SPIEGELBEELD febr 2010: Pluto in Steenbok, DEEL 1

Geschreven door: Manuela van der Knaap

5,2 minuten leestijd

Macht, status, verantwoordelijkheid

In deze column kosmische astrologie laten we voor 2010 de wijsheid van de astrologie spreken om inzicht te geven in actuele situaties in de maatschappij en in je eigen leven. Kosmische astrologie is de astrologie van de kernkwaliteit, het goddelijke ZIJN in de mens en beschrijft de weg van dualiteit naar eenheid. Dat is dus onze invalshoek. De komende twee maanden behandelen we Pluto in Steenbok. Deze astrologische stand veroorzaakt transformatie in bestuurlijke en maatschappelijke structuren. Macht, status, verantwoordelijkheid en onze beleving van tijd worden uitgezuiverd, volwassen en bewust.

Pluto kwam eventjes in het dierenriemteken Steenbok vanaf januari 2008 tot 15 juni 2008. Vanaf eind november 2008 zal deze astrologische stand actief blijven tot Pluto op 20 november 2024 definitief Steenbok verlaat. Definitief, tenminste voor de komende 248,4 jaar, want zo lang doet Pluto er over om rond de Zon te gaan. Haar baan is sterk ellipsvormig en heeft een andere hoek dan de planeten in ons zonnestelsel. Zij stijgt en daalt veel meer en laat daarmee zien dat ze een andere rol speelt in ons zonnestelsel. Vanaf 24 augustus 2006 is Pluto met haar drie manen officieel geen planeet meer, maar gedegradeerd tot dwergplaneet. Daarmee is haar poortwachterfunctie naar de volgende stap van onze evolutie officieel onderkend. In het zonnestelsel is ze een verbindende factor en frontier naar ‘De Kuiper Gordel’, waar een grote hoeveelheid dwergplaneten, ijsreuzen en rotsblokken zwerven. Een spannend gebied van de galaxis, waar nog veel in te ontdekken valt. Voor onze ontwikkeling in bewustzijn is Pluto de wachter op de drempel naar kosmisch bewustzijn, de volgende stap in onze evolutie.

Pluto, hemellichaam van transformatie, macht en onmacht

Werkzaamheid van Pluto

Pluto is het hemellichaam van transformatie, machten onmacht die omgezet wil worden d.m.v. acceptatie naar ZIJN. Het ZIJN is het neutrale nulpunt in ons bewustzijn waaruit alles open ligt en kan ontstaan. In deze staat van ZIJN kunnen we leven vanuit de nieuwe energie. Een heel belangrijke factor in de ontwikkeling van ons bewustzijn naar eenheid. Als we macht en onmacht kunnen loslaten en de dingen kunnen laten zijn wat ze zijn, dan kan worden losgelaten wat niet meer past. Dan komen wij er pas aan toe om de stroom van het leven te volgen en hierin ons eigen ding te doen, in plaats vanuit macht en onmacht alles naar onze hand te willen zetten. Als Pluto een dierenriemteken inkomt, dan gaat zij haar werk doen op het vlak waar dit dierenriemteken mee is verbonden.

Bomen tot aan de hemel

Tot november 2008 stond Pluto ongeveer 13 jaar in het dierenriemteken Boogschutter. We hebben bewustwording, uitzuivering, maar ook macht en onmacht ervaren over religie, cultuur, extremisme en alles waar TE voor staat, filosofie en debat. Alles wat op deze levensgebieden onbewust was, verborgen was en niet zuiver, werd in beweging gebracht. Daardoor werden bijvoorbeeld de verborgen brandhaarden van culturele verschillen zichtbaar. Daardoor kreeg in Nederland Geert Wilders in deze periode, met zijn sterk nationalistische ideeën een politieke partij van de grond, waardoor culturele problemen en evolutie daarvan op de agenda moesten komen. Cultuur en de evolutie van culturen is en blijft een belangrijk punt van aandacht. Ook leerde Pluto in Boogschutter ons hoe we doelen kunnen stellen en te gaan voor het hoogst haalbare. Het altijd positieve dierenriemteken Boogschutter liet ons een periode van hoogconjunctuur ervaren, de bomen groeiden tot in de hemel.

Versobering en verantwoordelijkheid

Nu Pluto in het dierenriemteken Steenbok is gekomen, worden de parameters van de samenleving geijkt. Pluto in Steenbok brengt ons in verbinding met versobering en vraagt van ons om verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving en bewust te worden van onze manier van besturen. Bestuurders en iedereen die claimt een autoriteit te zijn, staan in deze periode onder grote druk. Alles wat niet autonoom is en dus niet samenvalt met een zelfdragende autonome structuur is in deze 16 jaar durende periode onderhevig aan verandering. Pluto zal net zolang schudden tot onzuivere bestuurlijke macht zichtbaar wordt. Aan de andere kant wordt ook zichtbaar waar meer bestuur nodig is, waar wij als samenleving mensen en situaties buiten de boot laten vallen en dus meer steun en structuur nodig is. Het is dan ook zoeken naar de juiste maat voor regels, structuren en autonomie. Er wordt ons duidelijk gemaakt wie, wat en waar verantwoordelijkheid ligt. Kortom dit is een 16 jaar durende reis die we maken door het land van autonomie, verantwoordelijkheid en bestuur. Pluto in Steenbok leert ons hoe we volwassen mogen worden op bestuurlijk niveau.

Pluto zal net zolang schudden tot onzuivere bestuurlijke macht zichtbaar wordt.

Volwassen bestuur

Volwassen bestuur reguleert en geeft parameters aan stromingen, ontwikkelingen en activiteiten. Volwassen bestuur laat iedereen en alles op eigen benen staan. De verantwoordelijkheid ligt bij de persoon of entiteit zelf, waardoor er minder snel slachtofferschap en een neiging tot leunen kan ontstaan. Is iemand of iets niet in staat zichzelf te dragen en te besturen, dan is wijs bestuur nodig met (tijdelijke) begeleiding die leert, hoe zelfstandig en autonoom te kunnen zijn. Volwassen bestuur laat voldoende bewegingsvrijheid voor vernieuwing om mensen en situaties te laten ontwikkelen.

Nieuw tijdperk

Als wij willen gaan leven vanuit de nieuwe energie in het Watermantijdperk, dan is vrijheid en zelfbestuur van het grootste belang. Een kosmisch mens moet kunnen leven vanuit het nulpunt van ZIJN in zichzelf, zodat de innerlijke impulsen van de Wezenskern gehoord en gevolgd kunnen worden. Bij veel mensen is deze overgang naar het kosmisch mens ZIJN al in volle gang. Iedereen op de eigen manier en timing zoekt hierin zijn of haar weg. De maatschappelijke structuren moeten dienstbaar worden aan deze groei en persoonlijke en collectieve ontwikkeling naar het nieuwe tijdperk. Het proces van Pluto in Steenbok is van groot belang hierin en dient ons, odat we op een veilige manier ook de volgende stap in onze evolutie kunnen maken als collectief en individu.

Lees deel 2 volgende maand, dan gaan we dieper in op de veranderingen die Pluto in Steenbok in dit 16 jaar durende proces kan veroorzaken in ons persoonlijk leven en op het collectieve vlak van onze samenleving. Maar ook met welke spirituele potenties en mogelijkheden deze astrologische stand ons verbindt.

Heb het goed… 

©Manuela van der Knaap 

Gepubliceerd Spiegelbeeld Februari 2010

Deel deze post op social media

Spiegelbeeld jan 2010: Groei naar eenheidsbewustzijn
SPIEGELBEELD mrt 2010: Pluto in Steenbok, DEEL 2

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over SPIEGELBEELD febr 2010: Pluto in Steenbok, DEEL 1

Plaats een reactie