Elektromagnetische update woensdag 19 augustus 2020

Geschreven door: Manuela van der Knaap

13,5 minuten leestijd

Op deze woensdag waren er weer zonnevlammen waarvan eentje een grote B-klasse. In de nacht waren er enorme zonnewind pieken die zichtbaar werden in de zonnewind snelheid en dichtheid en daardoor hadden zij een flinke impact (kp-index 3). We mogen dit gerust zonnestorm noemen. Er zijn nog steeds gaten in de corona van de Zon op de Aarde gericht die mogelijk zorgen voor fluit en ruis in de oren. Er was bijna de hele dag een elektronencrash actief en dit kan voelen alsof je energetisch met de neus op de feiten gedrukt wordt in de minder leuke eigenschappen. De Heliospheric Currentsheet Crossing nog steeds instabiel en dit heeft wereldwijd seismische activiteit tot gevolg gehad met veel aardbevingen. Lees meer in het artikel in de uitgebreide uitleg met afbeeldingen. Ook kun je lezen over de mogelijke symptomen die je ervaart tijdens deze elektromagnetische verstoringen. De uitleg volgt later vanavond rond 19:00 uur.

Rond 5:30 was er eerst een kleine A-Klasse x-ray zonnevlam, tussen 2:00 en 11:30 was er een B-klasse s-ray zonnevlam die ongewoon lang actief bleef. Om 16:00 ongeveer was er nog een kleine A-klasse x-ray zonnevlam.

X-ray zonnevlammen en symptomen

Rond 5:30 was er eerst een kleine A-Klasse x-ray zonnevlam, tussen 2:00 en 11:30 was er een B-klasse s-ray zonnevlam die ongewoon lang actief bleef. Om 16:00 ongeveer was er nog een kleine A-klasse x-ray zonnevlam. Dat was dus best wel pittig om deze woensdag. Zonnevlammen en actieve regio’s die x-rays produceren, geven acute ascentiesymptomen die plotseling, fel en pittig kunnen zijn. Het zenuwstelsel staat extra onder druk en kan overbelast zijn. Er kunnen ongrijpbare angsten opkomen en dit kun je in je lichaam voelen alsof je zenuwen (vaak vooral in de benen) open liggen. Een greep uit de mogelijke symptomen: hoofdpijn, migraine, kort lontje/ emotionele instabiliteit, misselijk, draaierig hartritme verstoringen, problemen met de spijsvertering en ook bijvoorbeeld plotseling opkomende voedsel intoleranties, plotseling slecht kunnen zien en dat is ook net zo plotseling weer goed en hetzelfde met intense moeheid die plotseling komt en weer gaat. Het intense licht kan ook veel energetische maar ook fysieke afvalstoffen vrijmaken en daardoor kun je mogelijk een gevoel van stijfheid ervaren. Dus drink genoeg water en neem vitamine C of andere anti-oxidanten, maar doe dat in overleg met je arts of therapeut. Het is sowieso iets dat bij symptomen van zonnevlammen hoort, de klachten komen plotseling en verdwijnen ook net zo plotseling. Een voetenbadje nemen met 4 eetlepels natriumbicarbonaat en 4 eetlepels zeezout/himalayazout kan het lichaam ontzuren en helpen om deze pijnlijke open zenuwen tot rust te brengen. De mogelijk heftige ascentiesymptomen kunnen ook net zo plotseling weer verdwijnen als dat ze gekomen zijn. Ze versterken wat er al in je leeft op dat moment. Dus je kunt ook een geweldige topervaring hebben met mooie inzichten. Lees meer over ascentiesymptomen en wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen in de alinea ‘Waarom deze updates?’ onderaan dit bericht.

Enorme zonnestorm pieken

Er waren enorme zonnewind pieken op deze woendag 19-8. Ik vermoed dat dit x-rays waren die in de zonnewind ioniseerde en daardoor zichtbaar werden. Het kan ook zonnewind geweest zijn afkomstig van een zonnevlam of gat in de corona van de Zon. Voor de ervaring maakt het niet uit, dit is echt heel pittig. De zonnewind dichtheid vloog naar 100 p/cm3 rond 00:45 E.T. met nog een paar pieken er achteraan rond 1:15 uur van 35 p/cm3, rond 2:00 uur met 83 p/cm3 en om 2:00 uur met 43 p/cm3 Dus dat is flink. Normaal reageert de zonnewind snelheid niet zo, maar die ging nu ook intens hoog rond 1:30 uur E.T. vanaf 350 km/sec naar een verdubbeling van de snelheid van bijna 700 km/sec en dat geeft aan dat dit wel pieken zijn om rekening mee te houden.

Symptomen x-ray pieken

Normaal is de zonnewind dichtheid altijd tussen 0,1 en 10 p/cm3. X-rays ioniseren in de zonnewind en laten meestal vooral in de zonnewind dichtheid een plotselinge hoge en korte piek zien. Dus dan snap je wel dat verhogingen rond de 75 p/cm3 en hoger, extreem zijn en ook extreme reacties kunnen geven in je lichaam en energielichaam met ascentiesymptomen. Verhogingen die lager zijn van 75 p/cm3 zijn beter te verwerken. Dit soort pieken kunnen soms zeer intens binnenkomen, waardoor van alles als het ware vastslaat, als in een soort van shock. De uren en dagen erna kan je lichaam en energielichaam dan geleidelijk het extreem hoge Gammalicht verwerken en dan pas komen geleidelijk de ascentiesymptomen. Maar bij iedereen werkt dit anders. Bij sommige dus heel direct en bij andere pas later. Ze geven mogelijk een gevoel van kwetsbaarheid en naaktheid. Ze brengen diep in ons zeer hoogfrequent Gammalicht. Dat Gammalicht geeft een reactie in onze laagfrequente, vastzittende gewoonte en lichamelijk ongemakken. Het brengt even heel direct licht in je waar het niet licht is en dat mogen wij dan vervolgens weer verwerken en in een nieuw evenwicht brengen.

Zonnewind symptomen

Verhoogde zonnewind kun je herkennen aan een stroom deeltjes die je door je heen voelt razen. Hoe sneller en intenser (dichtheid) de zonnewind is, hoe heftiger deze stroom voelbaar is. Dit kan mogelijk geestelijke en lichamelijke ascentiesymptomen veroorzaken die versterken wat er al in je leeft en wat gezien en omarmt wil worden. Je kunt meer lezen over ascentiesymptomen onderaan dit bericht in de alinea ‘Waarom deze updates?’ met een zonnestorm is dit nog allemaal wat heftiger. Concreet wordt versnelt de vernieuwing ingezet, slaapritme kan verstoord zijn, en plotseling intens moe en uitgeput voelen, vergeten van woorden tijdens het praten (magnetisch veld onrust). Door de extreme zonnewind wordt dan dat wat niet goed zit extra goed voelbaar. In deze periode kun je ook plotseling versterkte allergische reacties hebben. Dus kijk uit met overgevoeligheden, die zijn in periode van elektromagnetische verstoringen extra kwetsbaar.

Dit een weergave van de magnetische verbinding tussen de Zon en Aarde. Het leek er vorige week op dat het rood van de zuidpool van de Zon weer in zicht kwam, maar de noordpool van de Zon is zo krachtig dat deze positief geladen pool nog steeds dominant blijft en dus de ongewone magnetische verbinding nog even van kracht blijft. Deze veroorzaakt mogelijk een ervaring van slapende voeten en handen.

Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC)

De Zon en de Aarde zijn al een paar dagen (vanaf de 15de augustus) in een magnetische dans verwikkeld, waarin het onzeker is of we werkelijk weer terug gaan naar de normale magnetische verbinding met de Zon of magnetisch verbonden blijven met de positief geladen noordpool van de Zon (Rood). Deze magnetische verbinding met de Zon is niet normale magnetische verbinding met de Zon. We zijn vanaf ongeveer vanaf 16 augustus rond 10:00 uur in deze onzekere omkering.

Onze normale magnetische verbinding van de Aarde is die met de negatief geladen zuidpool van de Zon (rode stralen op de afbeelding). Dit noemen we de Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC). Meestal switchen we een keer per 3 weken voor een paar dagen naar een verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon. Meestal duurt deze switch een dag 5 tot een week. In deze periode lijkt de Aarde een intern conflict te hebben met de stroom zonnewind en kosmische deeltjes die door haar heen stroomt via de polen. Maar dat is slechts mijn persoonlijke ervaring en waarneming en dit is dus niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het magnetisch veld is in deze periode erg onrustig en reageert veel heftiger op verstoringen. Maar dat is dus slechts mijn eigen observatie. Ons geheugen is verbonden met het magnetisch veld van de Aarde en kan in deze periode ook mogelijk wat minder stabiel zijn. Deze situatie laten wij nu dus achter ons. We hebben erg lang in deze situatie gezeten, langer dan de normale 1 week voor de HCC. We zijn nu de magnetische verbinding weer aan het maken met de ‘normale’ negatief geladen zuidpool van de Zon. Maar op dinsdagmiddag 18 augustus 2020 is er nog steeds geen stabiele magnetische verbinding met de Zon. Daardoor is het magnetisch veld van de Aarde flink uit evenwicht en zien we ook wereldwijde seismische activiteit, is het moeizaam om zelf energetisch te verbinden met de Aarde en liep de kp-index licht op naar level 2 (groen). Wereldwijd was er seismische activiteit en de kern van de activiteit lag tussen 00:00 en 6:00 uur.

De Heliospheric Currentsheet Crossing waar we nu uitkomen, kan mogelijk voelen als een verandering in de manier waarop je verbinding maakt met Aarde. Mensen ervaren vaak een slapend en doof gevoel in de benen en voeten en aarding is dus anders en soms wat moeizamer. En het voelt voor veel mensen vreemd aan. Gelukkig stopt dit nu zeer waarschijnlijk. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dit zijn metingen gedaan door magnetometers die op verschillende plaatsen in de wereld staan op gesteld. We zien dat de kern van de wereldwijde seismische beweging tussen 02:00 en 4:00 E.T. actief is.

Wereldwijd seismische activiteit

Er was wereldwijde seismische activiteit. De kern van de activiteit lag tussen 2:00 en 4:00 uur Europese tijd. Hierdoor zijn er wereldwijd ook toename van aardbevingen.

Verstoringen magnetisch veld van der Aarde en symptomen

Als het magnetisch veld van de Aarde zo onrustig is, dan voelt dat voor ons mensen ook onrustig. Steeds wisselt de magnetisch kracht van de Aarde en daardoor kan van moment tot moment de Aarde verbinding anders voelen. Er kan steeds afwisseling zijn van moment tot moment met warme voeten en dan weer koude voeten, druk in het onderlichaam of weer doorstromen. En het maakt ook dat alles als het ware wordt losgeschut. Beweeg je mee en ben je bereidt om in verbinding te zijn met jezelf en wat er innerlijk leeft, dan ontvang je de bijbehorende inzichten en is er grote heling mogelijk. In een enorm hoog tempo wordt zichtbaar wie je ECHT in Wezen bent. Een Wezen van licht met een aardse ervaring.

Magnetisch veld Aarde tijdens een HCC

Het magnetisch veld is tijdens een Heliospheric Currentsheet Crossing altijd extra verstoord, is mijn persoonlijke ervaring. Het lijkt dan wel alsof er een soort van conflict is de interne magnetische stroming van de Aarde. De Aarde maakt in deze periode anders dan normaal een magnetische verbinding met de positief geladen noordpool van de Zon of de verbinding is dan verstoord. Het magnetisch veld is verbonden met ons geheugen, dus dat kan zo zijn dat het geheugen soms plotseling heel goed is of zelfs wegvalt tijdens gesprekken in het moment. Ook zorgt het magnetisch veld dat je goed geaarde bent en verbonden met de Aarde. Dus dat wordt met verstoringen veel ingewikkelder en daardoor ook het aanwezig zijn in het NU.

De elektronencrash was actief tussen 7:00 en 17:00 uur Europese Tijd.
Gaten in de corona van de Zon staan weer op de Aarde gericht.

Overige elektromagnetische nieuws

Er zijn nog steeds gaten in de corona van de Zon en eentje daarvan is nog op de Aarde gericht. Sinds een paar dagen zijn er weer kleine gaten in de corona van de Zon die steeds van plaats verspringen. Een gat staat op de Aarde gericht, is niet super groot, maar spuwt wel een krachtige stroom richting de Aarde. De Zon heeft bijna altijd wel gaten in haar Corona. Via zo’n gat in de Corona van de Zon spuwt de Zon plasma de ruimte in. Als deze stroom plasma in de richting van de Aarde stroomt, dan komt deze meestal een dag of 2,5/3 later aan op Aarde. Tijdens een zonneminimum waar we ons nu in begeven (de Zon slaapt nu), gebeurt het ook regelmatig dat de zonnewindstroom (plasma) afkomstig uit een gat in de Corona van de Zon, op Aarde aankomt en niet of nauwelijks verhoogd is. Dan ervaren we geen ascentiesymptomen en blijft het elektromagnetische spectrum op Aarde onverstoord of nauwelijks verstoord. Hoog gevoelige mensen ervaren soms al ascentiesymptomen op het moment wanneer een gat in de corona zich opent. Zij horen de plasma als het ware aankomen, met hoge fluitende ruis in het hoofd of oren, die voor sommige mensen oorverdovend zijn.

De x-ray lichtfrequentie is nog steeds continu licht verhoogt (Hoge A-klasse). Er is veel licht is om te verwerken en dat wat niet meer kan of wil stromen in ons los getrild wordt om zichtbaar en voelbaar te worden en zo weer in de ware kwaliteit te komen. Verder zijn er geen bijzonderheden voor het elektromagnetische spectrum.

Ik wil je uitnodigen om jouw ervaringen onder dit bericht te delen als dat goed voelt voor jou…

Heb het goed… 💞

© Manuela van www.inzichten.com

WAAROM DEZE UPDATES? (en over ascentiesymptomen)

Deze updates worden geplaatst om je te informeren als er onrust is in het elektromagnetische spectrum op Aarde en wanneer er iets onderweg is naar de Aarde vanaf de Zon of space. Ons lichaam is opgebouwd uit elektromagnetische pulsen en daardoor kunnen lichaam en psyche enorm reageren op deze veranderingen en verstoringen in het elektromagnetische spectrum. Deze verstoringen versterken wat er al uit balans is bij jou.

Ze versterken wat er in je leeft en op dat moment aanwezig is. Dus als je ontspannen bent en in de flow zit, dan wordt dat versterkt. En naar mate je steeds meer in je eigen autonome soevereine energieveld komt kun je ook steeds beter in verbinding blijven met de grotere krachten van de Bron en de Aarde en kosmisch Hart en blijf je met meer gemak in je eigen flow en heb je dus minder ‘last’ van de elektromagnetische verstoringen. (Ik schrijf over het soevereine autonome energieveld in mijn astrologische artikelen en we bouwen dat veld van binnenuit op tijdens mijn webinars.)

Dus iedereen ervaart andere symptomen. Symptomen zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, duizeligheid, hartfladderen, stijfheid, plotseling intens moe zijn, misselijkheid, plotseling wazig of scherp zien, maar ook diepe angst en onmacht/macht ervaren, enz. Je kunt deze onbalans weer in evenwicht brengen door met je bewustzijn aanwezig te zijn zonder oordeel of zonder te willen dat het weg moet. Dus gewoon ZIJN met de grote Z. Dit kun je doen met mineralen (edelstenen/kristallen), door te ademen met wat er IS of het toepassen van yoga, chi-kung, cranio sacraal, Holistic pulsing, helende massage, meditatie, wandelen in de natuur of in de tuin/grond werken en nog meer… Ik verkoop in mijn praktijk en webshop grote ruwe kosmisch geopende Hematiet (wakker multi-dimensionaal Wezen). Deze zijn ook geweldig om mee te zitten, omdat ze je helpen om alles wat niet Wezenlijk bij je hoort los te laten. (deze kosmisch geopende Hematiet werkt anders als ‘gewone’ Hematiet. Ze werken in het hele energielichaam tegelijk en openen het kosmisch Hart (bolletje op het middenrif.) en de opbouw van de basis van het nieuwe energielichaam. Ze kunnen worden opgestuurd en worden ervaren in een telefonisch mini consult.) Mijn webinars zijn ook een manier om dit evenwicht te herstellen. (onderaan dit bericht staat een link.

LAATSTE ARTIKELEN OVER DE HUIDIGE PROCESSEN

Je kunt in mijn actuele artikelen lezen over de innerlijke processen die nu actief zijn. Want ook al is de elektromagnetische situatie stabiel, de openingen die gemaakt zijn mogen alsnog geïntegreerd worden:

*Het laatste artikel over de nieuwe Maan van woensdag 19 augustus 2020.

*De voorlaatste artikel over de volle Maan van maandag 3 augustus 2020.

*En het artikel over de ringvormige Zonsverduistering van 21 juni 2020.

*Jaarartikel over 2020

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar en vanaf september ook weer iedere week. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website. ER IS WEER EEN WEBINAR OP WOENSDAG 19 AUGUSTUS OM 19:45. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN OM JE AAN TE MELDEN. Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda.

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update dinsdag 18 augustus 2020
Elektromagnetische update donderdag 20 augustus 2020

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Elektromagnetische update woensdag 19 augustus 2020

4 Gedachten

 1. Margreet woensdag 19 augustus 2020 om 21:44- Beantwoorden

  Dank je wel, Manuela, voor je uitgebreide updates. Heel fijn om te lezen en vaak de ascentie verschijnselen te herkennen. Inderdaad helpt vit C mij daardoorheen. Evenals het er te laten zijn. En de natuur in gaan, met blote voeten op het gras, liefst vroeg in de ochtend met de dauw erop. Of met de voetjes slenteren in de branding, of een duik in zee nemen. En wat mij ook helpt; bomen opzoeken en er contact mee maken.

  • Manuela van der Knaap woensdag 19 augustus 2020 om 23:42- Beantwoorden

   Graag gedaan Margreet. Fijn om jouw ervaring te lezen, hebben anderen ook weer iets aan <3

 2. Gaya Söntjens donderdag 20 augustus 2020 om 11:11- Beantwoorden

  Je hebt duidelijk gemaakt waarom ik me zo voel: gisteren spierpijn in mijn nek en uitvloeiend naar mijn schouders en intens moe. Inderdaad een kort lontje en ik voelde woede, iets wat ik niet snel voel, maar wat dus wel diep vanbinnen zit ( ha,ha ik woedend, ik toch niet). Vandaag ben ik niet zo uit balans als gisteren ,m aar het is er nog steeds. Ik werk eraan.
  Je updates zijn in zo’n geval een ondersteuning. Dank je wel.

  • Manuela van der Knaap donderdag 20 augustus 2020 om 18:50- Beantwoorden

   Fijn dat de elektromagnetische updates je inzicht geven. Dat is ook de bedoeling, zodat je met meer gemak kunt meebewegen in wat er allemaal los getrild wordt en naar de oppervlakte komt <3

Plaats een reactie