‘Thema’s van Mercurius retrograde’

Mercurius retrograde start vrijdag 9-9-2022

In dit korte artikel lees je over de Mercurius retrograde periode die actief is vanaf vrijdag 9 september tot zondag 2 oktober 2022. Deze periode kan nogal wat strubbelingen en stagnatie geven op een heel praktische manier. Lees in dit artikel wat de thema’s zijn van deze periode en wat het je brengt aan innerlijk en praktische inzichten en groei, maar ook hoe je mogelijke stagnatie kan oplossen. Ook lees je over de mogelijke uitwerking in politiek en op bestuurlijk niveau.

Lees je het artikel liever op een witte achtergrond, open dan de pdf bovenaan dit artikel.

Mercurius gaat weer retrograde lopen vanuit de aarde bezien vanaf vrijdag 9-9 in het dierenriemteken Weegschaal en vanaf 24-9 in het teken Maagd tot 2-10-2022. Mercurius drukt zijn stempel op: handel, beurshandel, verkeer, media, communicatie, informatie uitwisseling, humor, hersenen, studie, onderwijs en alles waar kinderen bij betrokken zijn. Er wordt tijdens een retrograde periode om innerlijke communicatie en contemplatie gevraagd. Alles wat te ver naar buiten gericht is, ondervindt tot 2 oktober 2022 hinderlijke begrenzingen van de retrograde Mercuriusperiode. Zoals bij afspraken of leveringen die steeds niet doorgaan, opstoppingen in het verkeer, communicatieverstoringen, iets anders horen dan er gezegd wordt en zo is dat voor alles wat verbonden is met retrograde Mercurius. Als je goed verbonden bent met je innerlijke communicatie, zoals intuïtie en het innerlijk weten van je innerlijke wijsheid, verbonden met je Ziel en Goddelijke Zelf, dan zal je merken dat je de stroom mee hebt en met veel gemak manifesteert en wel van alles tot stand kan brengen in de wereld.

Thema’s deze retrograde Mercuriusperiode

Het thema van deze Mercurius retrograde periode staat van 9-9 tot 24-9 in het teken van relaties en verbindingen. Dus er kunnen situatie ontstaan rondom communicatie in je liefdesrelatie, maar in alle andere relaties en verbindingen. Dus let extra op hoe je je voelt als je in de communicatie bent met anderen. Als je bijvoorbeeld niet in verbinding wil zijn, maar gedwongen moet communiceren of vindt dat het hoort of moet, maar niet echt van binnenuit komt, dan zal die communicatie misverstanden, strubbelingen en ruzies geven. Dus let goed op hoe je in de verbinding aanwezig bent en hoe dat voelt vanbinnen. En handel daar dan ook naar. Dus ga (wanneer dat mogelijk is) geen communicatie aan wanneer er geen ruimte is voor de verbinding. De introspectie gaat dus over relaties en hoe jij in relaties aanwezig bent en communiceert.

Dienstbaarheid

Vanaf 24-9 tot 2 oktober gaat Mercurius retrograde Maagd in. Mercurius heeft een krachtige verbinding als astrologische Heer van het dierenriemteken Maagd. Deze periode gaat de introspectie over zuiverheid, dienstbaarheid en praktisch organiseren. Dit betekent dus dat er een extra innerlijke focus komt op deze thema’s en in de communicatie. Je wordt in deze periode extra gewezen op onzuiverheden in jezelf, maar ook in de communicatie naar de omgeving. Als er leugens zijn en er gebrek aan dienstbaarheid is, dan zal dat zichtbaar worden en ook zeer verstorend werken in het tot stand brengen van praktische zaken en het organiseren ervan in het leven. Deze periode leert je zuiver te zijn en te zien dat dienstbaarheid naar de omgeving en het grotere geheel iedereen dient. En dus ook jezelf. Als het zuiver is wat je dienstbaar geeft en organiseert voor de omgeving, dan word je er blij van en gaat het vanzelf. Ben je aan het sloven en klopt dus de dienstbaarheid niet, dan krijg je praktische zaken niet goed georganiseerd en worden de motieven ook helder als je ruimte geeft aan de introspectie.

Leugens en dienstbaarheid in de politiek en bestuur

Deze retrograde periode gaat overigens in de politiek en op bestuurlijke lagen interessante strubbelingen geven en extra zichtbaar maken waar zuiverheid en dienstbaarheid missen. Vooral dus in de laatste week van de retrograde periode wanneer Mercurius retrograde in Maagd loopt van 24-9 tot 2-10-2022. Praktisch gezien kan wat niet zuiver en dienstbaar is niet makkelijk tot stand komen. Misschien gaat deze week wel grote onthullingen brengen.

Ik wens je veel introspectie, inzicht en groei in deze vruchtbare retrograde periode.

Heb het goed…💞

©Manuela van https://inzichten.com  

Het volle Maan artikel voor de volle Maan in Vissen van zaterdag 10 september wordt nu geschreven en zal waarschijnlijk vrijdag op de website staan. Lees ondertussen het nieuwe Maan artikel dat actueel blijft tot de volgende nieuwe Maan van 25 september 2022: https://inzichten.com/van-nee-naar-ja/

💞

ACTIVITEITEN VOOR GEÏNTERESSEERDE:

**Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is de volle Maan van zaterdag 10 september 2022 . Dit is de link voor meer informatie en om een ticket te kopen: https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-10-september-2022/ /(Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .)

**Het volgende speciale webinar is ingepland op donderdag 6 oktober 2022 19:45 uur VOOR EENHEIDSBEWUSTZIJN met de Wortel Amethist. JE KAN MEEDOEN ZONDER WORTEL AMETHIST. We hebben hele bijzondere ervaringen gehad met deze webinars. De ervaringen waren diepe heling, ervaren van heelheid, thuiskomen en omhulling, ervaren en integreren van de Bronenergie. Angsten en stress verdwenen bij veel mensen en voor sommige deelnemers is dit zelfs blijvend veranderd. Dit proces met de Wortel Amethist is ondersteunend in het openen en integreren van het vernieuwde AL-bewustzijn dat de dualiteit van de Matrix opheft. Dit is een geweldige ervaring voor jezelf, maar we leveren ook een grote bijdrage aan het collectief met het in evenwicht brengen van de polariteiten en het herstellen van verbindingen tussen de polariteiten, die nu zo ongelofelijk groot zijn. TIJDENS DIT WEBINAR WORDEN NIEUWE LAGEN VOOR HET EENHEIDSBEWUSTZIJN IN JEZELF HERINNERD EN GEÏNTEGREERD (ieder op het eigen niveau). Voor meer informatie kijk op de website: https://inzichten.com/events/special-wortel-amethist-voor-eenheidsbewustzijn-activatiemeditatie-do-6okt22/

Overweeg eens om een hartdonatie te schenken als deze artikelen over de elektromagnetische updates en mijn astrologische artikelen je ondersteunen. Zodat ik deze updates gratis en open kan blijven aanbieden en schrijven. Als het echt goed voelt voor jou, dan ontvang ik graag zo’n opsteker. Resoneert het op een goede manier, dan is dit de link naar de Hartdonatieknop: https://inzichten.com/hartdonaties/ )

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

LAATSTE NIEUWS:

De bestellingen worden 1x per week verzonden. Bestel je voor dinsdag 16:00 uur, dan worden je bestelling dezelfde week verzonden. (Meestal op woensdag of donderdag afgegeven bij DHL.) Als de gelegenheid het toelaat worden de bestellingen van woensdag en/of donderdag ook verzonden in dezelfde week, maar geen garantie dus als je besteld na dinsdag 16:00 uur. Neem een kijkje in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. De laatste zijn de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke).

NIEUWE VIDEO over de Totale Super Nieuwe Maan Eclips van maandag 8-4-2024:https://www.youtube.com/watch?v=tmctzGBV_u0

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Podcasts op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0  https://www.youtube.com/watch?v=N1oJIvxLaF4

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars en de nieuwe online workshop ‘SCHEPPING EN ZO…’ waar ik mijn levenswerk met je deel. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

Er wordt een nieuwe website gebouwd met veel technische verbeteringen, een optimale mobiele versie en een lichtere kleur regenboog-achtergrond. Het is helaas nog niet gelukt om de website te verhuizen naar de nieuwe versie. Dus je ziet  nog de oude omgeving. De nieuwe versie komt zo snel als verantwoord is online.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Deel deze post op social media

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Pinterest

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie en alle andere informatie van www.inzichten.com mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is en voldaan is aan de volgende criteria: Wil je deze informatie of andere informatie van www.inzichten.com publiceren of bespreken op een website, column, blog, in een blad, video, televisie, radio of andere vormen van publicatie op schrift, beeldmateriaal of geluid, of elke andere vorm van publicatie; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur van www.inzichten.com . De auteur is te bereiken per mail via info@inzichten.com

Dit vind je misschien ook interessant

Inzicht in de conflicten die er ontstaan rondom een diep verlangen naar vrijheid en hoe je de kracht van vrijheid optimaal kan laten stromen in verbinding en wijsheid. Hoe kunnen we alles oplossen wat is vastgelopen, dus ook in de wereld met alle systemen zoals de politiek en economie? Lees meer…
Dit artikel is een special over Pluto in Waterman, omdat we nu de intense transitie daarvan meemaken, laat ik je de zien wat er allemaal in beweging komt, want dat is super veel. Het artikel geeft inzicht in de reis van ons bewustzijn en het ontstaan van het Watermantijdperk. Maar ook praktisch over de veranderingen in de maatschappij en je dagelijks leven voor de komende 20 jaar. Onderaan het artikel kan je lezen over de actuele processen voor de komende maand van de nieuwe Maan in Waterman van zaterdag 10 februari 2024, die de kracht van Pluto in Waterman helpen kanaliseren.
Het is een extra krachtige volle Maan met een belofte van plotselinge vernieuwing, van lichaam, persoonlijkheid en je dagelijks leven. In de wereld staat alles op scherp en deze volle Maan is een mogelijke trigger voor extreme vernieuwing, die anders zal gaan dan een ‘gewone’ revolutie. Lees meer hierover in het artikel. Lees meer…

Plaats een reactie