De poort van dualiteit naar Eenheid

Grote veranderingen in deze tijd

Geschreven door: Manuela van der Knaap

8,6 minuten leestijd

Dit artikel is een special over de intense transformatie waar we sinds de eclipsen van oktober 2023 doorheen gaan. We zijn in een grote transitie gekomen, een naar een nieuwe ruimte voor het leven op aarde. Dit zal ook in 2024 nog aan de orde zijn. Lees in dit artikel waarom alles nu zo intens is en de oude patronen zo heftig opspelen, maar lees ook wat je eraan kan doen.

Allereerst wil ik met je delen dat ik per toeval afgelopen week mijn eerste artikel onder ogen kreeg en zag dat het 23 november 2003 was, 20 jaar geleden, dat ik mijn inzichten begon te delen in astrologische artikelen. Dus dit is voor mij een flinke mijlpaal. Ik heb veel geleerd in die 20 jaar en ben nog steeds heel erg blij wanneer ik artikelen schrijf, omdat alles dan bij elkaar komt. Dus ervaringen van mezelf en van anderen om mij heen en alle inzichten worden tijdens het schrijven naar nieuwe niveaus getild. Ik weet dat er best wel aardig wat mensen zijn die mijn artikelen al jaren met veel plezier lezen en ik hoop iedereen nog jaren te mogen inspireren en dat je ook nu weer gaat genieten van dit artikel en dit je opnieuw veel inzicht en herkenning mag brengen.

De poort van de Maansverduistering

De Maansverduistering van zaterdag 28 oktober 2023 was een poort waar we doorheen zijn gegaan. De Ring of Fire-eclips van 14 oktober 2023 gaf de voorbereiding waarmee alles werd geopend, maar we zijn er pas doorheen gegaan met de Maansverduistering op 28 oktober 2023.1 Eigenlijk is het iets heel logisch, omdat een eclips vooral in de wereld zijn werking heeft en een Maansverduistering vooral werkzaam is in het onderbewuste. Daardoor was mijn meditatie-webinar super effectief om door de poort te gaan.

Een eclips heeft zijn werking in de wereld en een maans­verduistering is werkzaam in het onderbewuste

Veranderingen in het zonnestelsel

De overgang naar het nieuwe zien we ook op de Zon, die NU zijn 11-jarige poolshift maakt. Daardoor is het elektromagnetisch ook anders dan anders en best wel flink verstoord. De veranderingen die zich eind 2023 en in 2024 afspelen zijn veelomvattender dan alleen voor de planeet aarde, want in ons zonnestelsel zijn er ook grote veranderingen bezig. De Zon is begonnen aan een poolshift, die iedere 11 jaar plaatsvindt. Dit maakt dat elektromagnetisch de situatie onstabiel is en dit heeft effect op je emoties en functioneren. Ik vermoed dat het zelfs effect heeft op de zwaartekracht op aarde en dat dit mogelijk een groter event kan triggeren, zowel op de Zon met een ‘Zonne Nova’, als op de aarde met de GREAT EVENT van de magnetische poolshift. Ik heb een apart artikel geschreven over de veranderingen in ons zonnestelsel.2

Door de poort gaan

Iedereen gaat op een unieke manier en op zijn of haar eigen tijd door de poort heen. Deze transitie van ons bewustzijn geeft een verankering buiten de dualiteit van de Matrix waarin we al zo lang gevangen zijn. Aan de andere kant van de poort kom je aan in de gedragen energie van op de oorspronkelijke maar vernieuwde aarde. Om door deze poort te gaan kom je meestal ook in contact met wat niet in eenheid is in jou, bijvoorbeeld de pijn van zelfafwijzing, jezelf gewond of niet goed genoeg voelen. Dit zijn de oude pijnlijke patronen van de dualiteit. Mijn ervaring is dat dit behoorlijk confronterend kan zijn en dat de afwijzing zich spiegelend aan je toont. Dus let erop dat je de pijn en afwijzing niet gaat projecteren op de omgeving. De energie aan de andere kant van de poort is enorm etherisch en transparant, super helder met een gevoel van gedragen worden door de ruimte en de aarde. Ook begint van alles dat dwars lag volledig op te lossen. Wanneer je door de poort bent, kom je in een Eenheidservaring. Zo totaal en in verbinding met de wereld zijn was eerder nog niet mogelijk.

Vrijkomen van zelfafwijzing

Tijdens deze transitie komt de een pijn, verdriet en een gevoel tegen van niet goed genoeg te zijn om het etherische, transparante Wezenlijke ook echt te mogen leven. Een ander krijgt bijvoorbeeld de pijn van het gebroken, kapotte lichaam te voelen, dat afgescheiden is geraakt van haar Wezenlijke aard. Door deze fysieke afscheiding van je Wezenlijke essentie kreeg de dualiteit van de Matrix vat op het stoffelijke van het bestaan, waardoor het lichaam niet kon functioneren en in verval is geraakt. Ook kunnen er meerdere lagen tegelijkertijd, of na elkaar zich melden. De poort toont zich als een soort tunnel met meerdere dimensionele lagen.

Enorme drang hebben naar iets specifieks

Dus iedereen gaat door de poort op zijn of haar eigen tijd en eigen manier. De integratie kan een enorme drang naar bepaald voedsel geven, neem daarom wat extra natuurlijke vitamines. Ik kreeg een bericht van iemand die enorme dorst had. Je eigen systeem geeft aan waar er iets nodig is om aan te vullen. Ook kan het zijn dat verslavingen extra opspelen (dit is sowieso van september 2023 tot oktober 2024 extra aan de orde). Dus houd in de gaten of de drang naar voedsel, of om iets te doen, niet jouw verslavingen voedt, want dan ga je juist weer weg van je integratie.

Iedereen gaat door de poort op zijn of haar eigen tijd en eigen manier

Het oude speelt steeds op

De praktijk leert dat tijdens deze transitie de situatie zeer onstabiel is en we heen en weer schieten tussen het oude (Matrix) en het nieuwe (Eenheid). Dat verschil lijkt wel groter dan ooit en is dus super heftig om mee te maken.
Je kan de ene dag heerlijk in de flow zitten en de dag erna is het weer prut. Dan zijn de oude dualiteits- en Matrixpatronen weer heel erg aanwezig en voelbaar. Dit is een signaal dat je het proces dat ik hier heb beschreven rondom eigenwaarde (het toestaan en het waard zijn om door de poort te gaan), nog niet helemaal hebt doorlopen.
Jouw specifieke overlevingsmechanisme, waarmee je hebt overleefd in de dualiteit (Matrix), toont zich tijdens de transitie in haar essentie. Het kunnen trouwens ook lichamelijke, oude ziektepatronen of een onbalans zijn
die je vasthouden in het oude. Het gaat om het doorleven van het proces en de heling van het lichaam komt er dan langzamer achteraan. Maar de belofte van de vernieuwde oorspronkelijke aarde is ook heling in de Stof en dus het lichaam. Ik ben erg benieuwd hoe deze verjonging en heling zich gaat manifesteren de komende tijd.

Verbindingen

Het zijn meestal de verbindingen met iets of iemand anders, die je in de dualiteit trekken, of die maken dat je in het nieuwe veld van de Eenheid kan blijven, of die je juist daarheen brengen. In de gewoontepatronen van verbindingen wordt het (Matrix)overlevingsmechanisme met de diepste meest heftige trauma’s weer vol aangeraakt.

Daarmee komt dit mechanisme en trauma weer vol in je bewustzijn, maar krijg je ook de essentie te zien van dat mechanisme en kun je de diepe intense pijn ervan voelen. Verbindingen die je maakt vanuit Eenheid, maken dat je in het vernieuwde oorspronkelijke Scheppingsveld van de aarde kan komen of blijven. Deze verbindingen geven je de bevestiging en stabiliteit waardoor je bewustzijn in het oorspronkelijke vernieuwde Scheppingsveld van Eenheid op aarde kan verankeren. Dus zie wat er gebeurt in de verbindingen die je maakt en waar je karmisch, of vanuit gewoonte met de dualiteit verbonden bent.3

Transformatie diepste trauma’s

Omdat je in het oorspronkelijke maar vernieuwde Scheppingsveld van Eenheid kan blijven, betekent dit
niet per se dat die diepste trauma’s ook echt helemaal zijn opgelost, getransformeerd, geïntegreerd en omgezet naar Meesterschap (‘Meester’ worden over het mechanisme). Je kan omstandigheden in je leven zo hebben gecreëerd dat je bijna niet in contact komt met jouw overlevingsmechanisme. Het kan ook zijn dat je door plotselinge gebeurtenissen toch vol in contact komt met je diepste wonden en het overlevingsmechanisme dat je hebt opgelopen in de tijd dat je leefde in de afscheiding van de Matrix. Je krijgt nu de mogelijkheid om jezelf te bevrijden van onbewuste oude ballast en om een super grote stap te maken naar een nieuw leven van gedragenheid in de Eenheid en zo echt helemaal vrij kunt ZIJN.

Leven in de Eenheid door jezelf te bevrijden van onbewuste oude ballast

Meer achtergrondinformatie?

Als je meer over de transitie wilt weten, dan kan je mijn nieuwe en volle Maan-artikelen op de website lezen of mijn video’s bekijken. Daar staat ook de energetische achtergrond uitgelegd en waarom het van het grootste belang is om een nieuwe energetische structuur te bouwen in het energielichaam. Daarbij kunnen mineralen en meditatie (ZIJN met wat er IS, zie mijn meditatie-webinars) hele goede tools zijn, omdat de transitie naar Eenheid alleen gemaakt kan worden vanuit onvoorwaardelijkheid.

Ondersteuning

Het is mijn levensmissie om de overgang van de dualiteit naar de Eenheid te begeleiden. Daarvoor ben ik een leven lang voorbereid met visioenen, downloads en diep innerlijk werk. Dit levenswerk komt samen in mijn nieuwe online workshop ‘Scheppingen en zo… in 3 delen’. Verder geef ik inzicht en ondersteuning met om de week een astrologische beschrijving en tips over de processen in jezelf en in de wereld, en elektromagnetische artikelen, online meditaties en met speciaal geopende (niet geprogrammeerde) mineralen die je dagelijks kunnen helpen herinneren waar de doorgangen zitten naar de vernieuwde oorspronkelijke aarde, weg uit de dualiteit van de Matrix. Maar bijvoorbeeld ook hoe je kan loslaten met het belangrijkste mineraal (vind ik) voor dit moment voor dagelijks gebruik, de speciaal geopende Hematiet, die én je licht-as, Godsvonk, helpt herinneren én die tegelijkertijd alles afvoert wat niet Wezenlijk bij je hoort. Deze informatie is puur om je van dienst te zijn en je op weg te helpen om van binnenuit zelf deze verbinding met de oorspronkelijke vernieuwde aarde te maken, niet om je aan te zetten of verplicht te voelen een mineraal aan te schaffen. Dit is slechts één manier om dit te doen. Dit is mijn bijdrage aan het geheel en mijn passie, kijk in vrijheid of jij er iets mee kan. Ik wens je een liefdevolle en gedragen transitie naar Eenheid…


Heb het goed…♥

Noten

  1. Op mijn website kan je artikelen lezen over de Ring of Fire-eclips van 14 oktober 2023 en de gedeeltelijke Maansverduistering van twee weken later. De eerste, https://inzichten.com/weergaloze-transformatie/, beschrijft de processen in de wereld voor het komende jaar tot ongeveer eind oktober 2024; de tweede de innerlijke processen tot die tijd (eind oktober 2024), https://inzichten.com/magische-vernieuwing-van-het-leven/. ↩︎
  2. Lees meer over de Zon en de poolshift op https://inzichten.com/ special-over-de-situatie-op-de-zon-met-de-aanstaande- poolshift/. ↩︎
  3. De NEW ruwe Technicolor Dreamcoat Crystal kan je helpen de verbindingen te vernieuwen, zie https://inzichten.com/ product/the-amazing-technicolor-dreamcoat-crystals/ ↩︎

©Manuela van der Knaap

Publicatie SPIEGELBEELD januari 2024

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 28-2 & VOORUITZICHTEN
Elektromagnetische update vrijdag 1-3 & VREEMDE SYMPTOMEN & VOORUITZICHTEN WEEK & UPDATE ZONDAG 3-3

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over De poort van dualiteit naar Eenheid

Plaats een reactie