Vertrouw jezelf en de stroom van het leven

Volle Maan in Stier 31 oktober 2020

Geschreven door: Manuela van der Knaap

12,7 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de volle Maan in Stier van zaterdag 31 oktober 2020. Dit is de tweede volle Maan in deze oktobermaand en dat wordt ook wel een blauwe of zwarte Maan genoemd. Het is een bijzonder krachtige volle Maan met een diepe transformatie van de persoonlijkheid, die ons terugbrengt naar de organische basiswaarden van het leven, zoals rust, veiligheid vertrouwen en de overvloed van het hart. Het lichaam heeft het zwaar met de integratie van het nieuwe zes-dimensionale licht. Het licht is krachtig aanwezig en maakt veel zichtbaar. Je kunt ook lezen over de poolshift, het ontregelde magnetische veld van de Aarde en de ongemakken die dit geeft. De essentie van de processen die tot volgend jaar oktober 2021 actief zijn staan in dit artikel beschreven. Lees meer…

Hartgedragen leven

Op 23 oktober is de instroom van Bronenergie (zwarte Maan) van Ram naar Stier gegaan. Dit shift de energie van daadkracht en je IK krachtig ervaren en herontdekken, naar een nieuwe focus voor het komende jaar die gaat over vertrouwen, rust, veiligheid, ontdekken wat je waard bent en wat voor jou van werkelijke waarde is, liefde, dankbaarheid en hart-energie en -kracht, het organische van de natuur en de biologie van het bestaan en het bouwen aan een nieuwe basis voor het leven en jouw persoonlijke leven.

Wat is van waarde?

De Bronenergie van de zwarte Maan in Stier gaat over wat werkelijk van waarde is. De werkelijke universele waarden en de liefde voor de natuur en het organische in ons en in de wereld, worden afgestoft en op een nieuwe manier ontdekt in ons en ook voor het collectief in het komende jaar tot half oktober 2021. Omdat Stier over geld en waardesystemen heerst en dit alles verbonden is met de stroom en inspiratie van de Bron, kunnen we voor het komende jaar grote veranderingen verwachten voor de basis van het financiële systeem en de economie. De coronacrisis heeft alvast wat voorbereidend werk gedaan en financiële crisis of neergang ligt in de lijn van de verwachting. En deze volle Maan in Stier van zaterdag 31 oktober 2020 zal een stuk helderheid, inzicht en waarheid brengen over de huidige financiële situatie en mogelijk ook vernieuwing van de basis hiervan.

Overlevingsmechanisme

Het overlevingsmechanisme staat vanaf nu tot eind oktober 2021 in Schorpioen en dus ook al tijdens deze volle Maan. Dit dierenriemteken activeert angst, paranoia, jaloezie, diepe transformatie ook van oeroude trauma’s en confrontatie met de schaduwzijde in jezelf en het leven. Maar ook macht en onmacht, controle en manipulatie zijn aan de orde. We kunnen het overlevingsmechanisme in Schorpioen overstijgen door op een open manier onderzoek te doen en niets vast te zetten, maar een open blik te houden. Er zal in deze periode veel zichtbaar worden wat verborgen was en dit is ook een periode van grote verandering, waarin het vertrouwen centraal staat en we op zoek gaan naar deze stabiliteit in onszelf.

Sneltrein van transformatie

Met dit overlevingsmechanisme helen we ook onze emoties en diepste trauma’s, die extra krachtig van zich laten horen tot eind oktober volgend jaar (2021). We zijn in de sneltrein gestapt van diepe transformatie en dat is voelbaar. We gaan prachtige grote stappen zetten in de groei van ons bewustzijn. Vanaf deze volle Maan tot in april 2021 staat Uranus, de planeet van bewustzijn, licht en vrijheid, verbonden met de Bronenergie van de zwarte Maan en zullen er nieuwe lagen in het bewustzijn openen. (Zwarte Maan in het 1ste huis conjunct Maan en Uranus in het 2de huis in Stier oppositie Priapus in Schorpioen.)

Direct diepe inzichten

Deze volle Maan is de eerste en dus de startpunt voor het komende jaar van deze krachten, die ik hierboven beschrijf. Specifiek deze volle Maan verankert deze krachten en valt samen met de instroom van de Bron (zwarte Maan) in het dierenriemteken Stier. Dat is eigenlijk zoiets als vol met de deur in huis vallen. We krijgen met deze volle Maan direct de diepste inzichten en helderheid over de wijsheid van de zwarte Maan in Stier ingegoten. Omdat het om een volle Maan gaat, komen de inzichten via het onderbewuste en zien we de werkelijke impact pas later.  (Zwarte Maan in het 1ste huis conjunct Maan en Uranus in het 2de huis in Stier.)

De 6de dimensie

Rond 23 september, een week voor de vorige volle Maan van 1 oktober, zijn we door een portaal gegaan en zijn er nieuwe lagen geopend van de kracht van de planeet Saturnus. Tijdens mijn webinar van de vorige volle Maan in Ram werd dit portaal ervaren met een immense leegte van Bronenergie die zich in het lichaam uitbreidde en door deze integratie werd duidelijk dat dit portaal de 6de dimensies opende in ons en op Aarde. Dit is een realiteit die tijd en ruimte overstijgt. Dit heeft veel in beweging gezet en is nog stap voor stap aan het integreren in ons lichaam en bestaan. (Lees meer over de 6de dimensie in mijn artikel van de nieuwe Maan van 17 oktober 2020. https://inzichten.com/overstijgen-van-tijd-en-ruimte/ ) De tijd doet vreemde dingen en haalt je regelmatig in. Structuren zijn niet meer vast en begrenzing werkt ook anders. Het is alsof alle bestaande regels, vormkracht en manieren waarop je verbinding maakte met de realiteit, zijn veranderd en we opnieuw moeten leren bewegen en eigendom nemen over ons lichaam en leven. (T-vierkant Saturnus, Pluto, Jupiter, Diamant in het 11de huis in Steenbok vierkant Mercurius retrograde 7de huis in Weegschaal conjunct Priapus in het 7de huis en Zon in Schorpioen in 8ste huis. Oppositie Zwarte Maan in het 1ste huis in Stier conjunct Maan en Uranus  in het 2de huis.)

Retrograde Mercurius

De retrograde Mercurius is daar nog eens een extra verstorende factor in. Deze stond vanaf 14 oktober retrograde in Schorpioen. Dat is een hele heftige retrograde stand, waarin alles wat te maken heeft met communicatie en beweging (verkeer, afspraken, handel enz.) van binnenuit wil veranderen en vraagt om introspectie en loslaten. Maar Mercurius retrograde ging op 28 oktober Weegschaal in en ook met deze volle Maan staat Mercurius retrograde in Weegschaal en is het heilzaam om vooral de communicatie en verbinding in en met jezelf te verdiepen. Als je goed verbonden bent met jezelf kun je ook pareltjes van nieuwe verbindingen leggen die werkelijk bij jouw innerlijke behoeften aansluiten. Ook in de handel kan het dan juist allemaal op rolletjes lopen. Op 4 november gaat Mercurius in Weegschaal uit de retrograde situatie.

Jezelf en je aarding kwijt

Het overlevingsmechanisme voor deze volle Maan in Stier is verbonden met deze retrograde Mercurius in Weegschaal (en 7de huis) en daardoor is communicatie en elkaar begrijpen en bereiken niet eenvoudig en zal het snel kunnen escaleren en mogelijk zelfs angsten oproepen. Het gevoel niet jezelf te mogen zijn en gevangene te zijn van de media en wat wel en wat niet gezegd mag worden is dan extreem groot. Je kunt dan zelfs het gevoel hebben niet meer in verbinding te kunnen komen met je eigen binnenwereld en jouw waarden en waarheid. Dan ben je ook volledig uit je eigen aarding en basis. Dit kun je herkennen aan de ijskoude voeten. (Mercurius retrograde 7de huis in Weegschaal conjunct Priapus in het 7de huis en Zon in Schorpioen in 8ste huis.)

Magnetisch veld ontregeld

Een extra factor die aarden en bij jezelf blijven extra moeilijk maakt, is dat het magnetisch veld ernstig uit evenwicht is. Dit wordt duidelijk uit de informatie die ik zie in de grafieken en metingen voor het magnetisch veld van de Aarde (zie mijn dagelijkse elektromagnetische updates op www.inzichten.com), maar ook vreemde reacties van dieren verraden dat het magnetisch veld van slag is. Er vlogen bijvoorbeeld een record aantal buizerds naar het noorden in plaats van het zuiden boven de Waddeneilanden. https://www.rootsmagazine.nl/vogels/duizelingwekkende-aantallen-buizerds/ Ik heb een vermoeden dat er overal op Aarde nieuwe magnetische polen ontstaan doordat de poolshift van de Aarde bezig is en dan ontstaan er eerst vele extra polen. https://www.youtube.com/watch?v=I6Ggs7nUjxA&feature=emb_logo 

Dit is een video waarin uitleg gegeven wordt wat een poolshift of poolflip is en wat er gebeurd met de polen en het magnetisch veld van de Aarde. De Aarde is al volop in de proces van de poolshift bezig. Dit is de link naar een artikel waar ik dit uitleg: https://inzichten.com/elektromagnetische-update-woensdag-23-9/

Nieuwe magnetische polen?

Ik vermoed dat één van die tijdelijke extra magnetische polen in de Noordzee boven de Waddeneilanden en voor de kust van Denemarken ligt of daar tijdelijk was en invloed had op die plek. Als het magnetisch veld zo enorm in beweging is, dan valt het niet mee om te aarden. Het ene moment ben je geaard en zijn je voeten warm en het volgende moment zijn ze steenkoud en ben je de aardestroom kwijt. Het vreemde is dat je zelf nog wel goed in je lichaam zit en geaard bent, maar de magnetische verbinding is dan weg of omgepoold. Dit kan meerdere keren per dag en in de nacht wisselen. Het dragen van wollen sokken of – sloffen kan hierin stabiliteit geven en de scherpe kantjes er vanaf halen. Tijdens mijn webinar zijn er in ons magnetische veld nieuwe stabiele kosmische en aarde verbindingen in ons veld ontstaan, zichtbaar en voelbaar geworden, die wel de stabiliteit bieden voor deze veranderingen. Deze zijn verbonden met de Zielepersoonlijkheid en stabiliseren nieuwe lagen van het mens Zijn. (Zwarte Maan in Stier 1ste huis conjunct Maan en Uranus in Stier in het 2de huis.)

Wees jouw multi-dimensionale Zelf

Als je jezelf vertrouwt en weet waar jij voor staat en wat jouw waarden en waarheid zijn, dan is er vertrouwen in jezelf en kun je juist een grote transformatie doormaken en nieuwe lagen van de persoonlijkheid geboren laten worden in je leven. Dit is de Zielepersoonlijkheid die zich dan meldt en dat is de vertegenwoordiger van jouw multi-dimensionale Zelf, die dan jouw getransformeerde en verlichte persoonlijkheid zal vertegenwoordigen. Dan leef je heel concreet jouw multi-dimensionale Zelf hier op Aarde. Vanaf dit punt wordt deze uitdrukking van jouw multi-dimensionale Zelf steeds completer en rijker met alle vaardigheden die je ooit hebt ontwikkeld. (T-vierkant Saturnus, Pluto, Jupiter, Diamant in het 11de huis in Steenbok vierkant Mercurius retrograde 7de huis in Weegschaal conjunct Priapus in het 7de huis en Zon in Schorpioen in 8ste huis. Oppositie Zwarte Maan in het 1ste huis in Stier conjunct Maan en Uranus  in het 2de huis.)

Lichamelijke integratie van nieuw licht

Op lichamelijk niveau is er verandering actief sinds we door het Saturnus portaal zijn gegaan en het nieuwe licht van de 6de dimensie zich aandient. Dit kan veel ongemak en zelfs pijn veroorzaken op het lichamelijke niveau. Organische lagen vernieuwen zich in een enorm tempo en van binnenuit door het nieuwe licht dat de basis van het functioneren van het lichaam tot in de diepste lagen verandert en herstelt naar hoe het leven van de mens bedoeld is. Mogelijke lichamelijke ongemakken die gemeld worden zijn veel onrust, enorme helderheid, slecht of juist heel intens diep slapen, ongemak in het heupgebied, onderrug en de onderste deel van het lichaam (omzetten van lage frequenties). Als je door de eerste ongemakken heen bent, dan wordt voelbaar dat de cellen en organen transparanter worden, lichter en in een nieuwe frequentie komen. Elektromagnetisch gezien was er een flink verhoogde lichtfrequentie de week voor deze volle Maan (elektronenstorm en zonnevlammen), die ons begeleidt om ons te openen voor het nieuwe licht. (Zwarte Maan in Stier in het 1ste huis conjunct Maan en Uranus in het 2de huis in Stier. Venus Heer zwarte Maan in Stier staat majeur ongeaspekteerd alleen duet met Cheiron in Ram 1ste huis.)

Herstel van organisch leven

Venus, de planeet van liefde en waardesystemen, heerst over de huidige goddelijke instroom in Stier (zwarte Maan) en deze planeet maakt in deze volle Maan horoscoop van zaterdag 31 oktober 2020 geen verbindingen (ongeaspekteerd), maar alleen een verbinding met Cheiron, de gewonde heler. Hierdoor voelen we de diepe pijn van het niet functioneren en het niet uit de verf komen van je unieke kwaliteiten. Dit kan ook diepe oude pijn in het hart bevrijden met nogal wat ongemak. Oude trauma’s worden voelbaar en komen omhoog om gezien en geheeld te worden. Door deze pijn toe te laten herstelt het hart haar centrale functie in het lichaam en je bestaan. Als het hart leiding geeft aan jouw leven dan herstelt de eenvoud en zijn geluk, zachtheid en een moeiteloze stroom voelbaar in de binnenwereld en die rust en eenvoud is wat uitstraalt naar de wereld om je heen. Deze boer legt klip en klaar uit wat gezondheid is en leven in harmonie met het organische van het leven. Daarin kan het hart bestaan en floreren. (Venus Heer zwarte Maan in Stier staat majeur ongeaspekteerd, maakt alleen een duet met Cheiron in Ram 1ste huis.)

Deze boer legt klip en klaar uit wat gezondheid is en leven in harmonie met het organische van het leven. Daarin kan het hart bestaan en floreren: https://www.youtube.com/watch?v=GOFFGddFBE4

Ik ben goed zoals ik ben

Hartgedragen leven brengt je andere prioriteiten, die niet gebaseerd zijn op bezit. Deze waarden geven rust, een veilig gevoel en zachtheid naar alles wat je bent en waar je voor staat en een diep vertrouwen en weten herstelt zich als basis van je bestaan. Deze rust en het loslaten van de drukte en het moeten brengt diepe verandering in de manier waarop je functioneert en waarmee je jezelf identificeert. Het zou zo maar kunnen dat je geen zin meer hebt om je druk te maken om van alles en nog wat en dan neemt het verlangen naar vrijheid en het organisch inrichten van je dagen het over. Vertrouwen dat alles wat je nodig hebt zich zal manifesteren op het juist moment, vormt dan de nieuwe basis van je bestaan. Ware overvloed is een hart dat overstroomt door een rijkdom in liefdevolle uitwisseling en in vrijheid met alles in je bestaan. Dan weet je vanuit diepe rust wat je waard bent, vertrouw je jouw unieke stroom en je weet: IK BEN GOED ZOALS IK BEN… Ja, met alle leuke en minder leuke eigenschappen. En vergeet niet dat het oordeel of een eigenschap leuk of niet leuk is, ook slechts een perceptie is. (T-vierkant Saturnus, Pluto, Jupiter, Diamant in het 11de huis in Steenbok vierkant Mercurius retrograde 7de huis in Weegschaal conjunct Priapus in het 7de huis en Zon in Schorpioen in 8ste huis. Oppositie Zwarte Maan in het 1ste huis in Stier conjunct Maan en Uranus  in het 2de huis.)

©Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

VOOR GEÏNTERESSEERDE:

VOOR GEÏNTERESSEERDE: Iedere nieuwe en volle Maan is er een Online Meditatie&Activatie webinar. Het eerst volgende webinar vind je in de agenda op deze website en is op ZATERDAG 31 OKTOBER 2020 OM 19:45. DIT IS EEN BIJZONDER BLUE/BLACK MOON. https://inzichten.com/events/actuele-online-activatie-meditatie-volle-maan-31-oktober-2020/ (Deze link is niet meer geldig nadat het event is geweest. Je kunt de nieuwe data vinden in de agenda www.inzichten.com/agenda .).

Deel deze post op social media

Elektromagnetische update woensdag 28-10
Elektromagnetische update donderdag 29-10

Laatste nieuws

WELKOM OP DE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE <3 Vrijdagavond 31 mei 2024 is de nieuwe website online gegaan. Vooral technisch is er veel veranderd, bugs opgelost en alles is beter gestroomlijnd. Wat nieuw is: Webinar aankopen krijg je direct je link, de achtergrond is minder fel gekleurd, de opbouw is anders en mijn video’s staan nu allemaal op een rijtje om te bekijken. Ik wens je veel plezier op de website… Mocht je nog iets tegenkomen dat niet in orde is, stuur dan even een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt. Binnenkort komt er ook nog een volautomatische strippenkaart.

Eindelijk een partij kunnen kopen van de MAGICAL SUGAR BLADE LASER uit Mongolië. Vrijdag 7-6 staan ze in de webshop.

Er staan weer NIEUWE MINERALEN in de webshop die de actuele processen ondersteunen: Amethist met Edelmetalen (ontspannen van verkramping), Chevron Amethist (multidimentionale energie stabiliseren),. En de Morion kwarts (jouw nee is ook echt NEE en JA naar jezelf),  de Smokey Citrien Oerspace kristal (bescherming en oorspronkelijke aardeverbinding in interacties) en de Divine Lace Crystal (voor integratie Goddelijke vrouwelijke). De bestellingen worden 1x per week verzonden.

Wat kunnen we verwachten voor 2024?: Kijk deze gezellige en interessant podcasts: https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7UKW6Xo0

De agenda is weer gevuld met kristaldagen en meditatie-webinars. Neem even een kijkje in de agenda, misschien zit er iets voor je bij.

KRIJG ALLE MELDINGEN VAN NIEUWE BERICHTEN VIA TELEGRAM: Link naar dit kanaal: https://t.me/kanaal_inzichtencom_nieuws

Heb het goed… <3 Hartegroet van Manuela <3

Ik waardeer jouw artikelen en schenk jou een hartdonatie!

Agenda

Geen events gevonden!
Laad meer

Manuela van der Knaap

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

Dit vind je misschien ook interessant

Gedachten over Vertrouw jezelf en de stroom van het leven

2 Gedachten

 1. Annelies Woensdregt zaterdag 31 oktober 2020 om 16:57- Beantwoorden

  Dag Manuela,
  Dank voor je mooie artikel over deze volle maan / blue moon.
  Ik voelde hem weer 5 dagen van tevoren aankomen….veel extreem verkrampte spieren deze keer. Weet waar het een reactie op was.
  Helaas kan ik je webinar ( weer) niet meedoen. Waarschijnlijk niet eerder dan na half november, vanwege hulp bij verhuizing van onze zoon en schoondochter, die hun tweede verwachten……prioriteiten dus.
  Ik heb echt genoten van de vorige volle maan webinar. Een geweldige ervaring….
  Ik wens je vanavond weer een mooie avond toe en probeer me erop in te stellen, om misschien toch nog iets mee te pikken 😍
  Hartegroet, Annelies Woensdregt, Apeldoorn

  • Manuela van der Knaap zaterdag 31 oktober 2020 om 17:31- Beantwoorden

   Dank je wel Annelies, ik vermoed dat de volle Maan al zo krachtig eerder voelbaar was te maken had met het magnetisch veld dat zo uit evenwicht was.
   Succes met de verhuizing en je bent weer van harte welkom wanneer dat weer kan <3

Plaats een reactie