‘De kracht van ZIJN met wat er is’

Special Pluto in Waterman & nieuwe Maan in Waterman 10febr2024

Geschreven door: Manuela van der Knaap

22,2 minuten leestijd

Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpt kanaliseren. Ik wens je veel lees plezier…

Lees je liever op een witte achtergrond? Open dan de pdf bovenaan deze pagina.

Alle tekst in dit artikel die onderstreept is, dat is een actieve link waar je op kan klikken voor meer informatie.

Ontploffing van vernieuwing

Vanaf maandag 22 januari 2024, toen Pluto Waterman in ging, is er een ware aardverschuiving gaande. Energetisch voelde het als een ontploffing van vernieuwing in het onderbewuste die bij iedereen en overal plaats had. In 2023 heeft Pluto ook een paar maanden in Waterman gestaan, maar toen was de ervaring van de transitie heel anders. Ik vermoed dat we het nu zo krachtig voelen omdat we over de helft zijn in het proces van de transitie van Pluto die Waterman in gaat en dat daarom de ware kracht nu echt in kickt. Zoals ik en velen die mijn artikelen lezen en meditatie-webinars volgen in het leven staan, is de kracht van ZIJN (met wat er is) de basis van je leven. De kracht van ZIJN is de hogere octaaf van Pluto en is een noodzakelijke stap om te nemen om in contact te komen met de stroom van de Bron en Eenheid in het leven en de daarbij behorende goddelijke kwaliteiten in jezelf en het leven. De lagere octaaf van Pluto is macht, onmacht, controle en manipulatie. Pluto zorgt voor transformatie en knijpt als het ware de puist uit, zodat alle rommel verbonden met het dierenriemteken waar die in staat, eruit komt. Verderop in dit artikel beschrijf ik waarover de thema’s van Pluto in Waterman gaan en wat de onderliggende bedoeling is van deze transitie die we de komende 20 jaar te verwerken krijgen.

De kracht van ZIJN

Dus als spiritueel leven vanuit ZIJN (met wat er is) de basis is van je leven, dan is een verschuiving van Pluto naar een ander dierenriemteken een ware aardverschuiving. Je bent plotseling je innerlijke houvast kwijt; je anker en stille punt en verbinding met de Bron hebben ineens een andere kleur gekregen. We gaan in 2023 en 2024 met Pluto uit het dierenriemteken Steenbok, wat een aarde teken is dat verbonden is met de kracht van bestuur, systemen, structuur, begrenzing, verantwoordelijkheid, autoriteit, autonomie en authenticiteit. Dit is een stevige en geaarde kracht. En we gaan met Pluto naar Waterman, een luchtteken (meer mentaal), voor de komende ongeveer 20 jaar tot januari 2044. Deze kracht moet zich nog ontvouwen in ons en stevig worden en dus mogen we deze kracht in onszelf gaan ontdekken. (Pluto staat in Waterman 24 maart 2023 tot 12 juni 2023 en vanaf 22 januari 2024 tot 2 september 2024. En staat dan tot 20 november 2024 nog eventjes in Steenbok. Pluto blijft na 20 november 2024 tot 20 januari 2044 in Waterman.)

Wat is bewustzijn?

De eerste periode van zo’n wisseling is altijd het heftigst. De plutonische kracht van ZIJN mist nu in het begin van deze transitie in Waterman zijn stevigheid (en aarding) en het voelt alsof je geen vuist meer kan maken, alsof ieder poging tot macht en controle verdwijnt in het luchtledige. Bewustzijn is de basis om je te kunnen verbinding met transformatiekracht wanneer Pluto in Waterman staat. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn is het bestaan Zelf en is in alles aanwezig wat bestaat op aarde, en is vrij van iedereen en ook voor iedereen en is op deze manier voor iedereen en alles gelijk. Dus hoe krijg je controle over bewustzijn? Dat is een illusie. Daarom kan deze startperiode van Pluto in Waterman voor iemand die houdt van controle een ramp zijn, met paniekaanvallen en grote onzekerheid en een groot niet meer weten.

Vinden van de stroom van de Bron

Om te leven samen met de stroom van de Bron, dus vanuit ZIJN, is het nodig om alles te durven loslaten en het niet meer te weten. Wat er van je gevraagd wordt is gaan voor vrijheid, constante vernieuwing, gelijkwaardigheid, eerlijkheid, waarheid, broeder- en zusterschap, licht en bewustzijn. De manier waarop je verbinding krijgt met de stroom en inspiratie van de Bron heeft ineens een heel andere kwaliteit nodig en dat is op zijn zachtst gezegd redelijk pittig, waardoor je je richting en inspiratie verliest, niets meer weet en stuurloos wordt. En toch is het belangrijk om het luchtledige van vrijheid en bewustzijn te accepteren en toe te laten, zodat er een nieuwe vorm van houvast en centrering kan ontstaan in jezelf. Dit heeft dus ook tijd nodig, maar hoe meer je kan loslaten, hoe sneller je de nieuwe stroom waarmee je kan leven vanuit de stroom en inspiratie van de Bron in jezelf weer gevonden hebt. Wij zijn de architecten van het nieuwe en mogen dit van binnenuit laten ontstaan. Voor mij is wel een ding erg duidelijk en dat is dat vrijheid, waarheid, gelijkwaardigheid, vriendelijkheid, broeder- en zusterschap, maar vooral het vinden van jouw plekje, verbindingen en bijdragen aan jouw sociale groep en omgeving, de basis zijn om gelukkig te kunnen leven en ZIJN in de periode waarin Pluto in Waterman staat.

Tegenstrijdige krachten

Pluto, die in Waterman staat, is op zichzelf een tegenstrijdigheid. Pluto is verbonden in de lagere octaaf met macht en onmacht en Waterman is onder andere verbonden met vrijheid, vriendschap en gelijkwaardigheid. Dat zijn krachten die wanneer je leeft vanuit overleving, maar moeilijk met elkaar te verenigen zijn. Als je leeft vanuit macht en onmacht, kan dit een diepe onrust geven en een gevoel dat je er niet je vinger op kan leggen om het vast te pakken en te bekijken. Het voelt dan ongrijpbaar en alsof ieder moment alles kan ontsporen. De kracht van Pluto werkt voor de meeste mensen onbewust en is meer een generatieding en dus een periode waarin bepaalde krachten heersen en verandering komen brengen. Dat zien de meeste mensen pas achteraf, na de ongeveer 20 jaar durende periode waarin Pluto door een dierenriemteken loopt. Je kan deze kracht van Pluto in Waterman pas helder krijgen wanneer je bereid bent om echt los te laten en te accepteren wat er is in het moment (het NU), om vervolgens van daaruit door te bewegen naar een oplossing. Daarbij is de sleutel dat je je eigen belang loslaat en gaat voor een groter doel.

Vrijheid en strijd

De impact van Pluto in Waterman werkt op alle fronten door. Ook in je persoonlijke leven rondom relaties, verbindingen, werk, school, maar eigenlijk op alle gebieden. Omdat het om Pluto gaat is er de neiging om te strijden voor vrijheid en dat zal ook de ‘lagere’ octaaf van Pluto met macht en onmacht voelbaar maken. Maar in de ‘hogere’ octaaf van Pluto in Waterman worden we geïnspireerd om ware vrijheid te vinden en die vraagt om verbinding en gelijkwaardigheid en vriendschap. Dus ‘gooi niet het kind weg met het badwater’, maar laat los en laat het zijn zoals het is en ga met elkaar op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het anders te doen. Laat het ontstaan en durf het niet weten toe te laten. Dan helpt Pluto in Waterman je om de nieuwe stroom en vorm te vinden vanuit liefde en ZIJN. Dan voel je met alles in je dat het klopt, wanneer je ermee in contact komt. Wacht op dat diepe gevoel voordat je beslissingen neemt.

Constante en intense veranderingen

Een ding is zeker in de periode dat Pluto in Waterman staat en dat is dat alles zal veranderen en ook in een constante stroom van vernieuwing en verandering zal blijven. Op alle vlakken, zoals in je gezin, bij mensen waar je om geeft, op je werk, in je bedrijf, in je relatie, je woonplek en huis, alles maar dan ook echt alles gaat veranderen en wordt vernieuwd. Misschien zelfs tot je er dol van draait en niets anders meer kan dan meebewegen in deze stroom die ons naar het nieuwe tijdperk brengt van Waterman. Soms zal het lijken of het helemaal de verkeerde kant op gaat. Maar excessen zijn soms nodig om iets zichtbaar te maken en de uitkomst in de goede richting te brengen. Maar we worden begeleid door een zeer grote transitie naar het nieuwe tijdperk van Waterman en dus zijn er enorme krachten en bewustzijn betrokken, zodat het uiteindelijk zal uitmonden in een 2200 jaar durend tijdperk van vrede, vrijheid, bewustzijn en licht. Je kan meer lezen over vernieuwing van Pluto in Waterman in dit artikel op mijn website: https://inzichten.com/de-vernieuwing-wordt-vernieuwd/

Vrije energie

Pluto in Waterman regeert over elektrische energie en andere energiebronnen. Op een praktisch niveau zien we de energietransitie naar ‘schone’ elektrische energie in een steeds diepere worsteling komen. Pluto in Waterman dwingt vrijheid af en waar er controle is, verliest het zijn greep. We zien steeds meer momenten waarop het elektrische netwerk overbelast raakt en onbestuurbaar wordt en uitvalt. En dat gaat alleen maar erger worden, zoals voorspeld door energie experts. Er wordt een poging gedaan om met controle over slimme meters en andere tools in ieder huis sturing te geven aan het stroomnetwerk of met dal- en piektarieven voor het aanleveren van stroom (saldering) en het afnemen. Maar wat Pluto in Waterman vraagt is vrijheid en dus decentrale vrije energie. Concreet betekent dit dat iedereen in zijn of haar eigen huis de eigen elektriciteit en energie genereert. Al jaren worden nieuwe uitvindingen van vrije energie met man en macht verborgen en geblokkeerd, maar in deze periode waarin tot 2044 Pluto in Waterman staat, MOET de situatie vrij gegeven worden.

Technologie

Technologie en AI zullen ook een grote transitie doormaken, met versmelting van de mens met technologie en het ontdekken van de schaduwkanten daarvan. Ook het bespelen van bewustzijn en het lichaam via manipulatie van DNA, is iets wat aan de orde is in de periode van Pluto in Waterman. Ook voor voedselproductie moet er bewustwording komen over wat technologisch mogelijk is en wat  nog gezond en echt voedend is voor het menselijk lichaam. Zoals het kweken van groente in pakhuizen op stromend water onder kunstlicht, het kweken van vlees, genetisch gemodificeerd voedsel en ga zo maar door. Dit kan snel duidelijk worden en hoeft niet per se een langdurig drama te worden van afzwakking en verlies van natuurlijke verbindingen in het menselijk lichaam. (Uranus staat in Stier op het moment waarop Pluto Waterman in gaat, dus zien we dat de biologie van de mens samensmelt met technologie.)

Waar is mijn vrijheid?

Vanaf het moment waarop Pluto voor de 2de keer Waterman is ingegaan op 22 januari 2024, is de geest uit de fles en zien we wereldwijd dat er grote best heftige demonstraties, gevechten en onrust ontstaan van kleinere ondernemers en ‘gewone’ mensen die plotseling zijn gaan beseffen dat zij geen echte vrijheid hebben en het zat zijn om kaalgeplukt te worden door een overheid die zijn werk niet goed doet. Pluto gaat vanaf 2 september tot 20 november 2024 voor de laatste keer nog even naar Steenbok. En ik verwacht dat er in deze 3 maanden weer plannetjes zullen worden uitgerold om meer controle te krijgen vanuit systemen op de mensheid. (Pluto stond toen deze naar Waterman ging conjunct de Zon in Waterman, dus daardoor heftige realisaties over persoonlijke vrijheid.)

Watermantijdperk

Maar wat de kern is van het proces wanneer Pluto voor ongeveer 20 jaar in Waterman zal staan, dat is het ontwikkelen van sociaal groepsbewustzijn en een gelijkwaardige manier van samenleven, met behoud van de persoonlijke vrijheid. Dit bewustzijn bestaat nog niet op aarde en is nodig om het Watermantijdperk vorm te kunnen geven. Het Watermantijdperk is nu dus echt begonnen en zal ongeveer 2200 jaar actief zijn, als basis voor het leven. In de periode dat Pluto door Waterman gaat zullen we de schaduwkanten van Waterman leren kennen, zoals overdreven sociaal gedrag waarin privacy niet bestaat en alles gedeeld moet worden. Mogelijk gaat dat zelfs zover, dat er geen eigen bezit meer kan of mag zijn. We leren ook de keerzijde kennen van te grote vrijheid. Want vrijheid komt ook met verantwoordelijkheid, wil het echt heilzaam voor je zijn.

Gelijkwaardigheid, arm en rijk

Het thema gelijkwaardigheid gaat kort en metten maken met de ongelijkwaardigheid die nu zo extreem groot is dat het belachelijk wordt. https://oxfambelgie.be/de-rijkste-1-ving-de-afgelopen-twee-jaar-bijna-twee-keer-zoveel-rijkdom-als-de-rest-van-de-wereld De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. Daar gaat in de periode van Pluto door Waterman een verandering in komen. Hopelijk niet met heftige hervormingen. De cyclus van Pluto duurt 247,6 jaar en de vorige periode dat Pluto dus in Waterman stond, ontstonden onder andere de ‘Franse revolutie’ en ‘Amerikaanse revolutie’.

Fluwelen revolutie

Ik verwacht dat de periode van Pluto in Waterman dit keer niet gepaard hoeft te gaan met grote gevechten, omdat er nu ook een transitie naar het nieuwe tijdperk van Waterman is. De mensheid is er ook echt aan toe om deze transitie te maken. Het bewustzijn is rijp en een groter ‘goddelijk’ plan ligt nu ten grondslag aan de transitie.

https://www.youtube.com/watch?v=2F51BIzpESI

Video over de boekpresentatie van ‘Regio 4.0’ door Bob de Wit & Roel Wolfert: Deze video gaat het heel praktisch over concrete zaken die al gedaan worden om vrijheid op lokaal niveau te creëren en waar iedereen concreet vandaag al zelf mee kan beginnen om een fluwelen revolutie te ontketenen. Vrij van BigTech, een nieuw internet, oergranen weer terug, samenwerken in coöperaties. https://www.youtube.com/watch?v=2F51BIzpESI

De kracht van waarheid

De hoogste octaaf van Pluto in Waterman gaat over de kracht van waarheid. Al is leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel, is een spreekwoord dat zijn kracht verloren lijkt te zijn. Corruptie en manipulatie met wetenschappelijke onderzoeken zijn meer regel dan uitzondering tegenwoordig. Omdat we in het Watermantijdperk de dualiteit van de Matrix gaan verlaten en een transitie gaan maken naar het oorspronkelijke veld van Schepping, gaan we weer leven vanuit ons oorspronkelijke Oerbewustzijn. Bewustzijn registreert ervaringen die buiten ruimte en tijd gewoon eeuwig zullen blijven bestaan, als een hogere eeuwige octaaf van de Akasha-kronieken. Dit is een weefsel van bewustzijn dat een grote samenhang heeft als organisme. Als je de waarheid verdraait, gewoon omdat het je beter uitkomt of het mooier klinkt dan het is of als je bewust liegt, dan is deze ervaring niet verbonden met het grote hogere weefsel van bewustzijn. Deze ervaring is vanuit afgescheidenheid gecreëerd en heeft geen verbinding met het grotere bewustzijn en veld van ervaringen, waarheid en licht.

‘The fabric of Truth’

Wat mensen vaak niet in de gaten hebben is dat wanneer ze niet helemaal eerlijk zijn tegen zichzelf, bewust of onbewust, dat ze vooral zichzelf daarmee beschadigen en benadelen. Je eigen bewustzijn kan je niet om de tuin leiden, de ervaring blijft geregistreerd in het bewustzijn. Ik kreeg van binnenuit aangereikt dat dit weefsel ‘The fabric of Truth’ heet en de afgescheiden ervaring is verbonden met ‘The fabric of Lies’. Doordat alles aan het verschuiven is en de leugens zo groot en omvattend zijn en men nu bijvoorbeeld met AI, iemand iets op camera kan laten zeggen wat die persoon helemaal niet heeft gezegd, weten we vaak niet meer wat waar is. We worden dus gedwongen om naar binnen te gaan en alleen je intuïtie en instinct kan je nog helpen om te onderscheiden wat klopt en wat niet. Daar is ‘The fabric of Truth’ mee verbonden en in de periode van Pluto in Waterman en in het Watermantijdperk, gaat dit super helder worden en wordt dit een hulpmiddel. Ook maakt dit de kracht van waarheid verbonden met een groter bewustzijn en weefsel super duidelijk, waardoor je bewustzijn gedragen wordt door het geheel. Je hoeft alleen maar aanwezig te blijven in verbinding met waarheid en ‘The fabric of Truth’ om het hart van hen die leugens verspreiden te bereiken. Want ieder hart weet hoe het zit en is verbonden met ‘The fabric of Truth’ en zal van binnenuit het bewustzijn doorbreken wat afscheiding creëert. Dat is een super grote doorbraak voor het bewustzijn en de basis voor het nieuwe tijdperk en het Watermantijdperk met 2200 jaar vrede en leven vanuit de stroom van de Bron.

Bevrijden van bewustzijn

Als je het proces van Pluto door Waterman van 2024 tot 2044 vanuit een groter kan zien, dan is het een enorme boost voor het bewustzijn op aarde. Het is een periode van wakker worden, bewust worden, op allerlei vlakken zaken doorzien, maar ook beter begrijpen. We MOETEN het bewustzijn meer gaan inzetten en beter gaan begrijpen wat bewustzijn is. We moeten, want Pluto geeft geen keuze en dwingt. Net zoals Pluto in Waterman ook vrijheid gaat afdwingen en ons zal helpen bewust te worden waar we gevangen zijn. Maar ook waar we onszelf gevangen zetten en waar het bewustzijn gevangen zit. Er zal dus ook veel zichtbaar worden van wat met manipulatie gebouwd is in het oude tijdperk en al vele eeuwen aan de touwtjes trekt. Ik verwacht dat er andere woonvormen en relatievormen gaan komen waar er meer samenwerking en groepsvorming zal zijn en men elkaar helpt. Soms misschien door de noodzaak geboren, maar dit hoort wel bij Waterman en het nieuwe Watermantijdperk dat nu in de vorm gezet zal gaan worden. Zullen de ouderen verzorgd gaan worden door robots? Ik verwacht dat het dagelijks leven binnen 10 tot 15 jaar onherkenbaar zal veranderen. Ik wens je een bewuste en liefdevolle groei in deze periode van verandering. Maar begin bij jezelf, met het toestaan jezelf te bevrijden waar de afscheiding niet meer past. Het wordt een fascinerende reis van bevrijding en steeds meer kunnen leven vanuit Eenheid.


Hieronder lees je over de processen van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024:


 

Processen van de nieuwe Maan in Waterman

Ik zal nog kort de essentie van de processen voor de nieuwe Maan in Waterman uitleggen. Deze nieuwe Maan helpt ons de weg te vinden in deze beginperiode van Pluto in Waterman en de verbinding met de stroom van de Bron en het ZIJN (met wat er is) weer te vinden. De stroom van de Bron staat nog steeds in Maagd en rond deze nieuwe Maan in het levensgebied van de groep en sociale omgeving. Dit betekent dat je onderscheidingsvermogen kan krijgen door in het hier en nu te zijn. Dit onderscheidingsvermogen gaat over jouw plekje in jouw sociale omgeving. Er kan inzicht komen over wat in iedere verbinding terugkomt en wat dus jouw handtekening is van wat jij inbrengt aan zuivere dienstbaarheid, waardoor alles functioneert om je heen en zichtbaar wordt wat jij aan vrienden, kennissen en contacten meegeeft. Dit kan alleen als je naar binnen gaat en vanuit je zuivere kosmische hart (Godsvonk/plasma bolletje op middenrif) aanwezig bent en van daaruit zuiver en belangenloos verbindt met de wereld om je heen. (Zwarte Maan in Maagd 11de huis oppositie Saturnus conjunct Priapus en Neptunus 5de huis in Vissen. Zwarte Zon in Kreeft in het 9de huis oppositie Diamant in Steenbok 3de huis. Diamant conjunct Venus in Steenbok loopt in op Mars in Steenbok, beide 3de huis inlopend op Pluto in Waterman 3de huis, IC en Mercurius in Waterman 4de huis.)

Ware aardeverbinding

Misschien kan je in deze periode wat moeilijker dan normaal contact maken met je (kosmisch) hart. Maar daar is dus aarding vanuit bewustzijn voor nodig. Dat lukt alleen als je een aardeverbinding maakt met het oorspronkelijke Scheppingsveld en dat is een moeiteloze, dragende aardeverbinding. Ik hoop dat je kan begrijpen wat ik hier mee bedoel? In mijn meditatie-webinars begeleid ik je hiermee om dat van binnenuit te doen. Aarding vanuit de dualiteit lukt niet meer en alleen door los te laten en het laten zijn wat er is, kom je in die ware aardeverbinding en in contact met het oorspronkelijke Oerbewustzijn. (Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen.)

Gevangen in trauma

Iets anders wat echt benoemd wil worden is dat we op dit moment met alles wat we doen de pijn van de wond van strijd en afscheiding tegenkomen. Wat mij bijzonder raakt is hoe de diepe ervaringen van de Ziel en de Wezensessentie, die ons in de afscheiding en verkrampingen hebben gebracht (tijdens de afdaling de stof in), nog steeds angst triggeren wanneer ze ergens worden benoemd of aangeraakt. Zoals met woorden die anders aankomen dan ze bedoeld zijn, omdat je door trauma niet kan horen wat er uitgezonden wordt, maar bevangen raakt door de oude pijn. Vanuit oud trauma en diepe vastzittende angst, is er een meganisme dat automatisch een afweer triggert en de pijn naar buiten projecteert, om zo dat wat het trauma triggert op afstand te houden. Zo wordt bijvoorbeeld de Flower of Life, dat een model is dat gediend heeft voor het oospronkelijke Oerbewustzijn om Scheppingen te creëren, nog steeds door veel mensen afgewezen. Maar alles is bezoedeld geraakt in de dualiteit van de Matrix, zoals ons eigen bewustzijn en alle tools, zoals mineralen, geometrie, maar ook het lichaam, de Ziel en materie zijn door afgescheidenheid en misbruik bezoedeld zijn geraakt. Zo is dat ook gebeurd met de Flower of Life. Maar je bent je misbruik niet en jij en ook die tools verdienen het om gezien te worden voor wat ze oorspronkelijk zijn in plaats van vastgehouden te worden in trauma van oude ervaringen. (Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen. En Cheiron conjunct noordelijke Maansknoop in het 6de huis in Ram.)

Een woord……..

Een woord zo zacht en teer,
geeft een wereld van verschil weer.
Wie spreekt het woord,
door wie wordt het gehoord.
Waar wordt het gesproken,
in welk land en in welke cultuur.
Gezegd in de huidige of vroegere tijd,
een woord over liefde of over spijt.
Een woord, een trilling, een vibratie,
woorden, kleurige samenstellingen, een combinatie………..

Een woord zo zacht en teer,
geeft voor iedereen een andere wereld weer.
Zachtheid voor jezelf als je je teleurgesteld voelt door een woord,
vraag maar of je het goed hebt begrepen en gehoord.
Eén woord verkeerd begrepen kan onrust, pijn in plaats van vrede geven,
en hoeveel woorden worden, en zijn er niet gezegd en geschreven.

Een prachtig gedicht van Conny Gemke, van Praktijk Lirion, oktober 2011 https://www.lirion.nl/

Angst en projecties Meester worden

Alsjeblieft, kijk naar je projecties en je triggers die je eigenlijk alleen maar in contact brengen met je eigen trauma, om het te kunnen helen. Dat helen gaat het diepst en snelst met vergeving, want dan zet je schuld en schaamte om naar compassie van het hart. Bijvoorbeeld de Flower of Life is een geometriemodel dat vele malen omvattender is dan de niveaus van misbruik die het heeft ondergaan. De oorsprong ligt bij de start van deze reis van ons bewustzijn, vanuit het niets. Het is de kaart die voor het bewustzijn de weg openbaart en toont hoe je uit de vele afscheidingen kan bewegen. Het is een kwestie van herinneren en loslaten. Door de projecties vanuit angst die nu zo actief zijn, is er ook veel angst om je te openen en jezelf zichtbaar te maken in de wereld. Deze karmische kosmische wond van Cheiron in Ram, die zo graag spontaan in actie wil komen, is aan het helen in ieder van ons en is nu op het diepste heftigste punt en helemaal klaar om omgezet te worden in Meesterschap. We worden dus deze wond MEESTER. Dat betekent dat je de pijn ziet en voelt, maar omzet naar vergeving. Dan blijft er alleen maar wijsheid en compassie over naar de intense weg die wij met elkaar afgelegd hebben van de Eenheid de afscheiding in. Je kan dan ook anders naar alles gaan kijken wat nog vastzit in afscheiding. Dit krachtige Meesterschap is de grootste bijdrage die je kan leveren aan de transitie van dualiteit naar Eenheid. Ik wens je een supergoede transitie rond deze nieuwe Maan en voor de komende maand. (Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen.)

Heb het goed… ❤️

©Manuela van der Knaap van https://inzichten.com

Hartdonatie schenken? Om mijn werk te steunen en te zorgen dat het mogelijk blijft om het gratis aan te blijven bieden in 2024: https://inzichten.com/hartdonaties/ DANK JE WEL ❤️

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Lekker bijkomen, helemaal in rust en ZIJN en op deze manier ook nog eens blokkades loslaten en van binnenuit laten ontvouwen van het nieuwe innerlijke multidimensionale energieveld. Doe mee met de wekelijkse meditatie-webinars om in evenwicht te komen of te blijven. Het eerstvolgende webinar vind je in de agenda op deze website en dit is de volle Maan van zaterdag 10 februari 2024 en start om 19:45 uur. Je kan vanaf 19:30 de webinarstudio binnenkomen. In het begin van het webinar rond 20:00 uur geef ik weer live uitleg over de actuele innerlijke en wereldse actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20. Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-10-februari-2024/
(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-10-februari-2024/

Het eerst volgende EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR daarna is op donderdag 15 februari 2024 & 15 februari is er een speciaal webinar voor integratie van het Eenheidsbewustzijn. Dit is een heerlijk webinar om in het EENHEIDSBEWUSTZIJN helemaal te ontspannen en weer bij jezelf te komen in zachtheid, stilte en ZIJN. DIT ZIJN NIEUWE WEBINARS ‘AARDEN IN JE OORSPRONKELIJKE NATUURLIJKE AARDING’ (buiten de Matrix). De Matrix (dualiteit) is aan het afbrokkelen en dat merk je in jezelf door pittige ongewone maar essentiële processen die zich aandienen. De scheiding tussen de Matrix en andere multidimensionale delen begint te verdwijnen en geeft heel veel ongemakken en intensivering van processen en voor sommige zelfs trauma’s die plotseling actief worden. De integratie en heling van deze multidimensionale delen van ons bewustzijn is nu dus extra nodig. Op deze avond doen we dat vanuit het zachte Eenheidsbewustzijnsveld. Je krijgt begeleiding van binnenuit om in je natuurlijke (Goddelijke) aarding te komen. Het eerstvolgende ‘Special’ webinar EENHEIDSBEWUSTZIJNS MEDITATIE WEBINAR is op donderdag 15 februari 2024: https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-15febr24-2/ Om 20:00 uur geef ik (Manuela) nog LIVE uitleg over de actuele processen. We starten met de meditatie rond 20:20 uur & dit meditatie-webinar is ook nog op donderdag 29 februari 2024: https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-15febr24/https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-nieuwe-maan-10-februari-2024/

https://inzichten.com/events/special-meditatie-do-15febr24-2/

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update dinsdag 6-2 & vooruitzichten
Elektromagnetische update vrijdag 9-2 & vooruitzichten & ZA 10-2

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over ‘De kracht van ZIJN met wat er is’

2 Gedachten

 1. Marja Rosbergen donderdag 8 februari 2024 om 19:00- Beantwoorden

  Dankjewel voor je prachtige en heldere uitleg over Pluto in Waterman en de nieuwe Maan in Waterman. Heel herkenbaar en ondersteunend.🙏
  Hartelijke groet Marja Rosbergen

 2. Elisabeth Nicolaers zaterdag 10 februari 2024 om 19:56- Beantwoorden

  dankje Manuela, voor de zo ruime en heldere inzichten in de intense verschuivingen.
  Bemoedigend en ondersteunend.
  🙏💖🙏

Plaats een reactie