En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De hoogste potentie van mens Zijn’

Plaats een reactie